Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 17:10

Χειρομαντεία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Τα μυστικά της ζωής σας γραμμένα στα χέρια σας

Γενικά για τη χειρομαντεία

Η γνώση και η διάδοση της χειρομαντείας.

Οι ινδικές Βέδες είναι ένα από τα αρχαιότερα κείμενα που σώζονται μέχρι σήμερα και αναφέρονται με θετικό τρόπο σε αυτή την τέχνη, ενώ οι βουδιστές μοναχοί φυλάσσουν με περισσή ευλάβεια σπουδαίες αρχαίες μελέτες.

Αυτοί όμως που βάφτισαν τη χειρομαντεία είναι οι Έλληνες πρόγονοι μας απο την αρχαία λέξη «Χειρ». Ο Αναξαγόρας δίδαξε τη χειρομαντεία και την εφάρμοσε το 423 π.Χ. ενώ υποστήριζε ότι «ο άνθρωπος οφείλει την υπεροχή του στα χέρια του».

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε λάβει σαν δώρο μια πανάρχαια μελέτη για τη χειρομαντεία καμωμένη με χρυσά γράμματα η οποία είχε ανακαλυφθεί τυχαία σε έναν βωμό που ήταν αφιερωμένος στον θεό Ερμή, ενώ σοφά πνεύματα της αρχαιότητας, όπως ο Αριστοτέλης παραδέχτηκαν την αλήθεια της. Ο μεγάλος φιλόσοφος πριν απο πολλούς αιώνες έλεγε ότι το χέρι είναι το όργανο των οργάνων, ο ενεργός παράγοντας των παθητικών δυνάμεων όλου του συστήματος.

Ο Πλίνιος, ο Παράκελσος, ο Κάρδαμης, ο Αυτοκράτορας Αύγουστος, ο Ναπολέων, ο Μπαλζάκ και ο διάσημος ψυχολόγος Καρλ Γιούνγκ, ο καθένας στην εποχή του, προσπάθησαν να μάθουν να διαβάζουν τους μυστικούς κώδικες της χειρομαντείας.

Ακόμη και η χριστιανική θρησκεία, που σε πολλές στιγμές του παρελθόντος στάθηκε πολέμιος αυτής της μαντικής τέχνης, στο ιερότερο κείμενο της, τη Βίβλο, στον 7ο στίχο του 37ου κεφαλαίου του Ιώβ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Θεός βάζει σημάδια ή σφραγίδες στα χέρια των ανθρώπων, ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να γνωρίζουν τα έργα τους».

Το 1475 εκδόθηκε το βιβλίο της χειρομαντείας και το 1490 «Η χειρομαντεία του Αριστοτέλη με αριθμούς».

Τα χέρια, ιδιαίτερα η παλάμη περιέχουν περισσότερα νεύρα από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Όλες οι πληροφορίες από τα αισθητήρια όργανα μεταφέρονται στον εγκέφαλο και το αντίθετο, μέσω των νεύρων. Οι απολήξεις όλων των νεύρων καταλήγουν στα χέρια μας. Τα μηνύματα που στέλνει ο εγκέφαλος επηρεάζουν τις γραμμές και να διαμορφώνουν αναλόγως το χέρι μας στο σύνολό του.

Το χέρι με την απευθείας «επικοινωνία» του με κάθε τμήμα του εγκεφάλου δεν μας «μιλάει» μόνο για τις ενεργές ικανότητες του ατόμου, αλλά φωτίζει και αυτές που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί και μπορούν να αναδειχθούν στο μέλλον.

Αυτός ίσως είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν υπάρχουν δυο πανομοιότυπα χέρια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έως και τα χέρια διδύμων αδελφών διαφέρουν σε πολλά σημεία. Τα δακτυλικά αποτυπώματα παραμένουν προς το παρόν το αλάθητο στοιχείο αναγνώρισης για τον καθένα μας.

Το χέρι μας αποτελείται από την παλάμη και τα δάκτυλα.

Πάνω στην παλάμη βρίσκονται χαραγμένες οι γραμμές που σηματοδοτούν τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής μας.

Ανάμεσα στις γραμμές βρίσκονται τα όρη που δείχνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας.

Τα δάκτυλα και τα νύχια μαζί με την «αίσθηση» που αφήνει το κάθε χέρι ολοκληρώνουν την εικόνα.

Η εξέταση κάθε σημείου χωριστά μας δίνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, ενώ απαιτείται ανάλυση εξατομικευμένη.


Δεξί ή αριστερό χέρι;

Οι τσιγγάνοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να διαβάζουμε το αριστερό χέρι γιατί αυτό βρίσκεται πιο κοντά στη καρδιά. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να μελετάμε και τα δυο χέρια. Πολλές φορές μάλιστα τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο, γιατί οι διαφορές που παρουσιάζουν μεταξύ τους παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Το αριστερό χέρι θα μας μιλήσει για τις «προδιαγραφές» μας, για τις δυνάμεις που μας δόθηκαν από τη γέννησή μας. Τα γεγονότα που είναι «γραφτό» να περάσουμε εμφανίζονται σε αυτό το χέρι.

Στη δεξιά παλάμη θα «γραφτούν» οι εξωτερικοί παράγοντες, οι περιστάσεις, τα πρόσωπα που θα μας επηρεάσουν καθώς και η δική μας προσωπική ισχυρή θέληση που μπορεί να αλλάξει πολλά. Όταν το αριστερό χέρι έχει μεγαλύτερες «δυσκολίες» από το δεξί σημαίνει ότι εμείς με τις ατομικές μας προσπάθειες καταφέραμε να επιβληθούμε. Εάν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή το δεξί χέρι εμφανίζεται λιγότερο ομαλό από το αριστερό σημαίνει ότι δεν αξιοποιήθηκε καμία ευκαιρία, δεν καλλιεργήθηκαν τα ταλέντα του κατόχου του και το άτομο αυτό δυσκολεύει από μόνο του τη ζωή του.

Οι προβλέψεις του μέλλοντος καλό είναι να επιβεβαιώνονται στο δεξί χέρι.

Όταν οι δύο παλάμες δεν εμφανίζουν αισθητές διαφορές τότε δεν θα υπάρξουν μεγάλες αναταραχές και ανακατατάξεις στη ζωή του ατόμου ή τα γεγονότα δεν θα εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα. Εάν οι αλλαγές θα είναι για καλό ή κακό αυτό θα το πουν τα ιδιαίτερα σημάδια, η γραμμή, ή το σημείο όπου επισημαίνεται η διαφορά μεταξύ των δύο χεριών.

Μια άλλη ερμηνεία θέλει το αριστερό χέρι να φανερώνει όσα είναι μελλούμενα να συμβούν και το δεξί όσα συμβαίνουν στη πραγματικότητα μετά από τις επιλογές που κάνει το άτομο.


Συμβουλές για το διάβασμα του χεριού

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε να διαβάζετε το χέρι είναι να ξεκινήσετε από το δικό σας. Παρατηρώντας το και μελετώντας το με προσοχή θα μάθετε να ξεχωρίζετε τις γραμμές και τα ιδιαίτερα σημάδια τους. Αργότερα θα πρέπει να εξετάσετε και άλλα χέρια για να μάθετε να συγκρίνετε. Προτιμότερο είναι ν' αρχίσετε με τα χέρια φίλων και συγγενών.

Σε πρώτη φάση καλό είναι να αρχίσετε από τις γραμμές της παλάμης. Μάθετε να βρίσκετε και να αναλύετε τις τρεις βασικές γραμμές της ζωής, της κεφαλής και της καρδιάς.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν θα αναγνωρίσετε άσχημα σημάδια. Ποτέ μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα. Αρκετές φορές τα στοιχεία αυτοαναιρούνται και το μυστικό βρίσκεται στην αξιολόγησή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε όταν διακρίνεις τέτοια σημάδια, είναι μόνο να επιστήσετε την προσοχή.

Εξετάστε με προσοχή τον τύπο του χεριού, τα δάκτυλα και τον αντίχειρα. Παρατηρήστε το χρώμα της παλάμης, τα νύχια και την ευλυγισία του χεριού. Μην διστάσετε να ακουμπήσετε, να μαλάξετε το χέρι και να νιώσετε την ενέργεια του άλλου.


Οι γραμμές του χεριού

Όταν παρατηρήσουμε την παλάμη μας θα διακρίνουμε πολλές γραμμές να τη χαράζουν. Όλες έχουν τη δική τους σημασία.

Δεκαπέντε όμως, είναι οι κύριες γραμμές...

-Η γραμμή της ζωής θα μας δώσει πληροφορίες για τη διάρκεια της ίδιας μας της ζωής. Θα μας μιλήσει για τις ασθένειες, τα ξαφνικά γεγονότα και κυρίως για την ποιότητα της ενέργειας μας.

-Η γραμμή του κεφαλιού θα μας μιλήσει για τη διανοητικότητα του ατόμου. Οι πνευματικές ανησυχίες του, αλλά και η τάση της σκέψης ή ακόμη και η αδυναμία συγκέντρωσης αναγνωρίζονται εύκολα απο αυτή τη γραμμή.

-Η γραμμή της καρδιάς έχει πολλά να μας πει για τα συναισθήματα και τον έρωτα. Τον έρωτα και την αγάπη όμως περισσότερο σε πνευματικό επίπεδο παρά σε σαρκικό. Για τον έρωτα του σώματος σαφώς θα εξετάσουμε τη γραμμή της καρδιάς, αλλά σε συνδυασμό με το «ζωνάρι» και το όρος της Αφροδίτης.

-Η γραμμή της μοίρας ή της τύχης ή του πεπρωμένου. Αυτή η γραμμή καταλήγει στο όρος του Κρόνου και επισημαίνει τα σημαντικότερα γεγονότα μιας ζωής. Τα εμπόδια, τις επαγγελματικές αλλαγές, την εύνοια ή την ατυχία.

-Η γραμμή του Απόλλωνα ή του Ήλιου. Φανερώνει την επιτυχία του καλλιτέχνη, την καλαισθησία και την αγάπη προς κάθε τι ωραίο. Μεγάλες δυνατότητες επιρροής και ισχυρό μαγνητισμό χαρίζει αυτή η καλότυχη γραμμή.

-Η γραμμή της υγείας που είναι προτιμότερο να μην υπάρχει στο χέρι μας γιατί η απουσία της δηλώνει δυνατή και εύρωστη ιδιοσυγκρασία.

-Το «ζωνάρι» της Αφροδίτης όταν υπάρχει διεγείρει τα πάθη και τις τάσεις κυκλοθυμίας. Πολλές εκρηκτικές σχέσεις θα ανθήσουν ή θα αυτοκαταστραφούν.

-Η γραμμή του γάμου συμβολίζει το γάμο, την ισχυρή ένωση, την ιερή σχέση. Εάν είναι πολλές οι γραμμές, πολλές οι δυνατές σχέσεις. Εάν αυτές βγούν σε καλό ή κακό θα μας το αποκαλύψει η ποιότητα της γραμμής.

Οι υπόλοιπες με λιγότερη σημασία γραμμές είναι η γραμμή του Άρη, η γραμμή της λαγνείας, η γραμμή της διαίσθησης, η γραμμή των παιδιών, η γραμμή των ταξιδίων, η γραμμή της διαφυγής καθώς και τα τρία «βραχιόλια» που βρίσκονται στον καρπό.

Α. Η γραμμή της ζωής

Β. Η γραμμή του κεφαλιού

Γ. Η γραμμή της καρδιάς

Δ. Η γραμμή της μοίρας

Ε. Η γραμμή του Απόλλωνα

Ζ. Η γραμμή της υγείας

Η. Το ζωνάρι της Αφροδίτης

Θ. Η γραμμή των ταξιδίων

Ι. Η γραμμή του γάμου

Κ. Η γραμμή της λαγνείας

Λ. Η γραμμή του Άρη

Μ. Τα τρία βραχιόλια

Ν. Η γραμμή της διαίσθησης


Η γραμμή της ζωής

Η γραμμή της ζωής βρίσκεται πάνω από το μεγάλο αιμοφόρο αγγείο, το λεγόμενο παλαμιαίο τόξο. Το αγγείο αυτό έχει άμεση σχέση με τη καρδιά, το στομάχι καθώς και με όλα τα σημαντικά όργανα του σώματος. Έτσι καταλαβαίνουμε γιατί η γραμμή της ζωής αντιπροσωπεύει όλο το ανθρώπινο σώμα στο σύνολό του.

Η γραμμή της ζωής πρέπει να είναι μακριά, στενή και βαθιά. Να μην έχει διακοπές ή νησίδες.

Η πλατιά γραμμή της ζωής δηλώνει μεγάλη μυϊκή δύναμη, ενώ τη δύναμη της θέλησης, απαραίτητη για μια καλη ζωή την φανερώνει μια καλοσχηματισμένη λεπτή γραμμή.

Η γραμμή της ζωής αγκαλιάζει το όρος της Αφροδίτης.

Το γεμάτο και μεγάλο (όχι υπερβολικά) όρος της Αφροδίτης σημαίνει ότι το άτομο θα έχει υγεία, μακροζωία και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Όταν η γραμμή της ζωής είναι χαραγμένη πολύ κοντά στο όρος της Αφροδίτης δηλώνει επισφαλή υγεία και πιθανόν ένα κακοφτιαγμένο σώμα.

Πολύ συχνά συμβαίνει η γραμμή του κεφαλιού και της ζωής, στο ξεκίνημά τους, να είναι ενωμένες. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος κυριαρχείται από τη δύναμη του μυαλού. Επίσης, δηλώνει την επιφυλακτικότητα του ατόμου προς τους άλλους. Όσο κοινωνικό και φιλικό να είναι το άτομο πάντα κάτι θα κρατάει για τον εαυτό του και πολύ δύσκολα θα μιλήσει για πολύ προσωπικά του ζητήματα. Αυτό εξαρτάται από το πόσο προχωρούν ενωμένες αυτές οι δύο γραμμές. Όταν η ένωση αυτή φτάνει μέχρι το όρος του Κρόνου τότε το άτομο παραείναι «κλειστό» και η ιδιότητα του αυτή γίνεται δυσβάσταχτη.

Όταν η γραμμή της ζωής δεν είναι ενωμένη με τη γραμμή του κεφαλιού τότε έχουμε να κάνουμε με μια εξωστρεφή και ανοιχτή φύση. Η εικόνα που δείχνει στους άλλους λογικά δεν πρέπει να απέχει και πολύ απο το πραγματικό εσωτερικό του εγώ.

Αν η απόσταση που χωρίζει τις γραμμές είναι πολύ μεγάλη έχουμε να κάνουμε με ένα ριψοκίνδυνο άτομο που θα ρισκάρει ακόμα και την ίδια του τη ζωή για να πετύχει τους στόχους του. Η λογική και η φρόνηση είναι έννοιες άγνωστες για αυτό το άτομο.

Τα χέρια με ενωμένες τις γραμμές της ζωής και του κεφαλιού θα τα συναντήσετε πιο συχνά από τα χέρια που οι γραμμές ξεκινούν χωριστά. Είναι πιθανό να συναντήσετε χέρια όπου οι γραμμές της ζωής, του κεφαλιού και της καρδιάς είναι ενωμένες στην αρχή τους. Αυτό δεν είναι πολύ τυχερό σημάδι, γιατί το τότε άτομο δεν έχει συναίσθηση του κινδύνου και διακατέχεται από τάσεις αυτοκαταστροφής. Επίσης, είναι μια ένδειξη ότι το άτομο τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του χρειάστηκε να ενώσει όλες του τις δυνάμεις για να κρατηθεί στη ζωή!

Όταν η γραμμή της ζωής κατευθύνεται προς την περιοχή του όρους της Σελήνης, είναι σίγουρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανήσυχη φύση που αγαπά τα μακρινά ταξίδια και τις περιπέτειες. Απεχθάνεται τη βολεμένη ζωή και ταξιδεύει ακόμα και νοερά με την σκέψη. Καλό θα ήταν μια τέτοια γραμμή να βρίσκεται πάνω σε ένα σφικτό, σφριγηλό χέρι, γιατί αν βρίσκεται σε ένα πλαδαρό χέρι με αδύναμη γραμμή του κεφαλιού, τότε το άτομο είναι σίγουρο ότι κυβερνάται από τις αδυναμίες του.

Η διπλή (γραμμή του Άρη) ή και η τριπλή γραμμή ζωής θεωρείται εξαιρετικά καλό σημάδι. Σημαίνει ότι μεγάλη ζωτικότητα και ενεργητικότητα θα συνοδεύουν το άτομο μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τα άτομα που έχουν διπλή και τριπλή γραμμή διατηρούν την νεανική τους ορμή και όψη μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Η κυματιστή γραμμή της ζωής φανερώνει πολλές αλλαγές αλλά και προβλήματα υγείας.

Όταν η γραμμή είναι ρηχή και μικρή τότε η ζωή του ατόμου κατευθύνεται από άλλο άτομο.

Τα σημάδια πάνω στη γραμμή της ζωής μπορούν να προσδιορίζουν σχετικά εύκολα την ακριβή ηλικία που θα συμβεί κάποιο σημαντικό γεγονός, αλλά και με τι μπορεί να σχετίζεται.

Η νησίδα σίγουρα δείχνει κάποιο πρόβλημα υγείας. Η διακοπή της γραμμής της ζωής σημαίνει ατύχημα ή σοβαρή ασθένεια ή απλώς αλλαγή του τρόπου και των συνθηκών διαβίωσης.

Μικρές ή μεγάλες γραμμές που διασταυρώνονται με τη γραμμή της ζωής φανερώνουν προβλήματα ή εμπόδια που μας βάζουν τρίτοι.

Ο σταυρός πάνω στη γραμμή της ζωής σημαίνει κίνδυνο και το τετράγωνο σε όλες τις περιπτώσεις σημαίνει προστασία. Επίσης, το άστρο είναι διφορούμενο σημάδι, μπορεί να δείχνει ότι έρχεται μεγάλη κρίση ή ότι ακολουθεί κάποιο σπουδαίο επίτευγμα.

O θάνατος μπορεί να προβλεφθεί με το «διάβασμα» του χεριού, αλλά σε καμία περίπτωση μια διακοπή της γραμμής ζωής δεν μπορεί να σημαίνει μόνο θάνατο.


Η γραμμή του κεφαλιού

Η γραμμή του κεφαλιού είναι πάρα πολύ σημαντική στη χειρομαντεία. Καταρχήν, χωρίζει το χέρι σε δύο ημισφαίρια.

Το ημισφαίριο του πνεύματος στο επάνω μέρος και το ημισφαίριο της ύλης στο κάτω μέρος.

Όταν η γραμμή αυτή βρίσκεται αρκετά ψηλά στο χέρι καταλαβαίνουμε ότι ο υλικός κόσμος έχει μεγάλη σημασία για το άτομο και οι επιθυμίες του έχουν να κάνουν με τη συσσώρευση υλικών αγαθών. Η γραμμή του κεφαλιού, όπως και οι υπόλοιπες γραμμές, πρέπει να είναι βαθιά και μακριά.

Η πλατιά γραμμή μπορεί να είναι ένδειξη ανισορροπίας και σίγουρα σημαίνει δυσκολία στην αυτοσυγκέντρωση.

Όταν η γραμμή διασχίζει ίσια την παλάμη στο πρώτο της μισό και ύστερα εμφανίζει μια ελαφριά κλίση προς τα κάτω τότε ο άνθρωπος καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στη πρακτικότητα και τη φαντασία.

Όταν όλη η γραμμή έχει μια ομαλή κλίση προς τα κάτω, τότε το άτομο θα έχει την ανάγκη να εργαστεί πνευματικά. Η λογοτεχνία, η μουσική, η ζωγραφική με τα οποία πιθανόν να ασχολείται το άτομο, θα αποτελέσουν πηγή δύναμης και ψυχικής ανάτασης ενός ανήσυχου πνεύματος.

Όταν η κλίση της γραμμής είναι μεγάλη, δηλαδή, η γραμμή κατεβαίνει βαθιά μέσα στο όρος της Σελήνης, τότε όλες οι ιδιότητες του πλανήτη αυτού ενεργοποιούνται. Είναι μποέμικη φύση και θα αργήσει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ταξίδια μέσω θαλάσσης ή μακρινά νοερά ταξίδια γεμάτα αισθαντικότητα θα κάνει το άτομο με αυτή τη γραμμή.

Εάν στο τελείωμα υπάρχει μια μικρή διχάλα τα ταλέντα που αφορούν πνευματικές ερργασίες θα είναι πολλά.

Υπάρχει, όμως, η περίπτωση -όχι σπάνια- να μην έχουν καλλιεργηθεί καθόλου οι θετικές δημιουργικές ικανότητες του ανθρώπου. Τότε το χέρι δεν θα είναι «καθαρό» που σημαίνει ότι νησίδες, σπασίματα και μικρές γραμμούλες περιπλέκουν τα πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση τα ταλέντα δεν καλλιεργούνται και ο άνθρωπος γίνεται φαντασιόπληκτος, μυθομανής και αφόρητος μετά από κάποιο σημείο.

Όταν η γραμμή του κεφαλιού είναι ευθεία, αλλά καμπυλώνει ελαφρά προς τα πάνω στην περιοχή του Άρη, το άτομο θα γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στην επαγγελματική του ζωή που θα συνοδεύονται και από μεγάλο υλικό κέρδος.

Εάν η γραμμή είναι κοντή φθάνει, δηλαδή, μέχρι τη μέση της παλάμης τότε έχουμε να κάνουμε με καθαρά υλιστική φύση που μπορεί να φοράει διάφορα παραπλανητικά προσωπεία, αλλά η ύλη παραμένει το μοναδικό ενδιαφέρον της.

Όταν η γραμμή είναι κομμένη ξαφνικά κάτω από το όρος του Κρόνου πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλούμε την τύχη μας με ριψοκίνδυνες ενέργειες. Εάν η γραμμή του κεφαλιού είναι κομμένη και στα δύο χέρια πρέπει πάντα να προστατεύουμε το κεφάλι μας, γιατί αυτό είναι ένα άσχημο σημάδι που σχετίζεται με βίαιες ενέργειες και μοιραία ατυχήματα. Εάν, όμως, κάπου εκεί υπάρχει ένα ευκρινές τετράγωνο είναι σίγουρο ότι υπάρχει ισχυρή προστασία που πολλές φορές εξωτερικεύεται με το θάρρος και την ετοιμότητα σκέψης που θα επιδείξει το άτομο την κατάλληλη στιγμή.

Εάν από τη γραμμή του κεφαλιού ξεκινά μια άλλη μικρότερη γραμμή που καταλήγει στο όρος του Δία ειδικά όταν υπάρχει εκεί ένα αστέρι, η επιτυχία του ατόμου θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Το σημάδι του σταυρού πάνω σε αυτή τη γραμμή του κεφαλιού μας προειδοποιεί για ατυχήματα στο κεφάλι.

Όταν ο σταυρός βρίσκεται κάτω από το πρώτο δάκτυλο του Δία (δείκτης) τότε είναι πιθανό να προκαλέσει το ατύχημα το ίδιο το άτομο.

Ο σταυρός κάτω από το δάκτυλο του Κρόνου (μεσαίο) δάκτυλο δείχνει ότι το ατύχημα μπορεί να οφείλεται σε ζώο ή σε έκρηξη βόμβας ή ακόμη και σε δολιοφθορά κάποιου τρίτου προσώπου.

Ο σταυρός κάτω από το μικρό δάκτυλο έχει σχέση με τραύματα που συνήθως οφείλονται σε επιστημονικά πειράματα.

Οι νησίδες δεν είναι καλό σημάδι, στην καλύτερη περίπτωση πονοκέφαλοι, ημικρανίες και το κυριότερο μια τρομερή αναποφασιστικότητα, θα εμποδίζει τον άνθρωπο να εξελιχθεί.

Η διπλή γραμμή του κεφαλιού είναι ένα σπάνιο και εξαιρετικό σημάδι. Τα άτομα που έχουν διπλή γραμμή κεφαλή έχουν μεγάλη επαφή με το λόγο. Έχουν ισχυρή θέληση και μια περίεργη δύναμη τους καθοδηγεί και τους προστατεύει. Συχνά, όμως, έχουν δύο φύσεις. Η μία είναι ευαίσθητη, ευγενική και γεμάτη συμπόνια, ενώ η άλλη είναι ψυχρή, παράλογη και απόμακρη.

Όλοι οι μεγάλοι εργάτες του πνεύματος έχουν λεπτές, καθαρές και ιδιαίτερα τονισμένες γραμμές του κεφαλιού. Αξιοπρόσεκτες είναι και η γραμμές που φαίνονται σαν να είναι τραβηγμένες με το χάρακα, ένδειξη καθαρότητας και οξύτητας πνεύματος.

Μπορείτε πολύ εύκολα να προσδιορίσετε τις χρονικές στιγμές που θα συμβoύν τα σημαντικά γεγονότα της ζωής εάν αναλύσετε τα ειδικά σημάδιά και/ή τις αλλοιώσεις που μπορεί να έχει η γραμμή του κεφαλιού και προσδιορίσετε το χρόνο. Κάτω από το πρώτο δάκτυλο, του Δία, καταγράφονται τα γεγονότα μέχρι τα 20 χρόνια. Κάτω από το δεύτερο δάκτυλο, του Κρόνου, φθάνουμε μέχρι τα 40 χρόνια. Κάτω από το τρίτο δάχτυλο προχωρούμε έως τα 60 χρόνια. Στο τελευταίο τμήμα του χεριού κάτω από το μικρό δάχτυλο, του Ερμή, σημαδεύονται τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της ζωής.


Η γωνία της τύχης

Το διάστημα μεταξύ της γραμμής της ζωής και της γραμμής του κεφαλιού σχηματίζει μια γωνία, την περίφημη γωνία της τύχης.

Όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα μεταξύ αυτών των γραμμών τόσο το καλύτερο. Εάν το διάστημα αυτό είναι μικρό δεν θα έχετε ιδιαίτερα την εύνοια της τύχης ούτε θα σας έρθουν εύκολα τα πράγματα. Θα κερδίσετε εσείς τη μάχη μετά από σκληρό αγώνα...


Η γραμμή της καρδιάς

Όλα τα ζητήματα που αφορούν την καρδιά σε αυτή τη γραμμή θα αφήσουν τα ίχνη τους. Αυτή η γραμμή μας μιλά για την ποιότητα των συναισθημάτων και για τον έρωτα σε πνευματικό επίπεδο.

Η γραμμή της καρδιάς μπορεί να έχει τρία σημεία εκκίνησης.

Ξεκινά από το μέσο του όρους του Δία κάτω από το δείκτη. Είτε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου δακτύλου ή από το κέντρο του όρους του Κρόνου, δηλαδή κάτω από το μεσαίο δάκτυλο.

Όταν η γραμμή ξεκινά κάτω από το δείκτη, η φύση του ατόμου είναι τίμια, ευαίσθητη και εκλεπτυσμένη. Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο έχει την ανάγκη να αφοσιώνεται σε αυτόν που αγαπά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει μια σχέση είναι να θαυμάζει και να σέβεται το άλλο του μισό. Πολλές φορές παρατηρείται ότι τα άτομα με αυτό το σημάδι έχουν μια τάση να εξιδανικεύουν καταστάσεις και να μυθοποιούν το αντικείμενο του πόθου τους. Όταν αυτή η γραμμή συναντάται σε χέρια ανδρών είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, γιατί σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αξιόπιστο πρόσωπο που ασφαλώς θα δημιουργήσει λιγότερες εφήμερες σχέσεις από κάποιο άλλο που η γραμμή της καρδιάς του ξεκινά από τον Κρόνο, από το μεσαίο δάκτυλο. Οι γραμμές της καρδιάς που ξεκινούν από τον Δία δηλώνουν τα αιώνια θύματα της αγάπης. Γιατί πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τον εαυτό τους χωρίς κανένα αντάλλαγμα και, το κυριότερο, χωρίς να εξετάζουν σε ποιον ή σε ποιαν προσφέρουν τα πάντα.

Όταν η γραμμή της καρδιάς ξεκινά ανάμεσα από τα δάκτυλα και πιο συγκεκριμένα η γραμμή ξεκινά από τα όρη του Δία και του Κρόνου είναι ένδειξη μιας πιο ισορροπημένης φύσης. Τα άτομα αυτά βρίσκονται ανάμεσα στον ιδεαλισμό που δίνει ο Δίας και στο πάθος του Κρόνου. Συμπέρασμα: Το άτομο ελέγχει τα πάθη του, αλλά έχει παράλληλα τη δυνατότητα να βιώσει αληθινά και βαθιά συναισθήματα.

Όταν η γραμμή ξεκινά από το μεσαίο το δάκτυλο του Κρόνου η σαρκική επαφή παίζει το σημαντικότερο ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται. Το πρόσωπο με αυτό το σημάδι δεν θα είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικό και πάντα κάτι θα κρατάει για τον εαυτό του.

Εάν συνοδεύεται και από μια ξεφτισμένη γραμμή της καρδιάς τότε το άτομο αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρή και μόνιμη σχέση, αλλά θα καταναλώνεται μέσα τους εφήμερους έρωτες.

Μια γραμμή της καρδιάς που έχει κόκκινο χρώμα δηλώνει με τον τρόπο της τα βίαια πάθη που συγκλονίζουν τον κάτοχό της.

Σπασίματα στη γραμμή της καρδιάς δείχνουν μεγάλη απογοήτευση στον έρωτα.

Όταν είναι ξεθωριασμένη, το άτομο ή είναι βαθιά αδιάφορο ή έχει περάσει πρόσφατα μεγάλη ερωτική απογοήτευση.

Όταν η γραμμή της καρδιάς αρχίζει με μια μικρή διχάλα στο όρος του Δία τότε έχουμε να κάνουμε με έναν ενθουσιώδη τύπο που έχει το χάρισμα να είναι απόλυτα ειλικρινής και τίμιος.

Όταν η γραμμή λεπταίνει στην άκρη της εμφανώς, προσέξτε, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στειρότητας.

Ένα άστρο στην αρχή της γραμμής της καρδιάς κάτω από το δείκτη είναι το σημάδι ενός ευτυχισμένου γάμου.

Οι αλυσίδες αποδυναμώνουν τη γραμμή και φανερώνουν συναισθηματικές περιπέτειες. Εάν η γραμμή της καρδιάς του προσώπου που σας ενδιαφέρει ξεκινά από τον Κρόνο και είναι φαρδιά, γεμάτη αλυσίδες, αυτός ο τύπος ανθρώπου τρέφει μέσα του μια βαθιά περιφρόνηση για τους άλλους ανθρώπους.

Οι μικρές γραμμούλες που κινούνται προς τα επάνω φέρνουν χαρές και συναισθηματική πληρότητα, ενώ οι γραμμούλες που βρίσκονται κάτω από τη γραμμή της καρδιάς σαν να «κρέμονται» φέρνουν λύπη και απογοήτευση.

Όταν στο χέρι εμφανίζεται μια διπλή γραμμή της καρδιάς δεν σημαίνει ότι είμαστε περισσότεερο συναισθηματικοί από τους άλλους, αλλά ότι ένα πρόσωπο πολύ πιο ισχυρό από εμάς μας προοστατεύει και καμιά φορά καταδυναστεύει την καρδιά μας.

Μερικές φορές η γραμμή της καρδιάς απουσιάζει. Όταν στο χέρι εμφανίζεται μόνο μια οριζόντια γραμμή τότε θεωρούμε ότι η γραμμή της καρδιάς και η γραμμή του κεφαλιού ταυτίζονται με αποτέλεσμα το μυαλό να κυβερνά την καρδιά. Οι άνθρωποι που δεν έχουν γραμμή της καρδιάς σίγουρα δεν είναι αναίσθητοι, αλλά δεν μπορούν να βιώσουν την αληθινή αγάπη. Μπορεί να είναι αισθησιακοί, αλλά δεν διακρίνονται για τον πλούτο και το βάθος των συναισθημάτων τους


Η γραμμή της μοίρας

Η γραμμή της μοίρας ή του πεπρωμένου καταγράφει τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής μας εάν, βέβαια, αυτά είχαν ή θα έχουν τη δύναμη να μας επηρεάσουν. Η απουσία της δεν αποτελεί κακό σημάδι, αλλά μας δηλώνει μια ζωή χωρίς μεγάλες αλλαγές και εκπλήξεις.

Η κανονική της θέση είναι όταν αυτή ξεκινά από τον καρπό του χεριού και ανεβαίνει προς τα επάνω. Έτσι εάν η γραμμή είναι τονισμένη θα έχουμε καλή τύχη και εύνοια.

Όταν η γραμμή της μοίρας ξεκινά από το όρος της Σελήνης η τύχη εξαρτάται από την επιθυμία των άλλων. Τέτοια γραμμή του πεπρωμένου έχουν συχνά οι καλλιτέχνες που σαφώς η επαγγελματική τους σταδιοδρομία εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή του κοινού.

Εάν η γραμμή της μοίρας ξεκινά από τη γραμμή της ζωής επισημαίνεται μια δυσκολία. Το άτομο θα πρέπει να καταβάλει έντονες προσπάθειες για να φτάσει στον στόχο του. Θα χρειαστεί μόνος του και χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια να ανοίξει το δρόμο της επιτυχίας.

Όταν αυτή η γραμμή της μοίρας αλλάζει πορεία και κατευθύνεται σε κάποιο από τα όρη -εκτός, βεβαίως, από το όρος του Κρόνου όπου είναι η φυσική της θέση- έχει πολλά να μας πει αυτή η αλλαγή πορείας αναλόγως με την τελική της κατάληξη.

Μεγάλη επιτυχία θα υπάρξει εάν η γραμμή της μοίρας κατευθύνεται και καταλήγει στο όρος του Δία. Τα όνειρά μας θα γίνουν πραγματικότητα. Οι στόχοι και οι επιδιώξεις μιας ζωής θα υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Εάν η γραμμή της μοίρας πηγαίνει προς το όρος του Απόλλωνα τότε σίγουρα κάποια στιγμή της ζωής μας θα αποκτήσουμε μεγάλη φήμη και δημοσιότητα και μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία.

Όταν η γραμμή του πεπρωμένου κατευθύνεται προς το όρος του Ερμή τότε η επιτυχία θα σημειωθεί σε κάποιον ειδικό τομέα, όπως είναι μια επιστημονική ανακάλυψη ή μια επιτυχημένη εμπορική δραστηριότητα.

Η διπλή γραμμή της μοίρας δηλώνει ότι το άτομο θα ασχολείται με δύο πράγματα ταυτοχρόνως. Μπορεί η μία απασχόληση να είναι η εργασία επιβίωσης, αλλά σίγουρα θα υπάρχει και μία δεύτερη σημαντική δραστηριότητα.

Εάν παράλληλα με τη γραμμή του πεπρωμένου ανεβαίνει μια μικρότερη γραμμούλα που δεν μπορεί, όμως, να θεωρηθεί σαν διπλή γραμμή μοίρας, αυτό είναι μια ένδειξη ότι εκείνη τη χρονική περίοδο που οι γραμμές βρίσκονται δίπλα δίπλα, ένα σημαντικό πρόσωπο θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του ατόμου που έχει αυτό το σημάδι.

Εάν η γραμμή της μοίρας σταματάει και συνεχίζει μερικά εκατοστά πιο δίπλα τότε έχουμε αλλαγή επαγγέλματος ή αλλαγή κατεύθυνσης στην ηλικία που οι γραμμές διαχωρίζονται. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση μεταξύ τους τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η διαφορά του αντικείμενου που θα ασχοληθεί το άτομο.

Ένα τετράγωνο πάνω στη γραμμή της μοίρας δίνει πάντα μεγάλη προστασία σε ζητήματα που αφορούν επιχειρήσεις και χρήματα.

Η νησίδα πάνω σε αυτή τη γραμμή είναι σημάδι ατυχίας και ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται προσδιορίζει τη χρονική στιγμή, αλλά και τη φύση της δυσκολίας.

Ο σταυρός θεωρείται πολύ κακό σημάδι όταν βρίσκεται στο τελείωμα της γραμμής και ειδικά πάνω στο όρος του Κρόνου. Τα άτομα με αυτό το σημάδι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να μην προκαλούν, όσο το δυνατόν, πρόσωπα και καταστάσεις.


Η γραμμή του Απόλλωνα

Αυτή η γραμμή πρέπει πάντα να συνοδεύει τη γραμμή της μοίρας. Ο λόγος είναι ότι η γραμμή του Απόλλωνα στιγματίζει την επιτυχία τη γοητεία, τη μεγάλη εύνοια και σε συνδυασμό με τη γραμμή του πεπρωμένου είναι βέβαιο ότι ο άνθρωπος σίγουρα θα γευθεί τις χαρές της ζωής και δεν θα βιώσει μόνο τη θλίψη και τη δυσκολία. Οι άνθρωποι που έχουν μια καλοσχηματισμένη γραμμή του Απόλλωνα έχουν περισσότερο μαγνητισμό από τους άλλους, είναι συνήθως λαμπεροί και πολύ αγαπητοί. Συνήθως έχουν μεγάλη επαγγελματική επιτυχία και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αόρατες δυνάμεις δουλεύουν γι' αυτούς. Αυτή η γραμμή είναι πολύ πιο σημαντική σε ένα τετράγωνο χέρι και ας μην είναι και πολύ καλά σχηματισμένη παρά σε ένα χέρι λεπτό με μακριά δάκτυλα, το λεγόμενο ψυχικό χέρι, που έτσι και αλλιώς από την ίδια του τη φύση έχει τις ιδιότητες αυτής της γραμμμής. Όταν η γραμμή του Απόλλωνα ξεκινά από τη γραμμή της μοίρας ή την γραμμή της ζωής δείχνει μεγάλη ατομική προσπάθεια και όλα σχεδόν θα εξαρτηθούν από την προσπάθεια και τον κόπο που θα καταβάλει το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Όταν η γραμμή του Απόλλωνα ξεκινά από την περιοχή της Σελήνης μας περιμένουν πολλές αλλαγές και σίγουρα η επιτυχία μας θα εξαρτηθεί από την αποδοχή των άλλων. Όπως καταλαβαίνετε η γραμμή αυτή είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους του θεάματος.

Όταν βρίσκονται άστρα χαραγμένα πάνω της υπάρχει σίγουρα μεγάλη δημοσιότητα και μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία. Όταν το επάγγελμα δεν έχει καμιά σχέση με την καλλιτεχνία και η γραμμή του Απόλλωνα είναι ιδιαίτερα τονισμένη τότε οι ιδιότητες του Απόλλωνα θα εξωτερικεύονται, θα εκδηλώνονται με τη μεγάλη αγάπη που θα δείχνει το άτομο προς τις τέχνες και με την ανεπτυγμένη καλαισθησία στο ντύσιμο και τη διακόσμηση. Σε πολλές περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι ο άνθρωπος, έχοντας ένα καθαρά καλλιτεχνικό χέρι με μεγάλες ευαισθησίες, δεν κατάφερε να βιώσει αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένος. Τότε μιλάμε για αναξιοποίητα ταλέντα και χαμένες ευκαιρίες που το άτομο έχασε πιο πολύ από τεμπελιά.

Οι αμυδρές ξεθωριασμένες γραμμές με σπασίματα που δεν θα γίνουν ποτέ ισχυρές και τις βλέπουμε σε πολλά χέρια δηλώνουν ότι, ενώ ο άνθρωπος είχε τη δυνατότητα να κάνει πολλά πράγματα, συμβιβάστηκε με πολύ λιγότερα.

Πολύ συχνά παρατηρείται η γραμμή του Απόλλωνα να ξεκινά από τη γραμμή της καρδιάς. Αυτό δείχνει οτι η επιτυχία θα έρθει αργά στη ζωή. Μπορεί ακόμη να σημαίνει έναν ευτυχισμένο γάμο, αλλά σίγουρα είναι ένα σημάδι μεγάλης άνεσης και εύνοιας.

Το αστέρι πάνω στη γραμμή του Ήλιου είναι ένα από τα πιο τυχερά σημάδια που μπορεί κάποιος να έχει επάνω στο χέρι του.

Όταν αυτή η γραμμή δεν υπάρχει καθόλου πολύ δύσκολα θα αποκτήσετε την εύνοια και την αναγνώριση των άλλων. Όσο και αν προσπαθήσετε θα είναι σαν να σας τοποθετεί κάποιος αόρατα εμπόδια μπροστά σας. Μην απελπίζεστε, απλώς είστε από αυτούς που γεννήθηκαν για να κοπιάζουν.

Όταν η γραμμή μόλις που διακρίνεται, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο άνθρωπος τώρα αρχίζει και κτίζει το μέλλον του και δεν γνωρίζουμε πού θα οδηγηθεί, γιατί όλα τώρα μπορεί να διαμορφωθούν αλλιώς, ή το άτομο βρίσκεται σε τέλεια αδράνεια και η γραμμή σιγά σιγά αρχίζει να σβήνει. Σε αυτή την περίπτωση, τουλάχιστον, μπορεί να ξαναρχίσει από την αρχή εάν έχει το κουράγιο, βεβαίως.


Η γραμμή της Υγείας

Αυτή η γραμμή έχει παρατηρηθεί ότι μεταβάλλεται και αλλάζει πιο συχνά από ότι οι άλλες.

Η τέλεια απουσία της θεωρείται πολύ καλό σημάδι όσον αφορά την υγεία μας. Όταν αυτή η γραμμή διασχίζει το χέρι μας είναι μία προειδοποίηση ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτή η γραμμή δηλώνει ότι κάποια αρρώστια εξασθενεί τον οργανισμό μας. Εάν αυτή η γραμμή συναντήσει τη γραμμή της ζωής σε οποιοδήποτε σημείο τότε σηματοδοτείται ο θάνατος του ανθρώπου που φέρει αυτό το σημάδι παρ' όλο ότι η γραμμή της ζωής μπορεί να συνεχίζει την πορεία της. Επειδή η δύναμη της θέλησης είναι μεγάλη, μην απορήσετε αν ενώ υπάρχει η γραμμή και προσέχετε πολύ την υγεία σας ξαφνικά εξαφανιστεί. Το κόψιμο του καπνίσματος και η σωστή διατροφή βοηθούν πάρα πολύ σε αυτή την κατεύθυνση.


Η γραμμή της λαγνείας

Αυτή η γραμμή μπερδεύεται εύκολα με τη γραμμή της υγείας, αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Το άτομο που έχει αυτή τη γραμμή έχει έντονες επιθυμίες, αλλά ακόμη πιο έντονες φαντασιώσεις.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν άλλα σταθερά σημάδια στην παλάμη τους και το χέρι τους είναι πλαδαρό, έχουν μεγάλες πιθανότητες να οδηγηθούν στα ναρκωτικά.

Όταν το χέρι είναι σφιχτό το άτομο μπορεί να οδηγηθεί στον αλκοολισμό. Το βέβαιο είναι ότι οι άνθρωποι με έντονη γραμμή της λαγνείας εάν δεν καλλιεργήσουν την πρακτική πλευρά του εαυτού τους θα κάνουν μεγαλύτερο κακό στον εαυτό τους παρά στους άλλους.


Η γραμμή της διαίσθησης

Είναι ένα σπάνιο σημάδι, αλλά πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι με αυτή τη γραμμή έχουν το χάρισμα να προφητεύουν το μέλλον. Βαθιά διαισθητικοί είτε το θέλουν είτε όχι, κυρίως μέσα από τα όνειρα παίρνουν μηνύματα που αφορούν πρόσωπα και καταστάσεις.

Μπορεί να έχουν καλλιεργήσει ή όχι αυτές τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, αλλά σε στιγμές έμπνευσης έχουν τη δυνατότητα να σας μιλήσουν για τον εαυτό σου, για τον χαρακτήρα σου, αλλά και να σου κάνουν μελλοντικές προβλέψεις που θα σε εκπλήξουν. Τέτοιο σημάδι έχουν οι μεγάλοι ρήτορες και οι λογοτέχνες, γιατί η καλοσχηματισμένη γραμμή της διαίσθησης δίνει το χάρισμα της εuφράδειας.


Το ζωνάρι της Αφροδίτης

Αυτό το περίεργο σημάδι έχει ταυτιστεί με το πάθος και τις πολλές και συχνά ανούσιες σχέσεις. Το σίγουρο είναι ότι υποδηλώνει μεγάλη ευαισθησία και το κυριότερο σημαίνει ευμετάβλητη διάθεση. Tα άτομα με το ζωνάρι της Αφροδίτης τη μια στιγμή αισθάνονται ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει και την άλλη βρίσκονται «βουτηγμένοι» μέσα στην απογοήτευση και τη θλίψη. Παρεξηγούνται εύκολα και συχνά μελαγχολούν.

Όταν η γραμμή είναι καλοσχηματισμένη, πράγμα σπάνιο, το άτομο είναι φλογερό και παθιασμένο.

Όταν η γραμμή είναι γεμάτη σπασίματα η σεξουαλική ζωή θα είναι γεμάτη περιπέτειες, αλλά το άτομο θα πρέπει να μετριάσει τις απαιτήσεις του και τις τρελές του επιθυμίες. Συχνά πααρατηρείται ο άνθρωπος με το ζωνάρι της Αφροδίτης να γκρινιάζει και να υποστηρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να τον καταλάβει, αλλά η πιθανή αλήθεια είναι ότι μάλλον έχει παράλογες απαιτήσεις από τους άλλους.


Τα τρία βραχιόλια

Πολύ σπάνια θα βρείτε τρία καλοσχηματισμένα «βραχιόλια» σε ένα χέρι. Όταν τα συναντήσετε θα έχετε να κάνεις με έναν τυχερό άνθρωπο όπου θα ζήσει πολλά χρόνια γεμάτα υγεία και ευτυχία. Το πρώτο «βραχιόλι», αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στην παλάμη, έχει να μας πει πολλά για την υγεία, οι γνώσεις, όμως, που αφορούν αυτά τα σημάδια έχουν χαθεί. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά τους συμβολισμούς τους. Πριν από το γάμο οι ιερείς έλεγχαν τα σημάδια και έπαιρναν χρήσιμες πληροφορίες για το ζευγάρι. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι όταν τα βραχιόλια προλέγαν κάτι άσχημο, δεν επέτρεπαν να τελεστεί το μυστήριο.

Πάντως, αν το πρώτο βραχιόλι καμπυλώνει προς τα πάνω στην μεριά της παλάμης είναι σίγουρο σημάδι στειρότητας.


Η γραμμή του γάμου

Οι γραμμές του γάμου βρίσκονται στο όρος του Ερμή, από την εξωτερική πλάγια πλευρά του χεριού. Εδώ γράφονται οι πολύ σημαντικές μας σχέσεις, οι πιο σοβαρές και ουσιαστικές καθώς και εκείνες που και τυπικά πρόκειται να επισημοποιηθούν.

Ξεκινάμε μετρώντας το χρόνο από χαμηλά, από κάτω προς τα πάνω. Συμπεραίνουμε ότι αυτές που βρίσκονται κοντά στη γραμμή της καρδιάς αφορούν την περίοδο από τα 14 μέχρι τα 20 χρόνια. Οι γραμμές που βρίσκονται στη μέση του όρους του Ερμή (κάτω από το μικρό δάχτυλο) δείχνουν ότι η σχέση θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα 28 χρόνια. Ενώ αν η γραμμή βρίσκεται στα 3/4 της απόστασης ο γάμος θα γίνει από τα 28 μέχρι τα 35 κλπ.

Ας εξετάσουμε, όμως, μερικά ειδικά σημάδια.

Όταν η γραμμή καμπυλώνει προς τα κάτω προς τη γραμμή της καρδιάς τότε το αγαπημένο μας πρόσωπο θα φύγει πρώτο από τη ζωή.

Όταν καμπυλώνει προς τα επάνω οι συνθήκες δεν θα επιτρέψουν να τελεστεί το μυστήριο.

Εάν υπάρχει ένα νησί στην αρχή της γραμμής ή αυτή είναι αδύναμη στο ξεκίνημά της και ισχυροποιείται μετά τότε θα έχουμε ένα δύσκολο ξεκίνημα της σχέσης, αλλά υπάρχει η πιθανότητα αποκατάστασης.

Όταν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή έχουμε το νησί στο τέλος της γραμμής, τότε μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα επέλθει ο χωρισμός.

Όταν η γραμμή γενικά είναι κακοσχηματισμένη ή ξεθωριασμένη καλύτερα να διαλύσουμε αυτή τη σχέση, γιατί καβγάδες και δυστυχία μας περιμένουν στο μέλλον.

Όταν υπάρχουν δύο γραμμές πολύ κοντά η μία στην άλλη έχουμε παράλληλες σχέσεις. Το σπάσιμο σημαίνει χωρισμό, ενώ αν συνεχίζει λίγο παρακάτω θα υπάρξει επανένωση των προσώπων.

Οι διχάλες δηλώνουν ανωμαλίες, ενώ οι γραμμούλες που «κρέμονται» από τη γραμμή του γάμου είναι προβλήματα που μπορούν να σχετίζονται με την υγεία.

Εάν έχετε ήδη έναν ευτυχισμένο γάμο και διαπιστώσετε ότι έχετε γραμμένους και άλλους ισχυρούς δεσμούς στο μέλλον μην ξαφνιαστείτε. Ο πειρασμός θα υπάρξει και μάλιστα εντονότατος. Η επιλογή για το αν θα ενδώσετε ή όχι είναι δική σας...


Η γραμμή των παιδιών

Οι γραμμές των παιδιών βρίσκονται πάνω στη γραμμή του γάμου και είναι αρκετά δύσκολο να διακριθούν. Εάν χρησιμοποιήσετε μεγεθυντικό φακό και καλό φωτισμό θα διακρίνετε αυτές τις μικρές γραμμούλες.

Οι ισχυρές γραμμές προλέγουν αγόρια, ενώ οι λεπτότερες κορίτσια. Σαφώς είναι πιο ευδιάκριτες στα χέρια των γυναικών, αλλά όταν βρίσκονται στα χέρια των ανδρών σηματοδοτούν τη στενή και πολύ σημαντική σχέση πατέρα - παιδιού. Για να βρείτε τον αριθμό των παιδιών αρκεί να μετρήσετε τις γραμμές. Εάν διακρίνετε πολλές γραμμές στο χέρι μιας γυναίκας και αυτή δεν έχει αποκτήσει παιδιά ρωτήστε την πόσα έχει χάσει.

Ένα φουσκωτό όρος της Αφροδίτης σε συνδυασμό με αυτές τις γραμμές βεβαιώνει ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πολλά παιδιά.


Η γραμμή των ταξιδιών

Οι γραμμές των ταξιδιών γράφονται πάνω στο όρος της Σελήνης, από την εξωτερική πλευρά. Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα να διασxίζoυν όλο το όρος και να καταλήγουν σε κάποιο άλλο σημείο της παλάμης.

Μια καθαρή γραμμή ταξιδιού φανερώνει ότι το άτομο θα ταξιδέψει μακριά, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να εγκατασταθεί μόνιμα στο εξωτερικό.

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι μεγάλες καθαρές γραμμές σημαίνουν μεγάλα υπερατλαντικά ταξίδια, που θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ατόμου και θα επηρεάσουν ολοκληρωτικά τη ζωή του, είτε αυτά σχετίζονται με το επάγγελμα είτε με τις σχέσεις που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όταν θα συναντήσετε πολλές μικρές γραμμές φανερώνουν συνεχείς μετακινήσεις, αλλά το άτομο πάντα θα γυρίζει στο «ορμητήριό» του.

Όταν η γραμμή των ταξιδιών τέμνει τη γραμμή της ζωής τότε το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί για λόγους υγείας.

Η παρουσία ενός τετραγώνου πάνω στη γραμμή του ταξιδιού σημαίνει ότι το άτομο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα κινδυνεύσει, αλλά θα σωθεί την τελευταία στιγμή.

Οι διακοπές σημαίνουν εκνευριστικές καθυστερήσεις, ενώ όταν η γραμμή των ταξιδιών συναντά τη γραμμή της μοίρας το άτομο θα αναθεωρήσει τις απόψεις του με αφορμή τα ερεθίσματα που θα λάβει κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του.


Η γραμμή της διαφυγής

Η γραμμή της διαφυγής μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με μια γραμμή ταξιδιού, αλλά θα την ξεχωρίζετε, γιατί είναι πολύ πιο έντονη και βαθιά όπως είναι οι υπόλοιπες κύριες γραμμές του χεριού.

Ο άνθρωπος που έχει τη γραμμή της διαφυγής στην παλάμη του θα δραπετεύει συχνά από την πραγματικότητα με οδηγό του την έντονη φαντασία του. Εάν το θέλετε είναι τα νοητικά ταξίδια που κάνει ο άνθρωπος για να αντέξει τη σκληρή και πληκτική καθημερινότητα.

Εδώ, όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού ο έχων αυτό το σημάδι θα πρέπει να διατηρεί τις ισορροπίες. Θα ήταν πολύ καλό να ασχοληθεί με την τέχνη ή με οποιοδήποτε επάγγελμα που κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση αυτών των ιδιοτήτων. Αν το άτομο δεν βρει διέξοδο μπορεί να χαθεί και να καταφύγει σε απατηλές σκέψεις και πράξεις. Εδώ φαίνεται και μια ροπή του προς τα ναρκωτικά. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν η γραμμή της διαφυγής συναντά τη γραμμή του κεφαλιού.


Τα όρη

Τα «φουσκωτά» σημεία της παλάμης μας, τα λεγόμενα όρη, έχουν το ονόματα των πλανητών που τους έδωσαν οι πρόγονοί μας οι Αρχαίοι Έλληνες.

Όταν το όρος είναι ιδιαίτερα τονισμένο υπογραμμίζονται οι τάσεις και οι δυνάμεις του εκάστοτε πλανήτη. Όταν το όρος σχεδόν δεν διακρίνεται αυτές οι ιδιότητες βρίσκονται σε αδράνεια.

Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά την παλάμη σας θα διακρίνετε ότι σε περιόδους δυσκολιών σκληρής εργασίας και εξάντλησης «ξεφουσκώνει», ενώ αντίθετα σε καιρούς αυξημένης δημιουργικότητας το χέρι σας σφύζει απο ζωή.

Τα όρη είναι είναι το όρος του Δία, το όρος του Κρόνου, το όρος του Απόλλωνα, το όρος του Ερμή, το όρος του Αρη, το όρος της Αφροδίτης και το όρος της Σελήνης.


Το όρος του Δία

Όταν το όρος του Δία είναι μεγάλο και καλοσχηματισμένο το άτομο έχει σπουδαίες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες. Οι φιλοδοξίες του και οι μεγάλες ιδέες θα πραγματοποιηθούν, εάν το όρος συνοδεύεται από μια καλή γραμμή του κεφαλιού. Οι γεννημένοι στο ζώδιο του Τοξότη έχουν πολύ «όμορφα» όρη του Δία, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι παιδιά του. Φιλόδοξοι και ανεξάρτητοι, ειλικρινείς και στη χειρότερη περίπτωση επιπόλαιοι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την τύχη με το μέρος τους, ή καλύτερα στο χέρι τους. Οι Ιχθύες με ανεπτυγμένο το όρος του Δία θα πρέπει να τονώσουν και άλλο την αυτοπεποίθησή τους, γιατί διαθέτουν όλα τα προσόντα για να βγουν στην πρώτη γραμμή αντί να στέκονται διστακτικοί στη γωνία.


Το όρος του Κρόνου

Το όρος του Κρόνου βρίσκεται κάτω από το μεσαίο δάκτυλο και φανερώνει τη σοβαρή πλευρά της ζωής. Οι δυσκολίες, οι ευθύνες της ζωής, ο αποκρυφισμός και ο στοχασμός εδώ βρίσκουν τη θέση που τους ανήκει. Όταν αυτό το όρος απουσιάζει ο άνθρωπος αυτός δεν θα αναλάβει ποτέ τις ευθύνες του και η απερισκεψία θα χαρακτηρίζει τις πράξεις του.

Οι Αιγόκεροι έχουν συνήθως τονισμένο το όρος του Κρόνου. Οι Υδροχόοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά αυτό το σημείο. Όταν το όρος είναι ευδιάκριτο θα υπάρχουν τάσεις για απομόνωση και η μοίρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Οι περιστάσεις μπορεί να φαντάζουν πιο ισχυρές από την προσωπική θέληση.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι γοητευτικοί με τον δικό τους τρόπο και η δύναμή τους είναι εσωτερική και ήρεμη. Το βλέμμα τους είναι γεμάτο μυστηριακό μαγνητισμό, αλλά όταν νιώθουν ότι προδόθηκαν είναι πολύ σκληροί. Νιώθουν πολύ μεγάλη έλξη για τη θρησκεία και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι ασκητές της κοινωνίας.


Το όρος του Απόλλωνα

Αυτό το όρος βρίσκεται κάτω από τον παράμεσο, τρίτο δάκτυλο. Όταν το όρος του Απόλλωνα είναι ανεπτυγμένο η φύση είναι χαρούμενη και εξωστρεφής. Οι άνθρωποι με μεγάλο δάκτυλο του Απόλλωνα λατρεύουν το ωραίο γι' αυτό και βρίσκονται κοντά στις τέχνες. Έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και αντιλαμβάνονται την ευχάριστη πλευρά της ζωής. Είναι γεμάτοι θετικές ιδέες, ορμούν χωρίς πολλή σκέψη και σαρώνουν στο πέρασμά τους. Η δημοσιότητα ή τουλάχιστον το κυνήγι της θα παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή αυτών των ανθρώπων. Έχουν μεγάλη ανάγκη να επικοινωνούν, να εκτίθενται, εξάλλου είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Οι Λέοντες με κυρίαρχο τον Ήλιο έχουν τέτοια καλοσχηματισμένα όρη.

Δεν είναι από τους τύπους που θα κερδίσουν πολλά χρήματα, γιατί είναι σπάταλοι, αλλά πάντα με όπλο την ακαταμάχητη γοητεία τους θα κερδίζουν τόσα όσο να ζουν καλά.


Το όρος του Ερμή

Το όρος του Ερμή βρίσκεται κάτω από το μικρό δάκτυλo. Όταν το όρος είναι ανεπτυγμένο το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία και εκεί ακριβώς βρίσκεται και το μεγάλο πλεονέκτημά των ατόμων αυτών. Το άτομο με ισχυρό Ερμή έχει μεγάλη ευγλωττία, γρήγορη αντίληψη και ακόμη ταχύτερη αντίδραση.

Διαπρέπει στο εμπόριο και στις επιστήμες. Οι Δίδυμοι έχουν συνήθως το όρος του Ερμή ανεπτυγμένο και αν έχουν καλλιεργήσει την πρακτική σκέψη και τη σταθερότητα στους στόχους και τις επιθυμίες είναι σίγουρο ότι θα διαπρέψουν.


Το όρος της Σελήνης

Το όρος της Σελήνης βρίσκεται στη βάση του χεριού κάτω από το τέλος της γραμμής του κεφαλιού. Όταν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, η φαντασία, ο ρομαντισμός και τα ταξίδια θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή του ατόμου. Εάν το άτομο ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου και το όρος είναι καλοσχηματισμένο τότε οι καλλιτεχνικές τάσεις θα είναι μεγάλες και αν υπάρχει και ισχυρή θέληση τότε το πρόσωπο για το οποίο μιλάμε θα φτάσει πολύ ψηλά.

Τα «παιδιά της Σελήνης» νιώθουν μια ιδιαίτερη έλξη για τον αποκρυφισμό και τα όνειρά τους είναι έντονα και προφητικά.

Εάν το όρος είναι επίπεδο η λογική θα υπερισχύει της φαντασίας και η προσφορά τους θα αναγνωρίζεται μετά από πολλούς κόπους.

Ειδικά οι Υδροχόοι που έχουν επίπεδο όρος της Σελήνης θα πρέπει να είναι περισσότερο διαλεκτικοί με τους γύρω τους, γιατί πολλές φορές τους χαρακτηρίζει ο δογματισμός και ο φανατισμός.


Το όρος της Αφροδίτης

Το όρος της Αφροδίτης βρίσκεται στη βάση του αντίχειρα και στο εσωτερικό της γραμμής της ζωής. Τα άτομα που έχουν ένα σφριγηλό και καλοσχηματισμένο όρος της Αφροδίτης έχουν καλή υγεία, είναι παθιασμένα και εραστές του ωραίου με τονισμένη σεξουαλικότητα. Οι Ταύροι έχουν συνήθως μεγάλα όρη της Αφροδίτης και είναι σημαντικό γι' αυτούς να ελέγχουν το θυμό τους και να περιορίσουν όσο μπορούν την κτητικότητά που νιώθουν για το πρόσωπο που αγαπούν.

Οι Ζυγοί σπάνια έχουν μεγάλο όρος της Αφροδίτης και η έλλειψη αποφασιστικότητας που τους χαρακτηρίζει είναι η πηγή πολλών δυσκολιών που τους ταλαιπωρούν.


Το όρος του Άρη

Το όρος του Άρη έχει δύο θέσεις στην παλάμη. Το πρώτο (θετικό) βρίσκεται κάτω από την αρχή της ζωής και το δεύτερο (αρνητικό) βρίσκεται ανάμεσα στη γραμμή της καρδιάς και της κεφαλής κάτω από το μικρό δάκτυλο.

Το πρώτο όρος του Αρη σηματοδοτεί αυτούς που είναι γεννημένοι πολεμιστές είτε με τη μεταφορική, είτε με την κυριολεκτική έννοια. Δεν ανέχονται τον έλεγχο και τους αρέσει να ηγούνται. Είναι συγκεντρωτικοί, αποφασιστικοί και οξύθυμσι.

Οι Κριοί έχουν τονισμένο το θετικό όρος του Αρη και ίσως εκεί οφείλεται η εκρηκτική ιδιοσυγκρασία τους. Όταν θυμώνουν γίνονται τρομεροί και συνήθως μετανιώνουν γι' αυτά που λένε και πράττουν όταν χάνουν τον έλεγχο.

Το δεύτερο όρος του Αρη (αρνητικό) όταν είναι τονισμένο χαρίζει μεγάλο ηθικό κουράγιο. Οι άνθρωποι με αυτό το όρος απεχθάνονται τη σωματική βία, αλλά τρελαίνονται για να μάχονται σε νοητικό επίπεδο.

Έχουν έντονο μαγνητισμό και βαθύ βλέμμα και εάν είναι καλλιεργημένοι πνευματικά, προσφέρουν πολλά στο κοινωνικό σύνολο.

Εάν ανήκετε στο ζώδιο του Σκορπιού αυτό το όρος είναι πολύ σημαντικό για εσάς. Εφόσον έχεις ισχυρές ηθικές αρχές η επιτυχία δεν είναι μακριά. Ειδάλλως έχετε την τάση να παρασύρεσαι σε αρνητικές σκέψεις και σε ακόμη πιο άσχημες πράξεις που οδηγούν σαφώς στη φθορά. Μην αφήνετε την εκδικητικότητα να σας παρασύρει και να σκέφτεστε πάντα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του εαυτού σας είσατε εσείς, όταν φυσικά καταναλώνεστε σε μικροπρέπειες.


Οι 7 τύποι χεριών

Τα ιδιαίτερα σημάδια της παλάμης δεν αρκούν από μόνα τους για να «διαβάσουμε» το χέρι, το οποίο πρέπει πάντα να εξετάζουμε στο σύνολο του. Να ασχοληθούμε δηλαδή, με το χρώμα και την αφή της επιδερμίδας, τα δάχτυλα αλλά και την ελαστικότητα του χεριού. Πρώτα απ' όλα όμως, πρέπει να καταλήξουμε σε ποιόν από τους 7 τύπους χεριών ανήκει το χέρι που εξετάζεται.

Οι 7 τύποι χεριών είναι:

  • το στοιχειώδες χέρι,
  • το τετράγωνο χέρι,
  • το χέρι σπάτουλα,
  • το φιλοσοφικό χέρι,
  • το κωνικό χέρι,
  • το ψυχικό χέρι και
  • το μεικτό χέρι.

Το στοιχειώδες χέρι

Το στοιχειώδες χέρι συναντάται στις πρωτόγονες φυλές. Είναι το πιο ακαλαίσθητο απ' όλα, με κοντά δάκτυλα και τραχιά παλάμη...

Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιο χέρι δεν φημίζονται για τις πνευματικές τους αναζητήσεις και δεν έχουν φιλοδοξίες για να εξελιχθούν, είτε επαγγγελματικά είτε γενικότερα σαν άνθρωποι.

Τους χαρακτηρίζουν βίαια πάθη που συχνά εκφράζονται με τυφλή βία. Εάν αισθανθούν ότι απειλούνται γίνονται πραγματικά επικίνδυνοι. Σπανίως θα συναντήσεις κάποιον με «στοιχειώδες» χέρι.


Το τετράγωνο χέρι

Το τετράγωνο χέρι είναι αυτό που έχει τετράγωνη παλάμη και δάχτυλα μακριά είτε κοντά. Στη δεύτερη περίπτωση τονίζονται πιο πολύ οι ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν. Οι άνθρωπoι με τετράγωνο χέρι είναι πολύ πρακτικοί και σέβονται απεριόριστα τους νόμους και την τάξη. Η τάξη αυτή επικρατεί στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή ή τουλάχιστον έτσι θα ήθελαν.

Είναι διακριτικοί, συνεπείς και πειθαρχημένοι. Η δύναμή τους βρίσκεται στη μεγάλη τους επιμονή και στη μεθοδικότητά τους. Ναι μεν δεν τους διακρίνει η πρωτοτυπία και η ευρύτητα πνεύματος, αλλά μπορείς να στηριχθείς επάνω τους.

Δεν είναι ιδιαίτερα εκφραστικοί και δύσκολα φανερώvοuν τα συναισθήματά τους. Τέτοια χέρια συναντάμε συχνά στη Βόρεια Ευρώπη στους Άγγλους και στους Γερμανούς. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, αλλά και οι εργάτες που μοχθούν έχουν τέτοια χέρια. Σπανίως, έχουν πολλές γραμμές χαραγμένες στα χέρια τους. Όταν συμβαίνει αυτό θεωρείται καλό, γιατί η φύση τους αποκτά μια πολυπλοκότητα.


Το χέρι σπάτουλα

Ονομάζεται και νευρικό χέρι. Τα δάκτυλά του είναι σαν σπάτουλα και η παλάμη είναι ιδιαίτερα φαρδιά στη βάση των δακτύλων.

Η μεγάλη ενεργητικότητα είναι το χαρακτηριστικό των ατόμων που τα έχουν. Οι άνθρωποι με το χέρι σαν σπάτουλα δεν θα μπορέσουν ποτέ να «βολευτούν» κάπου, ούτε θα αρκεστούν ποτέ στα ήδη υπάρχοντα.

Οι ιδέες τους είναι πρωτοποριακές και πρωτότυπες. Αυτοί ανοίγουν καινούργια μονοπάτια και θα ψάξουν τις απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τον σκεπτόμενο άνθρωπο. Η επιστήμη οφείλει πολλά σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την εξέλιξη.

Είναι φιλόδοξοι και επεκτατικοί, συνήθως κερδίζουν πολλά χρήματα. Θα πρέπει, όμως, να κρατούν την ψυχραιμία τους και να μην παραφέρονται σε στιγμές έντασης. Τέτοια χέρια συναντάμε συχνά στην Αμερική. Το χέρι σαν σπάτουλα είναι ο τύπος του χεριού που μπόρεσε να επιβληθεί σε αυτή τη σχετικά νέα χώρα.


Το φιλοσοφικό χέρι

Το χέρι αυτό είναι οστεώδες με αναπτυγμένες αρθρώσεις και θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει στεγνό. Είναι τo Κρόνιο χέρι και είναι το χέρι των ανθρώπων που στοχάζονται. Τα άτομα αυτά έχουν μεγάλη σχέση με τη θρησκεία και αγαπούν οτιδήποτε μυστηριακό. Αυτό το χέρι το συναντάμε συνήθως στις χώρες της Ανατολής και ιδιαίτερα στις μακρινές lνδίες. Οι άνθρωποι με αυτό το χέρι είναι χαμηλών τόνων και γνωρίζουν πολύ καλά το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Συχνά φαίνονται απροσπέλαστοι, χωρίς ίχνος έντασης. Είναι σκληροί, ανθεκτικοί και συχνά βιώνουν αυτό που ονομάζουμε αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Έχουν μια ξεχωριστή βαθύτητα σκέψης και έναν περίεργο μαγνητισμό. Μάτια ερευνητικά συνοδεύουν συνήθως αυτά τα χέρια. Οι εξογκωμένες αρθρώσεις συχνά φανερώνουν μεγάλη έφεση στο γραπτό λόγο.


Το κωνικό χέρι

Tο χαρακτηριστικό αυτού του χεριού είναι τα γεμάτα δάκτυλα στη βάση τους που λεπταίνουν προς την άκρη τους. Η οργανωμένη σκέψη και η λογική δεν χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους με κωνικά χέρια. Αυτοί λειτουργούν συνήθως με την παρόρμηση της στιγμής, αλλά εκεί βρίσκεται και το μυστικό της γοητείας τους. Κλέβουν την παράσταση στην παρέα τους και είναι αυτοί που θα πιάσουν εύκολα την κουβέντα σε κάποιον άγνωστο κερδίζοντας πάντα τις εντυπώσεις, Είναι τεμπέληδες και η σκέψη τους σπάνια πάει σε βάθος.

Όσο γρήγορα «φουσκώνουν» τόσο γρήγορα τους περνάει. Αλλά αλλοίμονο, κάνουν πολύ θόρυβο. Είναι οι άνθρωποι με έντονες καλλιτεχνικές τάσεις. Όταν το ίδιο το επάγγελμα δεν έχει άμεση σχέση με τις τέχνες τότε σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη έφεση προς αυτές. Ευμετάβλητοι και χαριτωμένοι, εγωιστές και γενναιόδωροι, αλλά και ασυναγώνιστοι καλοπερασάκηδες, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσουν πολλά λεφτά, αλλά δεν αποκλείεται να τους πέσει ο πρώτος λαχνός του λαχείου.


Το ψυχικό χέρι

Τα πιο όμορφα χέρια είναι τα ψυχικά. Λεπτά με μακριά δάκτυλα, φαντάζουν υπέροχα όταν κινούνται. Οι κάτοχοί τους είναι συνήθως ονειροπόλοι και οραματιστές, ευγενέστατοι και λάτρες του ωραίου. Το μυαλό τους ταξιδεύει και συχνά δημιουργούν ένα δικό τους κόσμο που χάνονται μέσα του. Η υλική και πρακτική πλευρά της ζωής φαίνεται να μην τους αφορά. Επηρεάζονται πάρα πολύ από τους άλλους και πέφτουν συχνά θύματα εκμετάλλευσης.

Έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και είναι φυσικά μέντιουμ, τους ελκύει η θρησκεία, αλλά όχι από την πνευματική της πλευρά όσο από την τελετουργική της. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται προστασία και είναι πραγματική ευλογία να έχουν καλούς γονείς που θα τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους, φροντίζοντας ιδιαίτερα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι άνθρωποι με το ψυχικό χέρι δεν σχηματίζουν ξεχωριστή κοινότητα, αλλά βρίσκονται παντού. Διαθέτουν μεγάλα ταλέντα σε ζητήματα αισθητικής και καλλωπισμού.


Το μεικτό χέρι

Μεικτό χέρι ονομάζουμε αυτό που δεν μπορεί εύύκολα να ταξινομηθεί σε μία από τις κατηγορίες που προαναφέραμε. Ακόμη και τα δάκτυλα μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικούς τύπους. Μεγάλη ακαταστασία χαρακτηρίζει αυτούς τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα και μεγάλη προσαρμοστικότητα. Το να αλλάζουν συνεχώς συνθήκες στη ζωή τους είναι κάτι που το απολαμβάνουν απεριόριστα.

Είναι πολυτεχνίτες, αλλά αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν ολοκληρώνουν αυτό που έχουν αρχίσει. Είναι γεμάτοι εκκρεμότητες, αλλά παράλληλα εξαιρετικά εύστροφοι. Μετριάζουν τις άσχημες συνέπειες. Διπλωμάτες εκ γενετής, με μεγάλες προοπτικές που πολλές φορές δεν πραγματοποιούνται, γιατί αποφεύγεται ο κόπος και η σκληρή εργασία.


Μεγάλα ή μικρά χέρια

Το μέγεθος των χεριών μπορεί να μας δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Μπορείτε εύκολα να ξεχωρίζεte το μέγεθος ενός χεριού συγκρίνοντάς το με το υπόλοιπο σώμα.

Οι άνθρωποι με μεγάλα χέρια διακρίνονται για τη μεθοδικότητα και την επιμέλειά τους. Δίνουν μεγάλη σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Έτσι σε πολλά επαγγέλματα που εκτιμάται η λεπτοδουλειά και πρέπει τα χέρια να δουλέψουν με δεξιοτεχνία, αυτοί όι άνθρωποι διαπρέπουν.

Τα άτομα με τα μικρά χέρια φημίζονται για τις μεγάλες ιδέες τους. Έχουν φιλοδοξίες και θα τους βρούμε σε υψηλές θέσεις του διοικητικού τομέα. Απολαμβάνουν να δίνουν διαταγές. Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι και οι άνθρωποι με μεγάλα χέρια δεν έχουν μεγαλεπήβολες ιδέες, αλλά αυτοί προτιμούν να πραγματοποιούν με προσωπική εργασία τα όνειρά τους. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι διαφορές ανάμεσα στα χέρια. Ασφαλώς σπουδαίο ρόλο θα παίξουν και τα υπόλοιπα στοιχεία όπως είναι οι γραμμές του χεριού που αν παρουσιάσουν «ανωμαλίες» μπορούν να διαφοροποιήσουν τα λεγόμενά μας.


Τα δάχτυλα

Το πρώτο δάκτυλο, ο δείκτης, στη χειρομαντεία ονομάζεται δάκτυλο του Δία.

Το δεύτερο δάκτυλο, το μεσαίο, ονομάζεται δάκτυλο του Κρόνου.

Το τρίτο, ο παράμεσος, ονομάζεται δάκτυλο του Απόλλωνα ή του Ήλιου.

Το τέταρτο, το μικρό δάκτυλο, είναι το δάκτυλο του Ερμή.

Όταν ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από τον παράμεσο ο άνθρωπος είναι αρκετά υπερήφανος, έχει επεκτατικές βλέψεις και αρέσκεται στο να εξουσιάζει. Όταν το μεσαίο δάκτυλο είναι μικρότερο από τον δείκτη ή τον παράμεσο το άτομο δεν φημίζεται για τη σοβαρότητά του, ενώ αντιθέτως όταν ο Κρόνος είναι ιδιαίτερα μακρύς δείχνει φύση επιφυλακτική και ο άνθρωπος έχει τάσεις απομόνωσης. Εάν το νύχι πάνω στο δάκτυλο του Κρόνου είναι τετράγωνο, η φύση θα είναι βαθιά στοχαστική.

Τώρα αν ο παράμεσος, το δάχτυλο του Απόλλωνα, είναι ιδιαίτερα μεγάλος το άτομο διψά για δημοσιότητα, αγαπά τα όμορφα πράγματα και εάν το ίδιο του το επάγγελμα δεν σχετίζεται άμεσα με τις τέχνες τουλάχιστον θα νιώθει μεγάλη έλξη προς αuτές.

Εξαιρετικό σημάδι είναι ο μακρύς παράμεσος με το σπατουλωτό νύχι γιατί φανερώνει ότι το άτομο θα ξεχωρίζει και θα διακρίνεται χάρη στην πρωτοτυπία του και την ευρηματικότητά του.

Όταν το μικρό δάκτυλο είναι μακρύ ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να επηρεάζει τον περίγυρό του. Ο μακρύς Ερμής δηλώνει μεγάλη ευγλωττία και έφεση γενικότερα στα γράμματα.

Όταν το δάκτυλο του Ερμή είναι ιδιαιτέρως μεγάλο, φτάνει, δηλαδή, το νύχι του παράμεσου, ο κάτοχός του έχει υπερτονισμένες τις ιδιότητες που προαναφέραμε. Τέτοια δάκτυλα έχουν οι μεγάλες διάνοιες της σκέψης και οι ξεχωριστές πνευματικές προσωπικότητες.

Όταν το δάκτυλο του Ερμή είναι κοντό και στραβό και συνοδεύεται από μια ξεθωριασμένη γραμμή της κεφαλής τότε έχουμε να κάνουμε με μία διαταραγμένη προσωπικότητα που έχει μεγάλη δυσκολία στην έκφραση.


Οι αρθρώσεις των δακτύλων

Όταν ο άνθρωπος έχει λείες αρθρώσεις στα δάκτυλα, σίγουρα έχει ανεπτυγμένο ένστικτο. Η ακαταστασία κυριαρχεί στον προσωπικό τους χώρο, αλλά και στον ψυχικό τους κόσμο και αν τα δάκτυλα είναι μυτερά τότε το άτομο δεν δίνει καμία σημασία στο ντύσιμο του αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα που τα θεωρεί ασήμαντες λεπτομέρειες.

Οι εξογκωμένες αρθρώσεις δείχνουν μεγάλη μεθοδικότητα στην εργασία. Αυτοί οι άνθρωποι στεναχωριούνται πολύ για ασήμαντα γεγονότα ενώ στις πραγματικά δύσκολες καταστάσεις επιδεικνύουν φοβερή ψυχραιμία. Οι άνθρωποι με εξογκωμένες αρθρώσεις είναι πιο παρατηρητικοί και αναλυτικοί απο αυτούς με λείες αρθρώσεις.


Ο αντίχειρας

Ο αντίχειρας είναι ένα πολύ σπουδαίο δάκτυλο. Χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τίποτε στα χέρια μας. Ίσως γι' αυτό συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης που χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δεν θα έκανε τίποτε, δεν θα έβρισκε ποτέ την ορμή και την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσει οτιδήποτε!

Ένα μικρό τεστ που μπορείτε να κάνετε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει είναι να του ζητήσετε να σφίξει την γροθιά του. Αν κρύψει τον αντίχειρά του μέσα στη χούφτα του, σημαίνει δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και αισθάνεται αδύναμος απέναντι στις καταστάσεις. Εάν αφήσει τον αντίχειρα έξω απ' τη γροθιά του φανερώνει ότι το άτομο είναι τολμηρό και στη χειρότερη περίπτωση απερίσκεπτο απέναντι στους πιθανούς κινδύνους που θα αντιμετωπίσει.

Όσο μακρύτερος είναι ο αντίχειρας, όσο πιο καλοφτιαγμένος, τόσο πιο πολύ θα κυριαρχούν οι διανοητικές ικανότητες.

Όταν αυτός είναι κοντός και παχύς η βία και πολλές φορές η εκδικητικότητα χαρακτηρίζουν τις πράξεις του κατόχου του. Επίσης, ο κοντός αντίχειρας φανερώνει μεγάλο πείσμα και ζωώδη δύναμη.

Αντίθετα ο μικρός και αδύνατος αντίχειρας φανερώνει αδυναμία θέλησης.

Ο αντίχειρας όπως και τα υπόλοιπα δάκτυλα χωρίζεται σε τρεις φάλαγγες.

Η πρώτη, που επάνω της βρίσκεται το νύχι, αντιπροσωπεύει τη θέληση.

Η δεύτερη, η μεσαία φάλαγγα, αντιπροσωπεύει τη λογική, ενώ η τρίτη, αυτή που ενώνει το δάκτυλο με την παλάμη, αντιπροσωπεύει την αγάπη.

Όταν η πρώτη φάλαγγα είναι εμφανώς μεγαλύτερη από τις άλλες το άτομο έχει ισχυρή θέληση, αλλά δεν στηρίζεται στη λογική.

Όταν η δεύτερη φάλαγγα είναι μεγαλύτερη από τις άλλες το άτομο έχει το χάρισμα της ορθολογικής σκέψης, αλλά συνήθως δεν βρίσκει τη δύναμη να πραγματοποιήσει τις ιδέες του.

Τέλος, όταν η τρίτη φάλαγγα εμφανίζεται μεγαλύτερη σε ένα συγκριτικά μικρότερο αντίχειρα, τότε το πρόσωπο για το οποίο μιλάμε κυριαρχείται από τα πάθη του και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πληρώσει το βαρύ τίμημα.


Ο εύκαμπτος αντίχειρας

Είναι αυτός που η πρώτη φάλαγγα (αυτή του νυχιού) λυγίζει εύκολα προς τα έξω σχηματίζοντας τόξο. Το άτομο με εύκαπτο αντίχειρα είναι παρορμητικό και γενναιόδωρο. Είναι τέλεια προοσαρμοστικό σε όποιο περιβάλλον και αν βρεθεί. Όταν θελήσει μπορεί να είναι ένας πραγματικός χαμαιλέων. Είναι συνήθως άνθρωποι χαρούμενοι και εξωστρεφείς, αλλά επηρεάζονται πολύ εύκολα από τους άλλους. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και το αδύναμό τους σημείο διότι σχετικά εύκολα μπορεί να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης. Έχουν ανοικτό μυαλό, δεν είναι ισχυρογνώμονες και πείθονται από τα επιχειρήματα των άλλων, γιατί είναι καλοί ακροατές. Είναι ιδιαίτερα σπάταλοι στο χρήμα και το χρόνο τους.


Ο άκαμπτος αντίχειρας

Είναι αυτός που δεν έχει ευλυγισία για να γυρίσει προς τα έξω η πρώτη ονυχοφόρος φάλαγγα. Οι άνθρωποι με άκαμπτο αντίχειρα είναι πρακτικοί, αποφασιστικοί και καλοί πολεμιστές. Δεν ανοίγονται εύκολα και δύσκολα κάνουν καινούργιους φίλους. Εστιάζουν κάθε φορά σε ένα στόχο γι' αυτό έχουν και πολύ καλά αποτελέσματα.

Δεν εκφράζουν εύκολα τα συναισθήματά τους, αλλά είναι πιστοί και αφοσιωμένοι. Εάν όλο το χέρι είναι άκαμπτο και η γραμμή της κεφαλής είναι ολόισια, τότε η ξεροκεφαλιά του ατόμου με αυτά τα σημάδια κάνει τους άλλους να δυσανασχετούν.

Η δεύτερη φάλαγγα δεν αποκλείεται να είναι και αυτή ευλύγιστη. Εάν ναι τότε το άτομο προσαρμόζεται τέλεια όταν αλλάζουν οι περιστάσεις στη ζωή του.

Εάν αυτή η δεύτερη φάλαγγα της λογικής στενεύει και μας θυμίζει τη μέση ενός ανθρώπινου σώματος, τότε το άτομο χαρακτηρίζεται για τη διακριτικότητά του και τη διπλωματικότητά του. Είναι εκλεπτυσμένη φύση και δεν στηρίζεται στη λογική.

Οι άνθρωποι με ευθύ αντίχειρα σκέπτονται ορθολογικά, είναι άνθρωποι της πράξης και σπάνια εγκαταλείπουν στη μέση τις προσπάθειές τους.

Ο αντίχειρας - ρόπαλο πήρε το όνομά του, γιατί το πάνω μέρος του είναι δυσαρμονικά πιο παχύ από το υπόλοιπο δάκτυλο και θυμίζει έντονα ρόπαλο. Οι άνθρωποι με αυτό τον αντίχειρα φθάνουν στα άκρα αν στο μυαλό τους κυριαρχήσει η ζήλια και ο ανταγωνισμός. Δεν αποκλείονται ακόμη και οι εγκληματικές ενέργειες, γιατί συχνά βγαίνουν εκτός εαυτού και φέρονται βίαια. Βέβαια, για όλα αυτά θα μας «μιλήσει» και το υπόλοιπο χέρι.

Ειδικά αν ο αντίχειρας και το υπόλοιπο χέρι είναι άκαμπτα και συνοδεύονται και από μια αδύναμη γραμμή του κεφαλιού, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα.


Τα νύχια

Όσο και να περιποιηθεί κάποιος τα νύχια αυτά δεν θα αλλάξουν σχήμα. Το ίδιο συμβαίνει όταν κάποιος τα τρώει ή τα αφήνει εντελώς απεριποίητα.

Αυτοί που έχουν μακριά νύχια είναι ευαίσθητοι, ευγενικοί, ιδεαλιστές και οραματιστές.

Οι άνθρωποι με κοντά νύχια έχουν οξύ πνεύμα, αναλυτική σκέψη και καλό χιούμορ.

Όταν τα νύχια είναι πλατιά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να μπερδεύονται σε ξένες υποθέσεις και τους αρέσει να δημιουργούν έριδες.

Γενικότερα έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι με μακριά νύχια υποφέρουν από αρρώστιες που αφορούν το πάνω μέρος του σώματος, καρδιά, πνεύμονες, κεφάλι, ενώ οι άνθρωποι με κοντά νύχια είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που εκδηλώνονται στον κορμό και τα κάτω άκρα.

Οποιαδήποτε αλλοίωση του χρώματος στην περιοχή των νυχιών σίγουρα είναι μια προειδοποίηση που αφορά στην υγεία μας.

Διαβάστε, επίσης,

Σύνδρομο χεριών ποδιών

Η καπεσιταμπίνη σβήνει τα δακτυλικά αποτυπώματα

Τα χέρια μας θέλουν περιποίηση

Διάγνωση ασθενειών από τα χέρια

Η αναλογία δείκτη και παράμεσου αποκαλύπτει πολλά μυστικά

www.xeiromanteia.gr

www.indianetzone.com

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 18598 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 11:15
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.