Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 11:28

Το ασβέστιο και η βιταμίνη D για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μείωση του κινδύνου του καρκίνου του παχέος εντέρου με ασβέστιο και βιταμίνη D

Η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D συνδέεται με μια σημαντική μείωση στον κίνδυνο του καρκίνου του εντέρου. Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν επαρκείς ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνης D έχει αποδειχθεί ότι έχουν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.
Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου με διάφορους μηχανισμούς.

  • Το ασβέστιο έχει την ικανότητα να συνδέεται με τα χολικά άλατα, μειώνοντας έτσι την έκθεση των κυττάρων του παχέος εντέρου σε αυτά. Τόσο το ασβέστιο όσο και η βιταμίνη D έχει δειχθεί ότι μειώνουν τον υπερβολικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων του παχέος εντέρου και του ορθού, αυξάνουν την φυσιολογική διαδικασία της απόπτωσης, και βελτιώνουν την απαραίτητη διαφοροποίηση αυτών των κυττάρων. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν αποδειχθεί ακόμα και σε όσους συνεχίζουν να καταναλώνουν πολλά λιπαρά, που ένας άλλος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου.
  • H δίαιτα η υψηλή σε ασβέστιο μπορεί να αποτρέψει την πιθανό καρκίνο που μπορεί να προκληθεί από το κόκκινο κρέατος. Είναι γενικά αποδεκτό ότι η υψηλή πρόσληψη του κόκκινου κρέατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κόκκινο κρέας περιέχει αιμίνη, μια μορφή του σιδήρου (συγκεκριμένα, ένα χλωρίδιο της αίμης στην οποία το ΗΕ2 + έχει γίνει He3 +). Πιστεύεται ότι η αιμίνη, προωθεί το σχηματισμό


Τα πράσινα γογγύλια, το σπανάκι και το πράσινα λαχανικά είναι άριστες διατροφικές πηγές ασβεστίου.

Οι γαρίδες και το ενισχυμένο γάλα είναι δύο πολύ καλές πηγές της βιταμίνης D.

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στον καρκίνο παχέος εντέρου

Η διατροφή στον καρκίνο του παχέος εντέρου

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Τα βακτήρια του εντέρου

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Η άσκηση προστατεύει από τον καρκίνο παχέος εντέρου

Ο πολύς σίδηρος είναι επικίνδυνος

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1821 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.