Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 23:23

Το στήθος σας πρέπει να είναι ωραίο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι  μια μεγάλη ευκαιρία για την βελτίωση της αισθητικής των μαστών σας

Γράφει η

Σαββούλα Μάλλιου MD, PhD

Παθολόγος-Όγκολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να είναι  μια μεγάλη ευκαιρία για την βελτίωση της αισθητικής των μαστών σας.

Αυτό που απαιτείται μόνο είναι ένας εκπαιδευμένος χειρουργός μαστού στην ογκοπλαστική, μια  διπλή μαστεκτομή και η αποκατάσταση των μαστών θα είναι τέλεια.

Οι γυναίκες που δεν κάνουν άμεση αποκατάσταση των μαστών μετά από μαστεκτομή για καρκίνο έχουν μια τρομακτική εμπειρία. Συνήθως η αισθητική των μαστών ακόμη και μετά από ογκεκτομή είναι αποκρουστική. Οι θηλές είναι ασύμμετρες, υπάρχουν εξωτερικά σημάδια, συμφύσεις  όπου το δέρμα είναι σταθερά κολλημένο στο θωρακικό τοίχωμα, ουλώδης ιστός που μπορεί να είναι επώδυνος. Μερικές γυναίκες επιπρόσθετα παθαίνουν μετεγχειρητικές λοιμώξεις ή αιματώματα που τους αφήνουν μεγάλες ουλές. Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν και με τα ειδικά σουτιέν που απαιτείται πολλές φορές να φοράνε. Η χειρότερη στιγμή είναι όμως όταν θα κοιτάξουν το στήθος τους στον καθρέφτη και θα κατανοήσουν ότι έχουν χάσει πια τη θηλυκότητά τους.  Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η απώλεια της αισθητικότητας όταν ο χειρουργός αφαιρεί όλα τα νεύρα  κατά τη διάρκεια της μαστεκτομής.

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να αποκαταστήσουν τους μαστούς κατά τη στιγμή της χειρουργικής επέμβασης αυτό δεν γίνεται στις περισσότερες, γιατί οι περισσότεροι χειρουργοί μαστού δεν γνωρίζουν την ογκοπλαστική μαστού.

Γιατί άραγε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση; Γιατί πρώτα θα πρέπει  να γίνεται χημειοθεραπεία και να καταστέλλεται το ανοσοποιητικό σύστημα και μετά ακτινοβολία που θα εμποδίσει την επανορθωτική χειρουργική;  

Ακόμα και οι γυναίκες που επιλέγουν την άμεση αποκατάσταση μερικές φορές πρέπει να σταματήσουν την όλη διαδικασία,  γιατί οι γιατροί τους ανακαλύπτουν ότι χρειάζονται επιπλέον θεραπεία....

Η ογκοπλαστική μαστού δεν είναι αισθητική χειρουργική. Δεν είναι επίσης εύκολη ή ανώδυνη ή ακόμα και μια επιλογή για κάθε γυναίκα που έχει καρκίνο του μαστού.

Εάν όμως έχετε κάποια γνωστή που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, αφιερώσετε λίγα λεπτά για να την πείσετε να κάνει κάποια έρευνα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση.

Όταν γίνεται χημειοθεραπεία και μετά ακτινοθεραπεία θα πρέπει να περάσουν έξι μήνες μετά για την αποκατάσταση, η οποία θα γίνει  σε ένα κατεστραμμένο δέρμα από τις ακτινοβολίες.

Στη συνέχεια η διαδικασία αποκατάστασης φυσικά θα είναι επίπονη, χρονοβόρα, ασύμφορη οικονομικά και τα αποτελέσματα μη ικανοποιητικά.

Όταν είναι εφικτό αναζητήστε χειρουργό μαστού που κάνει ογκοπλαστική μαστού.

Η Ογκοπλαστική Χειρουργική του μαστού είναι ο συνδυασμός των καλύτερων και πιο πρόσφατων τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής και της χειρουργικής επέμβασης για τον καρκίνο του μαστού.

Στόχος της ογκοπλαστικής είναι να παρέχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με την βέλτιστη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Στην ογκοπλαστική ο ίδιος χειρουργός εκπαιδεύεται στην εκτομή του καρκίνου, στη βιοψία του φρουρού λεμφαδένα, στη συντηρητική χειρουργική του μαστού αλλά και στην πλαστική αποκατάσταση.

Το αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός της προσεκτικής εκρίζωσης του καρκίνου και της άψογης ανασυγκρότησης του μαστού με μια επέμβαση και με τις καλύτερες αισθητικές τεχνικές.

Γιατί είσαστε γυναίκες και το αξίζετε...

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD
Λ. Γαλατσίου 135 & Μπουμπουλίνας, Γαλάτσι
Τ.Κ.: 111 46
Τηλ: 210 2131940, Κιν: 6974639366
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιατρός ΕΟΠΥΥ

 

 

Διαβάστηκε 6490 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 11:43
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sheepskin style Mix and Match look »