Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 19:14

Protocel για τον καρκίνο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Το Protocel είναι μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Τα πρωτοκύτταρα είναι συνθετικά «κύτταρα» που περιέχουν μόρια RNA ως γενετικό υλικό και μπορούν να αναπαράγονται.

«Πρωτοκύτταρα» με RNA

Τα κούφια σφαιρίδια των οποίων τα τοιχώματα αποτελούνται από λιπίδια, παρόμοια με τα λιπίδια από τα οποία αποτελούνται οι εξωτερικές μεμβράνες όλων των ζωντανών κυττάρων είναι τα πρωτοκύτταρα. Τα σφαιρίδια αυτά, ή «πρωτοκύτταρα» μπορούν να διαιρούνται, ή να «αναπαράγονται», στο δοκιμαστικό σωλήνα υπό κατάλληλες χημικές συνθήκες. Αυτό που λείπει από τα σφαιρίδια είναι το γενετικό υλικό που μπορεί να αντιγράφεται. Όταν εισαχθούν σε αυτά τα πρωτοκύτταρα μόρια RNA, θεωρητικά δημιουργούν αντίγραφα του εαυτού τους χωρίς τη βοήθεια ξεχωριστών ενζύμων. Πράγματι, τα «πρωτοκύτταρα» μπορούν να διαιρούνται και να δίνουν δύο θυγατρικά κύτταρα, καθένα από τα οποία φέρει ένα αντίγραφο του αρχικού RNA.

Τα αντίγραφα των μορίων RNA πρέπει να δημιουργούνται  χωρίς να καταστρέφουν τη μεμβράνη των πρωτοκυττάρων. Τα αντίγραφα του RNA συναρμολογούνται από δομικές μονάδες που ονομάζονται νουκλεοτίδια και συνδέονται στη σειρά ένα προς ένα πάνω στο πρωτότυπο μόριο RNA. Η διαδικασία αυτή απαιτεί ιόντα μαγνησίου, τα οποία όμως έχουν την τάση να αντιδρούν με τα λιπίδια της μεμβράνης και να την καταστρέφουν. Αν προστεθεί στο μείγμα ένα άλας του κιτρικού οξέος, το οποίο υπάρχει μεταξύ άλλων στον χυμό του λεμονιού, κάθε μόριο κιτρικού συνδέεται με ένα ιόν μαγνησίου έτσι ώστε να εμποδίζει την αντίδραση με τα λιπίδια χωρίς όμως να εμποδίζει την αλληλεπίδραση με το RNA.


Protocel ή Cantron θεραπεία για τον καρκίνο

Πώς λειτουργεί

Το Protocel είναι μία ουσία της οποίας τα συστατικά συνδυάζονται για να δρουν συνεργικά για να μειωθεί η  ενέργεια των καρκινικών κυττάρων. Στην περίπτωση των κακοηθών κυττάρων τα οποία είναι αναερόβια, η ενέργειά τους τους είναι ήδη χαμηλή, αλλά μπορεί να μειωθεί, περαιτέρω.

Το Protocel δρα αναστέλλοντας την παραγωγή ενέργειας μέσω του ΑΤΡ στα καρκινικά κύτταρα, προκαλώντας την αυτοκαταστροφή και την λύση τους και δε βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Απαιτείται προσοχή, γιατί οι θεραπείες που χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες, DMSO, βιταμίνη C, υπεροξείδιο του υδρογόνου, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι θα επηρεάσουν τη θεραπεία με Protocel. Ο λόγος είναι ότι οι προηγούμενες θεραπείες σκοτώνουν μικρόβια μέσα στα καρκινικά κύτταρα. Όταν σκοτώνονται τα μικρόβια μέσα στα καρκινικά κύτταρα, επιτρέπουν περισσότερη γλυκόζη να μετατραπεί σε πυροσταφυλικό και συνεπώς πιο πολύ ενέργεια υπό μορφή ATP δημιουργείται εντός των καρκινικών κυττάρων. Εάν αυξηθεί ο αριθμός των μορίων ATP μπορεί να είναι αδύνατο για το Protocel να λειτουργήσει. Σε γενικές γραμμές το Protocel ΔΕ θα πρέπει να χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε άλλη εναλλακτική θεραπεία του καρκίνου. Είναι σημαντικό, να θυμάστε ότι αν χρησιμοποιείτε Protocel υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, συμπληρώματα και άλλες εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, που δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται με το Protocel. 

Επίσης, η παρουσία του υδραργύρου στο σώμα παρεμβαίνει στο Protocel. Πολλοί ασθενείς με καρκίνο έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό τους, από τα οδοντιατρικά αμαλγάματα, τη ρύπανση, την υπερβολική κατανάλωση ψαριών, καθώς και πολλούς άλλους λόγους και θα πρέπει να πάρουν χλορέλα με τη θεραπεία Protocel.

Το Protocel δε θα πρέπει να χρησιμοποιείται με χημειοθεραπεία (η χημειοθεραπεία θα εξουδετερώσει το Protocel). Το Protocel μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 5-FU ή Xeloda, οι οποίοι είναι αντιμεταβολίτες και η δράση τους είναι συνεργική (καλύτερα, όμως, όχι)

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μια δίαιτα για τον καρκίνο, επίσης.

Τα πρωτοκύτταρα είναι συνθετικά χημικά σωματίδια που έχουν κυτταρική δομή και φαίνεται να έχουν κάποιες ιδιότητες λειτουργικής ζωής.

Χρησιμοποιούνται:

 • Στον καρκίνο
 • Στο AIDS
 • Στον έρπητα
 • Άλλες ιογενείς λοιμώξεις (κρυολογήματα, γρίπη, και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης όταν οφείλεται σε ιούς)
 • Έχει, επίσης, αναφερθεί ότι έχει αποτελεσματικότητα στο λύκο, την ενδομητρίωση, τη νόσο του Crohn, την ινομυαλγία, σχεδόν όλες τις αυτοάνοσες ασθένειες, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη μυϊκή δυστροφία, τη νόσο του Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, τη λευχαιμία, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τη σκληροδερμία 

-AIDS

Όταν το Protocel δίνεται σε ένα ασθενή με AIDS, διασπά το κύτταρο που ο ιός έχει εισβάλει. Σε αυτό το σημείο, ο ιός χάνει την προστασία του επιτρέποντας στο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στον ιό. Αυτό καταλήγει σε μία αρχική αύξηση στην ιική καταμέτρηση. Ο αριθμός των ιών δεν έχει αυξηθεί, είναι απλά είναι οι ιοί πιο ανιχνεύσιμοι λόγω της απομάκρυνσης του προστατευτικού στρώματος. 

-Ιοί

Το Protocel έχει ισχυρές αντι-ιικές ικανότητες για τους περισσότερους ιούς, όπως το κρυολόγημα και τη γρίπη. Σε τρεις ημέρες  τα συμπτώματα μειώνονται κατά περίπου 70% αμέσως μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

-Έρπης

Το Protocel μειώνει το μήκος των επεισοδίων και σταματάει τις υποτροπές.

-Καρδιοπάθειες και υψηλή αρτηριακή πίεση

Το  Protocel είναι  το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προστατεύει από καρδιοπάθειες.

Τα συστατικά του Protocel είναι: τετραϋδροκινόνη, ροδιζονικό οξύ, νάτριο, κάλιο, κροκονικό οξύ, κατεχίνη (ή πυροκατεχόλη), triquinoyl, leuconic οξύ, ινοσιτόλη, και ς. 

Έχει αναφερθεί ότι το Protocel είναι εξίσου αποτελεσματικό σε καλοήθεις όγκους εγκεφάλου.

Απαιτούνται τρεις μήνες θεραπείας για βελτίωση, ειδικά σε λεμφώματα. Το λεμφικό σύστημα έχει ένα πολύ αργό ρυθμό κυκλοφορίας. Αυτό επιβραδύνει τη δράση του Protocel. Αφρώδη ούρα, εξάνθημα, εξογκώματα στο δέρμα ή εξάνθημα είναι επίσης σημάδια της λύσης, όπως επίσης και τα λαδωμένα μαλλιά, ο έμετος, ο οξύς πόνοw στο στήθος, στην κοιλιά ή κάτω από τα χέρια υποδεικνύοντας την ανάγκη να αυξηθεί η ροή της λέμφου. Οι καρκινικοί δείκτες μπορεί να αυξηθούν για τρεις έως τέσσερις μήνες μετά τη λήψη του Protocel. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Protocel δεν λειτουργεί.

Το Protocel μπλοκάρει επίσης το σχηματισμό όλων των ριζών υπεροξειδίου.

Protocel με Paw Paw

Μπορείτε να πάρετε Protocel με Paw Paw, για αποβολή των άχρηστων ουσιών. Η συνιστώμενη δόση για το Paw Paw είναι 1 κάψουλα τέσσερις φορές την ημέρα, την ίδια στιγμή με το Protocel. Δεδομένου ότι η συνιστώμενη δόση για το Cantron ή Protocel είναι έξι φορές την ημέρα, θα παρακάμψετε τη λήψη Paw Paw για δύο από τις δόσεις Protocel. Το Paw Paw είναι λιποδιαλυτό και θα λειτουργήσει καλύτερα μετά το φαγητό. Ως εκ τούτου, καλύτερα να παίρνετε το Paw Paw με τη δεύτερη δόση του Cantron.

Το Protocel είναι υγρό και θα πρέπει να ανακινείται. Θα πρέπει να πάρετε μια δόση κάθε τέσσερις ώρες. Μην τρώτε για 15 λεπτά πριν ή μετά τη λήψη Protocel. Protocel 23 κάθε 4 ώρες καθ 'όλη την ημέρα, συν ένα ποσό διπλάσιο πριν από την ώρα του ύπνου, αν αισθάνεστε ότι πρέπει να κοιμηθείτε και να μην ξυπνήσετε στις 4 ώρες. Protocel 50 κάθε 5 ½ ώρες καθ 'όλη την ημέρα. Για παράδειγμα: πάρτε στις 7:00 πμ / 12:30 μ.μ / 18:00 / 23:30 (διπλή δόση).

Αν κάποιος δεν μπορεί να το πάρει από το στόμα το παίρνει και από τον πρωκτό, με ένα ένα πλαστικό σταγονόμετρο και δεν πρέπει κάποιος να πάει στην τουαλέτα για 20 λεπτά.

Το ΡΕΤ scan μπορεί να ελέγξει την θεραπευτική ικανότητα του Protocel.

Μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν το Protocel μετά την ύφεση, γιατί είναι ένα το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να λαμβάνεται μία ή δύο φορές την ημέρα για τις αντιοξειδωτικές όφελος του. 

Με ποιες ουσίες μπορεί να ληφθεί το Protocel

5FU 
Aloe
Aspirin
Ambrotose (plant saccharides)
Amoxicillin
Avastin
B17 (Laetrile)
Betaine hydrocholoride 
Biotin 
Borage oil 
Boron Calcium 
Cat's Claw 
Celebrex 
Chromium 
Choline 
Codeine
Coffee
Colostrum 
Coumadin (an anti-coagulant)
Curcumin 
Diuretics in general
DMSO 
Elavil
Enzymes (generally speaking)
Endocet 
Folic acid 
Germanium-132 (helps Protocel)* 
Glucosamine/chondroitin
Glutamic acid hydrochloride
Grape seed extract
Graviola 
Green tea 
Hydrazine Sulfate
Hydrochlorothiazide
Hyperbaric oxygen 
Indole 3 Carbinol
Interferon (although it is highly toxic) 
Inositol 
IP-3 (similar to IP-6, but significantly different)
JuicePlus has about 200 mg of C in a daily dose.
Kombucha
Laetrile 
Linoprilis
Lasix
Lemon bioflavonoids

Linolenic acid
Magnesium (avoid high doses)
Manganese
Megace (Megestrol Acetate)
Melatonin (occasionally)
Metoprolol tartrate 
MGN3 
Microhydrin 
Naltrexone, Low Dose (LDN) 
NONI® Juice
Oxycontin
Oxygen such as hyperbaric
Pantothenic acid
Para-aminobenz acid
Pau d'arco (may help Protocel)
Percacette
Percocet
Prevacid
Polysaccharides are generally compatible 
Pregnenolone
Prednisone
Rice bran
Rose hips (if the level of vitamin C is low)
Rutin
Saw palmetto
Secal and Entergenic concentrate
Shiitake Mushrooms
Silica Hydride
Simvastatin
Squalamine
Sulindac
Superfood
Tea (black or green) 
Tenormin
Thymic Protein A
Ukraine 
Vanadium
Venus Fly Trap
Vilcora (Cat's Claw)
Wobenzym N
Xeloda
Zink
Zoladex 
Zometa (zoledronic acid)

Δεν είναι γνωστή η αλληλεπίδραση με το Protocel 

Bach flowers
Digoxina
Emulsified Vitamin A
Enalapril
Espironolactona
Furosemida 
Gleevec 

 (may interfere)
Ranitidina
Sales de potasio
Mucosolvan (probably OK)
Compositum
Salbutamol spray 
Terapia vibracional energética

To Cancell ή Cantron ή Protocel ως θεραπεία σε καρκίνο, (Sheridan, χυμός του Jim, JS-114, JS-101, 126-F), είναι ένα υγρό και θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο, το AIDS, τη νόσο του κολλαγόνου, το λύκο, το σκληρόδερμα, την κυστική ίνωση, την σκλήρυνση κατά πλάκας, το σακχαρώδη διαβήτη, το εμφύσημα, τη νόσο του Parkinson, την αιμοφιλία, την υπόταση, την υπέρταση, και ορισμένες μορφές επιληψίας και κάποιες ψυχικές ασθένειες. 

Η ακριβής σύνθεση του Cancell/Cantron/Protocel είναι άγνωστη. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρει ότι περιέχει συστατικά όπως ινοσιτόλη, νιτρικό οξύ, θειώδες νάτριο, υδροξείδιο του καλίου, θειικό οξύ, και κατεχίνες και crocinic οξύ.

Το Cancell / Cantron / Protocel έχει χορηγηθεί από του στόματος, πρωκτικά, και τοπικά. Η τοπική εφαρμογή στο δέρμα επιτυγχάνεται με διαβροχή σε ένα κομμάτι βαμβάκι με το υγρό στον καρπό ή στο μπροστινό μέρος του ποδιού μετά από εφαρμογή διμεθυλοσουλφοξειδίου. Οι ασθενείς με καρκίνο, επίσης συνιστάται να λαμβάνουν βρομελίνη, το οποίο είναι ένα πεπτικό βοήθημα, για να αποφευχθεί η υψηλή πρόσληψη των βιταμινών C και Ε, ενώ υποβάλλονται σε θεραπεία με Cancell / Cantron / Protocel. 

Τα ανθρώπινα κύτταρα μπορεί να είναι φυσιολογικά, καρκινικά ή πρωτόγονα. Κάθε μία από αυτές τις κυτταρικές μορφές διακρίνεται από το βαθμό χρησιμοποίησης οξυγόνου στον κυτταρικό μεταβολισμό. Φυσιολογικά τα κύτταρα χρησιμοποιούν τον αερόβιο μεταβολισμό (γλυκόλυση συν επιπλέον βιοχημικές αντιδράσεις που απαιτούν οξυγόνο) για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για την ανάπτυξη και τη συντήρηση. Τα πρωτόγονα κύτταρα χρησιμοποιούν μόνο τη γλυκόλυση, που είναι λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για την παραγωγή ενέργειας. Τα φυσιολογικά κύτταρα μπορεί να εξελιχθούν σε καρκινικά, όταν, απαντώντας σε ορισμένες επιβλαβείς συνθήκες, όπως το χρόνιο στρες (όπου απαιτούν ενέργεια μεγαλύτερη), θα φθάσουν σε ένα κρίσιμο σημείο και θα στηρίζονται κυρίως στην γλυκόλυση για την παραγωγή ενέργειας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, τα καρκινικά κύτταρα εξακολουθούν να διατηρούν πολλά από τα χαρακτηριστικά των φυσιολογικών κυττάρων και δεν μπορούν να αναγνωρισθούν από το σώμα ως ξένα. Το Cancell / Cantron / Protocel προκαλεί τα καρκινικά κύτταρα να γίνουν εντελώς πρωτόγονα, δηλαδή, ο αερόβιος μεταβολισμός τους αναστέλλεται και παράγουν ενέργεια αποκλειστικά από τη γλυκόλυση. Τα προκύπτοντα πρωτόγονα κύτταρα στη συνέχεια φαίνονται από το σώμα ως ξένα και καταστρέφονται. 

Άλλη εξήγηση είναι ότι ένα βακτήριο που ονομάζεται προγονικό cryptocides εμπλέκεται στην ανάπτυξη του καρκίνου και ενεργοποιείται από μια κακή διατροφή. Μόλις ενεργοποιηθεί, το βακτήριο αυτό προκαλεί  βλάβη στα φυσιολογικά κύτταρα και μετατοπίζουν την παραγωγή ενέργειας από τον αερόβιο μεταβολισμό στη γλυκόλυση. Όταν η ζήτηση για ενέργεια υπερβαίνει την ικανότητα του κατεστραμμένου φυσιολογικού κυττάρου,  αυτό μεταλλάσσεται  και γίνεται καρκινικό. Το Cancell / Cantron / Protocel φέρνει τα καρκινικά κύτταρα σε μια εντελώς πρωτόγονη κατάσταση όπου τα απόβλητα από τα νεκρά κύτταρα που παράγονται με αυτή τη διαδικασία της αυτοχώνευσης απορρίπτονται από τον οργανισμό με διάφορους τρόπους: στα ούρα, κόπρανα, στο κολπικό έκκριμα, στην εφίδρωση, στον έμετο ή με τα πτύελα.

Η ιδέα ότι τα καρκινικά κύτταρα εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα  γλυκόλυσης σε σύγκριση με τα φυσιολογικά κύτταρα είναι ευρέως αποδεκτή.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Cancell / Cantron / Protocel είναι η  κόπωση κατά τη διάρκεια των πρώτων λίγων εβδομάδων της θεραπείας, η ναυτία και η διάρροια για μερικές ώρες.

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Μοριακή διατροφή

Οι τεχνικές εξατομικευμένης θεραπείας του καρκίνου

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Τα τριπεπτίδια είναι το μέλλον

Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης

Υγεία του ανοσοποιητικού

Τα πεπτίδια στη θεραπεία του καρκίνου

Υγρά πεπτίδια

Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιούνται τα πεπτίδια

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 7862 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 01:38
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

 • Πικάντικη σούπα με κεφτεδάκια Πικάντικη σούπα με κεφτεδάκια

  Νόστιμη πικάντικη σούπα με κεφτεδάκια

  Πικάντικη σούπα με κεφτεδάκια

  ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.

  ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ : Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χαρίζουν ιδιαίτερο άρωμα σε σαλάτες και φαγητά και για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στη μαγειρική. Εκτός από τη γεύση, ενισχύουν και τη διατροφική αξία του γεύματος προσφέροντας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της οστικής υγείας. Από την άλλη, περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Α, καθώς και απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο. Τέλος, στα φρέσκα κρεμμυδάκια θα βρούμε και πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος και του προστάτη.

  ΣΚΟΡΔΟ:  Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

  ΟΣΠΡΙΑ: Τα όσπρια αποτελούν μία ομάδα τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα όσπρια είναι βραδείας απορρόφησης και για τον λόγο αυτό τα όσπρια χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη που φτάνει το 20-25% και σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ μπορούν να υποκαταστήσουν εν μέρη τη ζωική πρωτεΐνη. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της έλλειψής τους στο απαραίτητο αμινοξύ μεθειονίνη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως το κρέας. Επίσης, τα όσπρια αποτελούν καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου. 

  ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν, λυκοπένιο, αισκουλίνη Α, τοματιδίνη και χαλκοναρινγενίνη. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιφλεφμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα η ντομάτα να έχει τις αντικαρκινικές και ευεργετικές ιδιότητες υπέρ της καρδιάς! Επίσης, οι ντομάτες έχουν Βιταμίνες Α, Β6 και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και ποτάσιο. Το λυκοπένιο στις ντομάτες παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία των οστών. Το πανεπιστήμιο του Τορόντο όρισε δίαιτα 4 εβδομάδων, αφαιρώντας τις πηγές λυκοπένιου από γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.  Αυτές εμφάνισαν σημαντικά σημάδια μείωσης στα μέταλλα των οστών. Σε επόμενο χρόνο οι ερευνητές θα ψάξουν αν τα χαμηλά επίπεδα λυκοπενίου προκαλούν κακή αντιοξειδωτική άμυνα στα κύτταρα των οστών. Η Α-τοματίνη και το λυκοπένιο επιτίθενται σε καρκινικά κύτταρα, λειτουργώντας αποτρεπτικά στον καρκίνο του μαστού και του προστάτη, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εμφάνισης. Μαγειρεμένες περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, ενώ με την προσθήκη ελαιόλαδου, υπάρχει καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό.

  Italian Meatball n Bean Soup EXPS SSBZ18 40904 B04 10 8b

  Πικάντικη σούπα με κεφτεδάκια

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

  Κεφτεδάκια

  500 γραμμάρια εξαιρετικά άπαχος μοσχαρίσιος βιολογικός κιμάς

  1 κονσέρβα βιολογικό καλαμπόκι στραγγισμένο

  1/3 φλιτζάνι ζεστή βιολογική πικάντικη σάλτσα

  1/2 φλιτζάνι φρέσκα βιολογικά κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες με τις κορυφές

  2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βιολογικός κόλιανδρος

  1/2 σε 1 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

  1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό κύμινο

  1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βιολογικό σκόρδο

  1 ασπράδι βιολογικού αυγού

  Σούπα

  1 κονσέρβα ολόκληρες βιολογικές ντομάτες

  1 κονσέρβα σκούρα ή ανοιχτόχρωμα βιολογικά κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα

  1 φλιτζάνι βιολογικός φρέσκος ζωμός βοδινού

  2/3 φλιτζάνι ζεστή βιολογική σάλτσα πικάντικη

  2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

  1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη βιολογική πιπεριά

  1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό κύμινο

  1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό τσίλι σε σκόνη

  1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βιολογικό σκόρδο

  1/4 φλιτζάνι φρέσκος βιολογικός κόλιανδρος ψιλοκομμένος

  1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα βιολογικά κρεμμυδάκια με κορυφές

  1/4 φλιτζάνι γαλακτοκομική βιολογική κρέμα γάλακτος

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το μισό καλαμπόκι και τα υπόλοιπα υλικά του κεφτέ. Ανακατέψτε καλά. Δώστε σχήμα σε μπάλες 2,5 εκατοστών. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  2. Σε κατσαρόλα 5 λίτρων, συνδυάστε το υπόλοιπο καλαμπόκι και όλα τα υλικά της σούπας. Αφήστε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Προσθέτετε προσεκτικά τα άψητα κεφτεδάκια.
  3. Σιγοβράστε ακάλυπτο 45 έως 60 λεπτά ή μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα κεφτεδάκια να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο. 
  4. Σερβίρετε σε ατομικές μερίδες με γαρνίρισμα της επιλογής σας.

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

  by Savvi Diet

  Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

  08f93321 5870 433e 823d 4865bbab64aa

   

  Διαβάστε, επίσης,

  Μοσχαρίσιος κιμάς με φασόλια

  Καλοκαιρινή μακαρονάδα μπολονέζ

  Wontons με κιμά

  Σούπα τσίλι με κιμά και λαχανικά

  Υγιεινά κολοκυθάκια στο φούρνο

  Υγιεινά μακαρόνια με κιμά

  Υγιεινά γιουβαρλάκια

  Κεφτεδάκια ούζου

  Κολοκύθια γεμιστά

  Τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια

  Μπιφτέκια φούρνου με πατάτες

  www.emedi.gr

   

 • Νόστιμες παπαρδέλες με μανιτάρια Νόστιμες παπαρδέλες με μανιτάρια

  Παπαρδέλες με μανιτάρια

  Παπαρδέλες με μανιτάρια

  ΖΥΜΑΡΙΚΑ: Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, βασικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες τους χαρακτηρίζουν και «καύσιμα» του εγκεφάλου. Δεν είναι, μάλιστα, σπάνιο το φαινόμενο, άτομα που κάνουν αυστηρές δίαιτες να παρουσιάζουν προβλήματα συγκέντρωσης.

  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς, περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά, σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς, όμως, τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως, θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Αποτελούν, ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού, περιέχουν ελάχιστες θερμίδες. Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι. Από τις βιταμίνες, τα μανιτάρια παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τέλος, τα μανιτάρια, αποτελούν το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης το οποίο περιέχει βιταμίνη Β12. Σύμφωνα, με πρόσφατες μελέτες η κατανάλωση μανιταριών ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Αυξάνουν την παραγωγή IL-1 και 2, της ιντερφερόνης, μειώνουν την ανάπτυξη νεοπλασμάτων και παρουσιάζουν αναλγητικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Επιπλέον, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την ολική χοληστερόλη.

  ΣΚΟΡΔΟ: Το σκόρδο αποτελεί για τη λαϊκή ιατρική ένα πολυδύναμο φάρμακο με μεγάλη αξία. Περιέχει αιθέριο έλαιο αποτελούμενο από αλλιίνη, αλλινάση, αλλικίνη, αχοένιο, σκορδινίνες, το αντιοξειδωτικό σελήνιο, ιώδιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, σίδηρο, φώσφορο, θειάφι και βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Β3, Β6, C, και Ε. Περιέχει, επίσης, πτητικό έλαιο, γλίσχρασμα, γλυκοκινίνες και γερμάνιο, καθώς και άλλα χρήσιμα για τον οργανισμό στοιχεία, όπως λευκωματούχες ουσίες, λιπαρές, αμυλώδες και κυτταρίνη.

  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

  ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ: ∆υναµώνει το ανοσοποιητικό σύστηµα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία, µιας και έχει ήπια διουρητική δράση.

  Progetto senza titolo 1 1200x675 

  Παπαρδέλες με μανιτάρια

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  1 κιλό βιολογικές παπαρδέλες

  1 κιλό ανάμεικτα βιολογικά μανιτάρια, σε φέτες

  4 κουταλιές της σούπας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  1 μέτριο βιολογικό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  2 σκελίδες βιολογικό σκόρδο, ψιλοκομμένες

  ½ φλιτζάνι λευκό βιολογικό ξηρό κρασί

  2 κουταλάκια βιολογικό θυμάρι, φρεσκοκομμένο

  1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος βιολογικός χυμός λεμονιού

  2 κουταλιές βιολογικός μαϊντανός, ψιλοκομμένος

  Ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

  Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι 

  Βιολογικό τυρί Parmigiano Reggiano, φρεσκοτριμμένο, για το σερβίρισμα

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να αφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του νερού τους, περίπου 9-10 λεπτά.
  2. Προσθέστε το κρασί, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, στη γεύση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.
  3. Βάλτε 6 λίτρα νερό να βράσει και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα ζυμαρικά, διατηρώντας το νερό μαγειρέματος, προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό για να καλυφθούν ομοιόμορφα οι παπαρδέλες, προσθέτοντας μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά αν χρειάζεται. Ελέγξτε το καρύκευμα για αλάτι και πιπέρι και προσαρμόστε, εάν χρειάζεται.
  5. Μοιράζετε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα σε τέσσερα ζεστά μπολ ζυμαρικών, συμπληρώνετε κάθε πιάτο με το φρεσκοτριμμένο Parmigiano Reggiano και σερβίρετε αμέσως.

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

  by Savvi Diet

  Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

  SH pappardelle ai funghi porcini 1

  Διαβάστε, επίσης,

  Υγιεινά και σπιτικά λαζάνια με σπανάκι και κολοκύθα

  Λαζάνια στο φούρνο με ντομάτες

  Υγιεινά και νόστιμα λαζάνια με κολοκύθα

  Λαζάνια με μελιτζάνες

  Οι χρυσοί κανόνες για μια καλή μακαρονάδα

  www.emedi.gr

   

 • Νόστιμη ομελέτα φούρνου με μοσχαρίσιο κιμά Νόστιμη ομελέτα φούρνου με μοσχαρίσιο κιμά

  Ομελέτα φούρνου με μοσχαρίσιο κιμά

  Ομελέτα φούρνου με μοσχαρίσιο κιμά

  ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ: Το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μυών και των οργάνων. Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κρέας είναι «πλήρης», που σημαίνει ότι περιέχει όλα τα αμινοξέα που το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει μόνο του. Είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων του σώματος, τη δημιουργία μυών καθώς και για την υγεία μας στο σύνολό της. Όταν καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή μας, έχουμε επίσης περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουμε δραστήριοι, ενώ αισθανόμαστε λιγότερη πείνα μέσα στην ημέρα.

  ΑΥΓΑ: Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών κάθε μέρα. Όχι μόνο τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, αλλά περιέχουν, επίσης, 11 βιταμίνες και μέταλλα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν πολύτιμα στις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης σε ένα αυγό βρίσκεται στο ασπράδι, ενώ ο κρόκος περιέχει υγιή λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

  ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ: Βοηθούν στην επούλωση των πληγών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα, καθώς, είναι πλούσιο σε βιταµίνη C. Έχουν αντικαρκινική δράση. Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η κουερσετίνη και κατ’ επέκταση το κρεμμύδι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά που την περιέχουν συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, του στομάχου, του παχέος εντέρου.

  ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Κ, Β1, Β3, Β5, Β6, Β7 και βιταμίνης C. Έχει, επίσης, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, χρώμιο, χολίνη, ψευδάργυρο και φώσφορο.

  ΤΥΡΙΑ: Τα τυριά αποτελούν άριστη πηγή ασβεστίου, γιατί είναι εύκολα αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η περιεκτικότητα των τυριών σε ασβέστιο ποικίλει ανάλογα με την υγρασία που περιέχουν και τον τρόπο παρασκευής τους. Κατά την τυροκόμηση του γάλακτος τα συστατικά που πηγαίνουν στο τυρί είναι μέρος από το νερό και σχεδόν όλο το λίπος και η καζεΐνη του. Τα υπόλοιπα (υδατοδιαλυτά) απομακρύνονται με το τυρόγαλα. Όμως στο δίκτυο της καζεϊνης εγκλωβίζονται κι άλλα συστατικά. Έτσι στο τυρί παραμένουν οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D, το περισσότερο μέρος του ασβεστίου και αρκετή ποσότητα από τη βιταμίνη Β2.

  ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς, περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά, σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς, όμως, τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως, θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους. Αποτελούν, ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού, περιέχουν ελάχιστες θερμίδες. Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι. Από τις βιταμίνες, τα μανιτάρια παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τέλος, τα μανιτάρια, αποτελούν το μοναδικό τρόφιμο φυτικής προέλευσης το οποίο περιέχει βιταμίνη Β12. Σύμφωνα, με πρόσφατες μελέτες η κατανάλωση μανιταριών ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Αυξάνουν την παραγωγή IL-1 και 2, της ιντερφερόνης, μειώνουν την ανάπτυξη νεοπλασμάτων και παρουσιάζουν αναλγητικά, αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Επιπλέον, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την ολική χοληστερόλη.

  brunch beef strata horizontal

  Ομελέτα φούρνου με μοσχαρίσιο κιμά

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ

  1-1/2 κιλό βιολογικός μοσχαρίσιος κιμάς

  1 κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι

  1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι

  1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο

  120 γραμμάρια βιολογικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

  1 φλιτζάνι βιολογικό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα βιολογικού θυμαριού

  2 φλιτζάνια βιολογικό γάλα

  5 μεγάλα βιολογικά αυγά

  Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής

  8 φλιτζάνια κύβους βιολογικού ψωμιού χωρίς κόρα 

  2 φλιτζάνια τριμμένο βιολογικό ημίσκληρο τυρί 

  1 φλιτζάνι βιολογικά ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  Φρέσκος βιολογικός βασιλικός σε λεπτές φέτες

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε τον κιμά βοείου κρέατος, μαγειρέψτε 8 έως 10 λεπτά, σπάζοντας σε κομμάτια και ανακατεύοντας περιστασιακά. Τον αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα. Καρυκεύστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. Αδειάζετε τις σταγόνες από το τηγάνι.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά. Επιστρέψτε το βόειο κρέας στο τηγάνι. Προσθέστε το θυμάρι και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί, ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε στην άκρη.
  3. Χτυπάτε το γάλα, τα αυγά, το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Σε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος στρώστε τους μισούς κύβους ψωμιού, 1/2 φλιτζάνι τυρί και το μισό μείγμα βοείου κρέατος. Ρίξτε από πάνω το μισό μείγμα των αυγών. Συμπληρώστε με τους υπόλοιπους κύβους ψωμιού, 1/2 φλιτζάνι από το τυρί και τα υπόλοιπο μείγμα βοείου κρέατος και αυγών. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί. Πιέστε τυχόν κύβους ψωμιού στο μείγμα αυγών. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο, βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες ή για μια νύχτα.
  5. Θερμαίνετε το φούρνο στους 180℃. Ψήστε σκεπασμένο για 40 λεπτά. 
  6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  7. Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά. Περιχύστε με ντομάτα και βασιλικό, κατά βούληση.

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

  by Savvi Diet

  Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα βιολογικά προϊόντα

  Cheesy Sausage Crescent Roll Breakfast Casserole 5

  Διαβάστε, επίσης,

  Εύκολη και νόστιμη ομελέτα με ντομάτες

  Εστιατόρια που σερβίρουν βιολογικά πιάτα

  Η αθώωση των αυγών

  Τα αυγά

  Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά

  www.emedi.gr

   

   

 • Μυασθένεια Gravis Μυασθένεια Gravis

  Χρήσιμες πληροφορίες για τη μυασθένεια Gravis

  Μυασθένεια Gravis είναι μία διαταραχή της νευρομυϊκής σύνοψης η οποία έχει σαν αποτέλεσμα ένα αμιγώς κινητικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από μυϊκή αδυναμία και κόπωση, ιδιαίτερα περιοφθαλμικών μυών, των μυών του φάρυγγα, του προσώπου, του τραχήλου, του εγγύς τμήματος των άκρων και των αναπνευστικών μυών. Η κλασσική και η νεογνική μορφή έχουν ανοσολογική υπόστρωμα. Υπάρχουν συγγενείς μορφές μυασθένειας με ασαφή παθογενετικό μηχανισμό. Η έναρξη μπορεί να είναι αιφνίδια και με βαριά κλινική εικόνα (κρίση μυασθένειας) όμως στις πιο κλασσικές μορφές η νόσος είναι ήπια και διαλείπουσα για πολλά χρόνια

  Επηρεαζόμενα συστήματα: Μυοσκελετικό, Αιματολογικό/Λεμφικό/Ανοσολογικό

  Γενετική:

  • 15% των βρεφών γεννιούνται από μητέρες με μυασθένεια έχουν νεογνική μυασθένεια Gravis γιατί τα αντισώματα κατά του υποδοχέα της ακετυλοχολίνης περνούν τον πλακούντα. Η νεογνική μυασθένεια Gravis δεν αποτελεί γενετική διαταραχή 
  • Τα βρέφη με σύνδρομα συγγενούς μυασθένειας Gravis γεννιούνται από φυσιολογικές μητέρες. Η νόσος εμφανίζεται κατά τη γέννηση ή στην πρώιμη παιδική ηλικία. Κληρονομείται με τον αυτόσωμο υπολειπόμενο χαρακτήρα. Η διαταραχή είναι μόνιμη
  • Η κλασσική μορφή της νεανικής και της μυασθένειας των ενηλίκων έχει οικογενή προδιάθεση (5% των περιπτώσεων) και μεγάλη συχνότητα συσχέτισης με τα HLA-B8 και DR3

  Επικρατέστερη ηλικία: Ηλικίες 20-40, αλλά εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία (1-80). Στις γυναίκες η μέγιστη συχνότητα εντοπίζεται στην 3η δεκαετία, στους άνδρες στην 5η και 6η δεκαετία

  Επικρατέστερο φύλο: 

  • Ενήλικες - Γυναίκες > Άνδρες (3:2)
  • Παιδιά - Γυναίκες > Άνδρες (3:2)
  • Παιδιά με μυασθένεια και κάποια άλλη συνυπάρχουσα νόσο - Γυναίκες > Άνδρες (5:1)

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ GRAVIS

  • Πτώση βλεφάρων 
  • Διπλωπία
  • Αδυναμία των μυών του προσώπου 
  • Κόπωση κατά τη μάσηση 
  • Δυσφαγία 
  • Δυσαρθρία 
  • Δυσφωνία 
  • Αδυναμία μυών τραχήλου 
  • Κεντρομελική αδυναμία 
  • Αδυναμία αναπνευστικών μυών
  • Γενικευμένη αδυναμία

  ΑΙΤΙΑ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ GRAVIS

  Βλάβη μέσω χημικής και κυτταρικής ανοσίας των υποδοχέων της ακετυλοχολίνης στη μετασυναπτική νευρομυϊκή συμβολή

  ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ GRAVIS

  • Γυναίκες
  • Ηλικία (20-40)
  • Οικογενής μυασθένεια Gravis
  • Λήψη D-πενικιλλαμίνης
  • Άλλες αυτοάνοσες παθήσεις

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ GRAVIS

  ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ 

  • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης 
  • Νευρασθένεια 
  • Οφθαλμοφαρυγγική μυϊκή δυστροφία 
  • Θυρεοτοξική οφθαλμοπάθεια
  • Άλλες διαταραχές της νευρομυϊκής διέγερσης (μυασθενικό σύνδρομο, αλλαντίαση)
  • Πολυμυοσίτιδα 
  • Άλλες μυοπάθειες 
  • Ενδοκρανιακές εστιακές βλάβες με προσβολή των κρανιακών νεύρων 
  • Σκλήρυνση κατά πλάκας

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

  • Αντισώματα κατά του υποδοχέα της ακετυλοχολίνης - γενικευμένη μυασθένεια 50% θετικά, μυασθένεια + θύμωμα 100% θεττικά, συγγενής μυασθένεια 0% θετικά. Δεν έχει αποδειχθεί σαφώς ότι υπάρχει συσχέτιση του τίτλου των αντισωμάτων με τη βαρύτητα της νόσου
  • Έλεγχος θυρεοειδικής λειτουργίας

  ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

  • Βιοψία μυός - ηλεκτρονικό μικροσκόπιο - αναδίπλωση του υποδοχέα, οι κορυφές των πτυχών δεν υπάρχουν, οι σχισμές των συνάψεων είναι διευρυμένες
  • Ανοσοφθορισμός - καθήλωση IgG αντισωμάτων και συμπληρώματος στον υποδοχέα

  COVID 19 News17

  ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ 

  • Κινητική ταχύτητα αγωγής - φυσιολογική 
  • Αισθητική ταχύτητα αγωγής - φυσιολογική 
  • Κλασσικό ηλεκτρομυογράφημα (με ειδικά βλενονοειδή ηλεκτρόδια) - φυσιολογικό στις ήπιες μορφές, χαμηλού εύρους, μικρής διάρκειας, πολυφασικά κινητικά δυναμικά με ποικιλομορφία (μπορούμε να το ονομάσουμε ηλεκτρομυογράφημα της μυοπάθειας)
  • Επαναλαμβανόμενη νευρική διέγερση - έχει μία ελαττωμένη απάντηση στα 3 Hz που συχνότερα παρατηρείται στους μύες του εγγύς τμήματος των άκρων, του αυχένα και του προσώπου. Η ελάττωση είναι λιγότερο εμφανής 30 δευτερόλεπτα μετά από μέγιστη εκούσια σύσπαση διάρκειας 30 δευτερολέπτων (μετά-τετανική διευκόλυνση) και περισσότερο εμφανής 120 δευτερόλεπτα μετά τη σύσπαση (μετα-τετανική καταστολή)
  • ΗΜΓ μίας ίνας - υψηλής ευαισθησίας αλλά λιγότερο ειδικό, δύσκολο να γίνει τεχνητά, γίνεται σε λίγα κέντρα. Το ηλεκτρομυογράφημα αυτό μετράει την παροδική διαφορά δυναμικού μεταξύ δύο μυϊκών ινών της ίδιας κινητικής μονάδας (παλμός), η μυασθένεια είναι μία κατάσταση η οποία αυξάνει τον παλμό 
  • Δοκιμασία εδροφωνίου - η αρχική δόση είναι 2 mg ΕΦ, ακολουθούμενη σε 30 δευτερόλεπτα από 3 mg, σε 30 δευτερόλεπτα από 3 mg, σε 30 δευτερόλεπτα 5 mg μέχρι τα 10 mg που αποτελούν τη μέγιστη δόση. Μία θετική δοκιμασία χαρακτηρίζεται από βελτίωση της δύναμης (των γραμμωτών μυών) 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή της χορήγησης. Λόγω των ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων χρήσιμος είναι ο έλεγχος της δοκιμασίας με τη χορήγηση φυσιολογικού ορού σαν placebo. Σπανίως για την αντιμετώπιση βαρείας βραδυκαρδίας μπορεί να χρειασθεί χορήγηση 4 mg ατροπίνης ΕΦ η οποία θα πρέπει πάντοτε να είναι έτοιμη για χρήση 

  ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

  CT θώρακος - θύμωμα

  ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

  • Ιστορικό και φυσική εξέταση 
  • Ηλεκτροδιαγνωστικές τεχνικές, επαναλαμβανόμενη νευρική διέγερση 
  • Δοκιμασία εδροφωνίου 

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ GRAVIS

  ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

  • Συνήθως εξωτερικός ασθενής
  • Νοσηλεία για πλασμαφαίρεση, ενδοφλέβια χορήγηση γ-σφαιρίνης, αντιμετώπιση πνευμονικών λοιμώξεων, μυασθενικών ή χολινεργικών κρίσεων 

  ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Η αντιμετώπιση της μυασθένειας Gravis είναι δύσκολη και θα πρέπει να γίνεται από νευρολόγο με πείρα στον τομέα 
  • Υπάρχουν τρεις βασικές θεραπευτικές προσεγγίσεις: η πρώτη είναι η συμπτωματική αγωγή, η δεύτερη η ανοσοκατασταλτική και η τρίτη η υποστηρικτική. Κανένας ή λίγοι μόνο ασθενείς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενός μόνο είδους θεραπευτική προσέγγιση 
  • Η συμπτωματική αγωγή βασίζεται στην αντιμετώπιση της αδυναμίας με τη χορήγηση ενός αναστολέα της ακετυλοχολινεστεράσης όπως η βρωμιούχος πυριδοστιγμίνη, η οποία υπάρχει σε παρεντερική μορφή. Η συμπτωματική αγωγή δεν σταματά την ανοσολογικής αιτιολογίας βλάβη του υποδοχέα πάνω στον μυ. Υπέρβαση της δοσολογίας αυτών των παραγόντων πρέπει να προκαλέσει βαριά αδυναμία γνωστή σαν χολινεργική κρίση. Θα πρέπει να υποψιαστούμε τη χολινεργική κρίση όταν υπάρχουν άλλα σημεία χολινεργικής υπερδραστηριότητας (αυξημένες εκκρίσεις, διάρροια, βραδυκαρδία)
  • Κάποιο είδος ανοσοκατασταλτικής ή ανοσοπαρεμβατικής θεραπείας, χρειάζεται σε όλους τους ασθενείς με μυασθένεια Gravis. Σε αυτή περιλαμβάνονται η θυμεκτομή, τα κορτικοστεροειδή, η πλασμαφαίρεση, τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα (αζαθειοπρίνη, κυκλοφωσφαμίδη, κυκλοσπορίνη) και/ή ενδοφλέβια ανθρώπινη γ-σφαιρίνη
  • Η υποστηρικτική αγωγή μπορεί να είναι διαλείπουσα ή περιοδική, τελικά όμως μπορεί να χρειάζεται σε συνεχή βάση και μπορεί να περιλαμβάνει διασωλήνωση, τραχειοστομία, μηχανικό αερισμό, αναπνευστική αγωγή, χορήγηση αντιβιοτικών, ρινογαστρικό σωλήνα και/ή γαστροστομία 

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Ό,τι είναι ανεκτό. Η ζέστη και η άσκηση προσωρινά προκαλούν παρόξυνση των συμπτωμάτων 

  ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΑΣ GRAVIS

  ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΛΟΓΗΣ

  • Βρωμιούχος πυριδοστιγμίνη: δισκία 60 mg και δισκία σταθερής αποδέσμευσης 180 mg. Προσαρμογή της δόσης ανάλογα με την κλινική εικόνα. Η απαιτούμενη μέση δόση είναι περίπου 600 mg την ημέρα
  • Μεθυλθειϊκή νεοστιγμίνη 0,25, 0,5 και 1 mg/ml. Προσαρμογή της δόσης ανάλογα με την κλινική εικόνα. Η αρχική δόση πρέπει να είναι 0,5 ΥΔ ή ΕΜ κάθε 3 ώρες
  • Η πρεδνιζόνη θα πρέπει να χορηγείται αρχικά κάθε ημέρα και στη συνέχεια κάθε δεύτερη ημέρα. Αρχική δόση 60-80 mg/ημέρα, μείωση της δόσης κάθε 3 ημέρες. Σε δύο εβδομάδες αρχίζουμε τη χορήγηση κάθε δεύτερη ημέρα και συνεχίζουμε να μειώνουμε ώστε να φτάσουμε στη μικρότερη δόση με την οποία μπορεί να διατηρηθεί η ύφεση. Μία μέση δόση συντήρησης θα πρέπει να είναι 35 mg κάθε δεύτερη ημέρα
  • Αζαθειοπρίνη ή κυκλοφωσφαμίδη 150-200 mg την ημέρα
  • Ανοσοσφαιρίνη

  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

  Κυκλοσπορίνη

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

  Κατά τη διάρκεια των μυασθενικών ή χολινεργικών κρίσεων συνεχής παρακολούθηση στα πλαίσια νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας 

  ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

  • Άπνοια 
  • Χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια 
  • Ατελεκτασία, εισρόφηση, πνευμονία 

  ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

  Ποικίλλει πολύ, κυμαινόμενη από την ύφεση μέχρι το θάνατο. Η θνητότητα μάλλον είναι μικρότερη από 10%

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Θύμωμα 
  • Υπερπλασία θύμου
  • Θυρεοτοξίκωση 
  • Άλλες αυτοάνοσες παθήσεις 

  ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  Άλλα: Εμφανίζεται σε ασθενείς κάθε ηλικίας 

  Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

  Myastheniagravis

  Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

  Διαβάστε, επίσης,

  Μυϊκή δυστροφία

  Υπακτικών κατάχρηση

  Τουλαραιμία

  Η φαινυτοΐνη

  Υποθυρεοειδισμός ενηλίκων

  Υποκαλιαιμική περιοδική παράλυση

  Χρήσιμες πληροφορίες για την αλλαντίαση

  Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

  Χρήσιμες πληροφορίες για τη Δυσφαγία

  Χλωροκίνη

  Τροπικό sprue

  Σταματήστε να παίρνετε φάρμακα για το στομάχι

  Πριμιδόνη

  Πενικιλλαμίνη

  Σύνδρομο υποτονικού βρέφους

  Χρήσιμες πληροφορίες για την οξεία δυσφαγία

  Χρήσιμες πληροφορίες για τα θυμώματα

  Κλινική εικόνα του καρκίνου του πνεύμονα

  Διάγνωση ασθενειών από τα μάτια

  Νευροεμβιομηχανική

  Ο ασθενής με δύσπνοια στα επείγοντα

  Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης

  Αντιόξινα

  Σύνδρομο Sjögren

  Περιφερική παράλυση προσωπικού νεύρου

  Όγκοι θύμου αδένα

  Ποια φάρμακα απαγορεύονται στην μυασθένεια;

  Ακετυλοχολίνη

  Αμινογλυκοσίδες

  Νόσος του Wilson

  Η θεραπεία της μυασθένειας

  Διπλωπία

  www.emedi.gr

   

 • Πρόπτωση μήτρας Πρόπτωση μήτρας

  Χρήσιμες πληροφορίες για την πρόπτωση μήτρας

  Η πρόπτωση της μήτρας οφείλεται στην εξασθένηση των δομών της πυέλου με αποτέλεσμα η μήτρα να προβάλλει στον κόλπο.

  Στις προχωρημένες καταστάσεις εμφανίζεται ολική πρόπτωση με εκστροφή της μήτρας στον κόλπο

  • Πριν την εμμηνόπαυση, ο βαθμός και η σοβαρότητα της προπτώσεως, συνήθως, σχετίζεται με τον αριθμό των παιδιών και την δυσκολία του τοκετού.
  • Μετά την εμμηνόπαυση, οφείλεται σε ατροφία και αδυναμία των στηρικτικών ιστών 

  Επηρεαζόμενα συστήματα: Αναπαραγωγικό, Νεφρικό/Ουροποιητικό

  Επικρατέστερη ηλικία: Ηλικιωμένες γυναίκες 

  Επικρατέστερο φύλο: Μόνο γυναίκες

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  • Βάρος υπογαστρίου ή οσφυαλγία
  • Με την πάροδο του χρόνου η γυναίκα αισθάνεται μία διόγκωση, αποτέλεσμα της προπτώσεως
  • Δυσπαρεύνια
  • Ανωμαλίες στην ούρηση και την αφόδευση

  ΑΙΤΙΑ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  • Η προχωρημένη ηλικία και ο κολπικός τοκετός αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες 
  • Η επίπτωση της προπτώσεως αυξάνεται με τη συχνότητα και τη δυσκολία του κολπικού τοκετού. Λιγότερο από 29% των προπτώσεων παρουσιάζονται σε άτοκες γυναίκες 
  • Άλλα αίτια προπτώσεως αποτελούν διαταραχές του χαλαρού συνδετικού ιστού, όπως το σύνδρομο Marfan, η σκλήρυνση κατά πλάκας και σπανίως διαταραχές αγενεσίας της κλοάκης 
  • Ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ριζική αιδοιεκτομή με απώλεια των στηρικτικών δομών της πυέλου έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν πρόπτωση

  ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  • Τοκετός, κυρίως πολύτοκες γυναίκες 
  • Προχωρημένη ηλικία 
  • Καυκάσια φυλή
  • Γυναικοειδής τύπος πυέλου 
  • Διάφορες νευρολογικές και άλλες διαταραχές του συνδετικού ιστού 
  • Διαταραχές με αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση όπως παχυσαρκία, όγκοι κοιλίας ή πυέλου, πνευμονική νόσος με χρόνιο βήχα, χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Βαριά επαγγέλματα, με ανύψωση βαρών 

  ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ 

  Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση και την εξέταση της πυέλου. Με τον βήχα και την προσπάθεια, ο τράχηλος προβάλλει στον κόλπο ή προς τα έξω. Η ασθενής εξετάζεται σε όρθια και ύπτια θέση για καλύτερη εκτίμηση της προπτώσεως. Κήλη της κύστεως (κυστεοκήλη ή ουρηθροκήλη), του πρωκτού (ορθοκήλη) και του λεπτού εντέρου (εντεροκήλη) αποτελούν συνοδές καταστάσεις που διαγιγνώσκονται ταυτόχρονα 

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

  • Εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας για τον αποκλεισμό ουρηθρικής αποφράξεως 
  • Εξέταση ούρων για τον αποκλεισμό ουρολοιμώξεως 

  ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

  • Υπερκεράτωση του τραχηλικού και κολπικού ιστού εμφανίζονται με την προβολή της μήτρας στο αιδοίο εξ αιτίας του χρόνιου ερεθισμού και της ξηρότητας. Με την εξέλιξη του ερεθισμού δημιουργούνται αιμορραγίες και εξελκώσεις 

  Βαθμοί προπτώσεως μήτρας:

  • Πρώτος βαθμός προπτώσεως - μέχρι την ισχιακή άκανθα
  • Δεύτερος βαθμός προπτώσεως - μέχρι την είσοδο του κόλπου 
  • Τρίτος βαθμός προπτώσεως - μετά την είσοδο του κόλπου 
  • Τέταρτος βαθμός προπτώσεως - ολική εκστροφή της μήτρας και του κόλπου με παράλληλη συμμετοχή της κύστης και του εντέρου 

  ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

  • Ενδοφλέβια πυελογραφία για τον αποκλεισμό ουρηθρικής απόφραξης στην ολική πρόπτωση (καλύτερα να μη γίνεται) 
  • Υπερηχοτομογραφία πυέλου ή αξονική τομογραφία σε υποψία διαταραχής της πυέλου ή καλύτερα μαγνητική τομογραφία

  ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

  Όταν δημιουργούνται αιμορραγίες και εξελκώσεις, λαμβάνεται επίχρισμα κατά Παπανικολάου και βιοψία τραχήλου και ενδομητρίου για τον αποκλεισμό συμπαρομαρτούντων νεοπλασιών

  uterine prolapse symptoms

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

  • Εξωτερική ασθενής
  • Εσωτερική ασθενής όταν αντιμετωπίζεται χειρουργικά

  ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

  • Η θεραπεία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η σοβαρότητα της προπτώσεως, η ηλικία, η σεξουαλική επαφή, οι συνοδές διαταραχές της πυέλου και η επιθυμία για διατήρηση της γονιμότητας 
  • Η θεραπεία του πρώτου και δεύτερου βαθμού μπορεί να αναμένει εκτός αν οι ασθενείς είναι συμπτωματικοί 
  • Ασθενείς με ήπια συμπτώματα και ανεπαρκείς ενδείξεις για χειρουργική επέμβαση αντιμετωπίζονται συντηρητικά με ισομετρικές ασκήσεις Kegel, οιστρογονοθεραπεία και κολπικό πεσσό. Ο κολπικός πεσσός είναι ένας πλαστικός ή ελαστικός δακτύλιος που εισάγεται στον κόλπο σας για να υποστηρίξει τους διογκωμένους ιστούς. Ένας πεσσός πρέπει να αφαιρείται τακτικά για καθαρισμό. Η οιστρογονοθεραπεία επανορθώνει τον κολπικό βλεννογόνο και οδηγεί σε ίαση (καλύτερα να μη δίνονται οιστρογόνα) 
  • Στις ηλικιωμένες - μη ενεργές σεξουαλικά γυναίκες ενδείκνυται χειρουργική σύγκλειση ή εξάλειψη του κόλπου 
  • Στις ασθενείς με χειρουργική ένδειξη και χωρίς άλλη παθολογική κατάσταση της πυέλου - αποτελεσματική είναι η κολπική υστερεκτομή με ή χωρίς ανάταξη της εντεροκήλης, κυστεοκήλης, ορθοκήλης και ανάρτηση του κόλπου. Η ελάχιστα επεμβατική (λαπαροσκοπική) ή η κολπική χειρουργική μπορεί να είναι μια επιλογή.

   Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει:

   Επιδιόρθωση εξασθενημένων ιστών πυελικού εδάφους. Αυτή η χειρουργική επέμβαση προσεγγίζεται γενικά μέσω του κόλπου αλλά μερικές φορές μέσω της κοιλιάς. Ο χειρουργός μπορεί να ενισχύσεις το δικό σας ιστό, να τοποθετήσει ιστό δότη ή να τοποθετήσει συνθετικό υλικό σε εξασθενημένες δομές του πυελικού εδάφους για να στηρίξει τα πυελικά σας όργανα.
   Αφαίρεση της μήτρας σας (υστερεκτομή). Η υστερεκτομή μπορεί να συνιστάται για πρόπτωση μήτρας σε ορισμένες περιπτώσεις. Η υστερεκτομή είναι γενικά πολύ ασφαλής, αλλά με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση υπάρχει ο κίνδυνος επιπλοκών.

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

  Ανύψωση βαρών ή σημαντικές μεταβολές της ενδοκοιλιακής πιέσεως έχουν αποτέλεσμα την επιδείνωση της προπτώσεως ή την υποτροπή μετά από χειρουργική διόρθωση. Γι'αυτό να αποφεύγεται η άρση βαρών 

  ΔΙΑΙΤΑ

  Αποφυγή δυσκοιλιότητας

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

  Ασκήσεις κατά Kegel

  ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΟΠΤΩΣΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

  ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΛΟΓΗΣ

  Η οιστρογονοθεραπεία μπορεί να αυξήσει την παροχή αίματος στον κολπικό ιστό και στις ήπιες περιπτώσεις να ενισχύσει τους στηρικτικούς ιστούς, ώστε να αποφευχθεί η εγχειρητική θεραπεία και η εφαρμογή πεσσού

  Προφυλάξεις: Όταν χορηγούνται οιστρογόνα και η μήτρα δεν έχει εξαιρεθεί, συνιστάται η ταυτόχρονη χρήση προγεστερόνης για αντιστάθμιση των πιθανών δυσμενών επιδράσεων των οιστρογόνων στη μήτρα

  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

  • Παρακολούθηση με περιοδική επανεξέταση 
  • Σε εφαρμογή πεσσού, αυτός πρέπει να αφαιρείται, να καθαρίζεται και να αντικαθίσταται κάθε μήνα

  ΠΡΟΛΗΨΗ/ΑΠΟΦΥΓΗ

  • Οι ισομετρικές ασκήσεις Kegel θα ενισχύσουν τους μυς του πυελικού εδάφους και την στηρικτική δομή τους 
  • Απώλεια βάρους και αντιμετώπιση των διαταραχών που αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση βοηθούν στην πρόληψη της προπτώσεως 

  ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

  • Ουρητηρική απόφραξη και νεφρική ανεπάρκεια 
  • Περίσφιγξη εντεροκήλης 
  • Εφαρμογή πεσσού - όχι πάντοτε αποτελεσματική, ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία

  ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 

  • Προϊούσης της ηλικίας, η επίπτωση και η σοβαρότητα της προπτώσεως αυξάνεται
  • Η χειρουργική διόρθωση είναι συνήθως αποτελεσματική 

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  Κυστεοκήλη, ορθοκήλη, εντεροκήλη, αναστροφή του κόλπου συνήθως συνοδεύουν την πρόπτωση της μήτρας

  ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  Παιδιατρικό: Έχει αναφερθεί πρόπτωση στα νεογέννητα, είναι όμως σπάνια και συνήθως σχετίζεται με άλλες συγγενείς ανωμαλίες και νευροπάθειες 

  Γηριατρικό: Κυρίως αποτελεί διαταραχή της προχωρημένης ηλικίας και είναι συχνότερη στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες 

  ΚΥΗΣΗ

  Οι περισσότερες προπτώσεις οφείλονται στον κολπικό τοκετό και τη διαστολή και την εξασθένιση των στηρικτικών ιστών 

  Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις γυναίκες

  Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις γυναίκες

  uterine prolapse prolapsed uterus

  Διαβάστε, επίσης,

  Χρήσιμες πληροφορίες για την ακράτεια ούρων

  Ρομποτική χειρουργική για την ακράτεια ούρων

  Σε ποιες ασθένειες χρησιμοποιούνται τα πεπτίδια

  Δυσπαρεύνια

  Κάντε θεραπεία με σεξ

  Τεστ παπ στην εμμηνόπαυση

  www.emedi.gr