Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 13:53

Διατήρηση μαλλιών κατά τη χημειοθεραπεία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Λύση και μάλιστα που καλύπτεται κατά 30% από τα ασφαλιστικά ταμεία για όσους επιλέγουν φάρμακα που ρίχνουν τα μαλλιά στον καρκίνο
Για ψυχολογικούς, κυρίως,  παράγοντες και για λόγους ποιότητας ζωής είναι πολύ σημαντική η πρόσφατη ιατρική ανακάλυψη που επιτρέπει στους ασθενείς να διατηρούν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.
Με μια νέα μέθοδος που διατηρεί την αρχική εικόνα των μαλλιών  κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, ή της ακτινοθεραπείας. Η νέα τεχνική ονομάζεται HOS-2 και έχει εγκριθεί από τον FDA, τον αμερικάνικο οργανισμό φαρμάκων. Βασίζεται στη δημιουργία εξατομικευμένου hair system, που αποτελείται από μια ειδική μεμβράνη στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα μαλλιά του ασθενούς. Η μεμβράνη στη συνέχεια επικολλάται στο κεφάλι, δεν αφαιρείται και είναι απόλυτα σταθερή. Μάλιστα είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικό υλικό που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.
Η απώλεια μαλλιών επηρεάζει σε μεγάλο τόσο την ψυχολογία όσο και την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ασθενής να μπορέσει να διατηρήσει την εικόνα του. Του δίνει δύναμη να συνεχίσει.
Διαβάστε, επίσης,
Βιβλιογραφία
kord.gr
Διαβάστηκε 1878 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.