Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:47

Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε ερωτευμένοι

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με σεξ αλά τάντρα

Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.

Τα τελευταία χρόνια η εμπορευματοποίηση της γιορτής έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Κάρτες, ηλεκτρονικές κάρτες μέσω Ίντερνετ (e-cards), λουλούδια και σοκολατάκια κ.ά.

Εσείς γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όχι με απλό σεξ, αλλά με σεξ αλά tantra

Mια εσωτεριστική διδασκαλία του 10ου αιώνα από τις μακρινές Iνδίες θέτει τις βάσεις της ευτυχίας και της αρμονίας,  στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής.

Ήδη το 1966 οι ερευνητές γιατροί Mάστερ και Tζόνσον συμπέραναν στην πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη της φυσιολογίας και ανατομίας της ανθρώπινης σεξουαλικής πράξης,  ότι το 75% των ανδρών εκσπερματώνουν πρόωρα, ενώ το 90% των γυναικών δεν φτάνουν ποτέ στον οργασμό! Aυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι γυναίκες είναι τόσο θυμωμένες και εκνευρισμένες και έτσι θα παραμείνουν όσο η αρσενική φύση συνεχίζει να πολεμά, να διεκδικεί, να αναπαράγει, αλλά όχι να κάνει έρωτα.

H Tάντρα τολμά να αντισταθεί στον ασκητισμό, στην ιεραρχία και στην πειθαρχία και περισσότερο από όλα τολμά να ασχοληθεί με τη γυναίκα.

Για την Tάντρα το σεξ είναι η βασική ενέργεια. Eισχωρεί σε κάθε κύτταρο του Είναι μας. Eίναι η πηγή της ζωής.

O άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο από σεξουαλική ενέργεια, που πρέπει να την κατανοήσει και να την υπερβεί, αλλιώς δεν θα εξελιχθεί. Aλλά ο τρόπος να γνωρίσει κανείς την ενέργεια αυτή δεν είναι η σύγκρουση και η μαχητική διάθεση, που τα περισσότερα ζευγάρια υιοθετούν ως στάση κοινής ζωής. H Tάντρα υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτιση υπάρχει, επειδή ο άνδρας πολεμάει, ακόμα και στην πιο ιερή αυτή στιγμή. Πολεμάει να αποδείξει πόσο καλός εραστής είναι, πολεμάει να αγαπηθεί. Bιάζεται να κλείσει την υπόθεση, να εκτονωθεί, να απαλλαγεί από την ένταση του νου!

Στην Tάντρα ο άνδρας δεν εκσπερματώνει. Mένει μόνο στην αρχή και δεν πάει ποτέ στο τέλος, παρά μόνο για λόγους αναπαραγωγής. Συγκρατεί την ενέργεια, δεν τη διασκορπίζει, δεν τη σπαταλά. Tην κάνει πάλι ζωή και τη στρέφει μέσα του, για να εμπλουτίσει τον εαυτό του και να ικανοποιήσει τη σύντροφό του.

Kαι ο άνδρας και η γυναίκα γίνονται αγάπη, γίνονται ένα. Kαι αυτός είναι ο σκοπός της Tάντρα, να μεταμορφώσει την αγάπη σε διαλογισμό, σε φώτιση και σε μυστικιστική κορύφωση.

Mόνο μέσα από την απλότητα και τη χαλαρότητα μπορεί το ζευγάρι να αφεθεί ολοκληρωτικά. H Tάντρα έχει τη δυνατότητα να ανυψώσει τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι πρακτικές της προσφέρουν υπερβατικές εμπειρίες απόλυτης ένωσης και μοναδικής διέγερσης.

Μεγάλη αξία στην Τάντρα έχει το φιλί. Yπάρχουν πέντε τρόποι ανταλλαγής φιλιών, που εστιάζονται στα κύρια «τσάκρα» του σώματος (σπονδυλική στήλη, γεννητικά όργανα, ομφαλός, στήθος, λαιμός και πρόσωπο). H πλέον πρωτότυπη και άγνωστη σε μας τους δυτικούς μορφή φιλιού είναι «το φιλί του επάνω χείλους». O άνδρας πιπιλίζει ελαφρά το επάνω χείλος της συντρόφου ρουφώντας το χαλινό, τη μεμβράνη που εκτείνεται από το εσωτερικό του επάνω χείλους μέχρι το σημείο επάνω από τα δύο μπροστινά δόντια. H σύντροφος, το κάτω χείλος. Yπάρχει ένας αγωγός σεξουαλικής ενέργειας από το χαλινό μέχρι την κλειτορίδα κατά μήκος του σώματος, ο οποίος, διεγειρόμενος, μπορεί να προκαλέσει έντονο οργασμό στη γυναίκα με ένα απλό φιλί.

1.001 κινήσεις. Στην Tάντρα, τα γεννητικά όργανα του άνδρα ονομάζονται lingam και της γυναίκας yoni (στα σανσκριτικά). H ένωση των δύο λέγεται «1.001 κινήσεις», που στα ταντρικά κείμενα σημαίνει «άπειρο». Oι πρακτικές κατά τη διάρκεια της διείσδυσης προσανατολίζονται όλες στο να εμποδίσουν ή να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και αναφέρονται στον τρόπο και στις γωνίες εισχώρησης του lingam στο yoni.

Aναπνοή. Για να αυξηθεί η διάρκεια και η ένταση του οργασμού, είναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα ηχηρά. Όσο μεγαλύτερη ένταση έχει η φωνή κατά την εκπνοή, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια, βαθύτητα και δονητικότητα θα έχει ο οργασμός.

Karezza: Eπαφή με τα μάτια Tο κλείσιμο των ματιών κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης στο δυτικό κόσμο περιορίζει, σύμφωνα με τους Tαντριστές, τη δύναμη της βαθιάς ένωσης. Mέσω των ματιών, το ζευγάρι ανταλλάσσει την ενέργεια που εκπέμπεται από το τσάκρα της καρδιάς.

Διαλογισμός. Tο ζευγάρι ξαπλώνει στην αριστερή του πλευρά, ο ένας πίσω από τον άλλον. Aυτός που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για τρυφερότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, παίρνει την εσωτερική θέση. Oι σύντροφοι συγκεντρώνονται στην αναπνοή τους και αφού χαλαρώσουν, στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Mπορούν να εφαρμόσουν την «αρμονική αναπνοή», όπου εισπνέουν, κρατούν την αναπνοή και εκπνέουν μαζί, ή την «αμοιβαία αναπνοή», όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. Kατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι σύντροφοι την ενέργεια που τους διαπερνά κατά μήκος του σώματος.

Ο τελικός στόχος της Tάντρα είναι η ενότητα! Tο σεξ είναι ο πιο ευχάριστος και μοναδικός τρόπος να αποκτήσει κανείς την εμπειρία της βαθιάς ένωσης, αλλά οι αρχές της Tάντρα εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη καθημερινότητα. Tο ταντρικό ζευγάρι μοιράζεται τις σκέψεις του, τα όνειρά του, τις ελπίδες του. Δουλεύει μαζί, είτε για να φτιάξει μια καριέρα είτε για να φτιάξει έναν κήπο. Aυτό σημαίνει ότι ο θεμέλιος λίθος για μια καλή σχέση είναι η συνεργασία και η προσπάθεια γι’ αυτήν σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, νοητικό και ψυχικό. Mην ξεχνάμε τι είπε ο πρώτος «δυτικός γκουρού» και μεγάλος στωικός φιλόσοφος Eπίκτητος γύρω στο 80 μ.X.: «H ευτυχισμένη ζωή δεν επιτυγχάνεται με το να ακολουθείς “πέντε εύκολα βήματα” ή το δόγμα κάποιας χαρισματικής φυσιογνωμίας. H ακμάζουσα ζωή εξαρτάται από την ανταπόκρισή μας, όσο καλύτερα μπορούμε, στα πράγματα που κατά μοναδικό τρόπο είναι αναγκαία για μας».

Στην Tάντρα, η γλώσσα του οργασμού είναι το βασικό πράγμα που πρέπει να μάθει κανείς. Aλλά ποιου οργασμού; Ασφαλώς όχι του οργασμού που προωθεί η κουλτούρα μας... ενός απλού περιφερειακού οργασμού της λεκάνης και των γεννητικών οργάνων, μιας στιγμιαίας αποφόρτισης από την τρέλα της καθημερινότητας, που δεν έχει καμιά σχέση με την ευτυχία και τη χαλάρωση.

O οργασμός, όπως πρέπει να τον βιώνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, δεν είναι μόνο στιγμιαία χαλάρωση, ούτε εγκεφαλική διαστροφή. Eίναι μια διαδικασία συγχώνευσης, ένα βαθύ άφημα με εμπιστοσύνη, όπου τα σώματα και οι ψυχές γίνονται ένα σε πρωτογενές επίπεδο. Eίναι αυτή η ενότητα που υπήρχε στην ενδομήτρια ζωή, στην ενότητα βρέφους και μητέρας, η οποία οδηγεί σε μια πολύ βαθιά ψυχοσωματική ηρεμία, γαλήνη και ισορροπία. H σεξουαλική πράξη, σύμφωνα με την Tάντρα, δεν έχει σκοπό, δεν είναι μέσον, δεν έχει παρελθόν και μέλλον. Mόνο παρόν.

Γι’ αυτό, οι ταντρικοί εραστές, κάνοντας έρωτα, λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλον, παραδίνονται άνευ όρων, χωρίς εγωισμό, χωρίς φόβο, χωρίς βιασύνη, χωρίς υποκρισία και το κυριότερο χωρίς το νου. H σκέψη είναι ο χειρότερος εχθρός της ελεύθερης ροής της σεξουαλικής ενέργειας. Tην μπλοκάρει, την καταπιέζει, την εξαφανίζει.

Τα 8 τα κλειδιά του ταντρικού σεξ
- Mην κλείνετε τα μάτια. Kοιτάτε το σύντροφό σας. 
- Mη σκέφτεστε. Παραδοθείτε με το σώμα και την ψυχή.
- Bάλτε την αναπνοή και όχι τη φαντασία σας στο σεξ! Xρησιμοποιήστε τη για να ελέγξετε τη διέγερση. 
- Φωνάξτε, αλλά προσέξτε πώς μιλάτε...
- Aυτοερωτιστείτε παρέα με το σύντροφό σας.
- Aποφύγετε τον οργασμό. Προσοχή: O μεγάλος ζήλος στην αρχή μπορεί να σας βλάψει. Όσο αντέχετε...
- Σεβαστείτε απόλυτα το σώμα του άλλου.
- Mοιραστείτε τα πάντα.

Τα καλύτερα προϊόντα για καλό σεξ

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για καλό σεξ

tantra

Διαβάστε, επίσης,

Κόλπο για σεξουαλική ανανέωση

Μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Το φυτό που αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση

Όταν κάποιος δεν ελέγχει τις σεξουαλικές του επιθυμίες

Σεξουαλικές παραδόσεις

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλικότητά τους

Πώς να κάνετε κινέζικο σεξ

Πώς να κάνετε Ινδικό Σεξ

Όταν κάποιος μιλάει για τον έρωτα κι ερωτεύεται

Ο έρωτας στο Facebook

Χρήσιμες συμβουλές για τις ανοργασμικές γυναίκες

Τι είναι οργασμός

Ανεκπλήρωτος έρωτας

Ερωτική απογοήτευση

Όταν ο έρωτας έρθει φιλικά

Τι είναι έρωτας;

Βαθύς έρωτας

Η επιστήμη του πρώτου φιλιού

Ερωτογενείς ζώνες

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1883 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 10:08
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

 • Χριστουγεννιάτικες Ευχές Χριστουγεννιάτικες Ευχές

  Χριστουγεννιάτικες Ευχές από την EMEDI

   

   

  Η Διοίκηση της EMEDI,

   

  η επιστημονική συνεργάτης Σάββη Μάλλιου Κριαρά

   

  και όλο το Προσωπικό

   

  εύχονται 

   

  Καλά Χριστούγεννα

   

  σε όλους,

   

  Υγεία πάνω απ’ όλα

   

  και Αγάπη.

  christoygenna

 • Τεστ για να καταλάβετε ότι έχετε μείωση ορμονών Τεστ για να καταλάβετε ότι έχετε μείωση ορμονών

  Ελέγξτε μόνες σας αν έχετε μπει στην εμμηνόπαυση

   

  Ένα απλό τεστ για να καταλάβετε αν έχετε μείωση ορμονών

  Αν ξυρίζετε τα πόδια σας αρκετά λιγότερο από τότε που ήσασταν 25 ετών σημαίνει ότι έχετε μείωση ορμονών και αυτό είναι ένδειξη εμμηνόπαυσης και προβλημάτων κλιμακτηρίου.

  Η μείωση των οιστρογόνων σχετίζεται με εξάψεις και αϋπνία, αλλά και μειωμένη σεξουαλικότητα στις γυναίκες, απώλεια της λίμπιντο και ανεπαρκής λίπανση του κόλπου. Ελάττωση της λίμπιντο προκαλεί και το στρες, τα οικονομικά προβλήματα, η αύξηση του μεγέθους της μέσης και οι ακατάλληλοι σύντροφοι.

  Κάθε γυναίκα γνωρίζει ότι ο κύκλος της αναπαραγωγικής ζωής ξεκινά και τελειώνει με την έμμηνο ρύση και ελέγχεται από τις ορμόνες.

  Οι γυναίκες είναι προγραμματισμένες να έχουν ένα προκαθορισμένο αριθμό ωαρίων. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας τα ωάρια περνούν μέσα από το σώμα και κάποια στιγμή τελειώνουν. Τα ενήλικα στελεχιαία κύτταρα δηλαδή τα προγονικά κύτταρα μπορούν να επιδράσουν στο συνολικό αριθμό των βιώσιμων ωαρίων μιας γυναίκας. Τα οιστρογόνα ελέγχουν τα ωάρια αυτά. Από την έναρξη του έμμηνου κύκλου, κάθε 28, περίπου, ημέρες, ένα από τα χιλιάδες ωάρια, που υπάρχουν στις ωοθήκες σας προτού καν γεννηθείτε, λέει στον εγκέφαλό σας πως είναι έτοιμο να διεγερθεί. Ο εγκέφαλος τότε δίνει εντολή στην ωοθήκη να αρχίσει την διαδικασία ωρίμανσης αυτού του επικρατούς ωαρίου, μέσω της χημικής ουσίας που ονομάζεται ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη FSH. Το θυλάκιο μέσα στο οποίο ωριμάζει το κυρίαρχο ωάριο εκκρίνει, επίσης, οιστρογόνα, μερικά από τα οποία μεταβολίζονται σε ανδρογόνα που είναι συγγενικά με την τεστοστερόνη. Η σεξουαλικότητα της γυναίκας και η επιθυμία της εξαρτάται από αυτά τα ανδρογόνα.  Κάθε μήνα το επιλεγμένο ωάριο παράγει μια ουσία που παρεμποδίζει την ανάπτυξη άλλων ωαρίων. Ένας συνδυασμός άλλων ορμονών (οιστρογόνα και ωχρονοτρόπος ορμόνη-LH) ωριμάζουν αυτό το ένα ωάριο και ανοίγει μια τρύπα στο ωχρό σωμάτιο, ώστε να δραπετεύσει προς τη σάλπιγγα και τη μήτρα. Το ωχρό σωμάτιο παράγει προγεστερόνη για να κάνει πιο παχιά τη μήτρα και να την προετοιμάσει για την εγκυμοσύνη. Αν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί το ωχρό σωμάτιο παύει να παράγει προγεστερόνη και οι γυναίκες έχουν περίοδο. Το σώμα παράγει την τέλεια ποσότητα ορμονών την κατάλληλη στιγμή για να υπάρχει μόνο ένα ωάριο διαθέσιμο για γονιμοποίηση και εμφύτευση κάθε μήνα. Αν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ορμονών υπάρχουν περισσότερα ωάρια με αποτέλεσμα δίδυμα, τρίδυμα κ.ά.

  Όταν οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, δεν έχουν ωορρηξία και το 50% των ανδρογόνων εξαφανίζονται και παράγονται ανδρογόνα μόνο από τα επινεφρίδια και αυτά κεντρίζουν την σεξουαλικότητα της γυναίκας. Όμως, η παραγωγή των επινεφριδίων σε ανδρογόνα μειώνεται με την ηλικία και από τα φάρμακα και μετά την εμμηνόπαυση παράγεται ακόμη λιγότερη τεστοστερόνη. Τα ανδρογόνα συμβάλλουν στην δημιουργία άπαχων μυών και η άπαχη μυϊκή μάζα αυξάνει τον μεταβολισμό, άρα η μειωμένη παραγωγή από τις ωοθήκες και τα επινεφρίδια των ανδρογόνων έχει σαν αποτέλεσμα απώλεια μυϊκής μάζας και πρόσληψη βάρους στο στομάχι.

  Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί το τέλος της ορμονικής συμφωνίας και της ωορρηξίας. Οι ωοθήκες δεν έχουν πια βιάσιμα ωάρια και δεν υπάρχει ορμονικός κύκλος και περίοδος.

  Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι: εξάψεις, αϋπνία, απώλεια της λίμπιντο, ανεπαρκής ύγρανση κόλπου, φαγούρες στο δέρμα, ξηρά μαλλιά, ξηρά νύχια, πόνος στις αρθρώσεις, αλλαγές διάθεσης, κενά μνήμης και ταχυκαρδία.

  Κάποιες γυναίκες επιλέγουν να πάρουν ορμονοθεραπεία. Όμως, κάποιες γυναίκες έχουν έναν ανώμαλο παράγοντα πήξης που ονομάζεται V Leiden. Είναι η πιο συχνή διαταραχή πήξης και επηρεάζει το 5% του πληθυσμού και υπάρχει προδιάθεση θρόμβων. Υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις οικογενειακό ιστορικό θρόμβωσης των εν τω βάθει φλεβών και πηγμάτων αίματος που πηγαίνουν στους πνεύμονες και προκαλούν πνευμονική εμβολή. Οι γυναίκες που έχουν τον παράγοντα V Leiden και οικογενειακό ιστορικό δεν πρέπει να παίρνουν ορμονοθεραπεία και επιπλέον πρέπει να λαμβάνουν και τουλάχιστον 160 mg ασπιρίνης την ημέρα. Τα δερματικά επιθέματα οιστρογόνων και τα κολπικά υπόθετα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης επειδή τα οιστρογόνα δεν πηγαίνουν απευθείας στο συκώτι και δεν διεγείρεται η παραγωγή παραγόντων που δημιουργούν θρόμβους.

  Μην παίρνετε συνθετικές ορμόνες μετά την εμμηνόπαυση. Αυξήστε τη σεξουαλική σας επιθυμία με τον κατάλληλο σύντροφο. Η ορμόνη οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη εκλύεται με φυσικό τρόπο μετά από μια αγκαλιά είκοσι δευτερολέπτων από τον σύντροφο, η οποία αγκαλιά θέτει σε λειτουργία τα κυκλώματα εμπιστοσύνης του εγκεφάλου σας. Οι γυναίκες πρέπει να αγκαλιάζουν τους συντρόφους τους 1 λεπτό τουλάχιστον για να εκκριθούν τα ίδια επίπεδα οξυτοκίνης.

  Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την εμμηνόπαυση

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την εμμμηνόπαυση

   

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό

  Διαβάστε, επίσης,

  Δίκτυο αγάπης

  Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

  Οι καλύτερες διαγνωστικές εξετάσεις για το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό

  Αποφύγετε την ορμονοθεραπεία στην εμμηνόπαυση

  Μην παίρνετε ορμονοθεραπεία στην εμμηνόπαυση

  Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την εμμηνόπαυση

  Χρήσιμες συμβουλές για όσες έχουν ορμονικές διαταραχές

  Ότι πρέπει να κάνετε αν είσαστε στην εμμηνόπαυση

  Τι να κάνετε αν έχετε εμμηνορραγία

  Τα βότανα για την τόνωση της μήτρας

  Τι είναι η εμμηνόπαυση;

  Που κάνει καλό η Αχιλλαία

  Τεστ για να ελέγξετε μόνες σας τις ορμόνες σας

  Βιταμίνες για γυναίκες

  Βότανα για να καταπολεμήσετε τις εξάψεις

  Η γυναίκα δίνει ζωή

  Τσάι για την καλή υγεία της μήτρας

  Διαγνωστικές εξετάσεις στην εμμηνόπαυση

  Βότανα για τόνωση και ενέργεια στις γυναίκες

  Τα μαγειρικά σας σκεύη υπεύθυνα για την πρόωρη εμμηνόπαυση

  Η καλύτερη θεραπεία για την εμμηνόπαυση

  Bιταμίνες για την εμμηνόπαυση

  Η ορμόνη που ανεβάζει την ερωτική διάθεση στην εμμηνόπαυση

  Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος μετά την εμμηνόπαυση

  Βότανα για τόνωση και ενέργεια στις γυναίκες

  Η καλύτερη θεραπεία για την εμμηνόπαυση

  Μείνετε για πάντα νέες με γλυκοπατάτες

  Οι γυναικείες ορμόνες

  Δίαιτα για πενηντάρες

  Διαγνωστικές εξετάσεις στην εμμηνόπαυση

  Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση

  Τι είναι η εμμηνόπαυση;

  Σεξ στην εμμηνόπαυση

  Πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες;

  Ατροφία του αιδοίου

  Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

  www.emedi.gr

 • Πότε πρέπει να κάνετε τεστ Παπ Πότε πρέπει να κάνετε τεστ Παπ

  Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι απαραίτητη για τη θεραπεία αυτής της νόσου

   

  Μην θεωρείτε την υγεία σας δεδομένη! 

  Το τσεκάπ βοηθάει στην διάγνωση προκαρκινικών καταστάσεων.

  Τα συμπτώματα αυτής της ύπουλης ασθένειας:

  - Κολπικός πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

  - Αιμορραγία εκτός του έμμηνου κύκλου

  - Αιμορραγία μετά το σεξ ή για οποιουδήποτε είδους άλλη ασυνήθιστη αιμορραγία

  - Πόνος κατά την ούρηση

  - Υγρό με δυσάρεστη οσμή που προέρχεται από τον κόλπο

  Προσοχή στην υπερδιάγνωση και στις επιθετικές θεραπείες, ιδίως τις προληπτικές!

  Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη μήτρα

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τη μήτρα

  Διαβάστε, επίσης,

  Γνωστοί παράγοντες που προκαλούν καρκίνο

  Ρομποτική Χειρουργική στην Γυναικολογία

  Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

  Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου μήτρας

  Θηλώματα του τραχήλου της μήτρας

  Test Pap υγρής φάσης

  Cobas® 4800 HPV Τest

  Ασφαλές το εμβόλιο έναντι του ιού HPV

  Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος

  Μήπως έχετε πόνο στην πύελο;

  Τραχηλικός πολύποδας

  Προσυμπτωματικός έλεγχος για γυναικολογικό καρκίνο

  Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

  Τραχηλίτιδα

  Ερνηνεία των αποτελεσμάτων του τεστ παπ

  Τεστ παπ στην εμμηνόπαυση

  Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

  Πονάτε κατά την σεξουαλική επαφή;

  Καρκίνος και εγκυμοσύνη

  Εργαστηριακός έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

  Διαγνωστικές εξετάσεις στην εμμηνόπαυση

  Το εμβόλιο HPV

  Πότε πρέπει να γίνονται οι γυναικολογικές εξετάσεις

  www.emedi.gr

   

 • Όλοι οι μέθοδοι αντισύλληψης Όλοι οι μέθοδοι αντισύλληψης

  Αποφασίστε ποια μέθοδος αντισύλληψης είναι καλύτερη για εσάς

  Διαλέξτε την κατάλληλη μέθοδο αντισύλληψης

  Αντισύλληψη με παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της τραχηλικής βλέννης.

  Ο οικογενειακός προγραμματισμός και η ευαισθητοποίηση σε θέματα γονιμότητας σημαίνει την αποφυγή σεξ όταν η γυναίκα είναι γόνιμη. Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην τραχηλική βλέννα και τη θερμοκρασία του σώματός σας.


  Σπερματοκτόνα

  Τα σπερματοκτόνο περιέχουν μια χημική ουσία που σκοτώνει το σπέρμα. Κυκλοφορούν σε μορφή αφρού, ζελέ, κρέμας, ή ταινίες που τοποθετούνται μέσα στον κόλπο πριν από την σεξουαλική επαφή. Μερικοί τύποι θα πρέπει εφαρμοστούν 30 λεπτά πριν. Η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ιστών, αυξάνοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Τα σπερματοκτόνα χρησιμοποιούνται πιο συχνά μαζί με άλλες μεθόδους αντισύλληψης.


  Αντρικά προφυλακτικά

  Το προφυλακτικό είναι κλασική μέθοδος αντισύλληψης. Εμποδίζει το σπέρμα να εισέλθει στο σώμα της γυναίκας, και προστατεύει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και από τα περισσότερα ΣΜΝ-σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Βασιζόμενες μόνο στα ανδρικά προφυλακτικά, το 15% των γυναικών μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο.
  Είναι ευρέως διαθέσιμο μέτρο αντισύλληψης, προστατεύει από τα περισσότερα ΣΜΝ, και φθηνό. Είναι αποτελεσματικό αν χρησιμοποιηθεί σωστά κάθε φορά και δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.


  Γυναικεία προφυλακτικά

  Το γυναικείο προφυλακτικό είναι μια λεπτή πλαστική σακούλα που εφαρμόζει στον κόλπο μέχρι και 8 ώρες πριν από τη σεξουαλική επαφή. Οι γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιούν έναν εύκαμπτο, πλαστικό δακτύλιο στο κλειστό άκρο για να οδηγήσουν το προφυλακτικό στη θέση του. Είναι κάπως λιγότερο αποτελεσματικό από ό, τι το ανδρικό προφυλακτικό.  Είναι ευρέως διαθέσιμα, παρέχουν κάποια προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και είναι πιο βολικά κατά τη σεξουαλική επαφή. Μπορεί όμως να προκαλούν θόρυβο, το 21% των γυναικών μένουν έγκυες, και δεν είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα ανδρικό προφυλακτικό, για να αποφευχθεί η ρήξη.


  Διάφραγμα

  Το διάφραγμα είναι ένας θόλος από καουτσούκ που τοποθετείται πάνω από τον τράχηλο της μήτρας πριν από τη σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιείται μαζί με σπερματοκτόνο. Η αποτελεσματικότητα είναι παρόμοια με το ανδρικό προφυλακτικό - 16% των γυναικών μείνουν έγκυες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν χρησιμοποιούν σωστά τη συσκευή κάθε φορά, αλλά δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ. Διαρκεί δύο χρόνια και πρέπει την πρώτη φορά να τοποθετηθεί από έναν γιατρό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου λόγω του κινδύνου του συνδρόμου τοξικού σοκ.


  Κάλυμμα του τραχήλου της μήτρας
  Είναι παρόμοιο με ένα διάφραγμα, αλλά μικρότερo. Γλιστρά στη θέση του πάνω από τον τράχηλο της μήτρας, εμποδίζοντας την είσοδο του σπέρματος στη μήτρα. Χρησιμοποιείται με σπερματοκτόνο. Το ποσοστό αποτυχίας είναι 15% για τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ τα παιδιά και 30% για όσΕς έχουν. Μπορεί να παραμείνει στη θέση του για 48 ώρες. Πρέπει να τοποθετηθεί από έναν γιατρό την πρώτη φορά, δεν προστατεύει από ΣΜΝ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου


  Αντισύλληψη με σφουγγάρι
  Το σφουγγάρι αντισύλληψης είναι κατασκευασμένο από αφρώδες υλικό και περιέχει σπερματοκτόνο. Τοποθετείται έναντι του τραχήλου έως 24 ώρες πριν από τη σεξουαλική επαφή. Το σφουγγάρι είναι περίπου εξίσου αποτελεσματικό με το κάλυμμα του τραχήλου της μήτρας, κι έχει ένα ποσοστό αποτυχίας 16% για τις γυναίκες που δεν είχαν ποτέ τα παιδιά και 32% για όσες έχουν. Αλλά σε αντίθεση με το διάφραγμα ή το κάλυμμα του τραχήλου της μήτρας η τοποθέτηση από έναν γιατρό δεν  είναι απαραίτητη αν και είναι δύσκολο να τοποθετηθεί σωστά και δεν παρέχει προστασία από τα ΣΜΝ. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου.


  Αντισυλληπτικά χάπια

  Ο πιο συχνός τύπος χαπιών χρησιμοποιεί οιστρογόνα και προγεστερόνη για να εμποδίζει την ωορρηξία. Περίπου 8% των τυπικών χρηστών μείνουν έγκυες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ξέχασαν κάποια δόση. Ομαλοποιούν τους κύκλους των περιόδων και ελαχιστοποιούν τον πόνο. Δεν παρέχουν προστασία από τα ΣΜΝ, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο μαστού, κηλίδες αίματος, σοβαρή θρόμβωση  και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Απαγορεύεται το κάπνισμα. Απαγορεύεται η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών από παχύσαρκες γυναικες. Μερικές γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια.


  Αντισύλληψη με Patch

  Οι γυναίκες που έχουν πρόβλημα να θυμούνται να παίρνουν καθημερινά το  χάπι μπορεί να χρησιμοποιούν τα έμπλαστρα αντισύλληψης. Τοποθετείται στο δέρμα και αλλάζει μόνο μία φορά την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες, και την τέταρτη εβδομάδα δεν πρέπει να τοποθετείται το έμπλαστρο. Το έμπλαστρο απελευθερώνει τους ίδιους τύπους των ορμονών, όπως και το χάπι και είναι εξίσου αποτελεσματικό. Ομαλοποιούν τους κύκλους των περιόδων και ελαχιστοποιούν τον πόνο. Δεν παρέχουν προστασία από τα ΣΜΝ, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο μαστού, κηλίδες αίματος, σοβαρή θρόμβωση  και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Απαγορεύεται το κάπνισμα. Απαγορεύεται η χρήση αντισυλληπτικών εμπλάστρων από παχύσαρκες γυναίκες. Μερικές γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια και έμπλαστρα.


  Κολπικό δαχτυλίδι

  Είναι ένα μαλακό πλαστικό δαχτυλίδι που φοριέται στο εσωτερικό του κόλπου. Ο δακτύλιος απελευθερώνει τις ίδιες ορμόνες όπως το χάπι και το επίθεμα και είναι εξίσου αποτελεσματικό, αλλά χρειάζεται να αντικαθίσταται μία φορά το μήνα. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του κόλπου. Ομαλοποιεί τους κύκλους των περιόδων και ελαχιστοποιούν τον πόνο. Δεν παρέχουν προστασία από τα ΣΜΝ, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο μαστού, κηλίδες αίματος, σοβαρή θρόμβωση  και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Απαγορεύεται το κάπνισμα. Απαγορεύεται η χρήση κολπικού δακτυλίου από παχύσαρκες γυναίκες. Μερικές γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια, έμπλαστρα και κολπικό δαχτυλίδι.


  Αντισύλληψη με ένεση

  Η αντισύλληψη με ένεση (Depo Provera), είναι μια ορμονική ένεση που προστατεύει από την εγκυμοσύνη για τρεις μήνες. Για το τυπικό ζευγάρι, είναι πιο αποτελεσματικό από το χάπι ελέγχου των γεννήσεων - μόνο το 3% των χρηστών μείνουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο. Γίνεται ένεση μόνο τέσσερις φορές το χρόνο, η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Μπορεί να προκαλέσει κηλίδες και άλλες παρενέργειες. Δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ.


  Αντισύλληψη με εμφυτεύματα

  Το εμφύτευμα ελέγχου των γεννήσεων είναι μία ράβδος που τοποθετείται κάτω από το δέρμα του άνω βραχίονα. Απελευθερώνει την ίδια ορμόνη αλλά το εμφύτευμα προστατεύει από ανεπιθύμητη κύηση για 3 χρόνια. Το ποσοστό αποτυχίας είναι μικρότερο από 1%. Μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, και ακανόνιστη αιμορραγία. Δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ.


  Ενδομήτρια συσκευή-IUD

  Η ενδομήτρια συσκευή, έχει σχήμα Τ από πλαστικό και τοποθετείται μέσα στη μήτρα από ένα γιατρό. Το IUD χαλκού λειτουργεί για 10 έτη. Η ορμονική IUD, πρέπει να αντικατασταθεί μετά από 5 χρόνια, αλλά μπορεί να βοηθήσει τις περιόδους και στον πόνο. Και οι δύο τύποι δεν αφήνουν το σπέρμα να γονιμοποιήσει το ωάριο. Λιγότερες από οκτώ στις 1.000 γυναίκες μένουν έγκυες. Του χαλκού προκαλεί ακανόνιστες και βαρύτερες περιόδους. Μπορεί να φύγει από τη θέση του και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.


  Δέσιμο σαλπίγγων

  Εάν είστε βέβαιοι ότι δεν θα θελήσετε να κάνετε παιδιά στο μέλλον, μπορεί να είστε έτοιμοι για το μόνιμο έλεγχο των γεννήσεων. Η παραδοσιακή μέθοδος για τις γυναίκες ονομάζεται απολίνωση των σαλπίγγων. Ένας χειρουργός κλείνει τις σάλπιγγες, εμποδίζοντας τα ωάρια  να ταξιδέψουν από τις ωοθήκες. Είναι μόνιμη, σχεδόν 100% αποτελεσματική, αλλά απαιτεί χειρουργική επέμβαση και μπορεί να μην είναι αναστρέψιμη. Δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ.


  Εμφυτεύματα σαλπίγγων

  Μια νεώτερη διαδικασία καθιστά δυνατόν να κλείσουν οι σάλπιγγες χωρίς χειρουργική επέμβαση. Τα μικρά εμφυτεύματα από μέταλλο ή από σιλικόνη τοποθετούνται μέσα σε κάθε σάλπιγγα. Ο ουλώδης ιστός μεγαλώνει τελικά γύρω από τα εμφυτεύματα και μπλοκάρουν τις σάλπιγγες. Μόλις η ακτινογραφία επιβεβαιώσει ότι οι σάλπιγγες έχουν κλείσει καμιά άλλη μέθοδος αντισύλληψης δεν είναι απαραίτητη. Είναι μόνιμη, δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση και είναι  σχεδόν 100% αποτελεσματική. Θέλει λίγους μήνες για να γίνει αποτελεσματική. Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυελικών λοιμώξεων και είναι  μη αναστρέψιμη.


  Βαζεκτομή
  Εκτός από προφυλακτικά, η βαζεκτομή είναι η μόνη επιλογή για αντισύλληψη  στους άνδρες. Περιλαμβάνει χειρουργικό  κλείσιμο των σπερματικών πόρων  που είναι οι σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα από τους όρχεις, μέσω του αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτό εμποδίζει την απελευθέρωση του σπέρματος, αλλά δεν παρεμβαίνει με την εκσπερμάτωση. Είναι μόνιμη, φθηνότερη από ό, τι απολίνωση των σαλπίγγων, σχεδόν 100% αποτελεσματική, αλλά απαιτεί χειρουργική επέμβαση, δεν είναι αποτελεσματική αμέσως, μπορεί να είναι μην είναι αναστρέψιμη και δεν προστατεύει από τα ΣΜΝ.


  Αντισύλληψη έκτακτης ανάγκης

  Η επείγουσα αντισύλληψη λειτουργεί μετά τη σεξουαλική επαφή για να βοηθήσει στην αποφυγή της εγκυμοσύνης. Αυτή είναι μια επιλογή, αν δεν χρησιμοποιήθηκε αντισύλληψη ή αν μια γυναίκα υποψιάζεται ότι η μέθοδος αντισύλληψής της απέτυχε. Το χάπι περιέχει υψηλή δόση ορμονών και πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 72 ωρών. Κάποια μπορεί να ληφθούν μέχρι και πέντε ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή.


  Απόσυρση την ώρα της εκσπερμάτισης
  Η απόσυρση του πέους από τον κόλπο πριν την εκσπερμάτωση είναι μια παλιά καλή μέθοδος αντισύλληψης. Περίπου το 4% των χρηστών μείνουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο. Δεν υπάρχει ανάγκη για συσκευές ή ορμόνες. Δεν υπάρχει προστασία από ΣΜΝ.

  Αν είστε πάνω από 35 ετών και καπνίζετε ή είστε  παχύσαρκες, τα αντισυλληπτικά, patch, και το δαχτυλίδι δεν συνιστώνται.

  Φυσικά, η μέθοδος αντισύλληψης που είναι 100% αποτελεσματική είναι η αποχή από το σεξ.

  Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη γονιμότητα

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα για τη γονιμότητα

  Διαβάστε, επίσης,

  Η στείρωση στους άντρες

  Το χάπι της επόμενης ημέρας χωρίς όριο ηλικίας

  Προφυλακτικά του μέλλοντος

  Προβλήματα εφηβείας γυναικών

  Οι βιταμίνες για όσες παίρνουν αντισυλληπτικά

  Στείρωση

  Τι πρέπει να κάνετε αν ξεχάσετε να πάρετε το αντισυλληπτικό χάπι

  Για όσες δεν θέλουν να παίρνουν αντισυλληπτικά δισκία

  Αντενδείξεις λήψης αντισυλληπτικών χαπιών

  Είναι ασφαλή τα αντισυλληπτικά;

  Μορφές και τρόπος χορήγησης αντισυλληπτικών δισκίων

  Είναι ασφαλή τα αντισυλληπτικά;

  www.emedi.gr

   

 • Τριχομονάδες Τριχομονάδες

  Τι είναι οι τριχομονάδες

  Οι τριχομονάδες, ICD-10 AC59 είναι πρωτόζωα, που μολύνουν άντρες και γυναίκες. Είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια, και προκαλείται από το μονοκύτταρο πρωτόζωο παράσιτο Trichomonas vaginalis.

  Στους άντρες μολύνουν την ουρήθρα.

  Στις γυναίκες μολύνουν τον κόλπο και τον τράχηλο, αλλά και το ουροποιητικό σύστημα. Τις περισσότερες φορές είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Οι τριχομονάδες είναι ιδιαίτερα συνήθεις σε γυναίκες άνω των 30 και των 40.

  Η τριχομονάδα trichomonas vaginalis σε γυναίκες χωρίς συμπτώματα, αποτελεί μέρος της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του κόλπου με φυσιολογικό ph.


  Ποια είναι τα συμπτώματα των τριχομονάδων

  Τα συμπτώματα στις γυναίκες παρουσιάζονται σε ένα διάστημα 5-28 ημερών και είναι τα εξής:

  •κιτρινωπή ή πρασινωπή έκκριση από τον κόλπο, που αφρίζει

  •φαγούρα ή πόνος κατά την ούρηση και άλλα συμπτώματα κυστίτιδας ή ουρηθρήτιδας

  •πόνος κατά την περίοδο

  •πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς

  •πόνος ή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της συνουσίας

  τα μικρά χείλη είναι οιδηματώδη και ευαίσθητα

  Τα συμπτώματα που εκδηλώνονται στους άνδρες, μολονότι σε μεγάλο ποσοστό δεν εκδηλώνονται, είναι τα εξής:

  •έκκριση από το πέος

  •φαγούρα ή πόνος κατά την ούρηση


  Διάγνωση των τριχομονάδων

  Στις γυναίκες, η μικροσκοπική εξέταση του κολπικού υγρού, το τεστ Pap ή η ανάλυση των ούρων, μας δίνει τη διάγνωση. Ελέγχεται ο τράχηλος για πιθανή αιμορραγία. Συνήθως, οι τριχομονάδες συνοδεύονται και από άλλα μικρόβια όπως χλαμύδια, γονόρροια, σύφιλη και HIV.


  Θεραπεία των τριχομονάδων

  H metronidazole είναι αρκετά αποτελεσματική για τη θεραπεία. Χρησιμοποιείται ως τοπική θεραπεία ή σαν κάψουλες από το στόμα. Με την έναρξη της θεραπείας θα πρέπει να αποφύγουμε το αλκοόλ γιατί δημιουργεί παρενέργειες. Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν το Metronidazole, το ίδιο και όσες θηλάζουν. Η θεραπεία περιλαμβάνει και τον σύντροφο για να εκριζώσει το μικρόβιο από το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας επιβάλλεται η αποφυγή σεξουαλικών επαφών ή η χρησιμοποίηση προφυλακτικών.

  Προσοχή η τριχομοναδική φλεγμονή είναι μεικτή με κόκκους, οπότε χρειάζεται στη θεραπεία ο συνδυασμός με αντιμικροβιακά φάρμακα


  Πρόληψη τριχομονάδων

  Χρήση προφυλακτικών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης των τριχομονάδων. Η μόλυνση με τριχομονάδες μέσω του νερού είναι απίθανη, επειδή η Trichomonas vaginalis πεθαίνει σε νερό μετά από 45-60 λεπτά, σε ιαματικό νερό μετά από 30 λεπτά έως 3 ώρες και σε αραιωμένα ούρα μετά από 5-6 ώρες.


  Πρόγνωση τριχομονάδων

  Τα δεδομένα δείχνουν ότι:

  • Οι τριχομονάδες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του HIV.
  • Οι τριχομονάδες είναι υπεύθυνες για χαμηλό βάρος γέννησης ή πρόωρο βρέφος.
  • Οι τριχομονάδες συνδέονται, επίσης, με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
  • Οι τριχομονάδες συνδέονται, επίσης, με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη.

  Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις τριχομονάδες

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις τριχομονάδες

  Διαβάστε, επίσης,

  Τραχηλίτιδα

  Τι είναι η πυουρία

  Πονάτε κατά την σεξουαλική επαφή;

  Chlorella pyrenoidosa

  Λοιμώξεις γεννητικών οργάνων γυναίκας

  Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

  Φτιάξτε μόνες σας κολπικά υπόθετα για την κολπίτιδα

  Test Pap υγρής φάσης

  Εργαστηριακός έλεγχος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

  Ειδικές μικροβιολογικές εξετάσεις

  Καρκίνος προστάτη

  www.emedi.gr

   

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απολαύστε το κρύο Οι αριθμοί που μας μπλοκάρουν »