Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 19:06

Φυσική αποκατάσταση στον καρκίνο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Φυσική ιατρική και αποκατάσταση στην ογκολογία


Οι στόχοι της αποκατάστασης στον καρκίνο μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με το στάδιο, την εξέλιξη, την πρόγνωση και τη γενική κατάσταση του ατόμου σε:

  • Προληπτικούς όταν οι επιπλοκές της κακοήθειας ή της θεραπείας μπορούν να προβλεφθούν και να προληφθούν με τις κατάλληλες οδηγίες και τη θεραπεία όπως σε παραμορφώσεις και έλκη κατακλίσεως.
  • Τονωτικούς όταν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες κίνησης με τις κατάλληλες θεραπείες και να ελαχιστοποιήσουμε κάθε υπολειμματική ανεπάρκεια.
  • Υποστηρικτικούς όταν οι καθημερινές θεραπείες βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και διατηρούν την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών και επιτρέπουν να παραμένει το ηθικό ψηλά και να υπάρχει αίσθηση αυτοεκτίμησης παρά την εξέλιξη της νόσου.
  • Ανακουφιστικούς όταν προλαμβάνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της ελλιπούς διατροφής, τις επιπλοκές του κλινοστατισμού, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα εντέρου και ούρησης και αντιμετωπίζουν τις επιπλοκές της νόσου ή της θεραπείας (πχ λεμφοίδημα).

Διαβάστε, επίσης

Τα οφέλη στην υγεία από τα φύλλα ελιάς

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός στον καρκίνο μαστού;

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Ιαματικά λουτρά Αιδηψού

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Από τι προκαλείται ο καρκίνος

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1553 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 20:27
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.