Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 08:03

Λέιζερ για τη θεραπεία του καρκίνου μαστού

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το λέιζερ θεραπεύει τον καρκίνο μαστού σε 15 λεπτά

 

Η εφαρμογή λέιζερ για 15 λεπτά, μετά από έγχυση ενός φαρμάκου εντός του όγκου ώστε να είναι ευαίσθητο στο φως, μέσω μιας βελόνας, που εφαρμόζεται εντός του όγκου, μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο του μαστού.
Η φωτοδυναμική έχει ήδη εγκριθεί ως θεραπεία για τέσσερις μορφές καρκίνου στην Αγγλία: το δέρμα (όχι μελάνωμα), τους πρώιμους καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, του πνεύμονα και του οισοφάγου.

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι εξαιρετική θεραπεία που μειώνει το κόστος και το χρόνο και οι ασθενείς δεν πρέπει να υποβληθούν σε άλλες θεραπείες με πολύ δυσάρεστες παρενέργειες. Είναι, επίσης, πολύ γρήγορη και οι ασθενείς και οι οικογένειές τους γνωρίζουν ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο καρκίνος έχει εξοντωθεί.
Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η φωτοδυναμική θεραπεία μπορεί, τελικά να κάνει μη επεμβατική τη θεραπεία για ορισμένους τύπους καρκίνου του μαστού, χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης.
Αφού ένα φάρμακο εγχυθεί εντός του όγκου ώστε αυτός να γίνει ευαίσθητος στο φως, εντατικές ακτίνες λέιζερ εφαρμόζονται. Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα υγιή ιστό.

Η μελέτη στην Αγγλία (Royal Free Hospital) ήδη έχει ξεκινήσει και αν έχει επιτυχία και εγκριθεί θα είναι ευρέως διαθέσιμη για τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Η φωτοδυναμική θεραπεία γίνεται υπό την καθοδήγηση MRI.

Το laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε, επίσης,

Λέιζερ για τη διάγνωση του καρκίνου μαστού

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1710 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.