Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 14:58

Κάντε αποτοξίνωση στο συκώτι σας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Το συκώτι σας πρέπει να λειτουργεί καλά

Η βελτιστοποίηση της ηπατικής λειτουργίας βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι το σώμα σας θα μπορεί να απαλλαγεί ουσιαστικά από τους ρύπους, τα βαρέα μέταλλα και διάφορες άλλες τοξίνες. Η υποστήριξη της υγείας του ήπατος είναι υψίστης σημασίας. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό όσο μεγαλώνουμε, γιατί η ηπατική λειτουργία μειώνεται φυσιολογικά.

Υπάρχουν πολλά βότανα και συμπληρώματα διατροφής που βελτιώνουν την υγεία του ήπατος και μπορούν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί σωστά και κάνει καλή αποτοξίνωση.

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες είναι σημαντική ανησυχία στον σύγχρονο κόσμο, και δυστυχώς είναι αναπόφευκτες. Τα φυτοφάρμακα και άλλοι ρύποι με τους οποίους ψεκάζονται οι καλλιέργειες δεν επηρεάζουν μόνο το φαγητό που τρώμε, αλλά μολύνουν και την αναπνοή μας μέσω του αέρα, αλλά και το πόσιμο νερό. Ακόμα και όταν επιλέγουμε προϊόντα από βιολογικές καλλιέργειες, το έδαφος σχεδόν πάντα είναι μολυσμένο από αυτές τις επιβλαβείς χημικές ουσίες και το οργανικό χώμα, δυστυχώς, είναι σπάνια, πραγματικά οργανικό.

Το σώμα του ανθρώπου δεν μπορεί να αντέξει το αυξανόμενο τοξικό φορτίο.  Στις περιβαλλοντικές τοξίνες επιπροσθέτονται και οι ενδογενείς τοξίνες που είναι ένα υποπροϊόν της παραγωγής κυτταρικής ενέργειας. Τα πολλά φάρμακα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη λειτουργία του ήπατος.

Το να τρώτε υγιεινά είναι σημαντικό για την υγεία σας, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία του ήπατος και των κυττάρων του Οι τροφές που τρώτε δεν περιέχουν την ίδια θρεπτική αξία, όπως παλιά.

Γι΄αυτό μη διστάζετε αν χρειάζεται να πάρετε συμπληρώματα διατροφής.


Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την αποτοξίνωση στο συκώτι σας:

  • N-Acetyl Cysteine

Η ακετυλοκυστεϊνη είναι αντιοξειδωτική ουσία πλούσια σε θείο για την ενίσχυση της ηπατικής λειτουργίας. Χρησιμοποιείται, συνήθως, για τη θεραπεία της οξείας δηλητηρίασης με ακεταμινοφαίνη. Η Ν ακετυλο-L-κυστεϊνη (NAC) μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα επίπεδα της γλουταθειόνης στο ήπαρ και να τονώσει την αναγέννηση των υγιών κυττάρων του ήπατος. 

  • L-γλουταθειόνη

Η γλουταθειόνη (GSH) είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Επειδή η γλουταθειόνη είναι αποτοξινωτικό του σώματός μας, η μεγαλύτερη ποσότητά του βρίσκεται στο συκώτι. Τα επίπεδα της γλουταθειόνης αρχίζουν να πέφτουν κατά την ενηλικίωση και εξαντλούνται όταν το τοξικό φορτίο στο σώμα μας είναι πολύ μεγάλο. Το σώμα μας χρησιμοποιεί τη γλουταθειόνης του για να προστατεύσει τον εαυτό της από εξωγενείς απειλές, καθώς και ενδογενών τοξινών. Η διατήρηση υψηλών επιπέδων γλουταθειόνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε καλή την υγεία σας, καθ 'όλη τη διαδικασία της γήρανσης και να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας είναι εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις ασθένειες και τις μολύνσεις.

  • Εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου

Για τη στήριξη της λειτουργίας του ήπατος και την αποτοξίνωση, το εκχύλισμα Milk Thistle είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες. Μοιάζει πολύ με την Ν ακετυλο-L-κυστεΐνη και το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου γμπορεί να βοηθήσει στην  αναγέννηση των υγιών ηπατικών κυττάρων  και την προστασία έναντι μελλοντικών βλαβών. Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει το ήπαρ και το σώμα μας από τον συνεχή βομβαρδισμό από τις τοξίνες που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην οξεία τοξικότητα που προκαλείται από φάρμακα και μυκοτοξίνες.

  • Πικραλίδα 

Οι ρίζες και τα φύλλα πικραλίδας Taraxacum officinalis  χρησιμοποιούνται για τα  ηπατικά προβλήματα. Οι βρασμένες πικραλίδες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της νεφροπάθειας, το οίδημα, τα δερματικά προβλήματα, το αίσθημα καύσου, και τις στομαχικές διαταραχές. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η πικραλίδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων, τη σκωληκοειδίτιδα, και τα προβλήματα του μαστού, όπως η φλεγμονή ή η έλλειψη ροής γάλακτος. Στην Ευρώπη, χρησιμοποιείται σε πυρετό, σε βράσιμο στο στήθος, σε προβλήματα στα μάτια, σε διαβήτη, και σε διάρροια.

  • Γλυκόριζα

Το εκχύλισμα γλυκόριζας ή Licorice Root είναι θεραπεία για τη χρόνια ηπατίτιδα C και για τον καρκίνο του ήπατος. Τα συμπληρώματα υπάρχουν σε αφεψήματα, κάψουλες, δισκία και υγρά εκχυλίσματα και περιέχουν γλυκυριζίνη, το βιολογικά ενεργό συστατικό της γλυκόριζας. 

  • Κολλιτσίδα

Η κολλιτσίδα ή Burdock Root  καθαρίζει το αίμα (Ayurvedic). Χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του ήπατος. Χρησιμοποιείται σε έκζεμα και ψωρίαση. Έχει αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, όπως φλαβονοειδή, λιγνίνες, και πικρές γλυκοσίδες. 

  • Σελήνιο

Το σελήνιο ρυθμίζει τα επίπεδα της γλουταθειόνης στο σώμα μας, γιατί εμπλέκεται άμεσα στον κύκλο μεθυλίωσης. Η ανακύκλωση των αντιοξειδωτικάών στο σώμα μας και βοηθά στη διαδικασία αποτοξίνωσης. Το σελήνιο είναι σημαντικό για την υγεία του ήπατος, γιατί ενισχύει τα επίπεδα γλουταθειόνης. Η λήψη ενός συμπληρώματος σεληνίου τακτικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος και προστατεύει από ηπατική βλάβη.

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπευτικό ρόφημα με λεβάντα

Επικίνδυνες γλυκαντικές ουσίες στα αναψυκτικά

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με φραουλιά

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με μηλιά

Χελιδώνιο

Χρήσιμες ιατρικές συμβουλές με ιτιά

Αφεψήματα για προφύλαξη από ηπατικές παθήσεις

Να τρώτε παντζάρια κάνουν καλό

Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Τα καλύτερα βότανα για το συκώτι σας

Η ασπιρίνη προστατεύει το συκώτι

Οι χρησιμότερες πληροφορίες για τα λεμόνια

Κάθε χυμός βοηθά διαφορετικά τον οργανισμό μας

Ηπατική τοξικότητα στον καρκίνο

Ιατρικές συνταγές με γαϊδουράγκαθο

Η λεβάντα

Ηπατίτιδα από φάρμακα

Ηπατίτιδα

Σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου του ήπατος

Η ασπιρίνη προστατεύει το συκώτι

Η γ-γλουταμυλική τρανσφεράση

Έλεγχος για ηπατίτιδα

Μήπως το συκώτι σας έχει λίπος;

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με το δίκταμο

Περιοχική θεραπεία σε ηπατικές μεταστάσεις

Οι τρανσαμινάσες αίματος

Αλκαλική φωσφατάση

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Κουρκουμίνη

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 4533 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 20:02
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νοσήματα γυναικών Η δυσανεξία στη λακτόζη »