Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 20:44

Πόση γυμναστική πρέπει να κάνουμε

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Άσκηση λίγη ή πολύ;

Γυμναστική λίγη και καλή λένε οι ερευνητές

Μια έρευνα 12 ετών, στην οποία συμμετείχαν 22.000 άντρες σε νοσοκομείο της Βοστόνης έδειξε ότι η έντονη γυμναστική για 11-24 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων κατά 36%. Άντρες που ασκούνταν περισσότερο χρόνο δεν είχαν κανένα παραπάνω όφελος.

Μικρότερες, και σύντομες συνεδρίες άσκησης είναι καλύτερες για την καρδιά.

Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώθηκε κατά 36 % μεταξύ εκείνων που γυμνάζονται έντονα μία με δύο φορές την εβδομάδα, 38 % μεταξύ εκείνων που ασκούνται τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, και 46 % μεταξύ των ανδρών που ασκούνται πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Στη μελέτη εξετάζεται μόνο η έντονη άσκηση. Και αν κρίνουμε από το μικρό ποσοστό των ενηλίκων που ασκούνται έντονα, οι περισσότεροι άντρες δεν κάνουν έντονη γυμναστική. Μόνο το 15 % περίπου των ανδρών συμμετέχουν σε έντονη σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε γενικές γραμμές, η πιο έντονη προπόνηση για λιγότερο χρόνο απαιτείται για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Πείτε ότι ο στόχος σας είναι να κάψετε 200 θερμίδες. Αντ΄αυτού θα μπορούσατε να κάνετε 40 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή μόλις 20 λεπτά υψηλότερης έντασης δραστηριότητα, όπως είναι το τρέξιμο.

Όλες οι επιλογές είναι καλές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τη φυσική κατάσταση και το χρόνο.

Σύσταση: Κάψτε 150 θερμίδες την ημέρα σε φυσική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή κάποια εργασία για 30 λεπτά ή τρέξιμο για 15 λεπτά ή πλύσιμο αυτοκινήτου για 45 έως 60 λεπτά.

Διαβάστε, επίσης,

Συμβουλές για την διατροφή και την άσκηση

Γυμνάστε την καρδιά σας

Γιατί όσοι έχουν ψηλή πίεση πρέπει να κάνουν πολύ σεξ

Η σημασία της προθέρμανσης στην άσκηση

Ο μαραθώνιος προκαλεί βλάβη στην καρδιά

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 1209 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 21:46
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.