Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 09:34

Η οστεοπόρωση χτυπάει και τους άντρες

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ποιος είπε ότι η οστεοπόρωση είναι μόνο γυναικεία υπόθεση;

Η σιωπηλή επιδημία της οστεοπόρωσης δεν είναι αποκλειστικά και μόνο γυναικεία υπόθεση, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς χτυπά και τους άντρες. Δυστυχώς όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελεί μια άγνωστη και ύπουλη απειλή για την υγεία των Ελλήνων, καθώς μαθαίνουν για την πάθησή τους, αφού προηγηθεί το κάταγμα

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι οι γιατροί επιμένουν πως οι άντρες κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν από οστεοπόρωση παρά από προστάτη! Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως ένας στους πέντε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή να υποστεί κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Και οι επιπτώσεις της συγκεκριμένης πάθησης είναι πιο ανησυχητικές στους άνδρες, καθώς ένας ασθενής με οστεοπορωτικό κάταγμα συνήθως εμφανίζει περισσότερες και σημαντικότερες επιπλοκές σε σύγκριση με μία γυναίκα. Ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί ότι 6 μήνες έπειτα από κάταγμα ισχίου η θνησιμότητα είναι διπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως οι άντρες οφείλουν- όπως και οι γυναίκες- να κάνουν μέτρηση της πυκνότητας των οστών. 

Επίσης, χρήσιμο είναι και το «Τεστ Κινδύνου Διάρκειας Ενός Λεπτού», το οποίο δείχνει αν ένας άνδρας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποστεί κάποιο κάταγμα λόγω της συγκεκριμένης πάθησης. 

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε το Τεστ Κινδύνου για Οστεοπόρωση Διάρκειας Ενός Λεπτού

Διαβάστε, επίσης,

Εμφυτεύσιμη συσκευή για την οστεοπόρωση

Ο ρόλος των οστών στον διαβήτη

Βότανα για τα οστά και τις αρθρώσεις

Έλεγχος οστεοπόρωσης

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1542 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 09:31
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.