Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 12:21

Φωτεινά Μυστήρια, Ολογράμματα, 3D και Οπτικά Παράδοξα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οπτικές τεχνολογίες στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας στην Κρήτη Φωτεινά Μυστήρια, Ολογράμματα, 3D και Οπτικά Παράδοξα

 

Το Μουσείο Οπτικής (Optimus) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία) (SPbGU ITMO) μαζί με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ολογραφίας διοργανώνει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Πανεπιστήμιο Κρήτης την έκθεση:

Φωτεινά Μυστήρια Ολογράμματα, 3D και Οπτικά Παράδοξα

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Στον αιώνα της Εικόνας, η επιστήμη της Φωτονικής αποτελεί μια από τις 5 βασικές τεχνολογικές κατευθύνσεις και προτεραιότητες ανταγωνιστικής αιχμής της ΕΕ και ταυτόχρονα έναν τομέα όπου η Έρευνα στην Ελλάδα έχει να επιδείξει μετρήσιμα πρωτοποριακά αποτελέσματα. Η έκθεση αυτή αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στο κοινό με έναν συναρπαστικό και απλουστευμένο τρόπο τις οπτικές τεχνολογίες επεξηγώντας τα φαινόμενα απεικόνισης αντικειμένων και τις σύγχρονες εφαρμογές τους, όπως ήδη χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Απώτερος σκοπός είναι να εξοικειώσει τις νεαρές ηλικίες (μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους ερευνητές) στον τομέα αυτό και ταυτόχρονα να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους στις πολλά υποσχόμενες προοπτικές και εφαρμογές των οπτικών τεχνολογιών.

Ο κύριος κορμός της έκθεσης αποτελείται από ένα ταξίδι στον κόσμο της ολογραφίας από τα πρώτα βήματά της μέχρι τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα μέσα από εντυπωσιακά, συλλεκτικά ολογράμματα ποικίλου περιεχομένου και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις που αναφέρονται σε θέματα σχετικά με την Φύση και τα φυσικά φαινόμενα.

Η συλλογή ολογραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ολογραφίας είναι από τις μοναδικές στον κόσμο, αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ΕΙΟ την τελευταία 25ετία, και παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο μέρος της για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες στην Κρήτη θα έχουν το μοναδικό προνόμιο να δουν για πρώτη φορά μοναδικά συλλεκτικά ολογράμματα μουσειακών αντικειμένων από το Hermitage μέχρι το Βρετανικό Μουσείο, τον Michael Jackson και τον Boy George, τον Terminator και τον Batman, το Avatar και τον Πόλεμο των Άστρων, μικροσκόπια και πιστόλια που προβάλλουν στον χώρο, εικονικές τρύπες και φινιστρίνια, πορτραίτα ζώων και εντόμων, ολογράμματα που εκτίθενται αυτήν την εποχή στον μουσείο του ΜΙΤ, συνθετικά και διαφημιστικά ολογράμματα από τα στούντιο της Καλιφόρνια και Οπτικούς Κλώνους έργων τέχνης.

Η έκθεση πλαισιώνεται από πειραματικές διατάξεις που αφορούν την οπτική, ψηφιακά ολογράμματα που κινούνται, αυτο-στερεοσκοπικές οθόνες, laser άρπες, πετρώματα που αλλάζουν χρώματα και άλλα που χρησιμοποιούνταν ως χρωστικές, kinetic παιχνίδια, πίνακες με κεραυνούς που ανάβουν, οπτικά παράδοξα, ολογράμματα μετεωριτών μαζί με τα πραγματικά εξωγήινα αυτά πετρώματα καθώς και μια συλλογή βραβευμένων lenticular (πολυπρισματικών) εικόνων πλαισιώνουν τον κύριο κορμό, ενώ στην είσοδο του μουσείου η ολογραφική robo-gehisa θα σας υποδεχτεί.

Περιηγηθείτε λοιπόν σε μια έκθεση με εκπαιδευτικό και διαδραστικό περιεχόμενο για όλες τις ηλικίες που εστιάζει μέσα από εντυπωσιακά εκθέματα

Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τουλάχιστον, έως το τέλος Μαρτίου2014.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

UNIVERSITY OF CRETE

NATURAL HISTORY MUSEUM OF CRETE

Επικοινωνία

Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - Διεύθυνση: Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, 71202 Ηράκλειο Κρήτης (κόλπος Δερματά - Παραλιακή ζώνη Ηρακλείου)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 15:00 και σαββατοκύριακο από 10:00 έως 18:00.

Εισιτήρια: 6 € ενήλικες, 4€ παιδικό, για σχολικές ομάδες και ειδικές κατηγορίες ισχύουν μειωμένα εισιτήρια

Τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων:

2810 - 282740, 2810 - 393630

ΦΑΞ: 2810 - 393636

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για πληροφορίες

Μερικά απλά ολογράμματα...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Διαβάστηκε 2279 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 09:39
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.