Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 19:36

Προσέξτε τι τρώτε!

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τα τρόφιμα μπορεί να γίνουν όπλο για τη μείωση το πληθυσμού

Οι πεινασμένοι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για τα τρόφιμα.

Η χρήση των τροφίμων ως όπλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του πληθυσμού.

  • Αύξηση της τιμής των τροφίμων

Υπάρχουν πολλοί, ειδικά στη χώρα μας που πεινάνε γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα τα οποία όχι τυχαία, αλλά ακριβαίνουν. Δυστυχώς, όμως,ι οι των τροφίμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της αυξημένης ζήτησης.

  • Έλλειψη τροφίμων

Λόγω των εταιρικών ενοποιήσεων των βασικών καλλιεργειών, όπως το καλαμπόκι, η σόγια, το σιτάρι, είναι πλέον εύκολο να χειραγωγήσουν τις ελλείψεις τροφίμων. Αλλά, προφανώς, υπάρχουν επίσης καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που καταστρέφουν την παραγωγή ολόκληρων περιοχών.

  • Χημικά Πρόσθετα

Τα χημικά πρόσθετα, τα φυτοφάρμακα και  τα συντηρητικά, χρησιμοποιούνται για τη μείωση του πληθυσμού. Γίνεται προσπάθεια σκόπιμα και αργά για δηλητηρίαση του πληθυσμού. Πολλά τρόφιμα και ποτά περιέχουν τοξίνες, όπως το φθόριο, η ασπαρτάμη, ή το όξινο γλουταμινικό νάτριο που είναι γνωστό ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης περιέχει υδράργυρο και τοποθετείται σε γλυκά τρόφιμα που δεν περιέχουν ούτε ασπαρτάμη ούτε ζάχαρη. Όλα τα άλλα τρόφιμα περιέχουν ασπαρτάμη. Τα φυτοφάρμακα εμπίπτουν στην κατηγορία χημικών προσθέτων. Οι αυτες τοξίνες αποκτώνται με την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού ή σόγιας, και από τα ζώα που τρέφονται με αυτό. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι η χημική ουσία που βρίσκεται στα φυτοφάρμακα, η γλυκοφωσφάτη προκαλεί γενετικές ανωμαλίες μεταξύ άλλων ασθενειών. 

  • Κανονισμοί

Με τον περιορισμό της ελευθερίας των τροφίμων, το καλαμπόκι, το σιτάρι, η σόγια και το ρύζι, ελέγχονται και μαζί όλα τα ζώα και όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα που εξαρτώνται από αυτές τις πηγές τροφίμων. Μάθετε, αν έχετε δυνατότητα πως να τα καλλιεργείτε οι ίδιοι ή παραγγείλτε τα από το χωριό σας.

  • Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφεύγετε την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Ο κύριος είναι ότι είναι ελεγχόμενα.

  • Ο καιρός επηρεάζει την παραγωγή τροφίμων

Ο καιρός επηρεάζει αναμφισβήτητα την πρόσβαση των τροφίμων και το κόστος των τροφίμων κι έτσι οι τιμές αυξάνονται ανάλογα. 

Nα τρώτε λίγα και καλά!

Να τρώτε μόνο βιολογικά τρόφιμα!

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο ελαιόλαδο

Τα πιο νόστιμα ψάρια είναι τα εποχιακά

 Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Το καλύτερο ελαιόλαδο είναι το ελληνικό

Σταματήστε να τρώτε κατεψυγμένα μπέργκερ

Πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα βιολογικά αυγά

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Σταματήστε να πίνετε γάλα αγελάδας

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά

Οι κίνδυνοι από τα μεταλλαγμένα

Η ασθένεια δεν υπάρχει

Tα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας

Ο υπερπληθυσμός

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 1893 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 20:25
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.