Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 06:27

Η χρήση της αλόης από τους μελισσοκόμους

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η αλόη Βέρα στην ανάπτυξη του πληθυσμού μελισσών και στην αύξηση παραγωγής μελιού

 

Η Αλόη Βέρα και τα προϊόντα της έχουν πολλά φαρμακολογικά ενεργά συστατικά, όπως καρβοξυπεπτιδάση που απενεργοποιεί την βραδυκινάση, σαλικυλικά και ουσίες που εμποδίζουν τον σχηματισμό της θρομβοξάνης.

Πολλές επιστημονικές μελέτες υπάρχουν που αποδεικνύουν την αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή επίδραση για τις ουσίες της Αλόης Βέρας.

Η αλόη βοηθά στην επούλωση ελκών, στους τραυματισμούς, στα εγκαύματα και στα κρυοπαγήματα.

Πώς, όμως, η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πληθυσμού των μελισσών και στην αύξηση της παραγωγής μελιού;

Οι ασθένειες των μελισσών είναι γνωστές: Νοζεμίαση, ασκοσφαίρωση, βαρρόαση κ.ά

Παλαιότερα η νοζεμίαση αντιμετωπιζόταν με φουμιντίλ και οι άλλες περισσότερες ασθένειες με τεραμυκίνη και η βαρρόαση με ταινίες.

Σήμερα η νοζεμίαση καταπολεμάται με προϊόντα αλόης βέρας. Μετά από 2 εφαρμογές ο αριθμός των σπόρων της Νοζεμίασης μειώνεται σε ποσοστό 70% και με την τρίτη εφαρμογή εξαφανίζονται.

Επίσης, πολλές φορές οι μέλισσες είναι αδύνατες γιατί έχουν κάποια ασθένεια ή η διατροφή τους είναι κακή, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την ανάπτυξή τους. Η αλόη βέρα, ακόμη, δίνει στις μέλισσες όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους...

Τέλος, όταν υπάρχει καύσωνας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να υπάρχει πoτίστρα από νερό πηγής και το νερό αυτό να αλλάζεται τακτικά, για να αποφεύγονται οι μολύνσεις. Οι μέλισσες για να διατηρήσουν την θερμοκρασία σταθερή στην κυψέλη συλλέγουν νερό. Το νερό αυτό το αποθηκεύουν σε ειδικά ποτηράκια που κατασκευάζουν σε σημεία της κηρήθρας, για να έχει υγρασία ο χώρος, αλλά και όταν φτερουγίζουν τα ρεύματα αέρα εξατμίζουν το υποθηκευμένο νερό και εξισορροπείται η θερμοκρασία για να αναπτύσσεται σωστά ο γόνος.


Το βιολογικό μέλι για να παραχθεί απαιτείται:

  • Να χρησιμοποιείται νερό πηγής
  • Να υπάρχει παραγωγή 3 κιλά μέλι ανά κυψέλη
  • Τα μελίσσια να μην έχουν καμιά πάθηση
  • Ο γόνος να έρχεται φυσιολογικά
  • Η φύση να έχει καλή ανθοφορία
  • Να μην χρησιμοποιείται ζάχαρη για τροφή στα μελίσσια
  • Να χρησιμοποιούνται προϊόντα αλόης βέρας για να ραντίζονται οι μέλισσες και να δυναμώνουν, λαμβάνοντας τα θρεπτικά συστατικά της

Διαβάστε, επίσης,

Πώς παρασκευάζεται η αλόη

Θεραπευτικός χυμός με αλόη, τζίντζερ και κουρκουμά

Όλες οι χρήσεις της αλόης

Πώς η αλόη βοηθάει στον διαβήτη

Η αλόη στη θεραπεία του καρκίνου

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με το χυμό αλόης

Τι να προσέχετε με την αλόη

 

Διαβάστηκε 1681 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 14:06
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καρυδιά Χρένο ή αρμορακία »