Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013 10:44

Μήπως η γάτα σας είναι αλήθωρη;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Έχετε αναρωτηθεί, γιατί μερικές γάτες φαίνονται αλήθωρες;

 

Οι γάτες είναι αλήθωρες γιατί:

 

-Είναι επειδή επικεντρώνονται σε κάτι λίγο πολύ έντονα.
-Ο στραβισμός στις γάτες είναι στην πραγματικότητα, κυρίως, γενετικός. Οι μύες που κινούν τα μάτια δεν είναι ακριβώς το ίδιο μήκος σε κάθε αντίθετη πλευρά κι έτσι  τα μάτια αποκλίνουν προς τη μύτη και η γάτα είναι αλλήθωρη.
-Οι αλήθωρες γάτες ζουν όπως και οι άλλες γάτες. Τα μάτια τους δεν επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους. Ο στραβισμός στις γάτες φαίνεται να παρουσιάζεται πιο συχνά σε σιαμαίες γάτες και οφείλεται στην επιλεκτική αναπαραγωγή. 
-Σε ένα μικρό ποσοστό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της βλάβης των νεύρων στους μυς των ματιών. Εάν μια γάτα έχει μια ασθένεια στο αιθουσαίο σύστημα, το οποίο βοηθά τη γάτα για να διατηρήσει την ισορροπία της, η γάτα μπορεί να εμφανίσει μια σταθερή αίσθηση περιστροφής. Προκειμένου να προσαρμοστούν σε αυτό, τα μάτια τους κινούνται αφύσικα. Σε αυτή την περίπτωση, η γάτα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από κτηνίατρο.
Οι αλήθωρες γάτες είναι όμορφα πλάσματα που δεν έχουν καμία διαφορά από τις άλλες γάτες. 

Διαβάστηκε 2662 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 23:59
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τα κατοικίδια ωφελούν την υγεία μας »