Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 08:29

Ορθοδοντικά προβλήματα και αντιμετώπιση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην ορθοδοντική η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι η καλύτερη θεραπεία

 

Η ορθοδοντική δεν χαρίζει μόνο ωραίο χαμόγελο, αλλά και αρμονικό πρόσωπο.

Ορθοδοντικά προβλήματα:

-Οδοντικά

-Σκελετικά

Οδοντικά και σκελετικά προβλήματα

Η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι η καλύτερη θεραπεία.

Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι την ηλικία των 7 ετών και όχι μέχρι την ολοκλήρωση της ανατολής της μόνιμης οδοντοφυϊας, γιατί τότε θα είναι αργά.

Ενώ τα δόντια του παιδιού μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνονται ίσια, ενδέχεται να υπάρχουν κάποια προβλήματα στα δόντια ή στις γνάθους.

Σε περίπτωση πρόωρης απώλειας κάποιου νεογιλού δοντιού πρέπει να διατηρηθεί χώρος για την μελλοντική ανατολή του αντίστοιχου μόνιμου δοντιού.

Σε περίπτωση πιπιλίσματος του δακτύλου γίνεται προσπάθεια για την διακοπή της συνήθειας μέχρι την ηλικία των 5 ετών (λεκτικά, με γαντάκι, hansaplast, ειδικό ορθοδοντικό μηχάνημα).

Η ορθοδοντική στους ενήλικες αφορά λόγους αισθητικής και υγείας των δοντιών και των ούλων με αφαίρεση δοντιών σε συνωστισμό ή γναθοχειρουργικές επεμβάσεις σε έντονα σκελετικά προβλήματα.

Διαβάστε, επίσης,

Oρθοδοντική με τη μέθοδο INVISALIGN

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1419 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.