Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 16:29

Με αυτή τη μέθοδο η εξωσωματική πετυχαίνει

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Νέα μέθοδος αυξάνει τις πιθανότητες στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Μια νέα τεχνική απεικόνισης αυξάνει τις πιθανότητες των ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς ανεβάζει το ποσοστό επιτυχίας στο 78%.

Η νέα απεικονιστική - διαγνωστική μέθοδος που αναπτύχθηκε από ερευνητές της κλινικής γονιμότητας του Νότιγχαμ επιτρέπει τη συνεχή ψηφιακή φωτογράφηση των εμβρύων. Με τον τρόπο αυτό, τα έμβρυα που θα εμφυτευτούν να καταλήξουν σε υγιή γέννηση.

Μέχρι σήμερα, η επιλογή των γονιμοποιημένων ωαρίων που θα εμφυτευτούν γίνεται έπειτα από έλεγχο με το μικροσκόπιο, μέθοδος που δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Αντίθετα, η νέα μέθοδος επιτρέπει την επιλογή των υγιέστερων εμβρύων. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, με τον τρόπο αυτό θα είναι πλέον δυνατό τρία στα τέσσερα γονιμοποιημένα ωάρια μέσω εξωσωματικής τεχνικής να καταλήγουν σε επιτυχή τοκετό.

Η πρωτοποριακή τεχνική παρακολουθεί την υγεία των εμβρύων λαμβάνοντας χιλιάδες διαδοχικές ψηφιακές φωτογραφίες από την πρώτη κιόλας στιγμή της γονιμοποίησης στο «σωλήνα» του εργαστηρίου, έως την μέρα της εμφύτευσης του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα, όταν πια έχει αυτό φθάσει στο στάδιο της βλαστοκύστης. Οι γιατροί μπορούν έτσι να κρίνουν ποιο έμβρυο έχει αναπτυχθεί καλύτερα έως εκείνη τη στιγμή και αυτό να εμφυτεύσουν, πράγμα που αυξάνει δραστικά την πιθανότητα μιας επιτυχούς γέννας.

Συνήθως περνάνε πέντε ημέρες ανάμεσα στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην εμφύτευση στη μήτρα και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα λαμβάνονται πάνω από 5.000 φωτογραφίες. Ένα υγιές έμβρυο πρέπει να έχει 23 χρωμοσώματα, όμως στην εξωσωματική γονιμοποίηση πάνω από τα μισά έχουν περισσότερα ή λιγότερα χρωμοσώματα, με συνέπεια τα έμβρυα είτε να αποτυγχάνουν να εμφυτευτούν σωστά στη μήτρα, είτε να αποβληθούν αργότερα, ενώ αν τελικά τα παιδιά γεννηθούν, μπορεί να πάσχουν από σύνδρομο Ντάουν ή άλλη γενετική πάθηση.

Οι βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα πρόγραμμα λογισμικού με τους λεγόμενους «μορφοκινητικούς αλγόριθμους», το οποίο αναλύει τις ψηφιακές φωτογραφίες του αναπτυσσόμενου εμβρύου και το αξιολογεί ως χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού κινδύνου για την πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών.

Η νέα μη επεμβατική μέθοδος μπορεί να αντικαταστήσει τον επεμβατικό προεμφυτευτικό γενετικό έλεγχο των εμβρύων, στον οποίο αφαιρώντας ένα έως δύο κύτταρα από το αναπτυσσόμενο έμβρυο, υπάρχει κίνδυνος  να γίνει ζημιά στα υπόλοιπα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη γονιμότητα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τη γονιμότητα

Διαβάστε, επίσης,

Menotropin για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η διαδικασία της εξωσωματικής

Ο καλύτερος τρόπος για να διαλέξετε το φύλο του μωρού σας

Φύλο μωρού με την εξωσωματική

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Νέο διαγνωστικό τεστ για την εξωσωματική

Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Οι κίνδυνοι που έχουν τα παιδιά της εξωσωματικής

Απόγονοι χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια

Βελτιωμένη τεχνική στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Υγιές παιδί και εξωσωματική

Για πoιους λόγους δεν μπορείτε να κάνετε παιδί

Χρήσιμες πληροφορίες για τα γενετικά τεστ

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 2184 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 14:20
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υστερεκτομή Όλοι οι μέθοδοι αντισύλληψης »