Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 18:48

Βιταμίνες για την αρθρίτιδα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ποιες βιταμίνες θεραπεύουν την αρθρίτιδα

Βιταμίνες κατάλληλες για την αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να αντιδράσει στο παντοθενικό ασβέστιο με δοσολογία λήψης 500μγρ τη μέρα επί 2 ημέρες, 100μγρ επί 3 ημέρες, 1500μγρ επί 4 ημέρες και κατόπιν 2000μγρ τη μέρα, για μια περίοδο 2 μηνών ή μέχρι να επιτευχθεί ανακούφιση. Η καθημερινή πρόσληψη θα γίνει τότε η ελάχιστη που χρειάζεται για να σταματούν οι πόνοι.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να αντιδράσουν στη βιταμίνη C, 4000μγρ σε ισομοιρασμένες δόσεις. Και οι δύο τύποι αυτοί αρθρίτιδας αντιδρούν καλά σε υψηλές δόσεις (3-6γρ ημερησίως) νικοτιναμιδίου, κατά προτίμηση ή νικοτινικού οξέος. Συμπληρωματικές προληπτικές λήψεις είναι 100μγρ παντοθενικού ασβεστίου, 500μγρ βιταμίνης C και 100μγρ νικοτιναμιδίου ημερησίως.

Οι εκφυλιστικές ασθένειες των αρθρώσεων χαρακτηρίζονται από ασβεστοποιημένες διογκώσεις στους χόνδρους. Και οι δυο τύποι (φλεγμονή των αρθρώσεων στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα) αναφέρεται οτι αντιδρούν ευνοϊκά σε συμπληρωματικές λήψεις ασβεστίου, μεταξύ 500 και 1500χλγρ τη μέρα. Οι λόγοι δεν είναι γνωστοί, αλλά ακόμα και οι ασβεστοειδείς διογκώσεις των χόνδρων, που οφείλονται σε υψηλή τοπική συγκέντρωση του μετάλλου αυτού, μπορεί να εξαφανισθούν όταν διορθωθούν τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου σε άλλα σημεία του οργανισμού. Τόσο χαμηλά επίπεδα μπορεί να εμφανισθούν στα αποθέματα οστών, όπως κατά την οστεοπόρωση, πράγμα που συνδυάζεται με κάποιες περιπτώσεις αρθρίτιδας.

Εντοπισμένες ελλείψεις χαλκού μπορεί να αποτελέσουν, επίσης, ένα παράγοντα για την πρόκληση καταστάσεων αρθρίτιδας, ιδιαίτερα ρευματοειδούς τύπου. Τα βραχιόλια χαλκού μπορεί να συνεισφέρουν χαλκό μέσω του δέρματος. Μερικά σύμπλοκα παράγωγα του χαλκού σε χάπια από το στόμα, όπως π.χ. αυτά που περιέχουν ασπιρίνη φαίνεται ότι ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση, μεγαλύτερη από όση η ίδια η ασπιρίνη. Οι οργανικές μορφές χαλκού είναι πιο αποτελεσματικές από τα άλατα χαλκού για την ανακούφιση των ανθρώπινων συμπτωμάτων.

Διαβάστε, επίσης,

Το νέο φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Τα καλύτερα βότανα για την αρθρίτιδα

Σε ποιους ασθενείς η αρθροπλαστική δεν έχει καλά αποτελέσματα

Βρωμελίνη

Καυτερές πιπεριές και καψαϊκίνη

Αχιλλαία

Ιχθυέλαια

Κολλαγόνο

Κανέλα

Διατηρήστε με ένα βιοενεργειακό βραχιόλι την υγεία σας

Θαλασσοθεραπεία με φύκια

Ρεφλεξολογία

Χρόνιος πόνος

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Πιπερόριζα

Ενδείξεις βελονισμού

Εξετάσεις για ρευματολογικά νοσήματα

Νέα φάρμακα για τις αυτοάνοσες παθήσεις

Οι χρήσεις της μεσοθεραπείας

Κοραλλένιο εμφύτευμα διορθώνει προβλήματα των γονάτων

Αρθροπλαστική ισχίου

Άρνικα

Thuja occidentalis

Νευροπαθητικός πόνος

Παράξενα συστατικά θεραπεύουν αρρώστιες των ανθρώπων

Oστεοαρθρίτιδα

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 9105 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 10:39
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.