Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 18:51

Είναι πολύ επικίνδυνες οι χημικές βαφές μαλλιών

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

36 χημικές ουσίες βαφών μαλλιών δεν είναι ασφαλείς για χρήση

 

Οι προειδοποιήσεις στη συσκευασία για τον κίνδυνο θανάτου από αλλεργία πρέπει να αναγράφονται.

36 χημικές ουσίες βαφών μαλλιών δεν είναι ασφαλείς για χρήση.

Κορυφαίες εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν δυνητικά επικίνδυνες ενώσεις σε δεκάδες βαφές μαλλιών τους.

36 χημικές ουσίες σε βαφές μαλλιών δεν είναι ασφαλείς για χρήση.  Οι  χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για το χρώμα των μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες μέχρι και έξι εβδομάδες, μετά την εφαρμογή.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτές τις χημικές ουσίες είναι αίσθημα καύσου, φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής, απολέπιση του δέρματος και εξανθήματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει οίδημα στο πρόσωπο, απώλεια μαλλιών και αναπνευστικά προβλήματα.

Οι οδηγίες για την ασφάλεια των βαφών πρέπει να είναι τυπωμένες στην μπροστινή πλευρά του κουτιού της βαφής, για να εξασφαλίζεται ότι οι καταναλωτές τις διαβάζουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές θα πρέπει να γίνεται ένα δοκιμαστικό τεστ αλλεργίας πριν την εφαρμογή της βαφής.

Να χρησιμοποιείτε μόνο φυτικές βαφές μαλλιών.

Οι χημικές ουσίες στις βαφές μαλλιών έχουν συνδεθεί με πολλές  βλαβερές συνέπειες.

Οι μη φυσικές βαφές μαλλιών σχετίζονται με καρκίνο, με αλλεργικές αντιδράσεις, και με αναπνευστικές διαταραχές.

Επίσης, πρέπει να είσαστε προσεκτικοί με τις βαφές μαλλιών που χαρακτηρίζονται ως "φυσικές" επειδή περιέχουν και αυτές επικίνδυνα χημικά, όπως η ρεσορκινόλη, η αμμωνία, το υπεροξείδιο, και το PPD.

Το  PPD βλάπτει το DNA των ανθρώπινων κυττάρων και συχνά προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Όσοι χρησιμοποιούν  βαφές μαλλιών είναι σε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν λέμφωμα  Hodgkin, πολλαπλούν μυέλωμα, λευχαιμία και καρκίνο ουροδόχου κύστεως.

 


Τα προειδοποιητικά σημάδια για να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τις χημικές βαφές μαλλιών:

• Φουσκάλες: Οι  τυπικές βαφές μαλλιών μπορεί να σας δημιουργήσουν φουσκάλες σε διάφορα μέρη του σώματος. Το τριχωτό της κεφαλής και η γραμμή των μαλλιών είναι πιο συχνά επηρεάζεται, επειδή αυτά τα χημικά εφαρμοζονται εκεί άμεσα. Αλλά είναι επίσης δυνατό να αναπτυχθούν φουσκάλες στο πρόσωπο, το λαιμό και αλλού. Οι χημικές ουσίες διεισδύουν εύκολα στο δέρμα και μετά εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν αντιδράσεις σε όλα τα σημεία του σώματος.

• Εξάνθημα: Ένα σοβαρό εξάνθημα δεν προκαλεί μόνο ουλές, αλλά είναι και μια αλλεργική αντίδραση. Όταν  το εξάνθημα αρχίζει να επουλώνεται, το τρίψιμο σε κάποιο φυσικό τζελ αλόης βέρας μπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει την εμφάνιση των ουλών.

• Οίδημα: Το πρησμένο πρόσωπο και τα μάτια είναι ένα σαφές προειδοποιητικό σημάδι ότι το σώμα απορρίπτει κάτι ξένο. Τα χημικά στις βαφές μαλλιών έχει γνωστό ότι προκαλούν αυτή την αντίδραση σε πολλούς ανθρώπους. Στη χειρότερη περίπτωση, η διόγκωση των μαλακών ιστών θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολη την  αναπνοή και την κατάποση που είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

• Φαγούρα και ξηροδερμία κεφαλής

• Αραίωση μαλλιών: Οι χημικές βαφές μαλλιών είναι γνωστό ότι προκαλούν αραίωση των μαλλιών και απώλεια μαλλιών, γι΄αυτό καιπερισσότερες τρίχες από ότι συνήθως σας πέφτουν μετά το λούσιμο ή μετά το βούρτσισμα. 

Αύξηση ηπατικών ενζύμων: Είναι η πιο σοβαρή από όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα αυξημένα ηπατικά ένζυμα προκύπτουν διότι ο ογρανισμός προσπαθεί να φιλτράρει τις τοξίνες από τις βαφές μαλλιών που έχουν μπει στην κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε, επίσης,

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Χρήσιμες πληροφορίες για την αμμωνία

Βιταμίνες για τα γκρίζα μαλλιά

Κόλπα για να μην φαίνονται οι άβαφες ρίζες των μαλλιών σας

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1677 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 22:13
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.