Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 07:43

Βλαστικά κύτταρα για οδοντικά εμφυτεύματα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ανάπτυξη νέων δοντιών από βλαστικά κύτταρα

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο περιοδικό Journal of Dental Research, μια νέα τεχνική αναγέννησης των ιστών θα επιτρέπει στους ανθρώπους που έχασαν τα δόντια τους να τα αναγεννούν.

Στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Medical Center, γίνεται έγχυση ενός αυξητικού παράγοντα σε ένα τρισδιάστατο ικρίωμα και γίνεται αναγέννηση του δοντιού μέσα σε μόλις εννέα εβδομάδες από την εμφύτευση. Τα βλαστικά κύτταρα του σώματος κατευθύνονται προς το ικρίωμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά. Μόλις τα βλαστικά κύτταρα αποικίσουν το ικρίωμα, ένα δόντι μπορεί να αυξηθεί στην υποδοχή και στη συνέχεια να συγχωνευθεί με τον περιβάλλοντα ιστό.

Η τεχνική του Dr. Μάο όχι μόνο εξαλείφει την ανάγκη να αυξηθούν τα δόντια σε ένα τρυβλίο Petri, αλλά είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται η αναγέννηση ανατομικά σωστών δοντιών με χρήση των ιδίων πόρων του οργανισμού. Έτσι είναι ταχύτερος ο χρόνος αποκατάστασης με τη φυσική διαδικασία της αναγέννησης (σε αντίθεση με την εμφύτευση).

Διαβάστε, επίσης,

Αδαμαντίνη δοντιού

Τα δόντια μπορούν να αναγεννηθούν

Εξαγωγή δοντιού

Οστικά μοσχεύματα στις γνάθους

Εμφυτεύματα δοντιών

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1662 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 09:04
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.