Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 18:02

Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η πρόληψη ασθενειών πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της κοινωνίας

Η Δρ. Hulda Clark ακολουθούσε τη φυσικοπαθητική ιατρική. Η φυσικοπαθητική ιατρική δίνει έμφαση στην πρόληψη, τη θεραπεία και τη βέλτιστη υγεία μέσω θεραπευτικών μεθόδων και ουσιών που ενθαρρύνουν τη διαδικασία αυτοθεραπείας των ατόμων.

Η πρακτική της φυσικοπαθητικής ιατρικής περιλαμβάνει σύγχρονες και παραδοσιακές, επιστημονικές και εμπειρικές μεθόδους.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο Δρ Clark ξεκίνησε μια πρακτική συμβουλευτικής σε θέματα διατροφής επικεντρωμένη στη φυσικοπαθητική. 

Η Δρ Clark ανέπτυξε μια συσκευή, το Syncrometer, για την ανίχνευση διαφόρων ουσιών στο ανθρώπινο σώμα. Με βάση την έρευνά της, η Δρ Clark πρότεινε ότι όλες οι ασθένειες προκαλούνται μόνο από δύο πράγματα: τα παράσιτα ή τις τοξίνες.

parasits 4

Αν εξαλείψετε και τα παράσιτα και τις τοξίνες από το σώμα, τότε η ασθένεια μπορεί να εξαλειφθεί.

Προώθησε υποστηρικτές θεραπείες με καθαρισμό βοτάνων και χορήγηση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στα προσβεβλημένα όργανα.

Θεράπευε υπό την προϋπόθεση ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και επικεντρώθηκε σε ένα υγιές σώμα.

Πίστευε ότι ο καθαρισμός του ήπατος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη βελτίωση της υγείας. 

Ο Δρ Clark προωθούσε την αυτουγεία και τα πρωτόκολλά της επικεντρώνονταν στην εξάλειψη των παρασίτων.

Για να βοηθήσει στη διευκόλυνση του καθαρισμού του ήπατος και στην εξάλειψη των παρασίτων η Δρ. Clark ανέπτυξε το Zapper, μια γεννήτρια ψηφιακής συχνότητας. Η παλμική δράση του θετικού τερματικού στέλνει ένα ηλεκτρονικό "κύμα" μέσα στο σώμα, το οποίο εξαλείφει όλα τα παράσιτα, τα βακτήρια,  και τους ιούς που ζουν μέσα σε αυτή τη ζώνη των 1.000.000hz. 

Για να κερδίσετε ακόμα περισσότερα οφέλη από τον καθαρισμό σας, παραμείνετε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαρισμού για τουλάχιστον 4 εβδομάδες έως ένα χρόνο. Τα οφέλη είναι σωρευτικά καθώς το Πρόγραμμα Συντήρησης συνεχίζει να ελαχιστοποιεί την επίδραση των επιβλαβών μικροοργανισμών λόγω της συνεχούς επανεμφάνισης. 

Η Δρ Clark πίστευε ότι για να κερδίσετε το 100% των οφελών του καθαρισμού, είναι καλύτερο να παραμείνετε στο Πρόγραμμα Συντήρησης επ 'αόριστον. Αυτό βοηθά στην απελευθέρωση της ενέργειας του σώματός σας και στην αμείλικτη καταπολέμηση των μικροοργανισμών. 

Το αντιπαρασιτικό πρόγραμμα υποστηρίζει την άμυνα του οργανισμού με φυσικές ενώσεις που αποθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό ξένων οργανισμών που είναι γνωστό ότι καταλαμβάνουν το ανθρώπινο σώμα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην ισορροπία του σώματός σας και των μικροοργανισμών του.

Είναι ιδανικό για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και για άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό. 

Το βάμμα Black Walnut Hull περιέχει μεγάλη ποσότητα juglone. Αφού ανοιχτεί, το βάμμα θα αρχίσει να οξειδώνεται και να γίνεται καστανό και έπειτα μαύρο. Σε αυτό το στάδιο περιέχει πολύ λιγότερη juglone, οπότε μπορεί να χρειαστεί να διπλασιάσετε τη δόση που παίρνετε.

parasits 5

Πρωτόκολλο καθαρισμού παρασίτων 18 ημερών 

parasits 1

Aντιμικροβιακό μείγμα που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Χορηγείται να βοτανικό μείγμα σπόρων κολοκύθας, σκόρδου, καγιέν και θυμαριού κ.ά. που καθαρίζει τους ξένους οργανισμούς στην πεπτική οδό. Αυτά τα βότανα λειτουργούν συνεργιστικά για να ενθαρρύνουν την εξάλειψη αυτών των επιβλαβών μικροβίων. 

Για ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω, για 8 συνεχόμενες ημέρες λαμβάνετε 4 κάψουλες 3 φορές την ημέρα με γεύμα ή σύμφωνα με τις οδηγίες ενός επαγγελματία υγείας.

Υποστηρικτικό της υγείας του εντέρου και διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος

Μείγμα αιθέριων ελαίων: Sage Dalmatian, Thyme, Cardamom, Coriander, Caraway, Fennel Seed, All Spice, Nutmeg και Juniper Berry.

Υποστηρίζει τη φυσική άμυνα του σώματος με δραστικές ενώσεις που αποθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό ξένων οργανισμών που είναι γνωστό ότι καταλαμβάνουν το ανθρώπινο σώμα, επιτυγχάνοντας ισορροπία μεταξύ του σώματος και των μικροοργανισμών.

parasits 2

Για τους ενήλικες άνω των 18 ετών, τοποθετήστε το σύνολο των σταγόνων σε μια άδεια κάψουλα. Πάρτε αμέσως. Πάρτε 2 φορές την ημέρα για 3 συνεχόμενες ημέρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε το με άδειο στομάχι τουλάχιστον 13 λεπτά πριν το γεύμα.

parasits 7

Πρόγραμμα συντήρησης καθαρισμού παρασίτων 

Το Πρόγραμμα Συντήρησης Εξουδετέρωσης Παρασίτων παρέχει τα μέγιστα οφέλη, αν το ακολουθήσετε σταθερά.

Μείνετε στο εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Συντήρησης Καθαριότητας επ 'αόριστον ή τουλάχιστον τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Ο αρχικός καθαρισμός 18 ημερών παρέχει μόνο περίπου το 10% του πλήρους οφέλους του καθαρισμού των παρασίτων.

Το πρόγραμμα συντήρησης, που λαμβάνεται εβδομαδιαίως, θα ολοκληρώσει τον καθαρισμό.

Πάρτε τα βότανα μία φορά την εβδομάδα με άδειο στομάχι, τουλάχιστον 13 λεπτά πριν φάτε.

Προσπαθήστε να πάρετε και τα τρία συμπληρώματα μαζί. 

parasits 3

Προβλήματα στον ύπνο κατά τη διάρκεια του καθαρισμού των παρασίτων

Κατά τη διάρκεια της φάσης απομάκρυνσης, οι μικροοργανισμοί παράγουν αμμωνία και αυτή η αμμωνία εισέρχεται στον εγκέφαλο και μπορεί να σας κρατήσει τη νύχτα άυπνους. Μπορείτε να πάρετε ορνιθίνη που βοηθά το σώμα σας να εξουδετερώνει την επίδραση της αμμωνίας.  Ξεκινήστε με 2 κάψουλες, αλλά ίσως χρειαστεί έως και 8 κάψουλες. Η μελατονίνη, επίσης, βοηθά στον ύπνο. Τα βοηθήματα ύπνου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, συνεχώς, για περισσότερο από 7 ημέρες.

Ο καθαρισμός είναι κατάλληλος για παιδιά, αλλά μόνο υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας. 

Ποτέ μην δώσετε καθαρισμό σε άρρωστα παιδιά.

Χρησιμοποιήστε το για να διατηρήσετε την καλή υγεία μόνο.

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα παιδιά όταν κάνετε το πρόγραμμα καθαρισμού. 

Μπορείτε να καθαρίσετε τα κατοικίδια από τα παράσιτα

Αναμείξτε τα βότανα απευθείας στο φαγητό. 

Τσάι από μαϊντανό με ισχυρή αντιπαρασιτική δράση

Βράζετε δύο ματσάκια φρέσκο ​​μαϊντανό σε ½ λίτρο νερό για 3 λεπτά και πίνετε 3 σφηνάκια 3 φορές την ημέρα νηστικοί.

parasits 8

Τα βότανα που σκοτώνουν τα εντερικά παράσιτα και τα σκουλήκια

-Το ωμό σκόρδο σκοτώνει τα εντερικά παράσιτα. Εκείνοι που έχουν οξυούρους, πρέπει να καταπίνουν το πρωί νηστικοί, μια σκελίδα αμάσητη, σαν χάπι. Ακόμη βράζετε μέσα σε γάλα αρκετές σκελίδες, μέχρι να λιώσουν. Ύστερα, τις δουλεύετε μ' ένα κουταλάκι, να γίνει πολτός. Απ' τον πολτό αυτό, παίρνετε το πρωί νηστικοί, ένα κουταλάκι του γλυκού.

-Το ωμό κρεμμύδι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για τα εντερικά παράσιτα.

-Η Λευκή Ιτιά κι αυτή καταπολεμάει τα παράσιτα. Βράζετε σε τρία ποτήρια νερό 30 γρ απ' τον φλοιό του κορμού της λευκής ιτιάς και πίνετε ένα ποτήρι το πρωί, νηστικοί κι από ένα μεσημέρι και βράδυ, μισή ώρα πριν το φαγητό.

-Το ρόδι για τα παράσιτα. Βράζετε τη φλούδα ενός ροδιού σε δυο ποτήρια νερό, ώσπου να μείνει ένα. Απ' το αφέψημα αυτό, πίνετε ένα ποτηράκι του λικέρ το πρωί, νηστικοί κι ένα το βράδυ, πριν κοιμηθείτε. Είναι πολύ αποτελεσματικό για τα εντερικά παράσιτα, αλλά κυρίως για την ταινία.

-Η άγρια τριανταφυλλιά κατά των παρασίτων. Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνετε 15 γρ απ' τα άνθη της αγριοτριανταφυλλιάς ή  αγριομοσκιάς. Πίνετε ένα ποτήρι το πρωί νηστικοί και το υπόλοιπο ως το βράδυ, από ένα φλιτζανάκι του καφέ σε κανονικά διαστήματα. Μπορείτε επίσης αντί για άνθη, να χρησιμοποιήσετε τους μικρούς καρπούς του φυτού, τα κυνόροδα, που λειτουργούν ως παρασιτοκτόνα.

-Μέντα για να σκοτώσετε τα παράσιτα. Βράζετε 4 γρ μέντας σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνετε το πρωί, νηστικοί. Η μέντα δρα σαν παρασιτοκτόνο, ιδίως για τις αμοιβάδες και τα σκουλήκια. Η μέντα είναι και διεγερτικό του νευρικού συστήματος.

-Η φτέρη είναι και αυτή κατάλληλη για τα παράσιτα. Βράζετε 15 γρ χλωρούς βλαστούς φτέρης αρσενικής σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνετε το πρωί, νηστικοί. Αν οι βλαστοί είναι ξεροί, θα χρησιμοποιήσετε 2 γρ. Η θεραπεία κρατάει πέντε μέρες. Είναι θαυμάσιο παρασιτοκτόνο για τις αμοιβάδες, αλλά και για την ταινία. Μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό από μέντα και φτέρη 1:1. Πίνετε ένα ποτήρι το πρωί, νηστικοί.

-Απήγανος για τα παράσιτα. Ρίχνετε σ' ένα ποτήρι καυτό νερό 1,5 γρ. απ' τα φύλλα του απήγανου, τα αφήνετε για δέκα λεπτά και το πίνετε νηστικοί, το πρωί. Μετά από θεραπεία πέντε μερών, σταματάτε. Πολλές φορές, ο απήγανος διώχνει και τις λεβίδες. Ο απήγανος μπορεί να προκαλέσει αποβολή στις εγκύους. 

-Κολοκυθόσποροι για τα παράσιτα. Για την ταινία, ετοιμάζετε ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο: παίρνουμε κολοκυθόσπορους (πασατέμπος) και τους κοπανάτε καλά με τα φλούδια τους, μέχρι να λιώσουν. Τότε, αρχίζετε να τους δουλεύουτε με άλλη τόση ποσότητα από μέλι βιολογικό, μέχρι να γίνουν πολτός. Για τα παιδιά, η δόση είναι 25 ως 50 γρ σπόροι, για τους μεγάλους 60 ως 80 γρ. Το φάρμακο πρέπει να το παίρνετε σε τρεις ίσες δόσεις, κάθε ώρα. Αφού περάσουν δυο ώρες από την τελευταία δόση, παίρνετε ένα καθαρτικό.

-Αψιθιά για τα παράσιτα. Βράζετε 2 γρ φύλλα και άνθη αψιθιάς σε δυο ποτήρια νερό και τα πίνετε σε δυο δόσεις, στο διάστημα της μέρας. Είναι πολύ καλό παρασιτοκτόνο, κυρίως για τα σκουλήκια. Όσοι έχουν έλκος στομάχου, πρέπει ν' αποφεύγουν την αψιθιά.

-Λεβιθόχορτο για την παρασίτωση. Σ' ένα ποτήρι νερό, βράζετε 7-8 γρ λεβιθόχορτο και το πίνετε το πρωί, νηστικοί, για τις λεβίθες.

-Δεντρολίβανο για την παρασίτωση. Βράστε δεντρολίβανο και πίνετε δυο φλιτζάνια αφέψημα το πρωί, νηστικοί.

Υπάρχουν πολλά βότανα για τις παρασιτώσεις.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα παράσιτα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα παράσιτα

parasits 9

Διαβάστε, επίσης,

Να τρώτε χουρμάδες, είναι υγιεινοί

Πενταμιδίνη

Πώς να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια

Το νύχι της γάτας έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Φτιάξτε μόνοι σας θεραπευτικό αρωματικό μείγμα μελιού

Να χρησιμοποιείτε ριγανέλαιο σαν αντιβακτηριακό

Προβιοτικά για τη διατήρηση της υγείας

Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιείται η αρωματοθεραπεία

Ποιοι πρέπει να παίρνουν ψευδάργυρο

Φυσικό σπρέι για τα κατοικίδιά σας

H λεϊσμανίαση σε σκύλους

Τριχοστρογγυλίαση

Τα καρύδια δεν έχουν τυχαία το σχήμα του εγκεφάλου

Το έντερο υπεύθυνο για όλες τις ασθένειες

Τροπική ηωσινοφιλία

Για όσους έχουν εντερικές παθήσεις

Τροπικό θήλωμα

Κνησμός δακτυλίου του πρωκτού

Αντιμετώπιση οξείας διάρροιας

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ρίγανη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Η πρόπολη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σκόρδα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ροδιά

Τα οφέλη από το μαύρο κύμινο στην υγεία

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με αγριμόνιο

Φτάνει λίγο τζίντζερ για καλή υγεία

Παρασίτωση από Blastocystis hominis

Προστατευθείτε από τα παράσιτα

Η νικοτίνη ως φυτοφάρμακο

Φασιολοψίαση

Αιματοεγκεφαλικός φραγμός

Φιλαρίαση

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με καρπούζι

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ανανά

Όλες οι ιατρικές συνταγές με λεμονιά

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με θρούμπι

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ευκάλυπτο

Γλυκοκολοκυθιά

Η σχιστοσωμίαση

Σύνδρομο διαρροής εντέρου

Ιατρικές συνταγές με γαϊδουράγκαθο

Η λεβάντα

Βάλσαμο

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την Αχιλλαία

Άκορος

Αγριάδα

Μηνιγγίτιδα

Τι είναι τα προβιοτικά

Τεχνητός σπλήνας που καθαρίζει το αίμα

Σύνδροµο δυσαπορρόφησης εντέρου

Λεμονόχορτο

Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Ουσίες που εξουδετερώνουν τις βιταμίνες

Καλά-Αζάρ

Κανέλα

Εχινoκοκκίαση

Ελονοσία

www.emedi.gr

 

 

Διαβάστηκε 2686 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 20:08
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

 • Βαρτονέλλωση Βαρτονέλλωση

  Βαρτονέλλωση ή Μπαρτονέλλωση

  Η βαρτονέλλωση είναι μια μολυσματική ασθένεια που παράγεται από βακτήρια του γένους Bartonella. Τα είδη Bartonella προκαλούν ασθένειες όπως η νόσος του Carrión, ο τυφοειδής πυρετός, η νόσος από νυγμούς γάτας, η βακτηριακή αγγειωμάτωση, η ηπατίτιδα, η χρόνια βακτηριαιμία, η ενδοκαρδίτιδα, η χρόνια λεμφαδενοπάθεια και οι νευρολογικές διαταραχές.

  Οι ασθενείς μπορούν να αναπτύξουν δύο κλινικές φάσεις:

  μια οξεία σηπτική φάση και μια χρόνια φάση που σχετίζεται με δερματικές βλάβες.

  Η νόσος του Carrión

  Στην οξεία φάση, η λοίμωξη από B. bacilliformis είναι μια ξαφνική, δυνητικά απειλητική για τη ζωή λοίμωξη που σχετίζεται με υψηλό πυρετό και μειωμένα επίπεδα κυκλοφορούντων ερυθρών αιμοσφαιρίων και παροδική ανοσοκαταστολή. Το B. bacilliformis θεωρείται το πιο θανατηφόρο είδος μέχρι σήμερα, με ποσοστό θανάτου έως και 90% κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης, η οποία συνήθως διαρκεί δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Τα επιχρίσματα του περιφερικού αίματος δείχνουν ανισοκοκυττάρωση με πολλούς βακίλους προσκολλημένους στα ερυθρά αιμοσφαίρια. Θρομβοπενία παρατηρείται, επίσης, και μπορεί να είναι πολύ σοβαρή. Οι νευρολογικές εκδηλώσεις είναι αλλοιωμένη νοητική κατάσταση, διέγερση ή ακόμη και κώμα, αταξία, μηνιγγίτιδα της σπονδυλικής στήλης ή παράλυση. Φαίνεται στο 20% των ασθενών με οξεία λοίμωξη, στους οποίους η πρόγνωση προστατεύεται πολύ με θνησιμότητα περίπου 50%. Η πιο σοβαρή επιπλοκή είναι η λοίμωξη από Enterobacteriaceae (Salmonella, τόσο S. typhi όσο και S. non-typhi) καθώς και η επανενεργοποίηση της τοξοπλάσμωσης και άλλων ευκαιριακών λοιμώξεων. Η χρόνια εκδήλωση συνίσταται σε καλοήθεις βλάβες του δέρματος με ανυψωμένα, κοκκινωπά-μοβ οζίδια (αγγειωματώδεις όγκοι). Το βακτήριο μπορεί να φανεί μικροσκοπικά με μια βιοψία δέρματος και στη συνέχεια με χρώση αργύρου.

  Νόσος από αμυχή γάτας

  Η νόσος εξ ονύχων γαλής οφείλεται σε λοίμωξη από την B. henselae και εκδηλώνεται ως σταδιακή διόγκωση των λεμφαδένων (μασχάλη, βουβωνική χώρα, λαιμός) που μπορεί να διαρκέσει 2-3 μήνες ή περισσότερο και μια περιφερική γρατσουνιά και/ή κόκκινο-καφέ δερματικές βλάβες. Οι λεμφαδένες είναι επώδυνοι κι ευαίσθητοι. Οι λεμφαδένες μπορεί να υποχωρήσουν και ορισμένοι ασθενείς μπορεί να παραμείνουν ασυμπτωματικοί. Άλλα συμπτώματα και σημεία περιλαμβάνουν τον πυρετό (ιδιαίτερα στα παιδιά), το οφθαλμολογικό σύνδρομο του Parinaud, την εγκεφαλοπάθεια και τη νευρορετινίτιδα. Η B. henselae μπορεί να συσχετιστεί με βακτηριαιμία, βακτηριακή αγγειωμάτωση και ηλίτιδα της δικτυωτής πελίδνωσης ή δικτυωτής πελίωσης ή peliosis σε ασθενείς με HIV, και βακτηριαιμία και ενδοκαρδίτιδα σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, πονοκεφάλους, πυρετό, απώλεια μνήμης, αποπροσανατολισμό, αϋπνία και απώλεια συντονισμού. Τα βακτήρια εμποδίζουν τη φυσιολογική ανοσοαπόκριση καταστέλλοντας την οδό απόπτωσης NF-κB. Η εξέλιξη της νόσου μπορεί να επιταχυνθεί εάν ο ξενιστής μολυνθεί στη συνέχεια από έναν ιό που καταστέλλει το ανοσοποιητικό, όπως ο ιός Epstein Barr.

  Βακτηριακή αγγειωμάτωση

  Οι B. henselae και B. quintana μπορούν να προκαλέσουν βακτηριακή αγγειωμάτωση των βακτηρίων, μια αγγειακή πολλαπλασιαστική νόσο που περιλαμβάνει, κυρίως, το δέρμα και άλλα όργανα. Η ασθένεια περιγράφηκε για πρώτη φορά σε ασθενείς με ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) και σε αποδέκτες μοσχεύματος οργάνου. Σοβαρή, προοδευτική εξάπλωση της ασθένειας μπορεί να εμφανιστεί σε ασθενείς με HIV. Οι διαφορικές διαγνώσεις περιλαμβάνουν το σάρκωμα του Kaposi, το πυογενές κοκκίωμα, το αιμαγγείωμα, το verruga peruana και τους υποδόριους όγκους. Οι βλάβες μπορούν να επηρεάσουν τον μυελό των οστών, το συκώτι, το σπλήνα ή τους λεμφαδένες.

  Ηπατική πελίωση

  Η B. henselae είναι ο αιτιολογικός παράγοντας για την peliosis hepatis, ο οποίος ορίζεται ως ο αγγειακός πολλαπλασιασμός των ημιτονοειδών ηπατικών τριχοειδών με αποτέλεσμα γεμάτους με αίμα χώρους στο ήπαρ σε ασθενείς με HIV και δέκτες μεταμοσχεύσεων οργάνων. Η peliosis hepatis μπορεί να συσχετιστεί με την peliosis του σπλήνα, καθώς και με τη βακτηριακή αγγειωμάτωση του δέρματος σε ασθενείς με HIV. 

  Ο πυρετός των χαρακωμάτων

  Ο πυρετός των χαρακωμάτων, επίσης, γνωστός ως πυρετός πέντε ημερών ή πυρετός του Κουτάν, είναι η αρχική εκδήλωση της μόλυνσης από B. quintana. Οι κλινικές εκδηλώσεις κυμαίνονται από ασυμπτωματική λοίμωξη έως σοβαρή ασθένεια. Οι κλασικές παρουσιάσεις περιλαμβάνουν μια εμπύρετη ασθένεια οξείας έναρξης, πονοκέφαλο, ζάλη και πόνο στα πόδια. Οι εκδηλώσεις της χρόνιας λοίμωξης περιλαμβάνουν επιθέσεις πυρετού και πόνου σε ορισμένες περιπτώσεις και επίμονη βακτηριαιμία σε στρατιώτες και άστεγους. 

  tropicalmed 04 00069 g001

  ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ

  Στα θηλαστικά, κάθε είδος Bartonella προσαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό στον ξενιστή, ως αποτέλεσμα ενδοκυτταρικού παρασιτισμού και μπορεί να παραμείνει στην κυκλοφορία του αίματος του ξενιστή. Ο ενδοερυθροκυτταρικός παρασιτισμός παρατηρείται μόνο στην οξεία φάση της νόσου Carrión. Τα είδη Bartonella έχουν, επίσης, τροπισμό για τα ενδοθηλιακά κύτταρα και αυτό παρατηρείται στη χρόνια φάση της νόσου του Carrión και της βακτηριακής αγγειωμάτωσης. Η παθολογική απόκριση μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ανοσολογική κατάσταση του ξενιστή. Η μόλυνση με B. henselae μπορεί να οδηγήσει σε αντίδραση υπερευαισθησίας (ασθενείς με ανοσοανεπάρκεια), πολυεστιακή αγγειοπολλαπλασιαστική απόκριση, ενδοκαρδίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ

  Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση της μόλυνσης από Bartonella, συμπεριλαμβανομένης της μικροσκοπίας, του ανοσοφθορισμού και της PCR. Η μικροσκοπία επιχρισμάτων αίματος χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της νόσου του Carrión (B. bacilliformis), ωστόσο για άλλα είδη Bartonella, η μικροσκοπία και η χρώση αργύρου δεν είναι ευαίσθητα, δεν είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένα και δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τα είδη. Δε συνιστάται η βιοψία λεμφαδένων για διαγνωστικούς σκοπούς.

  Ορολογία και μέθοδοι που βασίζονται σε πρωτεΐνες

  Η δοκιμή IFA (δοκιμασία ανοσοφθορισμού) για την παρουσία αντισωμάτων στον ορό χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της μόλυνσης από B. henselae κατά την οξεία έναρξη των συμπτωμάτων της ασθένειας, ακολουθούμενη από PCR για την επιβεβαίωση μολυσματικών ειδών. Η IFA μπορεί γενικά να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση της μόλυνσης από Bartonella, αλλά περιορίζεται από τη διασταυρούμενη αντιδραστικότητα αντισωμάτων με άλλα είδη βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν ψευδώς θετικά αποτελέσματα και μεταβλητότητα αντιγόνου που μπορεί να οδηγήσει σε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Τα θετικά αποτελέσματα IFA δεν διακρίνουν μεταξύ της τρέχουσας λοίμωξης και της προηγούμενης έκθεσης. Η ELISA (ενζυμική ανοσοπροσροφητική ανάλυση) είναι μια άλλη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της Bartonella, αλλά έχει χαμηλή ευαισθησία (17-35%). Χρησιμοποιείται, επίσης, η Western Blot για ανίχνευση πρωτεϊνών που σχετίζονται με τη Bartonella.

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ

  Η θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από είδη Bartonella περιλαμβάνουν: 

  • Νόσος από αμυχή γάτας: Αζιθρομυκίνη + ριφαμπικίνη
  • Αμφιβληστροειδίτιδα: Δοξυκυκλίνη + ριφαμπικίνη
  • Πυρετός των χαρακωμάτων ή χρόνια βακτηριαιμία από B. quintana: Δοξυκυκλίνη + γενταμυκίνη
  • Βακτηριακή αγγειωμάτωση: Ερυθρομυκίνη ή δοξυκυκλίνη
  • Ηπατική πελίωση: Ερυθρομυκίνη ή δοξυκυκλίνη
  • Ενδοκαρδίτιδα: Δοξυκυκλίνη + γενταμικίνη + ριφαμπικίνη ή κεφτριαξόνη + γενταμυκίνη
  • Νόσος του Carrión (οξεία φάση): Σιπροφλοξασίνη ή χλωραμφενικόλη + βήτα-λακτάμη

  Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις λοιμώξεις 

  bartonella

   

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

  Διαβάστε, επίσης, 

  Nόσος εξ ονύχων γαλής

  www.emedi.gr

   

   

   

 • Ροδόχρους ακμή Ροδόχρους ακμή

  Η ροδόχρους ακμή

  Ροδόχρους ακμή είναι χρόνιο δερματικό εξάνθημα με ερυθρότητα και διαστολή των τριχοειδών του προσώπου, κυρίως, στη μύτη και στις παρειές 

  Επηρεαζόμενα συστήματα: Δέρμα/Εξωκρινείς αδένες 

  Επικρατέστερη ηλικία: 30-50 ετών

  Επικρατέστερο φύλο: Άνδρες < Γυναίκες

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗΣ

  • Έξαψη/ερύθημα προσώπου - προεξάρχει στην εισβολή της νόσου
  • Ερυθρότητα - κατώτερο τμήμα της μύτης μερικές φορές ολόκληρη η μύτη, μέτωπο, παρειές, γνάθος 
  • Ερυθροί επιπεφυκότες (μερικές φορές)
  • Ερύθημα - σκοτεινό (σε προχωρημένες περιπτώσεις)
  • Τα αιμοφόρα αγγεία στην ενεχόμενη περιοχή υποχωρούν κάτω από πίεση 
  • Βλάβες ακμής - βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια, σπάνια, φαγέσωρες
  • Τηλαγγειεκτασία
  • Ρινόφυμα (περισσότερο συνηθισμένο στους άντρες)

  ΑΙΤΙΑ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗΣ

  Μη αποδεδειγμένα αίτια.

  Πιθανότητες συμπεριλαμβάνουν:

  • Διαταραχές θυρεοειδούς και του γεννητικού συστήματος 
  • Αλκοόλ, καφές, τσάι, αδυναμία στα πικάντικα φαγητά 
  • Demodex λεμφοζιδιακό παράσιτο 
  • Έκθεση στο κρύο, στη ζέστη, ζεστά ποτά
  • Συγκινησιακή φόρτιση 
  • Δυσλειτουργία γαστρεντερικού σωλήνα
  • Θυλακόβιον άκαρ ή θυλακιόβιο άκαρι (Demodex folliculorum)

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗΣ

  ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ 

  • Φαρμακευτικό εξάνθημα (ιωδίδια και βρωμίδια)
  • Κοκκίωμα δέρματος
  • Δερματικός ερυθηματώδης λύκος
  • Καρκινοειδές σύνδρομο
  • Εν τω βάθει μυκητιασική φλεγμονή 
  • Κοινή ακμή
  • Σμηγματορροοϊκή δερματίτιδα

  ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

  • Φλεγμονή γύρω από υπερτροφικούς σμηγματογόνους αδένες, παράγουσα βλατίδες, φλύκταινες και κύστεις 
  • Απουσία φαγεσώρων και αποφραγμένων πόρων
  • Διάταση αγγειακή και λεμφοκυτταρική δερματική διήθηση

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΑΚΜΗΣ

  ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Καθησύχαση
  • Αντιμετωπίστε το ψυχολογικό άγχος αν υπάρχει
  • Αποφύγετε τα καλλυντικά που έχουν σαν βάση τους έλαια. Άλλα είναι αποδεκτά και πιθανόν να βοηθήσουν τις γυναίκες να ανεχθούν τα συμπτώματα 
  • Χειρουργική αντιμετώπιση ρινοφύματος
  • Αφυδάτωση δια ηλεκτρικού ρεύματος των μόνιμα διεσταλμένων αιμοφόρων αγγείων 

  graphic 1

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Χωρίς περιορισμούς. Υποστηρίξτε τη σωματική υγεία

  ΔΙΑΙΤΑ

  Αποφύγετε κάθε φαγητό ή ποτό που προκαλεί ερυθρότητα προσώπου, π.χ. ζεστά ποτά, πικάντικες τροφές, οινόπνευμα

  ΦΑΡΜΑΚΑ 

  ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΛΟΓΗΣ

  • Χαμηλή δόση τετρακυκλίνης per os 500-1.000 mg την ημέρα
  • Τοπική εφαρμογή σουλφοναμιδών 
  • Τοπικά στεροειδή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται διότι μπορεί να επιβαρύνουν την ακμή
  • Εφαρμογή μετρονιδαζόλης τοπικά 0,75% σε μορφή γέλης κάθε πρωί και πριν τον ύπνο σε καθαρό δέρμα
  • Ερυθρομυκίνη τοπικά 
  • Κλινδαμυκίνη τοπικά

  Προφυλάξεις: Λήψη τετρακυκλίνης με άδειο στομάχι. Όχι ταυτόχρονη λήψη με σίδηρο, αντιόξινα ή γάλα

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

  Για σοβαρές περιπτώσεις εφαρμογή σκευασμάτων ισοτρετινοΐνης από το στόμα για 4 μήνες. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί με υπερβολική προσοχή, καθώς είναι τερατογόνο. Αποφυγή της κύησης κατά τη διάρκεια της θεραπείας 

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

  Περιστασιακή και όπως χρειάζεται. Στενή παρακολούθηση για τις γυναίκες, που χρησιμοποιούν ισοτρετινοΐνη

  ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ 

  • Ρινόφυμα (διευρυμένοι λεμφαδένες και παχυσμένο βολβώδες δέρμα στη μύτη, κυρίως στους άνδρες)
  • Επιπεφυκίτιδα
  • Βλεφαρίτιδα
  • Κερατίτιδα

  ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 

  • Αργή, προοδευτική
  • Μερικές φορές υποχωρεί μόνη της

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα του τριχωτού της κεφαλής και των βλεφάρων 
  • Κερατίτιδα με φωτοφοβία, διαταραχές όρασης, δακρύρροια 
  • Βλάβες του κερατοειδούς 
  • Βλεφαρίτιδα
  • Ραγοειδίτιδα

  ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  Παιδιατρικό: Σπάνιο σε αυτή την ηλικιακή ομάδα

  Γηριατρικό: Ασύνηθες μετά την ηλικία των 60 ετών

  ΚΥΗΣΗ

  Αντενδείκνυται η από του στόματος λήψη ισιτρετινοΐνης

  Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

  rosacea1

   

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

  Διαβάστε, επίσης,

  Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

  Αποφολιδωτική δερματίτιδα

  Υψηλής ποιότητας καλλυντικά για το δέρμα σας

  Ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος

  www.emedi.gr

   

 • Πυρετός Q Πυρετός Q

  Χρήσιμες πληροφορίες για τον πυρετό Q

  Πυρετός Q είναι οξεία, συνήθως, αυτοπεριοριζόμενη ρικετσιακή λοίμωξη.

  Χαρακτηριστικά:

  • Πυρετός 
  • Ρίγη
  • Κεφαλαλγία
  • Μυαλγίες
  • Κακουχία
  • Εξάνθημα (σπάνια)
  • Πνευμονίτιδα
  • Ηπατίτιδα
  • Ενδοκαρδίτιδα

  Δεν υπάρχει ενδιάμεσος ξενιστής.

  Η λοίμωξη μεταδίδεται μέσω εισπνοής σκόνης ή σωματιδίων των κατοικίδιων ζώων.

  Συνήθης πορεία - αιφνίδια, υποτροπιάζουσα, χρόνια, συνήθως ήπια. 

  Ο πυρετός Q ή query fever είναι μια ασθένεια που προκαλείται από μόλυνση με Coxiella burnetii, ένα βακτήριο που προσβάλλει τον άνθρωπο και άλλα ζώα. Αυτός ο οργανισμός είναι ασυνήθιστος, αλλά μπορεί να βρεθεί σε βοοειδή, πρόβατα, αίγες και άλλα κατοικίδια θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των γατών και των σκύλων.

  Η μόλυνση προκύπτει από την εισπνοή μιας παραλλαγής μικρών κυττάρων που μοιάζει με σπόρια και από την επαφή με το γάλα, τα ούρα, τα κόπρανα, την κολπική βλέννα ή το σπέρμα μολυσμένων ζώων.

  Σπάνια, η ασθένεια μεταδίδεται με κρότωνες. 

  Η περίοδος επώασης είναι 9-40 ημέρες.

  Οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι στον πυρετό του Q και η μόλυνση μπορεί να προκύψει ακόμη και από λίγους οργανισμούς.

  Το βακτήριο είναι ένα υποχρεωτικό ενδοκυτταρικό παθογόνο παράσιτο.

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  Η περίοδος επώασης είναι, συνήθως, δύο έως τρεις εβδομάδες.

  Η πιο συχνή εκδήλωση είναι συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη με απότομη έναρξη πυρετού, κακουχία, έντονη εφίδρωση, σοβαρό πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο, πόνο στις αρθρώσεις, απώλεια όρεξης, προβλήματα ανώτερου αναπνευστικού, ξηρός βήχας, πλευριτικός πόνος, ρίγη, σύγχυση και γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως ναυτία, έμετος και διάρροια.

  Περίπου τα μισά μολυσμένα άτομα δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

  Κατά τη διάρκεια της πορείας της, η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί σε άτυπη πνευμονία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικό για τη ζωή σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, όπου τέτοια συμπτώματα εμφανίζονται, συνήθως, κατά τις πρώτες τέσσερις έως πέντε ημέρες μόλυνσης.

  Λιγότερο συχνά, ο πυρετός Q προκαλεί κοκκιιωματώδη ηπατίτιδα, η οποία μπορεί να είναι ασυμπτωματική ή να είναι συμπτωματική με κακουχία, πυρετό, διόγκωση του ήπατος και πόνο στο δεξί άνω τεταρτημόριο της κοιλιάς. Ενώ οι τιμές τρανσαμινασών είναι συχνά αυξημένες, ο ίκτερος είναι ασυνήθιστος.

  Η αγγειίτιδα του αμφιβληστροειδούς είναι μια σπάνια εκδήλωση του πυρετού Q.

  Η χρόνια μορφή του πυρετού Q είναι σχεδόν ταυτόσημη με την ενδοκαρδίτιδα (δηλαδή φλεγμονή της εσωτερικής επένδυσης της καρδιάς), η οποία μπορεί να εμφανιστεί μήνες ή δεκαετίες μετά τη μόλυνση. Συνήθως, είναι θανατηφόρος εάν δεν αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, με την κατάλληλη θεραπεία, η θνησιμότητα πέφτει στο 10% περίπου. 

  ΑΙΤΙΑ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  • Coxiella burnetii (ρικέτσια)
  • Εισρόφηφη μολυσμένου υλικού
  • Βρώση μολυσμένου νωπού γάλακτος
  • Έκθεση σε μολυσμένα προϊόντα της γονιμοποίησης ζώων 

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  Η διάγνωση βασίζεται, συνήθως, σε ορολογικές αντιδράσεις (αναζητώντας απόκριση αντισώματος) αντί να αναζητείται ο ίδιος ο οργανισμός. Ο έλεγχος αντισωμάτων επιτρέπει την ανίχνευση χρόνιας λοίμωξης από την εμφάνιση υψηλών επιπέδων των αντισώματων έναντι της μολυσματικής μορφής του βακτηρίου. Η μοριακή ανίχνευση βακτηριακού DNA χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης ή PCR. Η καλλιέργεια είναι τεχνικά δύσκολη και δεν είναι, συνήθως, διαθέσιμη στα περισσότερα εργαστήρια μικροβιολογίας. Ο πυρετός Q μπορεί να προκαλέσει ενδοκαρδίτιδα (λοίμωξη των καρδιακών βαλβίδων) που μπορεί να απαιτήσει διαγνωστική ηχοκαρδιογραφία για τη διάγνωση. Η ηπατίτιδα από πυρετό Q εκδηλώνεται ως αύξηση της τρανσαμινάσης της αλανίνης και της ασπαρτικής τρανσαμινάσης, αλλά μια οριστική διάγνωση είναι δυνατή μόνο σε βιοψία ήπατος, η οποία δείχνει τα χαρακτηριστικά κοκκιώματα δακτυλίου ινώδους (καλύτερα να μη γίνεται βιοψία).

  q fever 29 638

  ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  Η προστασία προσφέρεται από το Q-Vax, ένα απενεργοποιημένο εμβόλιο ολόκληρου κυττάρου που αναπτύχθηκε από μια αυστραλιανή εταιρεία κατασκευής εμβολίων. Ο ενδοδερμικός εμβολιασμός αποτελείται από νεκρούς οργανισμούς C. burnetii. Οι εξετάσεις δέρματος και αίματος πρέπει να γίνουν πριν από τον εμβολιασμό για τον εντοπισμό προϋπάρχουσας ανοσίας, επειδή ο εμβολιασμός ατόμων που έχουν ήδη ανοσία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή τοπική αντίδραση. Μετά από μία εφάπαξ δόση εμβολίου, η προστατευτική ανοσία διαρκεί για πολλά χρόνια. Γενικά δεν απαιτείται επανεμβολιασμός. Συνιστάται, συνήθως, ο ετήσιος έλεγχος. 

  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  Η θεραπεία του οξέος πυρετού Q με αντιβιοτικά είναι πολύ αποτελεσματική και θα πρέπει να χορηγείται σε συνεννόηση με έναν ειδικό για τις μολυσματικές ασθένειες. Τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται συνήθως περιλαμβάνουν δοξυκυκλίνη, τετρακυκλίνη, χλωραμφενικόλη, σιπροφλοξασίνη, οφλοξασίνη και υδροξυχλωροκίνη. Ο χρόνιος πυρετός Q είναι πιο δύσκολος στη θεραπεία και μπορεί να απαιτήσει έως και τέσσερα χρόνια θεραπείας με δοξυκυκλίνη και κινολόνες ή δοξυκυκλίνη με υδροξυχλωροκίνη. Ο πυρετός Q στην εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί, επειδή η δοξυκυκλίνη και η σιπροφλοξασίνη αντενδείκνυνται κατά την εγκυμοσύνη. Η προτιμώμενη θεραπεία είναι πέντε εβδομάδες κοτριμοξαζόλη.

  ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  Ο παθογόνος παράγοντας βρίσκεται παγκοσμίως, με εξαίρεση τη Νέα Ζηλανδία. Το βακτήριο είναι εξαιρετικά βιώσιμο και μολυσματικό: ένας οργανισμός μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Η κοινή πηγή μόλυνσης είναι η εισπνοή μολυσμένης σκόνης, η επαφή με μολυσμένο γάλα, κρέας ή μαλλί, και ιδιαίτερα προϊόντα γέννησης. Τα τσιμπούρια μπορούν να μεταφέρουν τον παθογόνο παράγοντα σε άλλα ζώα. Η μεταφορά μεταξύ ανθρώπων φαίνεται εξαιρετικά σπάνια και μέχρι στιγμής έχει περιγραφεί σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότεροι άνδρες επηρεάζονται από τις γυναίκες, που μπορεί να αποδοθούν σε διαφορετικά ποσοστά απασχόλησης σε τυπικά επαγγέλματα.

  Τα επαγγέλματα «σε κίνδυνο» περιλαμβάνουν:

  • Κτηνιατρικό προσωπικό
  • Εργάτες αποθήκης
  • Αγρότες
  • Κουρείς προβάτων
  • Μεταφορείς ζώων
  • Εργαστηριακοί εργαζόμενοι που χειρίζονται δυνητικά μολυσμένα κτηνιατρικά δείγματα ή επισκέπτονται σφαγεία
  • Άτομα που σφαγιάζουν και επεξεργάζονται καγκουρό
  • Εργαζόμενοι βυρσοδεψίας

  ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΠΥΡΕΤΟΥ Q

  • Αυστραλιανός πυρετός Q
  • Βαλκανική γρίπη
  • Πυρετός των εννέα μιλίων
  • Χειμερινοεαρινή βρογχοπνευμονία
  • Νόσος Derrick-Burnet
  • Πυρετός Query

  Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις λοιμώξεις 

  image 20

   

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

  Διαβάστε, επίσης,

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

  Ο ιός του Έμπολα

  www.emedi.gr

   

 • Σπαργάνωση Σπαργάνωση

  Χρήσιμες πληροφορίες για τη σπαργάνωση

   

  Σπαργάνωση ή Διφυλλοβοθρίαση είναι λοίμωξη των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών και του ανθρώπου που οφείλεται στο παράσιτο Diphylobothrium latum.

  Η λοίμωξη των ψαριών ή άλλων ζώων από τη νύμφη ονομάζεται σπαργάνωση.

  Τα θηλαστικά που τρώνε ψάρια, επομένως και ο άνθρωπος είναι οι τελικοί ξενιστές.

  Συνήθης πορεία - χρόνια.

  Η σπαργάνωση είναι μια παρασιτική λοίμωξη που προκαλείται από τις προνύμφες του γένους Spirometra συμπεριλαμβανομένων των S. mansoni, S. ranarum, S. mansonoides και S. erinacei.

  Η μόλυνση μεταδίδεται με κατάποση μολυσμένου νερού, κατάποση δεύτερου ενδιάμεσου ξενιστή, όπως βάτραχος ή φίδι ή επαφή μεταξύ ενός δεύτερου ενδιάμεσου ξενιστή και ανοιχτής πληγής ή βλεννογόνου.

  Οι άνθρωποι είναι οι τυχαίοι ξενιστές στον κύκλο ζωής, ενώ τα σκυλιά, οι γάτες και άλλα θηλαστικά είναι οριστικοί ξενιστές.

  Τα Copepods (καρκινοειδή γλυκού νερού) είναι οι πρώτοι ενδιάμεσοι ξενιστές και διάφορα αμφίβια και ερπετά είναι οι δεύτεροι ενδιάμεσοι ξενιστές.

  Μόλις μολυνθεί ένας άνθρωπος, οι προνύμφες μεταναστεύουν σε μια υποδόρια τοποθεσία, όπου συνήθως αναπτύσσονται σε ένα οδυνηρό οζίδιο. Η μετανάστευση στον εγκέφαλο οδηγεί σε εγκεφαλική σπαργάνωση, ενώ η μετανάστευση στους οφθαλμούς έχει ως αποτέλεσμα οφθαλμική σπαργάνωση.

  Η σπαργάνωση είναι πιο διαδεδομένη στην Ανατολική Ασία, αν και έχουν περιγραφεί περιπτώσεις σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

  Η διάγνωση, συνήθως, δεν πραγματοποιείται έως ότου αφαιρεθεί χειρουργικά η προνύμφη. Η Praziquantel είναι το φάρμακο επιλογής, αν και η αποτελεσματικότητά του είναι άγνωστη και η χειρουργική απομάκρυνση του σπαργανίου είναι γενικά η καλύτερη θεραπεία. Οι παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία πρέπει να επικεντρώνονται στην αποχέτευση νερού και η διατροφή.

  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  Η κλινική παρουσίαση της σπαργάνωσης συμβαίνει συχνότερα αφού οι προνύμφες έχουν μεταναστεύσει σε υποδόρια θέση. Ο προορισμός των προνυμφών είναι συχνά ένας ιστός ή μυς στο στήθος, το κοιλιακό τοίχωμα, τα άκρα ή το όσχεο, αν και άλλες τοποθεσίες περιλαμβάνουν τα μάτια, τον εγκέφαλο, την ουροποιητική οδό, τον υπεζωκότα, το περικάρδιο και τον νωτιαίο σωλήνα.

  Τα πρώτα στάδια της νόσου στον άνθρωπο είναι συχνά ασυμπτωματικά, αλλά η σπαργάνωση προκαλεί συνήθως μια επώδυνη φλεγμονώδη αντίδραση στους ιστούς που περιβάλλουν την υποδόρια θέση καθώς μεγαλώνουν. Εμφανίζονται διακριτά υποδόρια οζίδια που μπορεί να εμφανιστούν και να εξαφανιστούν για μια χρονική περίοδο.

  Τα οζίδια, συνήθως, προκαλούν φαγούρα, διογκώνονται, γίνονται κόκκινα και μεταναστεύουν και συχνά συνοδεύονται από οδυνηρό οίδημα.

  Οι επιληπτικές κρίσεις, η ημιπάρεση και οι πονοκέφαλοι είναι, επίσης, συχνά συμπτώματα της σπαργάνωσης, ιδιαίτερα της εγκεφαλικής σπαργάνωσης και η ηωσινοφιλία είναι ένα συχνό σημείο.

  Τα κλινικά συμπτώματα ποικίλλουν επίσης ανάλογα με τη θέση του σπαργανίου. Τα πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν την ελεφαντίαση από τη θέση στα κανάλια των λεμφαδένων, την περιτονίτιδα από τη θέση στην εντερική διάτρηση και τα αποστήματα του εγκεφάλου από τη θέση στον εγκέφαλο.

  Στη γεννητική σπαργάνωση, τα υποδόρια οζίδια υπάρχουν στη βουβωνική χώρα, στα χείλη ή στον όσχεο και μπορεί να εμφανίζουν όγκο.

  Η οφθαλμική σπαργάνωση είναι ένας ιδιαίτερα καλά περιγραφόμενος τύπος σπαργάνωσης. Τα πρώιμα σημάδια της οφθαλμικής μορφής περιλαμβάνουν πόνο στα μάτια, επιφόρηση (υπερβολικό πότισμα του οφθαλμού) ή/και γέρωση του άνω βλεφάρου. Άλλα σημεία περιλαμβάνουν το περιφερικό οίδημα ή/και οίδημα που μοιάζει με το σημάδι της Romana στη νόσο Chagas, δακρύρροια, κυτταρίτιδα σε τροχιά, εξόφθαλμο (προεξοχή του βολβού του ματιού) και/ή ένα εκτεθειμένο έλκος του κερατοειδούς. Το πιο συνηθισμένο σημείο κατά την παρουσίαση είναι μια βλάβη στο μάτι. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η οφθαλμική σπαργάνωση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. 

  ΑΙΤΙΑ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  • Είδος spirometra
  • Βρώση νύμφης βοθριοκεφάλου από κακά μαγειρεμένα ψάρια 
  • Καταπλάσματα από σάρκα ζώων

  ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΠΑΓΑΝΩΣΗΣ

  Το παράσιτο μεταδίδεται στον άνθρωπο με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

  Πρώτον, οι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν από τη μόλυνση με πόσιμο νερό που είναι μολυσμένο με copepods που στεγάζουν τις προνύμφες Spirometra.

  Δεύτερον, οι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν από τη μόλυνση καταναλώνοντας την ωμή σάρκα ενός από τους δεύτερους ενδιάμεσους ξενιστές, όπως βατράχια ή φίδια. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι καταναλώνουν ωμά φίδια ή γυρίνους για ιατρικούς σκοπούς σε ορισμένους ασιατικούς πολιτισμούς. Εάν μολυνθούν τα φίδια ή οι γυρίνοι, οι προνύμφες μπορεί να μεταδοθούν στον άνθρωπο.

  Τρίτον, οι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν από τη μόλυνση τοποθετώντας ωμά καταπλάσματα των δεύτερων ενδιάμεσων ξενιστών σε ανοιχτές πληγές, βλάβες ή στα μάτια για ιατρικούς ή τελετουργικούς λόγους. Εάν το κατάπλασμα έχει μολυνθεί με προνύμφες, ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί.

  Η μόλυνση από τον άνθρωπο συμβαίνει συχνότερα μετά από κατάποση μολυσμένου ωμού φιδιού, βατράχου ή χοίρου, αν και η επαφή με μολυσμένη σάρκα ενός ενδιάμεσου ξενιστή μπορεί, επίσης, να προκαλέσει μόλυνση.

  Ο υψηλός επιπολασμός στην Κορέα μπορεί να εξηγηθεί από την κατάποση κρέατος σκύλου.

  Στο δυτικό ημισφαίριο, η πιο κοινή αιτία μόλυνσης είναι η κατανάλωση μολυσμένου νερού.

  ΞΕΝΙΣΤΕΣ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  Οι οριστικοί ξενιστές του Spirometra περιλαμβάνουν σκύλους, γάτες, πουλιά και άγρια ​​σαρκοφάγα, ενώ οι άνθρωποι είναι τυχαίοι ξενιστές. Οι πρώτοι ενδιάμεσοι ξενιστές περιλαμβάνουν copepods και άλλα μαλακόστρακα γλυκού νερού, ενώ οι δεύτεροι ενδιάμεσοι ξενιστές περιλαμβάνουν πουλιά, ερπετά και αμφίβια. Οι ενδιάμεσοι ξενιστές είναι επίσης οι δεξαμενές του Spirometra.

  full tpmd190456f1

  ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΩΑΣΗΣ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  Η περίοδος επώασης του Spirometra είναι 20 ημέρες έως 3 χρόνια. 

  ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ

  Οι προνύμφες είναι λευκές. Κυμαίνονται από μερικά χιλιοστά σε μήκος έως αρκετά εκατοστά. Το σώμα του σκουληκιού χαρακτηρίζεται επίσης από ένα στρωματικό δίκτυο λείου μυός. 

  ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

  Το ενήλικο Spirometra ζει στο λεπτό έντερο του οριστικού ξενιστή - σκύλο, γάτα, ρακούν ή άλλο θηλαστικό - για έως και 9 χρόνια, όπου παράγουν πολλά αυγά. Όταν ο ξενιστής κάνει αφόδευση, τα αυγά αφήνουν το σώμα στα κόπρανα και εκκολάπτονται όταν φτάσουν σε γλυκό νερό. Τα αυγά τρώγονται από τα copepods (καρκινοειδή του γένους Cyclops), τα οποία είναι οι πρώτοι ενδιάμεσοι ξενιστές. Στα copepods, τα αυγά αναπτύσσονται σε προνύμφες procercoid που ζουν στην κοιλότητα του σώματος. Οι δεύτεροι ενδιάμεσοι ξενιστές περιλαμβάνουν τα  ψάρια, ερπετά ή αμφίβια που καταναλώνουν τα copepods. Οι προνύμφες διεισδύουν στην εντερική οδό του δεύτερου ενδιάμεσου ξενιστή, όπου γίνονται προνύμφες και πολλαπλασιάζονται στους υποδόριους ιστούς και μυς. Ο δεύτερος ενδιάμεσος ξενιστής τρώγεται τελικά από έναν οριστικό ξενιστή, όπως ένας σκύλος, και ο κύκλος ξεκινά ξανά. Οι άνθρωποι είναι τυχαίοι ξενιστές στον κύκλο, μολυσμένοι με τις προνύμφες με επαφή ή κατάποση του πρώτου ή του δεύτερου ενδιάμεσου ξενιστή. Οι προνύμφες μεταναστεύουν στους υποδόριους ιστούς στον άνθρωπο. Ωστόσο, δε λαμβάνει χώρα ανάπτυξη και ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να μεταδώσει την ασθένεια. 

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  Η σπαργάνωση διαγιγνώσκεται, συνήθως, μετά από χειρουργική αφαίρεση των σκουληκιών, αν και η λοίμωξη μπορεί επίσης να διαγνωστεί με ταυτοποίηση ηωσινοφιλίας ή ταυτοποίηση του παρασίτου σε δείγμα ιστού. Εάν αυτές οι διαδικασίες βιοψίας και εκτομής δεν είναι εφικτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δοκιμή ELISA. Θεωρητικά, μια προεγχειρητική διάγνωση θα μπορούσε να γίνει με τον προσδιορισμό του ιστορικού έκθεσης και ενός επώδυνου, μεταναστευτικού, υποδόριου οζιδίου. Η σπαργάνωση εμφανίζεται, συνήθως, ως ένα απλό οζίδιο, ενώ άλλες λοιμώξεις, όπως η κυστικέρκωση εμφανίζονται συνήθως ως πολλαπλά οζίδια. Ωστόσο, η προεγχειρητική διάγνωση είναι σπάνια. Οι αξονικές τομογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη διάγνωση της εγκεφαλικής σπαργάνωσης, καθώς αποκαλύπτουν βλάβες στον εγκέφαλο. 

  ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  Επειδή η σπαργάνωση είναι μια σπάνια λοίμωξη, οι στρατηγικές δημόσιας υγείας δεν έχουν καταστήσει την πρόληψή της προτεραιότητα. Οι στρατηγικές για τη δημόσια υγεία που εστιάζουν στην παροχή βασικής πρόσβασης σε καθαρό νερό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μελλοντικών μολύνσεων από τη σπαργάνωση. 

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΠΑΡΓΑΝΩΣΗΣ

  Μία θεραπεία για τη σπαργάνωση είναι η πραζικουαντέλη, χορηγούμενη σε δόση 120 έως 150 mg/kg σωματικού βάρους για 2 ημέρες. Ωστόσο, έχει περιορισμένη επιτυχία. Σε γενικές γραμμές, η προσβολή από μία ή μερικές προνύμφες αντιμετωπίζεται συχνά καλύτερα με χειρουργική αφαίρεση. Η ανάλυση DNA σπάνιων σκουληκιών που αφαιρούνται χειρουργικά μπορεί να παρέχει πληροφορίες γονιδιώματος για την αναγνώριση και τον χαρακτηρισμό κάθε παρασίτου. Οι θεραπείες για τις πιο συνηθισμένες ταινίες μπορούν να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί αν είναι επίσης πιθανό να είναι αποτελεσματικές έναντι των εν λόγω ειδών. 

  ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ

  Η σπαργάνωση είναι ενδημική ή δυνητικά ενδημική σε 48 χώρες, και αν και σπάνια, έχουν περιγραφεί περιπτώσεις στην Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλειονότητα των περιπτώσεων συμβαίνει στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ανατολική Αφρική. Η οφθαλμική σπαργάνωση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κίνα και το Βιετνάμ. Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων συμβαίνει στην Κορέα και την Ιαπωνία. 

  Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις λοιμώξεις

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τις λοιμώξεις 

  41433 2019 427 Fig1 HTML

   

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

  Διαβάστε, επίσης,

  Πλατυελμινθιάσεις

  Χρόνια διάρροια

  Χρήσιμες πληροφορίες για την αμοιβάδωση

  Ασκαρίδες εντέρου

  Οξεία διάρροια

  Εντερικά παράσιτα

  Βιταμινική ανεπάρκεια

  Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark

  Κνησμός δακτυλίου του πρωκτού

  Τα οφέλη από το μαύρο κύμινο στην υγεία

  Παρασίτωση από Blastocystis hominis

  Λαμβλίαση

  Tριχίνωση

  Κρυπτοσποριδίωση

  www.emedi.gr

   

 • Σπανάκι Σπανάκι

  Χρήσιμες πληροφορίες για το σπανάκι

  Spinacia oleracea

  Η σπινάτσεα η λεία ή η λαχανευτική ή Spinacia oleracea, το κοινό σπανάκι, ανήκει στην οικογένεια των Χηνοποδιωδών.

  Είναι μονοετές φυτό με σαρκώδη, έμμισχα φύλλα που καλλιεργείται σαν λαχανικό αλλά και το βρίσκουμε αυτοφυές από σπόρους που έχουν διαφύγει από τις καλλιέργειες.

  Πατρίδα του θεωρείται το Ιράν και ο Καύκασος, γιατί είναι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκεται αυτοφυές. 

  Το σπανάκι είναι ένα ωφέλιμο λαχανικό που τονώνει και ωφελεί τον οργανισμό σαν τροφή σε παθολογικές και φυσιολογικές καταστάσεις.

  batido de espincas

  Χρήσιμα μέρη

  Χρήσιμα μέρη του είναι ολόκληρο το φυτό.

  Συστατικά

  Περιέχει μια μεγάλη ποικιλία συστατικών όπως βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, P, Pp, K, D και E, σαπωνίνη, σίδηρο, φυλλικό οξύ, χαλκό, μαγνήσιο, πυρίτιο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, ιώδιο και νάτριο.

  Ιδιότητες κι ενδείξεις

  Όπως βλέπουμε, το σπανάκι έχει μια σειρά από βιταμίνες, σίδηρο και φυλλικό οξύ, πράγμα που το καθιστά μια τονωτική τροφή για όλες τις μορφές αναιμίας, ειδικά στις σιδηροπενικές αναιμίες, σε καχεκτικά άτομα και σε άτομα που αναρρώνουν μετά από σοβαρή ασθένεια. 

  Το σπανάκι συστήνεται σαν τροφή όχι μόνο για τις κατηγορίες αυτές που χρειάζονται τόνωση αλλά και στους διαβητικούς, γιατί δεν περιέχει σάκχαρο, στους παχύσαρκους που θέλουν να ακολουθήσουν μια δίαιτα, γιατί ενώ δεν περιέχει πολλές θερμίδες, τους παρέχει βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό τους.

  Δε συστήνεται για τροφή σε άτομα που πάσχουν από ποδάγρα ή απλά έχουν αυξημένο του ουρικό οξύ στο αίμα, σε άτομα με αρθριτικά, με αρτηριοσκλήρωση και σε υπερτασικούς.

  Σαν βότανο είναι μαλακτικό για τις φλογώσεις του αναπνευστικού συστήματος, διουρητικό και συστήνεται για φλογώσεις του ουροποιητικού συστήματος και για τις φλογώσεις γενικά στον οργανισμό.

  Είναι καταπραϋντικό και βοηθά σε νευρασθένειες, επίσης στους πνευματικά εργαζόμενους λόγω του φωσφόρου που περιέχει, καθώς και σε παιδιά και εφήβους.

  Είναι από τις τροφές που καθαρίζουν το εντερικό σύστημα.

  Πέραν της χρήσης του σαν τροφής, μπορεί για φαρμακευτικούς σκοπούς να ετοιμαστεί από αυτό ένα θεραπευτικό κρασί.

  Κρασί

  Αφήνετε ψιλοκομμένα φύλλα σπανακιού σε μια μπουκάλα χωρίς να τα πιέσετε, καλύπτετε με σπιτίσιο κρασί και τα αφήνετε για 7 μέρες, κοιτάζοντας να τα ανακατεύετε συχνά.

  Σουρώνετε και φυλάτε το κρασί. Είναι ένα τονωτικό κρασί και παίρνετε ένα ποτηράκι του λικέρ πριν από κάθε φαγητό.

  Τα κατάλληλα βότανα για την Υγεία σας

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βότανα για την υγεία σας

  spinach butterflay spinacia oleracea seeds amkha seed 220

  Διαβάστε, επίσης,

  Υγιεινό σπανάκι με αυγά και φέτα

  Βόειο κρέας με μακαρόνια και σπανάκι

  Υγιεινό σπανακόρυζο

  Χοιρινό με πατάτες και σπανάκι

  Συκώτι με τσιγαριαστό σπανάκι

  Σπαγγέτι με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

  Να τρώτε άγρια χόρτα

  Σαλάτα με σπανάκι ωμό

  Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

  Σουπιές με χόρτα

  Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

  Οι καλύτερες πηγές σιδήρου

  www.emedi.gr