Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 16:25

Η γιόγκα στη θεραπεία του καρκίνου

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γιόγκα και καρκίνος

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD,PhD

Η γιόγκα μπορεί να είναι μια χρήσιμη μέθοδος για να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του καρκίνου, γιατί η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα της ζωής.

Οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα ισχυρίζονται ότι αποκτούν σωματική υγεία, χαλάρωση,  ευτυχία, ειρήνη και ηρεμία. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει το άγχος και να αυξήσει τη δύναμη του σώματος.

Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται, επίσης, ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της αϋπνίας, αυξάνει την αντοχή, και μπορεί να βοηθήσει στην διακοπή του καπνίσματος. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι η εκμάθηση της γιόγκα μπορεί να δώσει στους ανθρώπους πνευματικές και σωματικές δεξιότητες.

Ενώ η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της ενέργειας και να μειώσει την ικανότητα για άσκηση, η γιόγκα αναζωογονεί, γιατί μειώνει την κόπωση, ενισχύει την ενέργεια, βελτιώνει τον ύπνο, μειώνει το στρες και βελτιώνει τη συνολική φυσική λειτουργία του οργανισμού.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους πριν από την έναρξη γιόγκα, γιατί ορισμένες στάσεις της γιόγκα είναι δύσκολο να επιτευχθούν, και μπορεί να προκληθεί βλάβη από την υπερέκταση των αρθρώσεων και των συνδέσμων και της σπονδυλικής στήλης.  Επίσης, η γιόγκα μπορεί να επιδεινώσει το γλαύκωμα σε μερικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι και αφυδατωμένοι δεν πρέπει να κάνουν Bikram γιόγκα που ασκείται σε πολύ θερμό κι υγρό δωμάτιο.

Στον καρκίνο μια τυπική συνεδρία μπορεί να διαρκεί από 20 λεπτά έως και μία ώρα και πρέπει να γίνεται 3 φορές την εβδομάδα. 

Η γιόγκα στην θεραπεία του καρκίνου είναι συμπληρωματική.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θεραπεύει η γιόγκα;

Γιόγκα για εγκύους και μαμάδες

Γιόγκα νίντρα

Η διατροφή στη γιόγκα

Γιόγκα γέλιου

BodyWork για καλύτερο σεξ

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

Θεραπευτική γιόγκα για την κατάθλιψη

Τι σχέση έχουν η γιόγκα, ο στοχασμός και ο Πυθαγόρας

Yoga πριν τον ύπνο

Τρόποι για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οργασμός με γιόγκα

Απλές οδηγίες για την πρόληψη του καρκίνου

Σαχάτζα γιόγκα

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας

www.emedi.gr

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2124 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 19:13
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.