Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 22:56

Έλεγχος της ισορροπίας του ανοσοποιητικού συστήματος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Είναι γνωστό ότι το ενδοκρινικό μαζί με το νευρικό σύστημα ελέγχουν μαζί όλες τις λειτουργίες ενός οργανισμού

Μακροπρόθεσμη, χαμηλή δόση κορτιζόνης, ως θεραπεία ασθενειών.

Δρ Alfred Plechner

Κατάλληλη θεραπεία για ασθενείς με αλλεργίες, χρόνια κόπωση, και αυτοάνοσες διαταραχές.

Κατάλληλη θεραπεία και στην κτηνιατρική...

Το πρόβλημα των παρενεργειών, από την κορτιζόνη σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση ισχυρών, φαρμακολογικών δόσεων, και όχι με μικρότερες, φυσιολογικές δόσεις.

Οι μικρές, φυσιολογικές δόσεις κορτιζόλης χρησιμοποιούνται ως μια μορφή αντικατάστασης ορμονών για να αντισταθμίσουν μια ορμόνη.

Το πρόγραμμα μπορεί μπορεί να προκαλέσει βελτίωση της υγείας σε πολύ άρρωστα ζώα και να θεραπεύσει πολλές ανθρώπινες ασθένειες. 

Παρακολουθήστε την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος και θεραπεύστε πολλές ασθένειες

-Άρρενες

 • Εξετάσεις αίματος 

Κορτιζόλη

Τ3

Τ4

Ολικά οιστρογόνα

IgA, IgM, IgG

Ανάστροφη ή Αντίστροφη Τριϊωδοθυρονίνη (RT3) 

Ιώδιο

Τρυπτοφάνη

Σεροτονίνη

Μελατονίνη

 • Εξετάσεις ούρων

24-ωρη συλλογή ούρων (έλεγχος για δραστικές ορμόνες)

 • Εξετάσεις σιελογόνων

Ελέγξτε για δραστικές ορμόνες. Ελέγξτε για δραστικές ορμόνες, για να προσδιοριστεί εάν τα αποτελέσματα συμπίπτουν με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ορού.

 • Έλεγχος βασικού μεταβολισμού με τη θερμοκρασία

Κατά την αφύπνιση, τοποθετήστε το θερμόμετρο στην μασχάλη για 10 λεπτά πριν σηκωθείτε. Η κανονική θερμοκρασία πρέπει να είναι 36, 1 έως 36,6 βαθμούς C.

 • Εξετάσεις αίματος, ούρων και ανάλυση τριχών για βαρέα μέταλλα και τοξίνες

-Γυναίκες

 • Εξετάσεις αίματος 

Κορτιζόλη
Τ3
Τ4
Ολικά οιστρογόνα
IgA, IgM, IgG
Ανάστροφη ή Αντίστροφη Τριϊωδοθυρονίνη (RT3) 
Ιώδιο
Τρυπτοφάνη
Σεροτονίνη
Μελατονίνη

 • Εξετάσεις ούρων

24-ωρη συλλογή ούρων (έλεγχος για δραστικές ορμόνες)

 • Εξετάσεις σιελογόνων

Ελέγξτε για δραστικές ορμόνες, για να προσδιοριστεί εάν τα αποτελέσματα συμπίπτουν με τα αποτελέσματα των εξετάσεων ορού.

 • Έλεγχος βασικού μεταβολισμού με τη θερμοκρασία

Κατά την αφύπνιση, τοποθετήστε το θερμόμετρο στην μασχάλη για 10 λεπτά πριν σηκωθείτε. Η κανονική θερμοκρασία πρέπει να είναι 36, 1 έως 36,6 βαθμούς C.

 • Εξετάσεις αίματος, ούρων και ανάλυση τριχών για βαρέα μέταλλα και τοξίνες

Χρήσιμες πληροφορίες για τη θεραπεία ασθενειών

 • Ο προσδιορισμός των οιστρογόνων του σώματος είναι κρίσιμος. Οι ωοθήκες παράγουν τα οιστρογόνα. Ο φλοιός των επινεφριδίων παράγει μορφές οιστρογόνων.
 • Η κατανάλωση πρωτεΐνης σόγιας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων, δεδομένου ότι η σόγια περιέχει φυτοοιστρογόνα που έχουν πολύ ασθενέστερη δράση... 
 • Το ένζυμο αρωματάση μετατρέπει τα DHEA, τα DHEAS και διάφορα ανδρογόνα σε οιστρογόνα.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου μπορεί να δεσμεύσει τις θυρεοειδικές ορμόνες. Ακόμα κι αν τα εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν φυσιολογικά επίπεδα των ορμονών του θυρεοειδούς στο αίμα, μπορεί η ορμόνη να δεσμεύεται από το ασβέστιο. Αν και τα δύο συμπληρώματα είναι αναγκαία, θα πρέπει να ληφθούν με διαφορά έξι έως οκτώ ωρών.
 • Η ασπιρίνη και άλλα φάρμακα που περιέχουν σαλικυλικά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή γαστρίτιδα σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με στεροειδή.
 • Κάθε ασθενής που υποβάλλεται σε θεραπεία με στεροειδή θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά για πρώιμη έναρξη σακχαρώδη διαβήτη. Η κορτιζόνη μπορεί να επιταχύνει την έναρξη της νόσου.
 • Οι ασθενείς, αν παίρνουν θυρεοειδική ορμόνη, θα πρέπει να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, γιατί η θεραπεία για το θυρεοειδή μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Ασθενείς με  στεφανιαία νόσο μπορεί να είναι σε κίνδυνο, για ταχυκαρδία ή αρρυθμία.
 • Οι ασθενείς που παίρνουν χαμηλές δόσεις κορτιζόνης πρέπει να προσέχουν: Τα αντισυλληπτικά χάπια με τα οιστρογόνα. Τα τρόφιμα που περιέχουν οιστρογόνα.Τις τοξίνες.Τα ξενοοιστρογόνα (από πλαστικό, κ.λπ.). Το στρες. Αν το άγχος δεν μπορεί να αποφευχθεί και υπάρχουν αλλαγές των οιστρογόνων και των ανοσοσφαιρινών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υψηλής πίεσης, επιπλέον υδροκορτιζόνη μπορεί να ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παραγωγής αδρεναλίνης, η οποία χρησιμοποιεί την υδροκορτιζόνη ως καταλύτη.

Για την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η κορτιζόλη, τα ολικά οιστρογόνα, οι IgA, IgG, και IgM και ο θυρεοειδής ομαλοποιούνται με συμπληρώματα.

Το ενδοκρινικό σύστημα ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι μετρήσεις αντικατοπτρίζουν το πώς οι ορμόνες στο σύστημα επηρεάζουν όχι μόνο τον άξονα των επινεφριδίων-υπόφυσης-υποθαλάμου, αλλά και το πώς ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τα επίπεδα των ορμονών. Ακόμη και με την κατάλληλη χορήγηση μιας ορμόνης, η διαθεσιμότητα της ορμόνης μπορεί να εξαρτάται από την ικανότητα του ασθενούς να την απορροφήσει μέσω του τοιχώματος του εντέρου.
Παράγοντες που μπορεί να περιορίσουν την απορρόφηση των ορμονών:

 • Ευαισθησία στα τρόφιμα
 • Ανεπάρκεια πεπτικών ενζύμων
 • Η κατανάλωση συμπληρωμάτων με βάση ένα έλαιο (Αυτά μπορεί να επικαλύψουν το έντερο και να περιορίσουν ή να εξαλείψουν την διαθεσιμότητα των πεπτικών ορμονών).
 • Ανεπάρκεια IgA

Κάντε τακτικό έλεγχο! Είναι απαραίτητος!

Διαβάστε, επίσης,

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Ανοσοανεπάρκεια

Τρόποι για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ο ορμονολογικός εργαστηριακός έλεγχος αίματος

Οι αρνητικές συνέπειες της κορτιζόλης

Ανεπάρκεια του φλοιού των επινεφριδίων

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 4444 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 10:46
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.