Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 13:18

Τεχνική για να μετράτε το σφυγμό

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πώς θα πάρετε το σφυγμό

Μέτρηση καρδιακού σφυγμού από τον καρπό

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε, είναι να εξασκηθείτε παίρνοντας τον δικό σας σφυγμό

•          Ακουμπήστε τις άκρες των δαχτύλων σας, του δείκτη, του μέσου και του παράμεσου, στην εσωτερική επιφάνεια της άρθρωσης του καρπού.

•          Μην ψάχνετε ποτέ το σφυγμό με τον αντίχειρά σας. Υπάρχει ένας ασθενής σφυγμός στον ίδιο τον αντίχειρα και το πιθανότερο είναι να αντιληφθείτε αυτόν παρά εκείνον που ζητάτε. Βρείτε το κόκκαλο στην άκρη του πήχη, στην πτυχή που σχηματίζεται στην εξωτερική βάση του αντίχειρα.

•          Σύρετε τα δάχτυλά σας προς την εσωτερική μαλακή πλευρά του καρπού, σταματώντας, πριν τα δάχτυλά σας φθάσουν στη δέσμη των τενόντων που κατευθύνονται προς τον πήχη και πιέστε σταθερά.

•          Πιθανό να μην αισθάνεστε τίποτε αν δεν πιέσετε αρκετά. Αντίθετα, μπορείτε να σταματήσετε το σφυγμό αν πιέσετε υπερβολικά.

•          Αισθανθείτε τώρα έναν κανονικό σφυγμό. Συνεχίσετε να ελέγχετε το σφυγμό σας, εξετάζοντας τον αριθμό των σφύξεων ανά λεπτό, την ένταση και την κανονικότητά του.

•          Πάρτε το σφυγμό σε ένα ολόκληρο λεπτό.

•          Ο μέσος όρος σφύξεων σε ένα μέσο ενήλικα είναι 70-72 ανά λεπτό. Υπάρχουν, όμως ενήλικα άτομα υγιή που έχουν 60 ή 90 σφύξεις το λεπτό. Ένα νεογέννητο μωρό έχει 120 σφύξεις ανά λεπτό που λιγοστεύουν όταν μεγαλώνει.

Διαβάστε, επίσης,

Αν έχετε συχνά ταχυκαρδία

Η δύναμη της χειραψίας

Μετρήστε σωστά την πίεσή σας

Έκτακτες συστολές

Γονίδια για τους παλμούς της καρδιάς

Σημεία αφυδάτωσης

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1142 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αν έχετε συχνά ταχυκαρδία Φλεβοκομβική βραδυκαρδία »