Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 15:14

Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Θα δέχεται 30.000 εισαγωγές καρκινοπαθών ετησίως

Επτά χρόνια μετά την απώλεια του Νίκου Κούρκουλου, το Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις, που φέρει το όνομά του, ξεκινάει τη λειτουργία του.

Ένα κέντρο για την ιατρική φροντίδα των καρκινοπαθών, όπου οι ασθενείς θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

30.000 εισαγωγές και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως

Με τη δωρεά, το πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ αναβαθμίστηκε κτιριακά, ο εξοπλισμός του ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας και βρίσκεται στην οδό Ασωπίου 4 και Παράσχου κοντά στη Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ

Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, προσεγγίζει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς έχει αναλάβει εκ μέρους της δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Στεγάζεται σε κτίριο με εμβαδόν 3.650 τ.μ. που αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια. Διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και έχει δυναμικότητα 45 κλινών.

26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν θεραπείας με φαρμακευτική αγωγή και 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα.

Διαβάστε, επίσης,

Κατ' Οίκον Νοσηλεία

Eξειδικευμένα κέντρα μαστού

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 926 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 15:59
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τεχνητό λεπτό έντερο Ασχολείστε με την υγεία σας; »