Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 10:16

Κατασκευή οργάνων από κύτταρα για μεταμόσχευση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πώς θα κατασκευάζονται όργανα από ανθρώπινα κύτταρα
Μέλη του σώματος, όπως, για παράδειγμα, τα άκρα, θα μπορούν να «αναπαράγονται» από τα κύτταρα του δέρματος, από επιστήμονες της Μελβούρνης, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Η επαναστατική αυτή μέθοδος οφείλει την ανακάλυψή της σε μια ομάδα επιστημόνων του St. Vincent's Hospital, οι οποίοι στοχεύουν στο να αναπαράγουν κύτταρα από το δέρμα, τους μυς και τις αρτηρίες για τον σχηματισμό ακόμη και οργάνων τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε μεταμοσχεύσεις και να σώζουν ζωές.
Η μέθοδος αυτή είναι καταπληκτική και άνευ ορίων, ανοίγει τον δρόμο για μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης.
Η ομάδα επιστημόνων του St. Vincent's Hospital ζητεί τη στήριξη της κυβέρνησης, προκειμένου να ολοκληρώσει τις έρευνές της και η Μελβούρνη να ηγηθεί στην ανακάλυψη αυτή. Ο διευθυντής του κέντρου ARC καθηγητής Γκόρντον Γουάλας είπε ότι η τελευταία ανακοίνωση τοποθετεί την Αυστραλία στα πρόθυρα μιας επαναστατικής, παγκόσμιας εμβέλειας, ανακάλυψης.
Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από ένα νέο κύμα τεχνολογίας...
www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 1310 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.