Κυριακή, 05 Οκτωβρίου 2014 11:39

Φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης για τους νεφροπαθείς

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μίνι συσκευή αιμοκάθαρσης με διαστάσεις τσέπης

Την μίνι φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η νέα συσκευή αιμοκάθαρσης είναι τόσο μικρή που φοριέται στην ζώνη, όπως ισχύει και με τις αντλίες ινσουλίνης των διαβητικών.

Έτσι, οι νεφροπαθείς ασθενείς μπορούν να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η καθημερινή τους ρουτίνα.

Το επαναστατικό τους επίτευγμα αναμένεται να απελευθερώσει χιλιάδες ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια από το να επισκέπτονται τα νοσοκομεία κάθε δεύτερη ημέρα προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.

Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση η οποία πραγματοποιείται στο νοσοκομείο τρεις φορές την εβδομάδα. Η νέα επαναστατική φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης ζυγίζει 4,5 κιλά και λειτουργεί με μπαταρία. Οι ειδικοί που τη δημιούργησαν την περιγράφουν ως μικρή και αρκετά ελαφριά ώστε να είναι τσέπης.

Η φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης  παρέχει διαρκή αιμοκάθαρση 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Η συμβολή της φορητής συσκευής αιμοκάθαρσης στην ποιότητα ζωής των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια είναι μεγάλη και πολλοί θα εκτιμήσουν την επιλογή που τους παρέχει η φορητή συσκευή αιμοκάθαρσης.

Διαβάστε, επίσης,

Μεμβρανώδης σπειραματονεφρίτιδα

Σύνδρομο βαλκανικής νεφρίτιδας

Παρακέντηση μηριαίας φλέβας

Οζώδης πολυαρτηρίτιδα

Οι βιοχημικές εξετάσεις για τις παθήσεις νεφρών

Καταστάσεις που δεν απαιτούν χειρουργείο

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 3009 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.