Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 08:27

Αλκαλοποίηση οργανισμού για απώλεια βάρους

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(12 ψήφοι)
Στην παχυσαρκία με την αλκαλοποίηση επιταχύνεται ο μεταβολισμός
Διατηρείστε τα επίπεδα του PΗ στα υγρά του σώματός σας σε μια ισορροπία για να μπορέσει έτσι ο οργανισμός σας να καταπολεμήσει την παχυσαρκία και άλλες ασθένειες.
Το όξινο PΗ εμφανίζεται από μια όξινη διατροφή, την συναισθηματική πίεση, την υπερφόρτωση τοξινών, τις άνοσες αντιδράσεις, και οποιαδήποτε διαδικασία η οποία στερεί τα κύτταρα από το οξυγόνο και από θρεπτικές ουσίες.
Το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει το όξινο PH με την χρησιμοποίηση των αλκαλικών στοιχείων. Εάν η διατροφή μας δεν περιέχει τέτοια στοιχεία θα αρχίσει να αναπτύσσεται μια συγκέντρωση των οξέων στα κύτταρα (υπεροξέωση) . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση πληθώρας ασθενειών μεταξύ των οποίων και της παχυσαρκίας.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όταν ο οργανισμός είναι υπερτοξινομένος προσπαθεί να δημιουργήσει λίποκύτταρα για να αποθηκεύσει τις τοξίνες.
Το όξινο περιβάλλον στο μεσοκυττάριο διάστημα (matrix) πρέπει να μετατραπεί σε ουδέτερο, και παράλληλα η περιοχή να έχει οξυγόνο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα κύτταρα να τρέφονται και να μεταβολίζουν ευκολότερα και έτσι όλα τα όργανα στο σώμα μας να εργάζονται καλύτερα.
Στην παχυσαρκία με την αλκαλοποίηση σταματά η δημιουργία λιποκυττάρων, επιταχύνεται ο μεταβολισμός και έτσι η απώλεια βάρους.
Οι τροφές που κάνουν αλκαλοποίηση, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να περιέχουν ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και νάτριο.           
Το PH στα ούρα μπορεί να μετρηθεί με PHμετρικό χαρτί πού υπάρχει στο εμπόριο.
Βιβλιογραφία
1. Tannock IF, Rotin D. Acid pH in tumors and its potential for therapeutic exploitation. Cancer Res.1989;49:4373–4384. [PubMed]
2. Gerweck LE, Seetharaman K. Cellular pH gradient in tumor versus normal tissue: potential for exploitation for the treatment of cancer. Cancer Res. 1996;56:1194–1198.
3. Wike-Hooley JL, Haveman J, Reinhold HS. The relevance of tumour pH to the treatment of malignant disease. Radiother Oncol. 1984;2:343–366.
4. Gerweck LE. Tumor pH: implications for treatment and novel drug design. Semin Radiat Oncol.1998;8:176–182. [PubMed]
5. Stubbs M, Bhujwalla ZM, Tozer GM, Rodrigues LM, Maxwell RJ, Morgan R, Howe FA, Griffiths JR. An assessment of 31P MRS as a method of measuring pH in rat tumours. NMR Biomed. 1992;5:351–359.
6. Gillies RJ, Liu Z, Bhujwalla Z. 31P-MRS measurements of extracellular pH of tumors using 3-aminopropylphosphonate. Am J Physiol. 1994;267:C195–C203. 
Διαβάστηκε 8335 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η δίαιτα της κομπόστας Δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας »