Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 21:53

Ασβέστιο κοραλλιών

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τα οφέλη στην υγεία από το νερό των κοραλλιών

Σε ένα μικρό νησί την Οκινάουα στην Ιαπωνία υπάρχει ένα είδος κοραλλιού που ονομάζεται Sango. 

Αυτό το είδος κοραλλιού είναι μοναδικό, γιατί περιέχει ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο κ.ά

Η σκόνη από αυτό το κοράλλι έχει την ιδιότητα του φίλτρου νερού κι έτσι σας παρέχει, όπου και να είστε καθαρό και υγιεινό νερό.

1 γραμμάριο σκόνης από το κοράλλι Sango που αποστειρώνεται με όζον και εμπλουτίζεται με κολλοειδή άργυρο, τοποθετείται σε καλής ποιότητας νερό, χωρίς ανθρακικό και σας εξασφαλίζει πάντα καθαρό και υγιεινό νερό.

Τα οργανικά μέταλλα των κοραλλιών είναι ιδιαίτερα απορροφήσιμα, από το ανθρώπινο σώμα, γιατί γίνονται ιονικά όταν έρθουν σε επαφή με την υγρασία.

Το νερό κοραλλιών περιέχει 40% ασβέστιο και 74 άλλα ανόργανα στοιχεία που συνεργάζονται για την επίτευξη ομοιοστατικής ισορροπίας της χημείας του σώματος. 

Τα μέταλλα είναι το βασικό θεμέλιο για την υγεία. Είναι πολύτιμα για τα οστά και για πλήθος  ενζυματικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από τα κύτταρα μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια μετάλλων, επειδή τα εδάφη έχουν εξαντληθεί μέσω των γεωργικών πρακτικών.

Ακόμη, οι ορθοπεδικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν κομμάτια κοραλλιών για οστικά μοσχεύματα, επειδή τα οστά και οι τένοντες δέχονται εύκολα το κοράλλι.

Τα οφέλη στην υγεία από το νερό των κοραλλιών

-Δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Το αλκαλικό περιβάλλον έχει ζωτική σημασία για τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων του σώματος. Όλες οι μεταβολικές διεργασίες στο σώμα, σε κυτταρικό επίπεδο, συμβαίνουν με συμμετοχή των ιόντων ασβεστίου. Τα νεφρά έχουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της συγκέντρωσης ιόντων Η ή του pH των σωματικών υγρών. Σε ένα υγιές άτομο, το pH του εξωκυττάριου υγρού ECF (Extra Cellular Fluid) διατηρείται εν γένει σε μάλλον στενό εύρος, με μέση κανονική τιμή 7,40 ± 0,02 στο αρτηριακό πλάσμα και 7,38 ± 0,02 στο μικτό φλεβικό πλάσμα. Η κλινική αξιολόγηση της κατάστασης οξέος-βάσης ενός ασθενούς γενικά βασίζεται σε εργαστηριακές μελέτες αρτηριακών δειγμάτων. Έτσι, ένα άτομο θεωρείται ότι έχει οξέωση όταν το αρτηριακό pH πέσει κάτω από 7,38 και αλκάλωση όταν το αρτηριακό pΗ ανέρχεται πάνω από 7,42. Ένας τέτοιος ακριβής έλεγχος του ρΗ είναι απαραίτητος λόγω των σημαντικών επιδράσεων των μεταβολών του pΗ στη διαμόρφωση των πρωτεΐνών, των ενζυματικών αντιδράσεων και της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.  Οι κυριότερες απειλές για το pH των σωματικών υγρών είναι τα οξέα που σχηματίζονται στις μεταβολικές διεργασίες.

Αυτά τα μεταβολικά οξέα μπορούν εύκολα να χωριστούν σε 3 κατηγορίες.

-Πτητικά Οξέα. Διοξείδιο του άνθρακα. Το CO2, κύριο τελικό προϊόν στην οξείδωση των υδατανθράκων, των λιπών και των αμινοξέων, μπορεί να θεωρηθεί ως οξύ λόγω της ικανότητάς του να αντιδρά με νερό για να σχηματίσει ανθρακικό οξύ (H2CO3), το οποίο με τη σειρά του μπορεί να διαχωριστεί για να σχηματίσει Η και HCO3.

-Σταθερά οξέα: Θειικό οξύ και φωσφορικό οξύ. Το θειικό οξύ είναι ένα τελικό προϊόν της οξείδωσης των αμινοξέων που περιέχουν θείο μεθειονίνη και κυστεΐνη, ενώ σχηματίζονται φωσφορικά οξέα στον μεταβολισμό των φωσφολιπιδίων, των νουκλεϊνικών οξέων, των φωσφοπρωτεϊνών και των φωσφογλυκεριδίων. Σε αντίθεση με το CO2, το θειικό οξύ και το φωσφορικό οξύ είναι μη πτητικά και επομένως ονομάζονται σταθερά οξέα.

-Οργανικά οξέα. Τα οργανικά οξέα όπως το γαλακτικό οξύ, το ακετοξικό οξύ και τα Β-ΟΗ βουτυρικά οξέα σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού των υδατανθράκων και των λιπών. Κανονικά, αυτά τα οξέα οξειδώνονται περαιτέρω σε CO2 και νερό και κατά συνέπεια δεν επηρεάζουν άμεσα το pΗ των σωματικών υγρών.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ pH

Τα νεφρά και οι πνεύμονες μοιράζονται την ευθύνη για τη ρύθμιση του pH των σωματικών υγρών. Ωστόσο, είναι τα ρυθμιστικά συστήματα των σωματικών υγρών που πραγματικά παρέχουν την πιο άμεση άμυνα έναντι αλλαγών στο pH. Αυτά τα ρυθμιστικά διαλύματα είναι ασθενή οξέα που υπάρχουν ως μίγμα μίας πρωτονιωμένης μορφής και μιας μη πρωτονιωμένης μορφής στην περιοχή φυσιολογικού ρΗ.

Ο οργανισμός αντιμετωπίζει την υπερβολική οξύτητα ή την υπερβολική αλκαλικότητα με τα ρυθμιστικά διαλύματα που υπάρχουν στο σώμα.

Η αλκαλοποίηση του σώματος δρα θεραπευτικά και στον καρκίνο.

alkaline water 2

-Η σκόνη κοραλλιών αυξάνει σημαντικά το βάρος του μηριαίου οστού, το περιεχόμενο κολλαγόνου και το σχηματισμό οστών κι ενισχύει την ευελιξία των οστών και τη σκληρότητα.

-Το κοράλι χρησιμοποιείται ως υλικό αντικατάστασης μοσχεύματος οστού. Όταν τοποθετηθεί σε επαφή με βιώσιμα οστά, το εμφύτευμα παρέχει ένα φυσικό περιβάλλον νέας ανάπτυξης οστού. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ περίπτωση απόρριψης εμφυτεύματος από κοράλλι. 

-Δρα θεραπευτικά στην οστεοπόρωση.

-Η σκόνη κοραλλιών μετατρέπει το νερό σε ιοντική μορφή κι έτσι γίνεται βιοδιαθέσιμο και απορροφάται εύκολα από όλα τα κύτταρα.

-Προστατεύει το νερό από τις επιπβλαβείς προσμίξεις (βαρέα μέταλλα) και λοιμώξεις και καθαρίζει τον οργανισμό.

-Αυξάνει την ενέργεια και την αποδοτικότητα.

-Βοηθά στη ρύθμιση του βάρους.

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

-Βελτιώνει τη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

-Βοηθάει στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας και στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού.

Αποκαθιστά τη γονιδιακή δομή του κυττάρου, αυξάνει την ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού και αποτρέπει από την πρόωρη γήρανση και τις χρόνιες παθήσεις.

Είναι συμπλήρωμα διατροφής για ασβέστιο και μέταλλα

Χαρίζει θρεπτικά συστατικά σε τρόφιμα.

Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και προϊόντα υγιεινής, σε καλλυντικές κρέμες και σε οδοντόπαστες.

Βοηθάει στην αποκατάσταση του εδάφους και στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και βελτιώνει το οξυγόνο του εδάφους και εξουδετερώνει το όξινο χώμα

Προωθεί την παραγωγή αζώτου στο έδαφος.

Εξαιρετικό φαγητό για πουλιά και άλλα ζώα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη κοραλλιών

Η ποσότητα της ημερήσιας τοποθέτησης σκόνης κοραλλιών στο εμφιαλωμένο νερό

1 επίπεδο επιτραπέζιο κουτάλι είναι περίπου 1.000 mg σκόνης κοραλλιών

Υγιείς Ελαφρά προβλήματα υγείας Σοβαρά πρβλήματα υγείας
Παιδιά 2g (800mg) 3g (1,200mg) 4g (1,600mg)
Ενήλικες 4g (1,600mg) 5g (2,000mg) 6g (2,400mg)
Ηλικιωμένοι 6g (2,400mg) 7g (2,800mg) 8g ( 3,200mg)

(Στην παρένθεση είναι η ποσότητα στοιχειακού ασβεστίου)

Τα καλύτερα συμπληρώματα για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα για αλκαλοποίηση του οργανισμού

alkaline water 3

Διαβάστε, επίσης,

Τράπεζα σπέρματος για κοράλλια

Κοραλλένιο εμφύτευμα διορθώνει προβλήματα των γονάτων

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 398 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 10:22
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

 • Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύτιμα για τους καρκινοπαθείς

  Οι περισσότερες ενώσεις καταστολής του καρκίνου βρίσκονται στα σταυρανθή λαχανικά

   

  Γράφει η 

  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

  Νέα έρευνα έχει συνδέσει μια ένωση που βρίσκεται στα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο και άλλα σταυρανθή λαχανικά με ένα από τα πιο ισχυρά γονίδια καταστολής των όγκων του σώματος.

  Οι ειδικοί εκτιμούν ότι  υπάρχουν έως και 100 φορές περισσότερα ένζυμα στα λαχανάκια Βρυξελλών από τα άλλα φρούτα και λαχανικά. Τα ένζυμα είναι ειδικοί τύποι πρωτεϊνών που λειτουργούν ως καταλύτες για όλες τις λειτουργίες του σώματος. Η κατανάλωση περισσότερων βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αμινοξέων και βασικών λιπαρών οξέων από τα τρόφιμα και η καλή απορρόφησή τους εξασφαλίζουν ότι το σώμα λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες του πιο αποτελεσματικά.

  Η σουλφοραφάνη είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό. Τα μικρά μπρόκολα έχουν πολύ υψηλότερη συγκέντρωση σουλφοραφάνης από ό, τι τα ώριμα. Η σουλφοραφάνη πυροδοτεί τα κύτταρα στο σώμα και της γαστρεντερικής οδού, να παράγει ένζυμα που προστατεύουν από τις ρίζες οξυγόνου, τις χημικές ουσίες που καταστρέφουν το DNA και από τις φλεγμονές στην οστεοαρθρίτιδα και στον καρκίνο.

  Τα σταυρανθή λαχανικά αλκαλοποιούν το σώμα. Πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου, συνδέονται με την υπερβολική οξύτητα στο σώμα. Η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ξεκινά από την έλλειψη οξυγόνου και αυτά τα κύτταρα, μαζί με τους ιούς και τα βακτηρίδια, δεν μπορούν να ζήσουν σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε αλκάλια και οξυγόνο.

  Τα σταυρανθή λαχανικά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη της γαστρίτιδας, των ελκών, του καρκίνου του στομάχου και ακόμη και της αλλεργίας και του άσθματος.

  Η μελέτη λέει ότι η ένωση, που ονομάζεται I3C ή ινδόλη-3-καρβινόλη, εμπλέκεται σε μια σύνθετη χημική αλυσιδωτή αντίδραση που ελευθερώνει τον καταστολέα όγκου για να κάνει τη δουλειά του. Η έρευνα υπογραμμίζει, επίσης, τον χημικό πόλεμο που γίνεται μέσα στο σώμα, καθώς αγωνίζεται να αποτρέψει την ανάπτυξη όγκων, ακόμη και όταν οι ίδιοι οι όγκοι αγωνίζονται για να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν.

  Το γονίδιο καταστολής του καρκίνου που ονομάζεται PTEN κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που ελέγχει την κυτταρική ανάπτυξη. Το γονίδιο PTEN είναι ένας από τους σημαντικότερους καταστολείς όγκων στη γενετική του καρκίνου.

  Η ινδόλη-3-καρβινόλη ή I3C αποκαθιστά τις δυνάμεις καταστολής του ογκογονιδίου PTEN.

  Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

  Υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από μια γενετική έλλειψη PTEN, η οποία, πέρα ​​από το να τους κάνει να αναπτύσσουν καρκίνο, προκαλεί και αναπτυξιακά ελαττώματα που μπορούν να οδηγήσουν σε διανοητική αναπηρία ή ψυχιατρική ασθένεια.

  Το PTEN είναι, επίσης, γνωστό ότι επηρεάζει την υγεία ευρύτερα. Όσοι έχουν φυσιολογικό PTEN αναπτύσσουν μικρότερα από τα φυσιολογικά σώματα, πιθανώς, λόγω του περιορισμού του PTEN στην πλεονάζουσα κυτταρική διαίρεση - αλλά είναι μεταβολικά υγιέστεροι από όσους έχουν ελαττωματικό PTEN και είναι πιο μεγαλόσωμοι και ζουν περισσότερο.

  Η ένωση προστασίας του PTEN, I3C, είναι  ήδη γνωστή στην επιστήμη και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αν και ο ακριβής μηχανισμός της είναι ένα μυστήριο.

  Εμφανίζεται φυσικά στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τη ρόκα, το λάχανο και το κουνουπίδι. 

  Επίσης, η ινδόλη-3-καρβινόλη ή I3C στοχεύει  το WWP1 και διατηρεί τα βλαστοκύτταρα υγιή.

  Να προτιμάτε να τρώτε και βλαστούς και να διαλέγετε μικρά και βιολογικά σταυρανθή λαχανικά.

  stayranthi 1

  Οι βλαστοί ή φύτρα είναι τα λαχανικά όταν βγαίνουν από τους σπόρους τις πρώτες ημέρες.

  Τα λαχανικά όταν γεννιούνται έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και όλα τα ένζυμα και τις πρωτεϊνες.

  Επίσης, να μην καταναλώνετε άσπρο αλεύρι. 

  Τα οφέλη για την υγεία από τα σιτηρά εξαρτώνται, εξ ολοκλήρου, από τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνονται. Οι επεξεργασμένοι κόκκοι δεν έχουν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους, καθώς, απομακρύνονται το πίτουρο και το φύτρο. Αυτό γίνεται για να είναι δυνατή η διατήρηση του κόκκου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όταν παράγεται λευκό αλεύρι, πάνω από τις μισές βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Ε, το φυλλικό οξύ, ο φωσφόρος, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, ο σίδηρος και οι ίνες χάνονται.

  Η κατανάλωση επεξεργασμένων κόκκων έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και μπορεί να συμβάλλει άμεσα σε προβλήματα, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερόλη, οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η υπεργλυκαιμία και ο διαβήτης.

  Η καλή υγεία στηρίζεται στη διατροφή.

  stayranthi 2

   

  Τρώγοντας σταυρανθή λαχανικά και βλαστούς και φύτρα αποκομίζετε πολλά οφέλη για την υγεία σας

  -Οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν έως και 100 φορές περισσότερα ένζυμα στους βλαστούς από τα άλλα φρούτα και τα ώριμα λαχανικά. Τα ένζυμα είναι ειδικοί τύποι πρωτεϊνών που λειτουργούν ως καταλύτες για όλες τις λειτουργίες του σώματος. Η απορρόφηση των  περισσότερων βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αμινοξέων και βασικών λιπαρών οξέων από τα τρόφιμα που τρώτε εξασφαλίζει ότι το σώμα σας έχει τα θρεπτικά συστατικά για να εξασφαλίσει ότι όλες οι διαδικασίες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

  -Όλοι νομίζουν ότι οι πρωτεϊνες υπάρχουν μόνο στο κρέας, στο κοτόπουλο, στα ψάρια, στα αυγά και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα σταυρανθή λαχανικά και οι βλαστοί, αλλά και τα φύτρα είναι, επίσης, πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην πραγματικότητα, μπορούν να περιέχουν μέχρι και 35% πρωτεΐνη. Η προσθήκη λαχανικών στη διατροφή σας θα σας δώσει την απαραίτητη πρόσληψη πρωτεϊνών που απαιτείται από το σώμα σας και μειώνει, επίσης, το λίπος, τη χοληστερόλη και τις θερμίδες που υπάρχουν στα κρέατα. Τα σταυρανθή λαχανικά συνιστώνται, επίσης, ιδιαίτερα για τους vegans και τους χορτοφάγους.

  -Η ποιότητα και οι ίνες της πρωτεΐνης βελτιώνονται όταν αυτά φυτρώνουν. Οι πρωτεΐνες αλλάζουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βλάστησης και βελτιώνεται η θρεπτική αξία τους. Το αμινοξύ λυσίνη, για παράδειγμα, που είναι απαραίτητο για την πρόληψη ελκών και για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βλάστησης.

  -Οι ίνες, επίσης, όχι μόνο συνδέονται με τα λίπη και τις τοξίνες στο σώμα για να τις βγάλουν έξω, αλλά εξασφαλίζουν ότι το λίπος που διασπάται μετακινείται γρήγορα από το σώμα, πριν να μπορέσει να απορροφηθεί μέσω του τοιχώματος του εντέρου. Τα σταυρανθή λαχανικά, τα φύτρα και οι βλαστοί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες και μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους και θα νιώθετε κορεσμό και δε θα πεινάτε.

  -Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες αυξάνεται δραματικά όταν τα σταυρανθή λαχανικά είναι μικρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις βιταμίνες Α, τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τη βιταμίνη C και E.

  -Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες ορισμένων σπόρων, κόκκων, φασολιών ή ξηρών καρπών αυξάνεται έως και 20 φορές, λίγες μόνο ημέρες από την βλάστηση. Οι έρευνες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βλάστησης, η βιταμίνη B1 αυξάνεται έως και 285%, η βιταμίνη B2 έως και 515% και η νιασίνη μέχρι και 256%.

  -Η ουσιαστική περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βλάστησης. Η κατανάλωση περισσότερων βλαστών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερα από αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

  -Κατά τη διάρκεια της βλάστησης, τα μέταλλα δεσμεύουν τις πρωτεΐνες στους σπόρους, τους κόκκους, τα καρύδια ή τα φασόλια, καθιστώντας τις πιο χρήσιμες στο σώμα. Αυτό ισχύει για τα αλκαλικά μέταλλα, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και άλλα κι εξασφαλίζουν απώλεια βάρους και καλύτερη υγεία. Η καλύτερη πέψη οφείλεται στην υψηλή ποσότητα ενζύμων που περιέχουν. Οι βλαστοί είναι πολύ χρήσιμοι για άτομα με προβλήματα πεπτικού ή φουσκώματα και είναι, επίσης, ιδανικοί για νεαρά παιδιά και ηλικιωμένους.

  -Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν  οξυγόνο και η τακτική κατανάλωση ακατέργαστων βιολογικών τροφίμων που έχουν άφθονο οξυγόνο είναι πολύτιμη για την υγεία.

  -Τα βιολογικά τρόφιμα είναι μια καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

  -Τα σταυρανθή λαχανικά όταν τα καλλιεργείτε μόνοι σας, βοηθάτε το περιβάλλον και διασφαλίζετε ότι δεν παίρνετε ανεπιθύμητα φυτοφάρμακα, πρόσθετα τροφίμων και άλλες επιβλαβείς ουσίες που ενισχύουν το λίπος, και παρεμποδίζουν τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

  -Η ενέργεια που περιέχεται στους σπόρους, τους κόκκους, τα καρύδια ή τα όσπρια εκτονώνεται με τη βλάστηση.

  -Οι βλαστοί αλκαλοποιούν το σώμα σας. Πολλές ασθένειες, όπως ο καρκίνος έχουν συνδέονται με την υπερβολική οξύτητα στο σώμα. Η ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων ξεκινά από την έλλειψη οξυγόνου και αυτά τα κύτταρα, μαζί με τους ιούς και τα βακτηρίδια, δεν μπορούν να ζήσουν σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε αλκάλια και οξυγόνο. Τα μπρόκολα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη της γαστρίτιδας, των ελκών, του καρκίνου του στομάχου και ακόμη και της αλλεργίας και του άσθματος.

  Τέλος, τα σταυρανθή λαχανικά και οι σπόροι για να φτιάξετε φύτρα και βλαστούς έχουν χαμηλό κόστος. 

  stayranthi 3

  Πώς να φτιάξετε βλαστούς;

  Βρείτε ένα γυάλινο βάζο μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση με καπάκι.

  Κάντε μικρές τρύπες στο καπάκι με ένα σφυρί και ένα καρφί ή βάλτε αντί για καπάκι ένα πανί.

  Βάλτε μερικούς σπόρους στο κάτω μέρος του βάζου και καλύψτε με νερό για δώδεκα ώρες. Μπορείτε να προσθέσετε μόνο ένα είδος σπόρου ή ένα μείγμα από διάφορες ποικιλίες σπόρων. 

  Μετά από δώδεκα ώρες ξεπλύνετε τους σπόρους στο νερό (ιδανικά το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ούτε πολύ κρύο και ούτε πολύ ζεστό), στη συνέχεια αποστραγγίστε το νερό από τις τρύπες στο καπάκι, αφήνοντας τους σπόρους υγρούς αλλά χωρίς νερό.

  Επαναλάβετε τη διαδικασία έκπλυσης τουλάχιστον μία φορά κάθε 12 ώρες μέχρι να είναι έτοιμα τα νεαρά λαχανικά, συνήθως, σε 2 έως 4 ημέρες.

  Καταναλώστε, τα νεαρά λαχανικά αμέσως ή βάλτε τα σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο, όπου διατηρούνται καλά για αρκετές ημέρες.

  Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

  Διαβάστε, επίσης,

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο 

  Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο 

  karkinos stomatos 4

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

  Διαβάστε, επίσης,

  Διατηρήστε υγιή τα ανοσοποιητικά σας κύτταρα

  Τα οφέλη από την κουερσετίνη στην υγεία

  Πώς να διατηρήσετε τη μνήμη σας

  Πως να αυξήσετε την προγεστερόνη σας φυσικά

  Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

  Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

  Τα οφέλη από το κουνουπίδι στην υγεία

  Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

  Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

  Χρήσιμες πληροφορίες για τις υπερτροφές

  Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

  Το μπρόκολο είναι φάρμακο για τους πνεύμονες

  Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

  Φύτρα σιταριού για τη θεραπεία του καρκίνου

  Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με τριφύλλι

  Σιταρόχορτο

  Βλαστοί φασολιών

  www.emedi.gr