Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 07:09

Οι γιατροί χωρίς σύνορα σας χρειάζονται δίπλα τους Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια από τους γιατρούς χωρίς σύνορα

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκαν το 1971 από ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων και σήμερα λειτουργούν 21 τμήματα σε ισάριθμες χώρες. Περισσότεροι από 32.500 γιατροί, νοσηλευτές, ειδικοί ψυχικής υγείας, τεχνικοί και οικονομικοί διαχειριστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε περισσότερες από 65 χώρες.

Το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκε το 1990. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, μέλη του έχουν συμμετάσχει σε αποστολές στη Συρία, την Αϊτή, την Παλαιστίνη, τη Ρουάντα, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, κ.α. αλλά και την Ελλάδα, με στόχο την παροχή ιατρικής φροντίδας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα ιατρικής ηθικής και πρόσβασης στην υγεία.

Η αλληλεγγύη και η υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλη στο κάλεσμα για βοήθεια.

Οι γιατροί χωρίς σύνορα σας χρειάζονται δίπλα τους

Η συμμετοχή σας δυναμώνει τη δράση τους

Μάθετε πως μπορείτε να στηρίξετε τους γιατρούς χωρίς σύνορα, πατώντας, εδώ.

Διαβάστε, επίσης,

Γιατροί χωρίς σύνορα

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 8688 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών