Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 12:33

Επικίνδυνες γλυκαντικές ουσίες στα αναψυκτικά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι γλυκαντικές ουσίες είναι ανθυγιεινές

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, επιμένει ότι η ασπαρτάμη, είναι ασφαλής...

Η εταιρεία Pepsi στις ΗΠΑ ως απάντηση στα σχόλια των πελατών προχώρησε στην αντικτάσταση της ασπαρμάτης με σουκραλόζη (Splenda).

Είναι η σουκραλόζη καλύτερη από την ασπαρτάμη;

Από μελέτες που έγιναν σε ζώα η σουκραλόζη μειώνει την ποσότητα των καλών βακτηρίων στο έντερο κατά 50%, αυξάνει το επίπεδο του ρΗ στο έντερο συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και επηρεάζει την Ρ-γλυκοπρωτεΐνη (P-gp) στο σώμα κατά τέτοιο τρόπο που ζωτικής σημασίας φάρμακα που αφορούν την υγεία δεν μπορούν να δράσουν στο ανθρώπινο σώμα.

Η Monsanto, που είναι ο δημιουργός της ασπαρτάμης ξέρει τα πάντα για τους κινδύνους, αλλά χρηματοδοτεί την Αμερικανική Ένωση διαβητικών και δαπανά εκατομμύρια δολάρια για άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ...

Τα γλυκά διαλύματα παρέχουν ενέργεια και ανταμείβουν τον εγκέφαλο  σε σχέση με τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οι οποίες προσφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμη ευχαρίστηση με ένα τεράστιο κόστος για την υγεία.

Σχολιάζοντας, κάποιοι επιστήμονες, την τοξικότητα της σουκραλόζης, ισχυρίζονται ότι είναι σαν να βάζετε ένα φυτοφάρμακο στο σώμα σας. Η σουκραλόζη επηρεάζει την Ρ-γλυκοπρωτεΐνη. Οι παρενέργειες εμφανίζονται με τη επαναλαμβανόμενη και συνεχή χρήση. Επίσης, η σουκραζόλη απορροφάται από το λίπος.

Η ασπαρτάμη είναι η Νο 1 αιτία που οι καταναλωτές θα σταματήσουν να πίνουν αναψυκτικά!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, 11 έως 27 τοις εκατό της σουκραλόζης απορροφιέται από το ανθρώπινο σώμα (FDA 1998). Επιπλέον, 1,6% έως 12,2% της σουκραλόζης συσσωρεύεται στο σώμα.

Η σουκραλόζη είναι απλή χλωριωμένη ζάχαρη. Οι πιο συχνοί χλωράνθρακες είναι ο τετραχλωράνθρακας, ο τριχλωράνθρακας και το χλωριούχο μεθυλένιο, όλα θανατηφόρα. Οι χλωράνθρακες χρησιμοποιούνται ως βιοκτόνα στη χλωρίνη, σε απολυμαντικά, σε εντομοκτόνα, σε δηλητηριώδη αέρια και σε υδροχλωρικό οξύ.

Η σουκραλόζη είναι ένα μόριο σακχάρου που παραδίδει τρεις ομάδες υδροξυλίου (υδρογόνο + οξυγόνο) και τις αντικαθιστά με τρία άτομα χλωρίου. Η φυσική ζάχαρη είναι ένας υδατάνθρακας που αποτελείται από 12 άτομα άνθρακα. Όταν μετατραπεί σε σουκραλόζη γίνεται ένα χλωράνθρακας και ανήκει στην οικογένεια των Chlorodane, Lindane και DDT.

Το επιτραπέζιο αλάτι, το οποίο επίσης περιέχει χλώριο, είναι περισσότερο ασφαλές από τη σουκραλόζη, γιατί δεν είναι χλωράνθρακας. Όταν γίνεται η δέσμευση νατρίου στο χλώριο για να γίνει  το αλάτι, ο άνθρακας δεν συμπεριλαμβάνεται.

Η σουκραλόζη και το αλάτι είναι διαφορετικές ουσίες. Σε αντίθεση με το χλωριούχο νάτριο, οι χλωράνθρακες δεν είναι ποτέ διατροφικά συμβατές με τις μεταβολικές διαδικασίες μας και είναι εντελώς ασυμβίβαστες με τη φυσιολογική ανθρώπινη μεταβολική λειτουργία. Όταν το χλώριο αντιδρά χημικά με τον άνθρακα για να σχηματίσουν οργανικές ενώσεις τα άτομα άνθρακα και χλώριου συνδέονται μεταξύ τους μοιράζοντας ηλεκτρόνια στις εξωτερικές στιβάδες τους. Αυτή η διάταξη επηρεάζει αρνητικά τον ανθρώπινο μεταβολισμό, επειδή τα μιτοχονδριακά και τα κυτταρικά συστήματα ενζύμων μας έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν εντελώς, οργανικά μόρια που περιέχουν άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο και άλλα συμβατά διατροφικά στοιχεία.

Με αυτή τη διαδικασία οι χλωράνθρακες, όπως η σουκραλόζη παραδίδουν χλώριο άμεσα στα κύτταρά μας μέσω του κανονικού μεταβολισμού. Οι χλωράνθρακες δεν αποβάλλονται απευθείας από το σώμα και μπορεί να προκαλέσουν τεράστια ζημιά στις διαδικασίες του ανθρώπινου μεταβολισμού και, τελικά, στα εσωτερικά όργανά μας. Το ήπαρ είναι ένα όργανο αποτοξίνωσης. Οι χλωράνθρακες καταστρέφουν τα ηπατοκύτταρα. Σε πειραματόζωα η σουκραλόζη προκαλεί οίδημα στο συκώτι και προκαλούν ασβεστώσεις στα νεφρά. Ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα επηρεάζονται έντονα από αυτές τις χημικές ουσίες. Αρνητικά επηρεάζονται και τα γονίδια και η λειτουργία του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος. Έτσι, η δηλητηρίαση με χλωράνθρακα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες, και καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτές είναι και οι γνωστές επιδράσεις των διοξινών και των PCB τα οποία είναι γνωστοί θανατηφόροι χλωράνθρακες. 

Διαβάστε, επίσης,

Τα ενεργειακά ποτά είναι επικίνδυνα

Οι κανόνες της διατροφής στον διαβήτη

Φαινυλκετονουρία

Πρόσθετα τροφίμων

Είναι ένοχη τελικά η ασπαρτάμη;

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά

Φυσικά γλυκαντικά

Χρήσιμες πληροφορίες για τη φρουκτόζη

Κόψτε τελείως τη ζάχαρη

Κόψτε τη ζάχαρη στα παιδιά σας

Τροφές αντί για ζάχαρη για υγεία

Η ζάχαρη βλάπτει την υγεία 

Η ζάχαρη του μέλλοντος είναι η στέβια

Τροφές που μας κάνουν ευτυχισμένους

Η Ρ-γλυκοπρωτεΐνη υπεύθυνη για την αντίσταση του καρκίνου στη θεραπεία

www.emedi.gr

 

 

 

 

Διαβάστηκε 3631 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 01:19
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυγά και ζεστό ζυμωτό ψωμί Το γλυκό των φτωχών »