Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 11:34

Τι είναι η Αγιουρβέδα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ayurveda, είμαστε εμείς οι ίδιοι...

Η γνώση του σύμπαντος βρίσκεται μέσα μας. Κάθε μας κύτταρο κρύβει την κοσμική νοημοσύνη. Γνωρίζουμε την κοσμική αρμονία την ισορροπία του οργανισμού και της ψυχής μας. Και αφού γνωρίζομε είναι απλό να ξαναθυμηθούμε.

Ayurveda είναι μια ολοκληρωμένη ιατρική επιστήμη που όμοιά της δεν υπάρχει. Είναι η πρώτη ιατρική επιστήμη στο κόσμο. Ayurveda προφέρεται (Αa-yer-vay-da) σημαίνει η ιατρική του κόσμου, και θεμελιώνεται σε ένα ιερό σε περιεκτικότητα ιατρικό σύστημα.

“Ω! ανθρωπότητα, συμφώνησε και να ενωθείς.

Άσε το πνεύμα σου να είναι σε αρμονία.

Άφησε το αντικείμενο της σκέψης σου να είναι το ίδιο.

Άφησε το νόμο να είναι κοινός και άσε τη καρδιά σου να είναι ενωμένη με το νόμο.”

Atharva-Veda

H Ayurveda γεννήθηκε στην Ινδία πρίν 5000 χρόνια περίπου. Δεν ανήκει σε καμιά θρησκεία.

Οι σοφοί της Ινδίας, βλέπουν την υγεία συνυφασμένη με τη πνευματική ζωή. Λέγεται ότι στους Brahma που ήταν διαλογιζόμενοι, τους δόθηκε φώτιση και έλαβαν τις γνώσεις για την Ayurveda. Αυτή η γνώση χρησιμοποιείται για την υγεία με τη μέθοδο της αρετής, της καλής πρόθεσης, της μακροζωίας.

AYUR – VEDA. Δυο λέξεις που επισφραγίζουν την προέλευση αυτής της ιατρικής επιστήμης.

AYUR σημαίνει ζωή και VEDA σημαίνει επιστήμη. Μια επιστήμη που πάνω απ όλα έχει ήθος και είναι ζωντανή.

Τα πρωταρχικά γνήσια βιβλία των Βεδών είναι τέσσερα, αναφέρονται στη πνευματικότητα της ύπαρξης. Περιλαμβάνουν θέματα υγείας, οικολογίας, αστρολογίας, πνευματικότητα, διοίκηση, ποίηση και ηθική ζωή. Η ζωή είναι λίγη, είναι ιερή, είναι θεϊκή, ολοκληρώνεσαι σε αυτήν και είσαι αλληλένδετος με όλα. Τα τέσσερα βιβλία των Βεδών είναι τα: Rik veda, Sama, Yajur και Atharva. H Ayurveda που χρησιμοποιεί Βέδικη αστρολογία ονομάζεται Jyotish και σημαίνει “εσωτερικό φώς”. Η γνήσια Αyurveda είναι η Atharva–veda.

Πριν την ανακάλυψη της γραφής οι αρχαίοι σοφοί (rishis) της υγείας, της πρόληψης και της μακροζωίας, μετέδωσαν με τον προφορικό λόγο από τους δασκάλους στους μαθητές τη γνώση της Ayurveda. Ο Charaka λόγιος και σοφός της εποχής ο οποίος έζησε και δίδαξε γύρω στο 700 π.χ επηρεασμένος από αυτές τις ιατρικές γνώσεις τις κατέγραψε. Σήμερα το έργο του ονομάζεται Charaka Samhita και αναφέρονται 1500 περίπου φυτά προσδιορίζοντας 350 από αυτά ως πολύτιμα φάρμακα. Είναι ένας πολύτιμος οδηγός για όσους ασκούν αυτή την επιστήμη.

Ο Charaka δίνει σημασία στο έδαφος παρά στο σπόρο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο οργανισμός είναι υγιείς κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να λάβει μέρος.

Ως πνευματική ιατρική επιστήμη δεν στέκεται μόνο στην προσωπική υγεία του κάθε ατόμου, γιατί τότε θα ήταν μια ατομιστική στάση. Τα πάντα βρίσκονται σε μια ατέρμονη αλληλεπίδραση.

“Οτιδήποτε επηρεάζει τον έναν άμεσα,

επηρεάζει τους άλλους έμμεσα.

Δεν μπορώ ποτέ να γίνω αυτό που θα έπρεπε να είμαι,

έως ότου γίνεις αυτό που θα έπρεπε να είσαι.

Και δεν μπορείς ποτέ να γίνεις αυτό που θα έπρεπε να είσαι,

έως ότου γίνω αυτό που θα έπρεπε να είμαι.

Αυτή είναι η αλληλένδετη δομή της πραγματικότητας.”

Martin Luther King

Διαβάστε, επίσης,

Σεξουαλικό τονωτικό

Όλα τα κόλπα για να θεραπεύσετε τον έρπητα

Μύρο

Αγιουρβέδα και υγεία

Έλεγχος σωματικού βάρους με αγιουρβέδα

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1457 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 20:58
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.