Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 23:22

Ατυχήματα στις γάτες

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τη γάτα και τα μάτια σας...
Οι γάτες πολύ συχνά μπλέκουν σε προβλήματα ακόμη και μέσα στο σπίτι. Καλό είναι λοιπόν να προλαμβάνουμε τα τυχόν ατυχήματα πριν συμβούν. Δεν πρέπει να ησυχάζετε επειδή φαίνονται φρόνιμες όσο είστε στο σπίτι. Μόλις μένουν μόνες τους σκαρφαλώνουν σε απίστευτα σημεία και ξετρυπώνουν τα πάντα.
Γι' αυτό:
  • Μην ξεχνάτε ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Δεν αφήνουμε ποτέ γατιά χωρίς επίβλεψη σε αφύλαχτα μπαλκόνια.  Αν θέλετε να κλείσετε κάποιο μπαλκόνι χρησιμοπoιήστε πλαστικό πλέγμα, καλαμωτές ή ειδικά διαφανή δίχτυα για γάτες.
  • Επικίνδυνα είναι και τα παράθυρα με ανάκληση μιας και αν παγιδευτούν εκεί δεν μπορούν να ελευθερωθούν μόνα τους και κινδυνεύουν από ασφυξία.
  • Μια άλλη επικίνδυνη συνήθεια που έχουν οι γάτες είναι να μασουλάνε και να καταπίνουν κλωστές, σκοινάκια και λάστιχα. Αυτά μπορεί να μπλοκάρουν στο γαστρεντερικό τους σύστημα και να χρειαστεί χειρουργείο για να βγουν.
  • Άλλος κλασσικός κίνδυνος μέσα στο σπίτι είναι οι δηλητηριάσεις από φάρμακα, χημικά είτε από απορρυπαντικά. Γι΄αυτό ασφαλίστε τα. 
  • Μην αφήνετε, επίσης, ανοιχτή τη λεκάνη του μπάνιου, γιατί μερικές γάτες μπορεί να πιουν νερό από εκεί.
  • Οι καυτές εστίες μαγειρέματος και τα κατσαρολάκια που βράζουν είναι, επίσης, πρόβλημα.
  • Τέλος, άλλη κακή συνήθεια που έχουν οι γάτες είναι να μασουλάνε φυτά. Μην αφήνετε δηλητηριώδη φυτά στο σπίτι.
Βιβλιογραφία
Ε, 1080, ΕΨΙΛΟΝ, 27/01/2013
Διαβάστηκε 871 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γοφάρι Δελφίνια »