Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 08:53

Να προσέχετε όταν φταρνίζεστε

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είναι επικίνδυνο να φταρνίζεστε όταν οδηγείτε

Σύμφωνα με μια έρευνα, το φτέρνισμα και το φύσημα της μύτης επειδή ψάχνει ο οδηγός ένα χαρτομάντιλο ευθύνονται για πολλά ατυχήματα στους δρόμους κάθε εβδομάδα. Και αυτό γιατί εκείνη την ώρα ο οδηγός, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, μείνει με τα μάτια του κλειστά ή δε δίνει τη δέουσα προσοχή στο δρόμο.

Μάλιστα, οι ερευνητές συμβουλεύουν τους οδηγούς να κρατούν εκείνες τις ημέρες μια πιο ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να προλάβουν να φρενάρουν σε περίπτωση ανάγκης.

Η έρευνα που έγινε από το Halfords Autocentres έδειξε ότι το 9% των 2,6 εκατομμυρίων οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχονται ότι έχουν χάσει την επαφή με το δρόμο και το περιβάλλον εξαιτίας του φτερνίσματός ή του κρυώματός τους.

Η Halfords Autocentres κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 40% των ανθρώπων παρά τη ασθένειά τους πηγαίνουν στη δουλειά τους, πράγμα που τους κάνει να κυκλοφορούν στο δρόμο, προκειμένου να φτάσουν στο γραφείο τους.

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν γενικά την οδήγηση όταν είναι άρρωστοι. Έτσι, δε βάζουν σε ρίσκο όχι μόνο τη ζωή τους και το αυτοκίνητό τους, αλλά και τους πεζούς και τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το φτάρνισμα είναι και συχνό σύμπτωμα της αλλεργίας. Προσέξτε τώρα που έρχεται άνοιξη...

Διαβάστε, επίσης,

Αψιού! Γείτσες!

Οδηγέ... Πρόσεχε!

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1124 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.