Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 17:44

Το κατάλληλο χρώμα για τα μαλλιά σας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δώστε λάμψη στα μαλλιά σας

Θέλετε μια νέα απόχρωση για τα μαλλιά σας;

Η λάμψη στα μαλλιά σας μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας, πάρα πολύ. Εννέα στις δέκα γυναίκες λένε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των μαλλιών τους και της αυτοεκτίμησή που έχουν για τον εαυτό τους.

Αλλά ποιο το χρώμα μαλλιών είναι η σωστή επιλογή  για εσάς; Μία κόκκινη χέννα - ή ένα τολμηρό σαλόνι ξανθό; Ή απλώς θλετε να καλύψετε τα γκρι μαλλιά; Αναζητήστε μπροστά για να βρείτε πιο κολακευτική βλέμμα σας.


Η κατάλληλη βαφή για τα μαλλιά σας

-Γίνετε πάλι παιδί! Κοιτάξτε τις φωτογραφίες από τον εαυτό σας ως παιδί. Αυτό είναι ίσως το χρώμα που είναι πιο κολακευτικό για εσάς.

-Το χρώμα των μαλλιών σας πρέπει να ταιριάζει στην επιδερμίδα σας! Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα χρώμα που ποτέ δεν είχατε φυσικά, σκεφτείτε τον τόνο του δέρματος και τα μάτια σας. Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ανοιχτόχρωμα  μάτια μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύτερο φάσμα αποχρώσεων, αν και η λάθος σκούρα απόχρωση μπορεί να μεγαλώνει. Εκείνα με σκούρο δέρμα και σκούρα μάτια μπορεί να χρησιμοποιήσουν πιο σκούρες αποχρώσεις, αλλά όχι πάρα πολύ φωτεινές. Και αν έχετε πολύ ροζ δέρμα, οι ασημένιες σταχτιές αποχρώσεις θα είναι πιο κολακευτικές από τις χρυσές αποχρώσεις.

-Οι προσωρινές βαφές, αρχικά, είναι πιο κατάλληλες γιατί φεύγουν σε ένα με 2 λουσίματα. Οι ημιμόνιμες βαφές φεύγουν σε οκτώ έως 12 πλύσεις. Οι μόνιμες διαρκούν έως 28 λουσίματα. Δεν πρέπει να έχουν αμμωνία, έτσι ώστε να μην εισχωρούν πολύ βαθιά μέσα στον άξονα της τρίχας. Μπορείτε να σκουραίνετε τα μαλλιά, ή να προσθέσετε χρυσές ή κόκκινες ανταύγειες - αλλά δεν μπορείτε να τα κάνετε ολόξανθα. Ταμπονάρετε λίγο στον καρπό σας από τη βαφή δύο ημέρες πριν το βάψιμο των μαλλιών σας για να ελέγξετε αν είσαστε αλλεργικοί.

-Με το μόνιμο χρώμα, που χρησιμοποιείται και περισσότερο, μπορεί να αλλάξετε εντελώς τα μαλλιά σας. Υπάρχει μια ατελείωτη γκάμα αποχρώσεων σε ξανθό, μελαχρινό, κόκκινο, ή γυαλιστερό μαύρο. Για το πλατινέ μαλλί ή οποιαδήποτε απόχρωση που είναι περισσότερο από τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα σας, πρέπει να απευθυνθείτε σε κομμωτήριο. Μπορείτε να δοκιμάσετε πριν μια περούκα, για να είστε σίγουροι ότι θα θέλατε μια δραστική διαφορά. Οι μεγάλες αλλαγές είναι δύσκολο να αναιρεθούν.

-Αν θέλετε να σκουρύνετε τα μαλλιά σας κάντε το σταδιακά. Εάν τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ αμυδρά, μπορείτε να τα εμβαθύνετε την επόμενη φορά. Ή να προσθέστε ανταύγειες αν τυχόν τα κάνετε πιο σκούρα από ότι πρέπει. Κάνοντάς τα πολύ σκούρα θα προσθέσετε χρόνια στην εμφάνισή σας.

-Τα κόκκινα μαλλιά είναι εντυπωσιακά! Είναι ένα από τα πιο δύσκολα χρώματα για να αλλάξουν αν δεν σας αρέσουν. Μείνετε μακριά από κόκκινα αφύσικα. Το κόκκινο του κέδρου είναι συνήθως ζεστό και ταιριάζει σε φυσικές μελαχρινές. Η χέννα, φτιαγμένη από ένα φυτό, είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε κάποιες κόκκινες ή κοκκινωπό-καφέ ανταύγειες στα μαλλιά σας.

-Τα ξανθά μαλλιά με σκούρες ρίζες είναι μοντέρνα. Στην αρχή ανοίξτε τα δύο αποχρώσεις. Στη συνέχεια, προσθέστε ξανθιές ανταύγειες για μια φυσική εμφάνιση. Τα σκούρα μαλλιά χρειάζονται διπλή διαδικασία βαφής. Πρώτον χρειάζεται λεύκανση της τρίχας και στη συνέχεια, εφαρμόζεται το ξανθό χρώμα.

-Κάντε ανταύγειες. Καλύτερα να τις κάνετε στο κομμωτήριο. Κάντε ανάμεικτες ελαφριές  (λίγο πιο ανοιχτές από το φυσικό των μαλλιών) και έντονες πολύ ξανθές. 

-Τρεις τρόποι για να καλύψετε τα γκρι μαλλιά.

Αν  μόλις αρχίσατε να γκριζάρετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο ημιμόνιμο χρώμα. Αν τα

μαλλιά σας είναι κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο γκρι, θα χρειαστείτε μόνιμη βαφή χωρίς αμμωνία. 

Αν τα μαλλιά σας είναι ως επί το πλείστον γκρι, θα χρησιμοποιείτε μόνιμο χρώμα με αμμωνία κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

-Φροντίστε τα μαλλιά σας να τα βάφετε.

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες των βαφών. Για τις περισσότερες αποχρώσεις, κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες είναι ο ιδανικός χρόνος για να τα ξαναβάψετε.
  • Εάν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας ή να χρησιμοποιήσετε μια περμανάντ για χαλαρές μπούκλες, πρέπει να το κάνετε κάνετε πριν την βαφή. Πρέπει να περιμένετε 7 έως 10 ημέρες και να λούσετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον μία φορά πριν την βαφή, αν έχετε κάνει ισιωτική ή περμανάντ. 

-Αν κάτι πάει στραβά με τη βαφή των μαλλιών σας προσπαθήστε να το διορθώσετε.  Αν τα μαλλιά σας βγήκαν πάρα πολύ ανοιχτά, προσπαθήσετε να το διορθώσετε εφαρμόζοντας μια ζεστή απόχρωση ανοιχτού καφέ. Αν δεν μπορείτε απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

-Αν είστε έγκυος τα μαλλιά σας μην βάφετε τα μαλλιά σας κατά το πρώτο τρίμηνο με βαφές που περιέχουν αμμωνία. Εναλλακτικά ζωντανέψτε το χρώμα σας, χωρίς καν να αγγίξετε το τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας ανταύγειες.

-Ακολουθήστε την ειδική φροντίδα για τα βαμμένα μαλλιά. Για να κρατήσει το νέο σας χρώμα πλούσιο και λαμπερό, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν ειδικό για βαμμένα και ένα conditioner που περιέχει σιλικόνη. Φορέστε καπέλο στο δυνατό ήλιο και αντηλιακό για τα μαλλιά. Οι UV ακτίνες του ήλιου μπορεί να εξασθενίσουν το πανέμορφο χρώμα των μαλλιών σας, ειδικά το κόκκινο.

Διαβάστε, επίσης,

Πολλαπλούν μυέλωμα

Γιατί κάποιος παθαίνει λευχαιμία

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως

Κόλπα για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας

Προστατέψτε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι

Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες της βαζελίνης

Η φροντίδα των μαλλιών τη νύχτα

Φυσική θεραπεία για να ισιώσετε μόνιμα τα μαλλιά

Sexy Elegant Look

Τι πρέπει να κάνετε αν φριζάρουν τα μαλλιά σας

Μάσκες μαλλιών

Μάσκα με μπύρα για λαμπερά μαλλιά

Τι να κάνετε αν έχετε λεπτά μαλλιά

Ποια είναι η κατάλληλη βούρτσα για τα μαλλιά σας;

Έχετε θαμπά μαλλιά;

Sexy Look για μαλλιά

Look με απαλά μαλλιά

Η μόδα στα μαλλιά για το καλοκαίρι 2014

Μυστικά για ανάλαφρες μπούκλες στα μαλλιά σας

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαγιονέζας

Η μόδα στα μαλλιά

Μήπως σας πέφτουν τα μαλλιά;

Όλες οι χρήσεις της στάχτης

Πολλοί γιατροί συνιστούν την μπύρα

Sexy Look για μαλλιά

Look με λεία μαλλιά

Αφήστε άλουστα τα μαλλιά σας για να δυναμώσουν

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 3478 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.