Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 17:18

Τεστ αίματος για πρόβλεψη κατάθλιψης

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τεστ αίματος που προβλέπει την κατάθλιψη

 

Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να διαγνώσει την κατάθλιψη μέσα σε λίγα λεπτά. Η εξέταση που ανέπτυξαν επιστήμονες από την Ιαπωνία δείχνει τα επίπεδα κατάθλιψης μετρώντας τις συγκεντρώσεις φωσφορικού οξέος στο αίμα.

Το νέο τεστ μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη και έγκαιρη διάγνωση των ασθενών με κατάθλιψη εάν διεξάγεται στο πλαίσιο των τακτικών ιατρικών τσεκ-απ.

Η σύνδεση μεταξύ των επιπέδων του φωσφορικού οξέος και της κατάθλιψης είχε επιβεβαιωθεί σε προηγούμενη μελέτη.


Υψηλά ποσοστά επιτυχίας στη διάγνωση

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μελέτη εκείνη, οι ασθενείς με κατάθλιψη εμφανίζουν μικρότερες συγκεντρώσεις φωσφορικής αιθανολαμίνης. Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση οι ερευνητές ήταν σε θέση να διαγνώσουν τα καταθλιπτικά άτομα με ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 82%.

Σε αντίθεση, άλλα τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης τα οποία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης είναι άκρως χρονοβόρα αφού για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται αναλύσεις του DNA των λευκών αιμοσφαιρίων.

Η εξέταση θα χρησιμοποιείται ευρέως μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε, επίσης,

Πρόληψη κατάθλιψης

Το πράσινο χρώμα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Ποτό για το άγχος και την κακή διάθεση

www.emedi.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 1005 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.