Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 19:55

Η συμφωνία του Άδωνη με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αποτελεσματικός ο Υπουργός Υγείας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Συνάντηση ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και Υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη, ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο μερών για ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ιατρών.

Ο Υπουργός αναγνώρισε την μεγάλη προσφορά των συμβεβλημένων ιατρών στο σύστημα υγείας, καθώς, παρά τον μικρό τους αριθμό, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα υγείας 10 εκ. πληθυσμού από 1/1/2012.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για ανανέωση ΟΛΩΝ των συμβάσεωντην ισοτιμία αυτών και την έναρξη ΑΜΕΣΟΥ διαλόγου μεταξύ Υπ. Υγείας – ΕΟΠΥΥ και Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ επί των νέων συμβάσεων, καθώς, οι παλαιές λήγουν τέλος Μαρτίου 2014.

Τέλος, στο αίτημα της Ένωσης για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του πλαφόν συνταγογράφησης με βάση την μέση αξία συνταγής ο  Υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει αρχίσει ήδη η επεξεργασία της πρότασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Πιο αναλυτικά η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έθεσε τα κάτωθι θέματα :

 1. Άμεση ανανέωση, εντός του Μαρτίου 2014, όλων των συμβάσεων των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 2. Ενιαίες συμβάσεις για το σύνολο των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
 3. Έναρξη άμεσου διαλόγου μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ επί του κειμένου της νέας σύμβασης καθώς οι παλαιές συμβάσεις λήγουν τέλος Μαρτίου 2014.
 4. Τριετής τουλάχιστον σύμβαση.
 5. Θέσπιση συμμετοχής ανά κλινική επίσκεψη, όπως ισχύει στα κέντρα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία.
 6. Αμοιβή των ιατρών κατά πράξη και περίπτωση.
 7. Τακτική πληρωμή των συνεργαζόμενων ιατρών. 
 8. Άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς και σε όλους τους πολίτες. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα, παράλληλα με τη δική μας, η υπογραφή σύμβασης των ιατρών του πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.
 9. Πλήρης διαχωρισμός πρωτοβάθμιας από δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. 
 10. Θέσπιση πλαφόν συνταγογράφησης με βάση την μέση αξία συνταγής ανά ειδικότητα.
 11. Κεντρικός πυλώνας της ΠΦΥ είναι το ιδιωτικό ιατρείο σε συνεργασία με το δημόσιο δίκτυο των κέντρων υγείας. 
 12. Το 15% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ να δοθεί στην ΠΦΥ από το 8% που είναι σήμερα, με εσωτερική αναδιανομή των πόρων.

Τέλος, συμφωνήθηκε εντός της επόμενης εβδομάδας να συσταθεί η επιτροπή διαβούλευσης με σκοπό την λεπτομερή συζήτηση επί των τεχνικών θεμάτων της συνεργασίας ΕΟΠΥΥ και συμβεβλημένων ιατρών, επιβεβαιώνοντας έτσι την βούληση των δύο μερών για ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο.

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 677 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 20:11
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.