Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 10:32

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Θεραπεία του καρκίνου με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

 

Οποιοσδήποτε κακοήθης όγκος προκαλείται από μια ανώμαλη και ανεξέλεγκτη διαίρεση κυττάρων, τα οποία εισβάλλουν και καταστρέφουν τους περιβάλλοντες ιστούς.

Οι κακοήθεις αναπτύξεις κυττάρων μπορούν να θεραπευθούν με υψηλές δόσεις βιταμινών.

♦Καρκίνος ουροδόχου κύστεως:

  • Χρειάζεται αρκετή βιταμίνη C, ώστε να κορεστεί το ουροποιητικό σύστημα για να προστατευθεί και να θεραπευθεί από τον καρκίνο. 500χλγρ τρεις φορές την ημέρα, είναι πολύ αποτελεσματικά.
  • Η ινοσιτόλη 1000χλγρ την ημέρα έχει, επίσης, κατασταλτικό αποτέλεσμα.

♦Καρκίνος μαστού

  • Κλινική απόκριση επιτυγχάνεται με 200IU βιταμίνης Ε, τρεις φορές την ημέρα.
  • Ταυτόχρονη πρόσληψη βιταμίνης C μέχρι 10γρ την ημέρα συμπληρώνει τη θεραπεία με βιταμίνη Ε. Η κατάλληλη δοσολογία της βιταμίνης C επιτυγχάνεται με το να αυξάνετε την πρόσληψή της ανά 1 γραμμάριο την ημέρα μέχρι να προκληθεί διάρροια. Ένα γραμμάριο τη μέρα λιγότερο από την πρόσληψη αυτή είναι η μέγιστη ανεκτή δόση, μέχρι ένα μέγιστο των 10 γραμμαρίων.

♦Καρκίνος παχέος εντέρου

  • Πρόσληψη βιταμίνης C μέχρι 10γρ την ημέρα. Η κατάλληλη δοσολογία της βιταμίνης C επιτυγχάνεται με το να αυξάνετε την πρόσληψή της ανά 1 γραμμάριο την ημέρα μέχρι να προκληθεί διάρροια. Ένα γραμμάριο τη μέρα λιγότερο από την πρόσληψη αυτή είναι η μέγιστη ανεκτή δόση, μέχρι ένα μέγιστο των 10 γραμμαρίων.

♦Καρκίνος πνεύμονα

  • Πρόσληψη για πρόληψη από τους καπνιστές και θεραπεία με βήτα καροτίνη 4,5χλγρ τρεις φορές την ημέρα (προσοχή στις υπερβολές σε όσους καπνίζουν, μεγαλύτερες δόσεις αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. Η εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι  καπνός του τσιγάρου αυξάνει την ασύμμετρη διάσπαση του β-καροτενίου, μειώνοντας το επίπεδο του ρετινοϊκού οξέος σημαντικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο του πολλαπλασιασμού των κυττάρων σε καπνιστές και, κατά συνέπεια, μια υψηλότερη πιθανότητα του καρκίνου του πνεύμονα. Ένα άλλο προϊόν διάσπασης του β-καροτένιου που είναι ύποπτο για πρόκληση καρκίνου σε υψηλή δόση είναι το trans-β-apo-8'-carotenal (apocarotenal), το οποίο έχει βρεθεί σε μία μελέτη να είναι μεταλλαξιογόνο και γονοτοξικό σε κυτταρικές καλλιέργειες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στο β- καροτένιο).

♦Καρκίνος δέρματος

  • 0,05% ρετινοϊκό οξύ, που εφαρμόζεται άμεσα πάνω στο δέρμα και τις περιοχές που έχουν προσβληθεί, έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν και άλλα ρετινοειδή που είναι πολύ αποτελεσματικά.

♦Σε κάθε καρκίνο

  • Πρόσληψη βιταμίνης C μέχρι 10γρ την ημέρα. Η κατάλληλη δοσολογία της βιταμίνης C επιτυγχάνεται με το να αυξάνετε την πρόσληψή της ανά 1 γραμμάριο την ημέρα μέχρι να προκληθεί διάρροια. Ένα γραμμάριο τη μέρα λιγότερο από την πρόσληψη αυτή είναι η μέγιστη ανεκτή δόση, μέχρι ένα μέγιστο των 10 γραμμαρίων.
  • Η λετρίλη είναι αποτελεσματική για όλους τους καρκίνους.
  • Το σελήνιο διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο. Επίσης, σκληραίνει τις κυτταρικές μεμβράνες και τις καθιστά λιγότερο ευάλωτες στις επιθέσεις από αντιγόνα που παράγουν καρκίνο. Για πρόληψη 200μγρ σελήνιο είναι αρκετό. Για τη θεραπεία, όμως απαιτούνται 500-2000μγρ ημερησίως, αναλόγως με το φορτίο της νόσου.

Βιβλιογραφία

Ο πλήρης οδηγός για βιταμίνες και μεταλλικές ουσίες, Leonard Mervyn, Εκδ. Βασδέκης

 

 

 

Διαβάστηκε 7153 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 09:52
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.