Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 09:18

Το καλύτερο νερό

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τι να προτιμήσουμε νερό της βρύσης ή εμφιαλωμένο;

Υπάρχουν τριών ειδών εμφιαλωμένα νερά:

•Φυσικό μεταλλικό νερό: Έχει υπόγεια προέλευση και αντλείται από πηγές. Διακρίνεται από το κοινό πόσιμο νερό, από την φυσιολογική του σύσταση, π.χ.σε περιεκτικότητα ανόργανων αλάτων. Στα φυσικά μεταλλικά νερά δεν επιτρέπεται καμία επεξεργασία απολύμανσης.
•Νερό πηγής: Είναι το νερό υπόγειας προέλευσης που αντλείται από πηγές. Δεν υπόκειται σε επεξεργασία απολύμανσης, αλλά τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά είναι σαν εκείνα του κοινού πόσιμου νερού.
•Επιτραπέζιο νερό: Νερό με χαρακτηριστικά που δεν διαφέρουν από εκείνα του κοινού πόσιμου νερού, αλλά που είναι εμφιαλωμένο. Επιτρέπεται να υποβληθεί σε διάφορες διεργασίες απολύμανσης. 

Άρα το μόνο νερό που διαφέρει από αυτό της βρύσης είναι το «φυσικό μεταλλικό νερό»


Μήπως είναι πιο ασφαλές το εμφιαλωμένο, σε σχέση με αυτό της βρύσης;

Aν υπάρχει δίκτυο από όπου υδρεύεται η περιοχή, το νερό αυτό αυτονόητα είναι ασφαλές. Διαφορετικά δεν θα έπρεπε να λειτουργεί το δίκτυο. Αν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν λειτουργούν σωστά, δεν ελέγχουν το δίκτυο, υπάρχει πιθανότητα το νερό του δικτύου να μην είναι ασφαλές.

Το ίδιο συμβαίνει και με το  το εμφιαλωμένο νερό. Για να συλλεχθεί, να εμφιαλωθεί και να μεταφερθεί το εμφιαλωμένο νερό από τον τόπο παραγωγής στον τόπο κατανάλωσης, απαιτείται η τήρηση αυστηρών προδιαγραφών. 

Πάντως,  το εμφιαλωμένο είναι μια πολύ καλή λύση, ως λύση ανάγκης. Για καθημερινή πρακτική είναι αντιοικονομική και αντιπεριβαλλοντική λύση και όχι η ασφαλέστερη.

Διαβάστε, επίσης,

Μολυβδίαση

Μόλυνση του περιβάλλοντος και διατροφή

Τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για τον μόλυβδο

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Ενυδάτωση με τροφές

Τα ιδανικά ροφήματα για την άσκηση

Καλοκαιρινή διατροφή παιδιών

Αφυδάτωση και υπερυδάτωση

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 2652 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 09:31
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.