Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 19:26

Κόλπο για να αποφύγετε την πνευμονία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ποια βιταμίνη προστατεύει από την πνευμονία;

 

 

 

 

Ο κίνδυνος πνευμονίας είναι περισσότερο από 2.5 φορές μεγαλύτερος σε ανθρώπους με χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D σε σχέση με ανθρώπους με υψηλά επίπεδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας  δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό ‘Journal of Epidemiology and Community Health.’ Η έρευνα από το UEF Institute of Public Health, εξέτασε τη σχέση μεταξύ βιταμίνης ορού D3 και του κινδύνου πνευμονίας. Η έρευνα αφορούσε 1.421 ανθρώπους. Μετρήθηκαν τα επίπεδα βιταμίνης D3 από δείγματα αίματος που ελήφθησαν το 1998-2001 και τα στοιχεία συγκρίθηκαν με περιστατικά πνευμονίας στους ίδιους ανθρώπους το διάστημα 1998-2009.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας άνθρωποι με επίπεδα βιταμίνης D3 στον ορρό που αναπαριστούσε το πιο χαμηλό τρίτο ήταν περισσότερο από 2,5 φορές πιο πιθανό να νοσήσουν από πνευμονία σε σχέση με ανθρώπους με υψηλά επίπεδα βιταμίνης D3. 

Επιπλέον το κάπνισμα αποτελούσε σημαντικό παράγοντα κινδύνου για πνευμονία. Ο κίνδυνος πνευμονίας, επίσης, αύξανε με την ηλικία και ήταν μεγαλύτερος στους άντρες. Στην έναρξη η συγκέντρωση βιταμίνης ορού D3 ήταν 43.5 nmol/l, και η μέση ηλικία των εθελοντών ήταν 62,5 χρόνια.

Η νέα έρευνα είναι η πρώτη που εντοπίζει ότι η έλλειψη βιταμίνης D, επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο πνευμονίας στο γηρασμένο πληθυσμό. 

Διαβάστε, επίσης,

Πνευμονία από μυκόπλασμα

Λοιμώξεις από πνευμονιόκοκκο

Η αντιική θεραπεία για τη γρίπη

Λοίμωξη από τον ιό της γρίπης (Η1Ν1)

Παρακέντηση υπεζωκότα

Πλευρίτιδα

Κοκκιδιομύκωση

Ο πνευμονιόκοκκος και η πρόληψη

Η χορήγηση οξυγόνου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση βακτηριδιακών μολύνσεων από Σαλμονέλλα, E. Coli, στρεπτόκοκκο, ψευδομονάδες, σταφυλοκοκκο, γιαρδία και παράσιτα.

Παραγγείλετε το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο πατώντας εδώ

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 2159 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 20:18
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.