Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 11:59

Να προτιμάτε τους εναλλακτικούς οδοντίατρους

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οδοντιατρικές διαδικασίες που πρέπει να αποφεύγονται από τους οδοντίατρους

Εάν ο οδοντίατρός σας δεν συμμετέχει ενεργά στη συνεχή εκπαίδευση και δεν είναι ανοικτός στις εναλλακτικές οδοντιατρικές μορφές οδοντιατρικής, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μην γνωρίζει τους κινδύνους και να μην έχει εναλλακτικές λύσεις...

Ένας εναλλακτικός οδοντίατρος είναι σε θέση να σας παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη, ολιστική λύση για τα δόντια σας που δεν θα βλάψει την υγεία σας.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα για να διατηρήσετε την υγεία των δοντιών σας.

Σε λίγο στην αγορά θα κυκλοφορήσει φυσικό προϊόν που χρησιμοποιεί πρωτεΐνες για να ανοικοδομήσει το σμάλτο των δοντιών και θα θεραπεύει τις οδοντικές κοιλότητες.

Οι κοιλότητες είναι συχνό φαινόμενο στα παιδιά.

ACS Biomaterials Science and Engineering.

Η αφαλάτωση που γίνεται από τα πεπτίδια είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση.

Τα νέα οδοντικά προϊόντα μπορούν να ανοικοδομήσουν τα δόντια και να θεραπεύουν τις κοιλότητες.

Τα βακτήρια μεταβολίζουν τη ζάχαρη και τους άλλους ζυμώσιμους υδατάνθρακες στο στοματικό περιβάλλον και το οξύ, ως παραπροϊόν, απομεταλλώνει το οδοντικό σμάλτο. Αν και η φθορά των δοντιών είναι σχετικά αβλαβής στα αρχικά στάδια, όταν η κοιλότητα προχωρήσει μέσω του σμάλτου των δοντιών και αφεθεί χωρίς θεραπεία, η τερηδόνα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τα υπόλοιπα δόντια και τους ιστούς στήριξης και για τη γενική υγεία του ασθενούς.

Η καλή στοματική υγιεινή είναι η καλύτερη πρόληψη και το βούρτσισμα και η χρήση του νήματος έχουν μειώσει σημαντικά τις κοιλότητες στα δόντια. 

Η αμλογενίνη είναι μια πρωτεΐνη ζωτικής σημασίας για το σχηματισμό του σκληρού σμάλτου και σχεδιάστηκαν πεπτίδια που προέρχονται από την αμλογενίνη, τα οποία βιολογικοποιούνται και αποτελούν το βασικό ενεργό συστατικό της νέας τεχνολογίας. Η βιοσυσσωρευμένη διαδικασία επισκευής αποκαθιστά τη δομή των μετάλλων που βρίσκεται στο φυσικό σμάλτο των δοντιών. Αυτά τα πεπτίδια δεσμεύονται στις επιφάνειες των δοντιών και προσλαμβάνουν ιόντα ασβεστίου και φωσφορικά. Αυτά τα πεπτίδια επιτρέπουν την απόθεση 10 έως 50 μικρομέτρων νέου σμάλτου στα δόντια μετά από κάθε χρήση. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οδοντιατρεία, σε βιομιμητικές οδοντόκρεμες, σε διαλύματα και σε υλικά και επιτρέπει την ανοικοδόμηση και την ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών σε καθημερινή βάση και είναι ασφαλής για χρήση από ενήλικες και παιδιά.

Οδοντιατρικές διαδικασίες που πρέπει να αποφεύγονται από τους οδοντίατρους

-Υδράργυρος

Για παράδειγμα ο υδράργυρος στο στόμα είναι επιζήμιος για την ανθρώπινη υγεία. Δεν πρέπει να κάνετε σφραγίσματα από υδράργυρο.

-Απονευρώσεις

Οι απονευρώσεις δημιουργούν κανάλια ριζών και τα παθολογικά βακτηρίδια εγκαθίστανται εκεί και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και καρδιακή προσβολή.

Το οδοντιατρικό τρυπάνι δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα κανάλια και να καθαριστεί ο νεκρός ιστός. Αυτός ο ιστός δημιουργεί πολλαπλές βακτηριακές λοιμώξεις έξω από το δόντι στον περιοδοντικό σύνδεσμο. Με τα υπολείμματα τροφίμων σε αυτήν την περιοχή, τα αναερόβια βακτήρια πολλαπλασιάζονται και οι τοξίνες συμβάλουν στην εμφάνιση της νόσου.

Φυσικά, η κορυφή της ρίζας (το τερματικό άκρο) είναι η κύρια περιοχή συγκέντρωσης της λοίμωξης. Παρόλο που αυτή μπορεί να είναι η τελευταία περιοχή που εμφανίζει λοίμωξη, η οδοντιατρική θεωρεί ότι το δόντι είναι ένα αποστειρωμένο δόντι, εκτός αν εμφανίζονται περιοχές οστικής απορρόφησης στις ακτίνες Χ. Με την ψύξη και τη συρρίκνωση, στην κορυφή μπορούν να ευδοκιμήσουν τα βακτήρια, όπου ούτε τα λευκά αιμοσφαίρια του ανοσοποιητικού συστήματος, ούτε τα αντιβιοτικά μπορούν να φτάσουν.

Μην αφήνετε τον οδοντίατρό σας να σας κάνει απονευρώσεις, χωρίς λόγο. Τα δόντια είναι παρόμοια με άλλα συστήματα οργάνων στο σώμα σας, καθώς απαιτούν, επίσης, παροχή αίματος, λεμφική και φλεβική αποστράγγιση και νευρικό σύστημα. Τα ριζικά κανάλια, ωστόσο, δηλαδή οι απονευρώσεις είναι νεκρά δόντια και αυτά τα νεκρά δόντια, συνήθως, γίνονται μια από τις χειρότερες, πηγές χρόνιας βακτηριακής τοξικότητας στο σώμα σας.

-Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα, επίσης, είναι επικίνδυνα. Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού, η οποία είναι κοχλιωτή ή κυλινδρικού σχήματος και τοποθετείται στην σιαγόνα για να κρατήσει ένα δόντι ή γέφυρα. Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται, χωρίς δοκιμασία βιοσυμβατότητας και συχνά τοποθετούνται σε περιοχές που υπάρχουν ήδη κοιλότητες. Οι αυτοάνοσες ασθένειες φαίνεται να επιδεινώνονται συχνά ή ακόμη και να εμφανίζονται από τα εμφυτεύματα. Τα βακτήρια και οι ιοί στοχεύουν τα εμφυτεύματα, δημιουργώντας αποικίες γύρω τους και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να τα καταπολεμήσει τόσο αποτελεσματικά στο περιβάλλον αυτό, όσο μπορεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Τα εμφυτεύματα δοντιών μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Δημιουργούν μια ανοσοαπόκριση, όπως καταστολή του αριθμού των Τ-κυττάρων και οξειδωτικό στρες. Όταν αυτές οι τιμές είναι υψηλές, όπως, συνήθως, σε όσους έχουν εμφυτεύματα, τόσο οι κυτταρικές όσο και οι βιολογικές λειτουργίες διαταράσσονται. Η πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αναστέλλεται, όπως και η παροχή ορμονών και ενεργητικών πληροφοριών. 

Η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος στη γνάθο διαταράσσει τον ενεργειακό συντονισμό μέσω του εξωκυττάριου υγρού.

Τα εμφυτεύματα δημιουργούν, επίσης, διαταραχές κατά μήκος των μεσημβρινών στους οποίους τοποθετούνται. Οι μεσημβρινοί είναι οι ενεργειακές οδοί του σώματός σας, που συνδέουν πολλαπλά όργανα και σωματικές δομές. Οι διαταραχές ή οι εμπλοκές σε μια περιοχή μπορεί να επηρεάσουν τα άλλα όργανα στον ίδιο μεσημβρινό, προκαλώντας ασθένεια ή δυσλειτουργία σε περιοχές μακριά από το στόμα. Οι διαταραχές που προκαλούνται από τα εμφυτεύματα ενδέχεται να επιδεινωθούν εάν υπάρχουν και άλλα μέταλλα - όπως σφραγίσματα υδραργύρου, λόγω της δημιουργίας γαλβανικών ρευμάτων. Οι ασθένειες που συνδέονται με την εστιακή μόλυνση και τα εμφυτεύματα είναι ο καρκίνος, η νόσος Alzheimer, η νόσος Πάρκινσον, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η πολλαπλή χημική ευαισθησία, η ινομυαλγία, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ασθένεια Lou Gehrig ή αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση κ.ά

Έχει αποδειχθεί ότι οι εμφυτευμένες συσκευές παράγουν μη τυχαία επαναλαμβανόμενα κύματα ενέργειας που παράγουν επιβλαβή βιολογικά αποτελέσματα. Αυτή η διαταραχή μπορεί να αλλάξει τις οδούς σηματοδότησης κυττάρων, τη διαπερατότητα των διαύλων ανταλλαγής ιόντων και το ηλεκτρικό δυναμικό της μεμβράνης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η κακή υγεία. Με τον ίδιο τρόπο, το καλό, υγιές οστό που είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα, ριζικά κανάλια και εμφυτεύματα ακτινοβολεί πιο φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία (φωτόνια). Τα πεδία αυτά παράγουν μικτά κύματα κατά μήκος μεσημβρινών με ακανόνιστα προφίλ, διατηρώντας υγιή τα βιολογικά συστήματα.

-Οδοντικές κοιλότητες

Οι κοιλότητες  είναι περιοχές των μη σφραγισμένων δοντιών που απομένουν. Οι οδοντίατροι διδάσκονται γενικά να αφαιρούν ένα δόντι και να αφήνουν τον περιοδοντικό σύνδεσμο στην υποδοχή. Μετά την αφαίρεση των δοντιών, ένα κάλυμμα περίπου 2 χιλιοστών καλύπτει το σημείο εξαγωγής, αφήνοντας μια οπή με το μέγεθος της ρίζας του δοντιού πίσω.  Όταν ο περιοδοντικός σύνδεσμος παραμένει στο οστό, το σώμα αισθάνεται ότι το δόντι είναι ακόμα εκεί και η προσπάθεια για θεραπεία ακυρώνεται. Αυτές οι τρύπες είναι επενδεδυμένες με πολλά από τα ίδια βακτήρια που βρίσκονται στις ρίζες, αλλά και με διαφορετικά είδη. Αν τα δόντια των ριζικών καναλιών περιέχουν έως και πενήντα τρία διαφορετικά είδη βακτηρίων, οι κοιλότητες περιέχουν  μέχρι και ογδόντα τρία διαφορετικά είδη. Από αυτά τα τρία επηρεάζουν την καρδιά, τα δύο το νευρικό σύστημα, ένα τα νεφρά και τους πνεύμονες.

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση υπάρχει κίνδυνος. Η πιο συνηθισμένη είναι η μόνιμη βλάβη των νεύρων που προκαλεί μούδιασμα της γλώσσας, των χειλιών ή των παρειών, τα οδοντικά κατάγματα, οι μολύνσεις εγκεφαλικού ιστού, η αιμορραγία και η  υποξία.

Η φθορά των δοντιών προκαλείται από τα βακτήρια (Streptococcus mutans και Lactobacillus acidophilus) και τα βακτήρια καταναλώνουν υπολείμματα τροφών και παράγουν οξύ προκαλώντας έτσι τη διαβρωτική φυσική δομή των δοντιών. 

1. Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για να εξαλείψετε αυτά τα επικίνδυνα βακτήρια.

2. Πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με στοματικά διαλύματα για να εξαλείψετε τα πιο επικίνδυνα βακτήρια.

3. Πρέπει να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα βακτήρια και τα σωματίδια τροφίμων.

4. Όταν αυτές οι τρεις τακτικές δεν λειτουργούν, πρέπει να απομακρύνετε τις βακτηριακές προσβολές από το στόμα σας στον οδοντίατρο.

5. Όταν ένα οδοντικό τρυπάνι δεν μπορεί να αφαιρέσει τα βακτήρια και η βακτηριακή ανάπτυξη εξελίσσεται, η ρίζα του δοντιού μπορεί να μολυνθεί, η οποία στη συνέχεια απαιτεί γέμιση με ριζικό σωλήνα. Η λύση για τη μολυσμένη ρίζα των δοντιών είναι να αφαιρέσετε πρώτα την κορυφή του δοντιού και στη συνέχεια να καθαρίσετε το εσωτερικό του δοντιού. Στη συνέχεια, αυτό το τραυματισμένο δόντι γεμίζει  με ένα συνθετικό υλικό, αφήνοντας το εσωτερικό του δοντιού αποστειρωμένο.

6. Τέλος, όταν όλες αυτές οι διαδικασίες αποτυγχάνουν να κρατήσουν ζωντανό το δόντι σας, από την υποτιθέμενη επίθεση βακτηριακών εισβολέων, το δόντι πρέπει να αφαιρεθεί και ένα ψεύτικο δόντι ή κανένα δόντι τοποθετείται.

-Φθορίωση δοντιών

Η τοξικότητα με φθόριο μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρεία ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως:

Αυξημένη απορρόφηση μολύβδου

Διαταραχή στη σύνθεση κολλαγόνου

Υπερκινητικότητα

Λήθαργο

Διαταραχές των μυών

Νόσο θυρεοειδούς και υποθυρεοειδισμό

Άνοια

Αρθρίτιδα

Έμετο και ναυτία

Κατάγματα οστών

Καρκίνο των οστών (οστεοσάρκωμα)

Φλεβοκομβική παύση ή ανακοπή, ταχυκαρδία κι έκτακτες συστολές

Απενεργοποιεί 62 ένζυμα και αναστέλλει περισσότερο από 100

Αναστέλλεται ο σχηματισμός αντισωμάτων και διαταράσσεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί να προκληθεί γενετική βλάβη και κυτταρικός θάνατος

Αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο

Καταστρέφονται τα σπερματοζωάρια και προκαλείται στειρότητα

 

 

Φυσικές μέθοδοι πρόληψης των νόσων των δοντιών

1. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα σάκχαρα

Τα μεταποιημένα τρόφιμα και τα σάκχαρα διασπώνται σε οξέα στο στόμα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Όταν το pH στο στόμα πέφτει, αρχίζει να απομεταλλώνει και να αποδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών. Το στόμα μπορεί να παραμείνει όξινο για έως και μισή ώρα μετά το φαγητό. Μόλις το σμάλτο των δοντιών γίνει αδύναμο, γίνεται πολύ ευαίσθητο στις κοιλότητες και την περιοδοντική νόσο. Όταν σχηματίζονται αυτές οι κοιλότητες, γίνονται γρήγορα το σπίτι εκατομμυρίων επιβλαβών βακτηρίων. Το στόμα μας περιέχει περίπου 10 δισεκατομμύρια βακτήρια. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε ποιο είδος βακτηριδίων θέλουμε να είναι παρόν στο στόμα μας με βάση αυτό που τρώμε. Θέλουμε να έχουμε ένα μεγάλο αριθμό βακτηρίων που προκαλούν ασθένεια ή θέλουμε υγιή βακτηρίδια για να βοηθήσουν στην πέψη;

2. Κάντε σωστή διατροφή

Προκειμένου τα οστά και τα δόντια να είναι υγιή, χρειάζονται πολύ ασβέστιο και φώσφορο. Χρειάζονται, επίσης, βιταμίνες και μέταλλα.

3. Να ξεπλένετε το στόμα σας τακτικά

Ένας φυσικός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι τα δόντια σας παραμένουν ισχυρά είναι να τα ξεπλένετε τακτικά. Όταν τρώτε σάκχαρα, βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.  Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος είναι να καθαρίσετε το στόμα σας με τσίχλες, ειδικά το κόμμι που περιέχει ξυλιτόλη. Η ξυλιτόλη είναι ένας μη ζυμώμενος τύπος ζάχαρης. Αφαιρεί τα κακά βακτηρίδια από το στόμα σας και βοηθάει να λούζονται τα δόντια σας με σάλιο. Το σάλιο είναι πλούσιο σε ιόντα ασβεστίου και φωσφορικών. Χρειάζεται μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα για την ξυλιτόλη να επαναφέρει το στόμα σε φυσιολογικό pH.

4. Να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες 

Οι οδοντογλυφίδες με φυσικά εκχυλίσματα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να εξοντώσουν τις λοιμώξεις που υπάρχουν στις κοιλότητες κι ενισχύονται οι ρίζες των δοντιών σας, και τα ούλα σας, επίσης.

5. Να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας και αιθέρια έλαια

Το έλαιο καρύδας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που έχουν οδοντική ασθένεια και περοδοντίτιδα και ουλίτιδα. Στην κάτω γραμμή των ούλων το σμάλτο είναι ιδιαίτερα λεπτό. Το έλαιο καρύδας μαζί με άλλα αιθέρια έλαια βοηθά στη μείωση των επιβλαβών βακτηρίων στο στόμα σας και βοηθά επίσης στην αποτροπή της δημιουργίας πλάκας. Το έλαιο  προσελκύει μικρόβια και βακτήρια, τα βγάζει από το στόμα σας, καθαρίζει τη γραμμή των ούλων σας χωρίς να τα βλάπτει, διορθώνει την κακή αναπνοή και βοηθά στη φλεγμονή. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην πρόληψη και αντιστροφή της νόσου των δοντιών.

Τα καλύτερα για την υγεία των δοντιών σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα για την υγεία των δοντιών σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης, 

Χρήσιμες συνταγές για τα δόντια - Emedi

Οι καλύτερες βιταμίνες για τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά, τα δόντια και το ...

Σταματήστε να κάνετε απονευρώσεις - Emedi

Μην χρησιμοποιείτε υλικά με μέταλλα για να φτιάξετε τα δόντια σας

Πρήξιμο στο δόντι

Όλα τα κόλπα για τον πονόδοντο

Κατάγματα δοντιών

Οι καλύτερες βιταμίνες για την ουλίτιδα

Αποφύγετε το φθόριο

Οι βιταμίνες για τα δόντια

Χρήσιμες συνταγές για τα δόντια

Μέθοδοι αλλαγής χρώματος δοντιών

Φροντίδα δοντιών αναλόγως της ηλικίας των παιδιών

Ο φόβος του οδοντίατρου

Φθόριο και υγεία

Υγεία των δοντιών

Υγεία των ούλων σε παχύσαρκα άτομα

Το βούρτσισμα δοντιών προστατεύει από την πνευμονία

Δηλητηρίαση από υδράργυρο

Γιατί ματώνουν τα ούλα;

Κατάγματα δοντιών

Χημειοπροφύλαξη ενδοκαρδίτιδας

Τα δόντια μπορούν να αναγεννηθούν

Η περιοδοντίτιδα έχει μεγάλη σχέση με την αθηροσκλήρωση

www.emedi.gr

 

Διαβάστηκε 2318 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 16:09
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.