Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 10:43

Αφιέρωμα στην Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

6 Μαρτίου είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

 

Μαθαίνουμε και αντιμετωπίζουμε τα Προβλήματα Επικοινωνίας στις Επίκτητες Νευρολογικές  Διαταραχές

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας (6 Μαρτίου), ο Τομέας Λογοθεραπείας του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ο Ελληνικός Σύλλογος για την Αφασία και το Ελληνικό Ίδρυμα για τον Εγκέφαλο και τη Σπονδυλική Στήλη διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα   «Προβλήματα Επικοινωνίας στις Επίκτητες Νευρολογικές Διαταραχές», Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν από  διαταραχές της φώνησης, της άρθρωσης, της εκφοράς και της κατανόησης του Λόγου (γραπτού και προφορικού) στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, τις Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, αλλά και σε άλλες νευρολογικές νόσους, οι οποίες αποκτώνται κατά τη διάρκεια της ζωής των ασθενών.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, σε ειδικούς (ιατρούς, δασκάλους, λογοθεραπευτές), αλλά και στο ευρύτερο κοινό, αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους μας η ενημέρωση, η κατανόηση και η διαχείριση των προβλημάτων Επικοινωνίας που εμφανίζουν οι ασθενείς με επίκτητες νευρολογικές διαταραχές. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ειδικοί στα θέματα αντιμετώπισης των Επίκτητων Νευρολογικών Διαταραχών, εστιάζοντας στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις που οι  διαταραχές αυτές επιφέρουν, τόσο στον ασθενή όσο και στο οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον του. 

Στη συνέχεια οι ασθενείς με τις οικογένειές τους θα συζητήσουν για τα βιώματά τους και θα θέσουν ερωτήσεις και προβληματισμούς στους ειδικούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στις 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210 2702800 (Κα Φωτοπούλου).

Διαβάστε, επίσης,

Λαρυγγίτιδα

Μήπως έχετε βραχνάδα;

Τηλεϊατρική

Το σύνδρομο Rett

Το σύνδρομο Prader-Willi

Πολύποδες φωνητικών χορδών

Χρήσιμες πληροφορίες για τις συγγενείς καρδιοπάθειες

Νόσος Alzheimer

Τα συνοδά νοσήματα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Καρκίνος της γλώσσας

Αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση

Σύνδρομο εύθραυστου χρωμοσώματος Χ

Θεραπεία με ιππασία

Υγεία και ζώδια

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Ατελοφοβία

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 922 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 11:16
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.