Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013 09:47

Βασικά μέτρα προστασίας του δέρματος από τον ήλιο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Προστατευθείτε από τον ήλιο

 

Τα βασικά μέτρα προστασίας από τον ήλιο

  • Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μεταξύ των ωρών 11.00π.μ. και 3.00μμ. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται η χρήση φυσικών αντηλιακών σκευασμάτων, ακόμα και αν υπάρχουν σύννεφα, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία έχει διαπεραστική ικανότητα.
  • Χρήση ειδικού ρουχισμού με αντανακλαστικές ιδιότητες, ώστε η ηλιακή ακτινοβολία να μην τα διαπερνά. Αναφορικά στα βρέφη που δεν μπορεί να γίνει χρήση αντηλιακών σκευασμάτων, ορθή είναι η κάλυψη όλου του σώματός τους με ρούχα.
  • Χρήση φυσικών αντηλιακών σκευασμάτων με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο του 15. Συνήθως, ο δείκτης προστασίας από 15 έως 20 καλύπτει το ευρύτερο φάσμα του πληθυσμού.  Πρέπει, επίσης, να προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες Α, Β (UVA,UVB).
  • Τοποθέτηση του αντηλιακού σκευάσματος 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Η επάλειψη να γίνεται σε όλα τα μέρη τα οποία εκτίθενται, όπως το σώμα, τα χέρια, τα χείλη, το πρόσωπο και τα αυτιά. Ενδείκνυται η τοποθέτηση του φυσικού αντηλιακού κάθε 2 ώρες.
  • Να χρησιμοποιείται μόνο φυσικά αντηλιακά και μόνο όταν είναι απαραίτητο

Τα καλύτερα φυσικά αντηλιακά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε φυσικά αντηλιακά

Διαβάστηκε 913 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 11:10
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Λεύκη και χρώμα ματιών »