Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 08:18

Ο ρόλος του στηθόδεσμου στην πτώση μαστών

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Γιατί το γυναικείο στήθος χαλαρώνει;

Το στήθος αυξάνει σε μέγεθος, λόγω αύξησης βάρους και έτσι αύξηση αναλογίας του λίπους προς τον ιστό, που περιέχεται στο μαστό.

Επίσης, κατά τον θηλασμό διογκώνονται πολύ οι μαστοί, από την παραγωγή γάλακτος.

Αν παραμείνουν οι μαστοί σε αυτή την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το δέρμα των μαστών διαστέλλεται. Όταν αργότερα ο μαστικός ιστός επανέρχεται στο φυσιολογικό του μέγεθος, το δέρμα θα παραμείνει διεσταλμένο και χαλαρό.

Αυτός είναι ο λόγος που το στήθος εμφανίζει πτώση. 

Επομένως, κανένας στηθόδεσμος δεν μπορεί να μεταβάλλει την πτώση των μαστών.

Με εξαίρεση τους μικρούς μύες στη θηλαία άλω και στα λοβία, οι μύες του στήθους βρίσκονται πίσω από τους μαστούς και δεν επηρεάζονται από την χρήση του στηθόδεσμου.


Ναι, αλλά υπάρχει κάποιος στηθόδεσμος που είναι καλύτερος;

Κανείς τύπος στηθόδεσμου δεν θεωρείται καλύτερος ή χειρότερος. Η μόνη χρονική περίοδος κατά την οποία συνιστάται η χρήση στηθόδεσμου για ιατρικούς λόγους είναι μετά από κάθε είδους εγχείρηση στους μαστούς. Τότε το βάρος ενός αιωρούμενου μαστού είναι δυνατόν να προκαλέσει πόνο, επιβράδυνση της επούλωσης του τραύματος και δημιουργία μεγαλύτερων ουλών, γι' αυτό απαιτείται στερεότερος στηθόδεσμος, παρά ελαφρύς.

Αν σας ευχαριστεί η χρήση στηθόδεσμου για λόγους ερωτικούς, αισθητικούς ή άνεσης φορέστε τον ανεπιφύλακτα. Εάν πάλι δεν σας ευχαριστεί μην προβληματίζεστε.

Από ιατρική άποψη δεν υπάρχει καμιά διαφορά.

Διαβάστε, επίσης,

Μήπως πονάνε οι μαστοί σας;

Η ιστορία του στηθόδεσμου

Στηθόθεσμος που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 2254 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 08:43
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.