Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 09:22

Αναμορελίνη για την καρκινική καχεξία

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Φάρμακο για την καχεξία του καρκίνου

 

Η καχεξία του καρκίνου είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, αλλά χαρακτηρίζεται από την απώλεια της άλιπης μάζας του σώματος. Άλλα συμπτώματα του συνδρόμου απίσχνανσης μπορεί είναι η απώλεια μυών, η κόπωση, η αδυναμία και η απώλεια της όρεξης, ο πρόωρος κορεσμός, η αναιμία και τα οιδήματα.

Η anamorelin είναι ένα από του στόματος φάρμακο που έχει ένα νέο μηχανισμό δράσης, και ενεργεί ως ένα μιμητικό της ορμόνης της πείνας της γκρελίνης  με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης.

Με την Anamorelin αυξάνεται σημαντικά τόσο η άλιπη μάζα σώματος όσο και το σωματικό βάρος, και η όρεξη, σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο, καχεξία και ανορεξία.

Η δοσολογία αναμένεται να είναι 100 mg από το στόμα μία φορά ημερησίως

Η καχεξία του καρκίνου είναι ένα καταστροφικό, πολυπαραγοντικό και συχνά μη αναστρέψιμο σύνδρομο που επηρεάζει περίπου το 50-80% των ασθενών με καρκίνο, ανάλογα με τον τύπο του όγκου, και που οδηγεί σε σημαντική απώλεια βάρους, κυρίως με απώλεια των σκελετικών μυών και του σωματικού λίπους. Η καχεξία μπορεί να ευθύνεται για μέχρι το 20% των θανάτων από καρκίνο και η κατανόηση των υποκείμενων μοριακών μηχανισμών είναι απαραίτητη.

Η εμφάνιση της καχεξίας σε καρκινοπαθείς ασθενείς εξαρτάται από την θεραπεία του ασθενούς. Αλληλοπαρεμβολές μεταξύ των διαφόρων τύπων κυττάρων φαίνεται να οδηγεί σε απώλεια μυϊκής μάζας.

Η κατανόηση των μοριακών μηχανισμών της καχεξίας μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε, επίσης,

Ολικά λευκώματα αίματος

Αιμορραγία στον καρκίνο

Οξική μεγεστρόλη

Νανδρολόνη

Τι είναι η γύρη ανθέων

Νευρογενής ανορεξία

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 3552 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 09:40
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φαιοχρωμοκύττωμα Ιντερφερόνες »