Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 16:59

Αυτό είναι το χειρουργείο του μέλλοντος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το μεγαλύτερο βήμα στον τομέα της ιατρικής όλων των εποχών!

Η αντικατάσταση της παραδοσιακής χειρουργικής επέμβασης με μη επεμβατικές διαδικασίες στα εξωτερικά ιατρεία είναι πραγματικότητα!!!

Η εταιρεία InSightec® είναι η κορυφαία εταιρεία στην Εστιασμένη Χειρουργική με Υπερήχους(MRgFUS).

Η InSightec παρουσιάζει το ExAblate, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας MRgFUS, παρέχει εξατομικευμένη μη επεμβατική θεραπεία που μπορεί να αντικαταστήσει τις επεμβατικές διαδικασίες και να προσφέρει εναλλακτικές θεραπευτικές επιλογές σε εκατομμύρια ασθενείς με σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο. 

Η εστιασμένη χειρουργική με υπερήχους  εκτελεί την χειρουργική επέμβαση χωρίς τομές, και το χειρουργείο του μέλλοντος θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι σήμερα και χιλιάδες ζωές θα σωθούν.

Τεχνολογία MRgFUS=Magnetic resonance-guided focused ultrasound surgery 

Οι ιδιαίτερα εντοπισμένοι στόχοι που χρησιμοποιεί η τεχνολογία θεραπεύει τους όγκους, ενώ διαφυλάσσει τους περιβάλλοντες ιστούς.

Η MR καθοδηγούμενη τεχνολογία χρησιμοποιείται για την εστιασμένη με υπερήχους Χειρουργική (MRgFUS) και συνδυάζει μια υψηλής έντασης εστιασμένη δέσμη υπερήχων που θερμαίνει και καταστρέφει στοχευμένα τους ιστούς και είναι μη επεμβατική και η καθοδήγηση γίνεται με την Μαγνητκή Τομογραφία (MRI), η οποία δίνει τρισδιάστατα την ανατομία του ασθενούς, και ελέγχει τη θεραπεία με τη συνεχή παρακολούθηση του αποτελέσματος των υπερήχων στους ιστούς.

Γιατί είναι απαραίτητη η MR καθοδήγηση για τον έλεγχο σε αυτή τη μη επεμβατική διαδικασία;

Η απεικόνιση γίνεται σε 3 κατευθύνσεις (τρισδιάστατη απεικόνιση) για την ακριβή στόχευση όγκων και τον ακριβή προσδιορισμό της παθολογίας και γίνεται οπτικοποίηση της διαδρομής για ελεγχόμενη θεραπεία.

Η MR θερμομέτρηση σε πραγματικό χρόνο και η συνεχής ανατροφοδότηση της θερμοκρασίας επιτρέπουν στο γιατρό να δει τις αλλαγές της θερμοκρασίας στον όγκο κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν ασφαλείς και ακριβείς θεραπείες.

Με την MRgFUS, εστιασμένη δέσμη υπερήχων μπορεί να γίνεται παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας, για να εξασφαλιστεί ότι οι υπέρηχοι θα ταξιδέψουν μέσω ενός ασφαλούς μονοπατιού για την εστίαση. Αυτό εξασφαλίζει ότι η σωστή περιοχή στοχεύεται. Οι παράμετροι υπερήχων μπορεί να ρυθμίζονται για να βελτιστοποιηθεί η θεραπεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Χειρουργική επέμβαση χωρίς τομή στον ασθενή.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία χρησιμοποιεί υψηλής έντασης, εστιασμένα κύματα υπερήχων.

Ιατρική Τεχνολογία από το Ισραήλ!

Το μεγαλύτερο βήμα στον τομέα της ιατρικής όλων των εποχών!

Παρακολουθήστε το βίντεο στα πολυμέσα

Διαβάστε, επίσης,

ΟγκοΥπερθερμία

Ενδοσκοπική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Ουρολογία

Ρομποτική ακτινοχειρουργική

Ρομποτική Da Vinci προστατεκτομή

Εύκαμπτη Διαγαστρική Περιτοναιοσκόπηση

Χειρουργική χωρίς τομές

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 1697 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 23:07
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα