Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 15:43

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός στον καρκίνο μαστού;

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βελονισμός και καρκίνος μαστού

 

 

Μία από τις συχνές παρενέργειες της ορμονοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού είναι οι αρθραλγίες. Οι αναστολείς της αρωματάσης , που χορηγούνται στις γυναίκες με ορμονοευαίσθητο καρκίνο του μαστού, προκειμένου να εμποδιστεί η πιθανή επανεμφάνιση της νόσου, αν και αποτελούν σωτήρια φάρμακα προκαλούν πόνο στις αρθρώσεις.

Ο βελονισμός περιορίζει σημαντικά τον πόνο στις αρθρώσεις που προκαλούν οι αναστολείς της αρωματάσης.

Η έρευνα δείχνει ότι 50% των γυναικών που λαμβάνουν αναστολείς της αρωματάσης αναγκάζεται να διακόψει την φαρμακευτική της αγωγή.

Μία μελέτη που έγινε από επιστήμονες του κέντρου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, έδειξε ότι οι γυναίκες που ελάμβαναν αναστολείς της αρωματάσης και παράλληλα έκαναν βελονισμό δύο φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες, ανέφεραν έως και 70% μείωση του πόνου σε σχέση με εκείνες που ακολουθούσαν μία ψευδοθεραπεία. Επίσης 20% των γυναικών που έκαναν εμβολισμό, σταμάτησαν τα παυσίπονα.

Μία πιθανή ερμηνεία είναι ότι ο βελονισμός παρεμβαίνει στα κέντρα του πόνου.

Άλλωστε, ο βελονισμός βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων στον καρκίνο από τους μυϊκούς πόνους μέχρι και άλλες παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Βιβλιογραφία

http://nccam.nih.gov/health/acupuncture

Διαβάστηκε 2815 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 07:25
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.