Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 15:15

Τα χαρακτηριστικά ενός καλού γιατρού

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Αφιερωμένο σε αυτούς που θεωρούν την ιατρική, ανθρωπολογική επιστήμη

 

Υπάρχει ένας γιατρός που...

-Απεχθάνεται τους γιατρούς που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τον πόνο του ασθενούς.

-Πιστεύει ακράδαντα ότι το κίνητρο των χρημάτων στην ιατρική προετοιμάζει κάποιον να γίνει κακός γιατρός.

-Θαυμάζει την φράση του Ιπποκράτη ''Ωφελέειν ή μη βλάπτειν''. Ο γιατρός πρέπει να είναι τελείως σίγουρος ότι με αυτό που κάνει ωφελεί τον ασθενή.

-Είναι επιφυλακτικός προς τα φάρμακα. Τα φάρμακα πιστεύει ότι είναι βόμβες μέσα στον οργανισμό. Σε ποσοστό 92% θεωρεί ότι κακώς λαμβάνονται τα φάρμακα.

-Το ίδιο πιστεύει και για τις εγχειρήσεις. Ότι σε 92% των περιπτώσεων κακώς γίνονται. Ακόμη και τη σκωληκοειδίτιδα θεωρεί σημαντική  για τον οργανισμό, γιατί έχει αμυντικά λευκοκύτταρα που προφυλάσσουν το παχύ έντερο. 

-Πιστεύει ότι οι φοιτητές ιατρικής πρέπει να μελετούν την ιστορία της ιατρικής, γιατί τους διδάσκει περισσότερα από την Ανατομία.

-Πιστεύει ότι η ιατρική οφείλει πολλά στην τεχνολογία. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι είναι λάθος να ασχολείται ένας γιατρός μόνο με την τεχνολογική εξέλιξη, ξεχνώντας την ουσία της ιατρικής, δηλαδή τον άνθρωπο.

-Δεν θεωρεί την ιατρική ένα προσοδοφόρο επάγγελμα.

-Αηδιάζει με το επάγγελμα της ιατρικής όταν βλέπει τους διευθυντές του να παίρνουν επιδόματα από τις φαρμακοβιομηχανίες.

-Γι' αυτόν έχει θρησκευτικό νόημα η ιατρική, γιατί ασχολείται με τον συνάνθρωπό του.

-Δεν θέλει πελατιακές σχέσεις με τους ασθενείς του. Την απολάμβανε την ιατρική, γιατί έμαθε να συμπάσχει με τον άρρωστο.

-Υποστηρίζει ότι ο γιατρός πρέπει πρωτίστως να εργάζεται για την πρόληψη ασθενειών και είναι κοινωνικός λειτουργός και εργάζεται πριν αρρωστήσει ο πολίτης.

-Πιστεύει ότι οι σημερινοί γιατροί πρέπει πρώτα από όλα να γίνουν άνθρωποι και να αποκτήσουν συνείδηση.

-Σώμα και ψυχή πάνε μαζί. Ο άνθρωπος και μόνος του αυτοθεραπεύεται. Οι λειτουργικές διαταραχές προκαλούν και ψυχικές ανωμαλίες.

Υπάρχει  τέτοιος καλός γιατρός;....

Διαβάστε για την ιατρική του emedi

 

Διαβάστηκε 4025 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 15:47
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.