Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 18:46

Γυναίκες με πιασίματα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η θέα μιας γυναίκας με σώμα «κλεψύδρα» τονώνει τους άνδρες

 

Σύμφωνα με μία έρευνα, όταν οι άνδρες κοιτάζουν ένα σώμα με καμπύλες, ενεργοποιούν το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με αισθήματα επιβράβευσης.

Οι επιστήμονες λένε πως τα ευρήματά τους εξηγούν, γιατί είναι ελκυστικές γυναίκες με καμπύλες, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Μπιγιονσέ Νόουλς και η Μόνικα Μπελούτσι. Οι ερευνητές πήραν ένα δείγμα 14 ανδρών με μέσο όρο ηλικίας τα 25 και τους έδειξαν φωτογραφίες του πίσω μέρους επτά γυναικών. Στη συνέχεια έκαναν πλαστικές επεμβάσεις στις γυναίκες αναδιανέμοντας λίπος από τη μέση τους στα οπίσθια τους, χωρίς να αλλάζει το συνολικό τους βάρος.

Εγκεφαλογραφήματα στους άνδρες έδειξαν πως κοιτάζοντας τις γυναίκες μετά την επέμβαση ενεργοποιούνταν μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται με την επιβράβευση, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που συνδέονται με την αντίδραση στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τα ευρήματα αυτά μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα των εθισμό στην πορνογραφία και συνδεδεμένες διαταραχές, όπως η στυτική δυσλειτουργία με την έλλειψη πορνογραφικού υλικού.

Οι επιστήμονες, επίσης, βρήκαν πως αλλαγές στο δείκτη σωματικού βάρους των γυναικών επηρέασαν περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την οπτική εκτίμηση μεγέθους και σχήματος. Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη πως το σωματικό λίπος επηρεάζει την κρίση της γυναικείας ομορφιάς περισσότερο σύμφωνα με τις κοινωνικές επιταγές και λιγότερο με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Οι ερευνητές παρουσίασαν λεπτομερώς τα ευρήματά τους την 5η Φεβρουαρίου στο περιοδικό PLoS ONE.

Βιβλιογραφία

livescience.com 

Διαβάστηκε 2592 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.