Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 04:22

Πρέπει να φοράνε όλοι αποσμητικό μασχάλης;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είναι απαραίτητο το αποσμητικό μασχάλης για όλους;

 

Η κοινωνική μίμηση μαζί με την διαφήμιση παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να επηρεάζουν τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν προϊόντα, που στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζονται.

Μετά από έρευνες επιστήμονες διαπίστωσαν ότι παρά το γεγονός πως 3 στις 4 γυναίκες δεν παρήγαγαν οσμές από τη μασχάλη τους εξαιτίας της έλλειψης ενός γονιδίου (ABCC11)  που προκαλεί οσμή στη μασχάλη, οι ίδιες αυτές γυναίκες, αγόραζαν αποσμητικό για τη μασχάλη τους για να μην μυρίζουν.

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αποσμητικό αν και δεν το χρειάζονται, γιατί δεν βγάζουν καμία μυρωδιά, το χρησιμοποιούν και απλά μιμούνται και ακολουθούν τα κοινωνικο- πολιτισμικά πρότυπα.

Αυτό δείχνει ότι κυκλοφορούν πολλοί κομφορμιστές.

Ο μιμητισμός είναι συχνό φαινόμενο στο δυτικό κόσμο, ενώ στην Νοτιο ανατολική Ασία όπου οι περισσότερες γυναίκες  δεν έχουν το γονίδιο ABCC11, άρα δεν χρειάζονται αποσμητικό και έτσι δεν το χρησιμοποιούν.

Βιβλιογραφία

Rodriguez S, Steer CD, Farrow A, Golding J, Day IN, Dependence of Deodorant Usage on ABCC11 Genotype: Scope for Personalized Genetics in Personal Hygiene, J Invest Dermatol. 2013 Jan 17.

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1396 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 11:24
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.